Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Articolele PCFarm.ro » Nutritie

Caută articol ...

Secţiunea Nutritie

Obiceiuri matinale care te ajuta sa slabesti
Lucrurile pe care le faci dimineata pot sa anunte o zi activa in care mananci sanatos. Fiecare dintre aceste 10 obiceiuri presupune putin efort si pe masura ce le vei repeta, vor da rezultate.
Alimente de baza pentru gatit rapid si sanatos
Este ora 17:30, ajungi acasa epuizata, copiilor le este foame si nu ai nimic planificat pentru cina. Aceasta situatie iti este familiara? Iata cateva solutii pentru evitarea acestui stres cotidian!
Crononutritia
Crononutritia Crono-nutritia nu este un regim de slabit, ci o metoda de reechilibrare alimentara, un mod de hranire care ne ajuta sa ramanem sau sa redevenim slabi urmand cateva reguli, care ne vor bulversa la inceput obiceiurile alimentare. In crono-nutritie nu exista alimente interzise, ci ore la care nu putem conuma anumite alimente!
9 alimente care trebuie consumate zilnic
Surse de vitamine, minerale si fibre, fructele si legumele sunt alimente indispensabile. Este recomandat sa consumam cel putin cinci fructe si legume pe zi, intrucat sunt aliatii sanatatii si ai starii de bine.
Dietele populare şi pericolul consumului excesiv de proteine şi grăsimi
Industria alimentară tinde să-şi seducă potenţialii clienţii cu produse cu conţinut redus de glucide, sub pretextul că îi vor ajuta să slăbeasca sau să-şi menţină o greutate sănătoasa. Şi dacaă de fapt se joacă cu sănătatea oamenilor?
Regimul flexitarian
Dieta semi-vegetariană sau Regimul Flexitarian Dieta semi-vegetariană seduce din ce în ce mai mult amatorii de carne care doresc să reducă treptat consumul acesteia, fara insă a deveni vegetarieni. Scandalurile alimentare, preocuparile ce tin de etica sau mediu? Motivele pentru a adopta regimul flexitarian sunt numeroase.
De ce sa nu mai consumam lapte?
Pana de curand am fost facuti sa credem ca laptele este un aliment indispensabil pentru sanatatea noastra.
Principiile de baza ale alimentatiei sanatoase
Hrana din ziua de astazi este rafinata, concentrata, indulcita, sarata, procesata chimic pentru a determina senzatii gustative intense,iar continutul nutritiv pierde teren in fata continutului caloric.
ANTIOXIDANTII, protectie naturala impotriva stresului oxidativ
Sigur va intrebati de ce se vorbeste mereu despre antioxidanti in ultima vreme. Sunt acestia atat de esentiali pentru buna functionare a organismului?
Alimentatia nesanatoasa, poluarea si stresul
Ficatul, rinichii şi colonul sunt cele mai importante organe care acumuleaza toxine, blocand apoi functionarea normala a organismului.
Zmeura
Proprietati: tonic general asupra organismului, favorizeaza digestia, normalizeaza tranzitul intestinal si impiedica manifestarea diareei, favorizeaza eliminarea toxinelor, actioneaza asupra epiteliului renal marind cantitatea de urina eliminate, favorizeaza transpiratia, elimina spasmele gastrointestinale.
Strugurii
In pielita se gasesc : taninuri, substante lignoase insolubile,acizi liberi, substante minerale, apa.
Portocala
Coaja de portocala actioneaza ca febrifug si laxativ.
Marul
Principiile active din mere actioneaza ca tonic muscular, tonic al sistemului nervos, regeneratoral tesuturilor, diuretic, urolitic, depurativ, antireumatismal, hipocolesterolemiant, antiseptic gastric si intestinal, stomahic, stimulant si decongestiv hepatic, calmant, racoritor, laxativ.
Lamaia
Uz extern: antiseptic, antitoxic, cicatrizant, antipruriginos, citofilactic (effect de intretinere a pielii).
Coacazele negre
Efecte: tonic general, depurative, antisclerogen, cresc acuitatea vizuala, efect diuretic, sudorific; actiune favorabila in ulcer duodenal, gastroduodenite, gastrite, colite, afectiuni hepatobiliare, nefrite.
Castanele
Principiile active din castane au proprietati energetice, remineralizante, tonic musculare, tonic venase, antianemice, stomahice, antiseptice. Recomandate convalescentilor, copiilor, in asteniile fizice si psihice.
Afinele
Valoarea energetica a fructelor este de 60 calorii la 100 gr de fructe.
Importanta fructelor in alimentatie
Fructele sunt cunoscute ca alimente care ne protejeaza de boli in mai multe moduri:
Usturoiul
Denumit stiintific Allium sativum, usturoiul are in acelasi timp calitati nutritive si proprietati care pot fi valorificate in fitoterapie.
Aminoacizii
Piatra de temelie a constructiei musculare este proteina, aminoacizii fiind elemente de baza in sinteza acestora.
Glucidele
Glucidele (hidratii de carbon) sunt substante organice formate din carbon, hidrogen si oxigen. Majoritatea au gustul dulce. Se gasesc sub forma de monozaharide, dizaharide si polizaharide.
Colesterolul - alimente permise si alimente interzise
Colesterolul este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. El are in mod normal o concentratie in sange de pana la 200-250 mg/dl.
Grasimile - tipuri de grasimi
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul).
Grasimi “rele” si grasimi “bune”
Grasimile au un rol complex in organism: mentin constanta temperatura corpului sunt rezerve de energie, si solvent pentru vitaminele liposolubile (A, D, K, E), furnizeaza acizi grasi esentiali, cu ajutorul carora sunt sintetizati hormoni (de exemplu testosteronul). Evitarea lor ar aduce un prejudiciu serios sanatatii.
Grasimile din alimentatie si bolile cardiovasculare
Grasimile "bune" (cele imbunatatesc nivelul de colesterol din sange) erau recomandate sa reprezinte doar 30% din consumul zilnic de alimente. Astazi aceste recomadari sunt depsite intrucat se pune mai mare accent pe indicarea scaderii consumului de grasimi saturate si mai putin a celorlalte tipuri.
Introducerea si eliminarea apei din organism
Apa este introdusa in organism sub forma de bauturi impreuna cu alte alimente . Intr-adevar , in afara de apa pe careo bem , o cantitate de apa se formeaza in organism prin oxidare diferitelor alimente .
Pierderea de apa
Nu incape nici o idoiala, ca dintre toate substantele care intra in corpul omenesc si in cel al animalelor, apa sta pe primul loc in ceea ce priveste cantitatea .
Sarurile minerale
Participa la structura celulelor si intra in constitutia unor enzime, vitamine si hormoni.
Proteinele in alimentatie
Proteinele intra in componenta tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenti si intervin in desfasurarea tuturor proceselor vitale in organism:
Metabolismul si nutritia
Schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu se numeste metabolism si constituie functia fundamentala a vietii ; încetarea metabolismului determina moartea organismului.
Dieta personalizata
Ce mancam, cat mancam, cum mancam este in mod cert o chestiune de educatie. De aceea nutritionistii insista atat de mult asupra necesitatii formarii unor reflexe si deprinderi alimentare sanatoase.
Mierea de albine
Mierea de albine a fost folosita ca aliment inca din cele mai vechi timpuri si si-a dovedit din plin calitatile terapeutice.
Uleiul de masline
Uleiul de masline este un ulei vegetal care se obtine din fructele arborelui de masline (Olea europaea L.), un pom fructifer care creste in bazinul Marii Mediterane.
Cat de frecvent ar trebui sa mancam
Cultura noastra traditionala prespune in materie de alimentatie 3 mese pe zi, anume micul dejun, pranzul si cina.
Valoarea unei alimentatii vegetariene
Sanatatea fiecarui individ depinde , in foarte mare masura, de modul de alimentatie. Este de acum cunoscut faptul ca omul nu trebuie sa ignore ceea ce mananca.
Lista de E-uri
Sunt cunoscuti sub numele de "E-uri", in reviste se presupune ca, pe plan mondial, sunt a treia cauza a mortalitatii, dupa cea cauzata de consumul de droguri si medicamente, si dupa accidentele de circulatie.
Postul si beneficiile lui pentru sanatate
Din vremuri stravechi, înteleptii au observat ca, atunci cand oamenii acorda prea multa atentie placerii de a mînca, dincolo de necesitatea stricta de a se hrani pentru a face fata eforturilor zilnice si ajungînd la excese periculoase, ei se expun riscurilor de îmbolnavire.
Mituri despre alimentatie
Auzim mereu tot felul de zvonuri despre alimentatie: coaja fructelor e bogata în vitamine, spanacul e o sursa buna de fier, fulgii de cereale îngrasa. Chiar asa sa fie?
Cum hranim copiii?
Ati observat ca celor mici le plac cruditatile? Copiii simt ce este sanatos pentru ei!
Ce inseamna o alimentatie sanatoasa?
Energia furnizata organismului ar trebui sa provina 60-70%din glucidele din cereale, fructe, legume si zarzavaturi, 20-30% din lipide si 10-12% din proteine.
Alimente cu actiune vitalizanta
Prezentam mai jos cateva alimente cu deosebita actiune vitalizanta, cu rol protector, indicate atat in alimentatia omului sanatos cat si a celui bolnav.
Oferte şi Reduceri



Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...



Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...