Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Vemlidy

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Vemlidy

Prospect - Vemlidy


NU comercializăm Vemlidy!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Vemlidy    DCI: TENOFOVIR ALAFENAMIDA


  Produs complementar recomandat


99.45lei
Vezi detalii

Vemlidy este un medicament antiviral utilizat pentru tratarea hepatitei B cronice (de lunga durata), o boala infectioasa care afecteaza ficatul.
Vemlidy
tenofovir alafenamida

Ce este Vemlidy si pentru ce se utilizeaza?
Vemlidy este un medicament antiviral utilizat pentru tratarea hepatitei B cronice (de lunga durata), o boala infectioasa care afecteaza ficatul. Se utilizeaza la pacienti cu varsta de cel putin 12 ani care cantaresc cel putin 35 de kg. Medicamentul contine substanta activa tenofovir alafenamida.

Cum se utilizeaza Vemlidy?
Vemlidy este disponibil sub forma de comprimate de 25 mg, care se administreaza pe cale orala (un comprimat pe zi), in timpul mesei. De regula, pacientii vor lua medicamentul cel putin 6-12 luni, iar tratamentul poate sa dureze mai multi ani. Vemlidy se poate obtine numai pe baza de prescriptie medicala.

Cum actioneaza Vemlidy?
Substanta activa din Vemlidy, tenofovir alafenamida, actioneaza prin oprirea multiplicarii virusului hepatitic B in ficat. In organism substanta este transformata in compusul sau activ tenofovir, care blocheaza activitatea reverstranscriptazei, o enzima produsa de virusul hepatitic B, care ii permite sa se reproduca in celulele pe care le-a infectat.

Ce beneficii a prezentat Vemlidy pe parcursul studiilor?
Vemlidy reduce nivelurile virale de hepatita B la majoritatea pacientilor. Intr-un studiu care a cuprins 426 de pacienti care sufereau de hepatita cronica cu „antigen e negativ”, nivelurile de ADN viral s-au redus semnificativ dupa 48 de saptamani de tratament la 94 % dintre pacientii carora li s-a administrat Vemlidy. Acest rezultat a fost similar cu cel inregistrat la pacienti carora li s-a administrat o alta forma de tenofovir (fumarat de tenofovir disoproxil), 93 % dintre ace?tia prezentand niveluri foarte scazute de ADN viral. Intr-un al doilea studiu, care a cuprins 875 de pacienti care sufereau de hepatita cronica cu „antigen e pozitiv”, 64 % dintre pacientii carora li s-a administrat Vemlidy si 67 % dintre cei carora li s-a administrat fumarat de tenofovir disoproxil au prezentat niveluri foarte scazute de ADN viral dupa 48 de saptamani. Aceste rezultate sugereaza ca medicamentul comparator ar putea fi mai eficient in cazul pacientilor cu „antigen e pozitiv”, insa diferentele observate sunt mici.
Termenii „antigen e pozitiv” si „antigen e negativ” se refera la prezenta sau absenta antigenului e, o proteina virala specifica hepatitei B. Prezenta acestei proteine inseamna ca virusul se multiplica rapid si ca incarcatura virala poate fi mai mare.

Care sunt riscurile asociate cu Vemlidy?
Cele mai frecvente reactii adverse asociate cu Vemlidy sunt dureri de cap (11 % dintre pacienti), greata (6 % dintre pacienti) si oboseala (6 % dintre pacienti). Pentru lista completa a reactiilor adverse si a restrictiilor, cititi prospectul.

De ce a fost aprobat Vemlidy?
Vemlidy reduce nivelurile virale ale hepatitei B din organism, iar eficacitatea sa este comparabila cu cea a unui alt medicament pe baza de tenofovir (fumarat de tenofovir disoproxil). Referitor la riscurile
acestuia, reactiile adverse asociate cu Vemlidy pot fi gestionate. In plus, Vemlidy este eficace intr-o doza mai mica decat fumaratul de tenofovir disoproxil si poate duce la reducerea reactiilor adverse la
nivelul rinichilor si al oaselor. Prin urmare, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Vemlidy sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Vemlidy?
In Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospect au fost incluse recomandari si masuri de precautie pentru utilizarea sigura si eficace a Vemlidy, care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

pot lua apipropolen?
Buna dimineata, va rog un raspuns daca se poate,fratele meu 49ani va intreaba daca poate lua produsu ...
Restrictii utilizare Erecta si Proherb
Va rog sa-mi spuneti, daca pot folosi aceste medicamente, daca fac tratament pentru hepatita B (sarg ...
Lipanthyl si Omacor pentru trigliceride marite
Buna ziua ! in urma unor analize efectuate, au rezultat niste valori mari ale trigliceridelor respec ...
↳ Buna ziua! Din pacate nu exista experienta clinica privind tratamentul cu Omacor in asociere cu fibrati (Lipanthyl). Daca medicul care v-a recomandat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Entran forte
Am erectii insa nu destul de tari pentru a putea avea un act sexual normal ce as putea lua? ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti afectiuni cronice (hipertensiune, cardiopatie ischemica, hepatita, insuficienta renala), puteti lua Erecta, cate o capsula, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hepatita B
Buna ziua !!! Tatăl meu ia ca tratament Baraclude (entecavir) 0,5mg. Întrebarea mea : este comp ...
hepatita
Buna ziia spunetimi informativ am aghbs pozitiv bilubirina directa 0.44 si cea totala de 0.98 vreai ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa TENOFOVIR ALAFENAMIDA?
Alte medicamnete care au TENOFOVIR ALAFENAMIDA:
- Odefsey
- Descovy

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului


Sfatul farmcistului Ovul Yifex administrat gresit
Ovul Yifex administrat gresit

Ce pot patii daca am administrat din greseala un ovul zifex duo intrar ... Buna ziua! Urmarile nu sunt grave, este posibil sa resimtiti disconfo ...Sfatul farmcistului De ce mi se umfla matele?
De ce mi se umfla matele?

Ma numesc Stefana. Am 52 de ani, 1,49 m, 67 kg. Glaucom din 2002, diop ... Buna ziua! Dificultatea de a digera,gazele si constipatia pot fi dete ...


Sfatul farmcistului Cervucid pt hpv si contact sexual
Cervucid pt hpv si contact sexual

Am inceput tratament cu cervucid (12 ov) pt hpv 18 si am avut contact ... Buna ziua! Pe totata durata tratamentului este indicat sa folositi pr ...