Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Valsargamma 80 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Valsargamma 80 mg comprimate filmate

Prospect - Valsargamma 80 mg comprimate filmate


NU comercializăm Valsargamma 80 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Valsargamma 80 mg comprimate filmate    DCI: VALSARTANUM


  Produs complementar recomandat


51.65lei
Vezi detalii

Valsargamma apartine unei clase de medicamente numite antagonistii receptorilor de angiotensina II,care ajuta la controlul tensiunii arteriale mari.
Valsargamma 40 mg comprimate filmate
Valsargamma 80 mg comprimate filmate
Valsargamma 160 mg comprimate filmate
Valsargamma 320 mg comprimate filmate
Valsartan

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Valsargamma si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Valsargamma
3. Cum sa utilizati Valsargamma
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Valsargamma
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Valsargamma si pentru ce se utilizeaza
Valsargamma apartine unei clase de medicamente numite antagonistii receptorilor de angiotensina II,care ajuta la controlul tensiunii arteriale mari. Angiotensina II este o substanta din organism care determina ingustarea vaselor de sange, astfel determinand cresterea tensiunii arteriale. Medicamentul actioneaza prin blocarea efectului angiotensinei II. Ca rezultat, vasele sanguine se relaxeaza si tensiunea arteriala scade.
Valsargamma 40 mg comprimate filmate poate fi utilizat pentru trei afectiuni diferite:
- pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani. Tensiunea arteriala mare creste sarcina inimii si a arterelor. Netratata, poate afecta vasele sanguine din creier, inima si rinichi si poate determina o hemoragie cerebrala, insuficienta
cardiaca sau renala. Tensiunea arteriala mare creste riscul de infarct miocardic. Scaderea tensiunii arteriale la valori normale reduce riscul aparitiei acestor tulburari.
- pentru tratamentul persoanelor adulte care au avutun infarct miocardic recent. “Recent” inseamna o perioada de la 12 ore la 10 zile.
- Pentru tratamentul insuficientei cardiace simptomatice la adulti. Valsargamma este utilizat atunci cand nu poate fi folosita o clasa de medicamente numita inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) sau poate fi utilizat in asociere cu inhibitori ECA, atunci cand nu pot fi
folosite alte medicamente pentru tratamentul insuficientei cardiace.
Simptomele insuficientei cardiace includ scurtarea respiratiei si umflaturi ale picioarelor din cauza acumularii de lichide. Acestea sunt produse atunci cand muschiul inimii nu poate pompa suficient sange pentru nevoile organismului. Valsargamma 80 mg si 160 mg comprimate filmate poate fi utilizat pentru trei afectiuni diferite:
- pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la adulti si la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani. Valorile mari ale tensiunii arteriale cresc sarcina inimii si a arterelor.
Netratata, poate afecta vasele sanguine din creier, inima si rinichi si poate determina o hemoragie cerebrala, insuficienta cardiaca sau renala. Tensiunea arteriala mare creste riscul de infarct miocardic. Scaderea tensiunii arteriale la valori normale reduce riscul aparitiei acestor tulburari.
- pentru tratamentul persoanelor adulte care au avut un infarct miocardic recent. “Recent” inseamna o perioada de la 12 ore la 10 zile.
- Pentru tratamentul insuficientei cardiace simptomatice la adulti. Valsargamma este utilizat atunci cand nu poate fi folosita o clasa de medicamente numita inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) sau poate fi utilizat in asociere cu inhibitori ECA, atunci cand nu pot fi
folosite alte medicamente pentru tratamentul insuficientei cardiace.
Simptomele insuficientei cardiace includ scurtarea respiratiei si umflaturi ale picioarelor din cauza acumularii de fluide. Acestea sunt produse atunci cand muschiul inimii nu poate pompa suficient sange pentru nevoile organismului. Valsargamma 320 mg comprimate filmate poate fi utilizat:
- pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la adulti si copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani. Tensiunea arteriala mare creste sarcina inimii si a arterelor. Netratata, poate afecta vasele sanguine din creier, inima si rinichi si poate determina o hemoragie cerebrala,
insuficienta cardiaca sau renala. Tensiunea arteriala mare creste riscul de infarct miocardic. Scaderea tensiunii arteriale la valori normale reduce riscul aparitiei acestor tulburari.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Valsargamma
Nu utilizati Valsargamma
- daca sunteti alergic la valsartan sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
- daca aveti o afectiune severa a ficatului,
- in cazul in care sunteti gravida de mai mult de trei luni. (Este bine sa evitati Valsargamma si in perioada de inceput a sarcinii - vezi pct. ”Sarcina”).
- daca aveti diabet zaharat sau insuficienta renala si sunteti tratat cu un medicament care scade tensiunea arteriala ce contine aliskiren.
Daca va aflati in oricare dintre aceste situatii, nu trebuie sa utilizati Valsargamma.
Atentionari si Precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale inainte sa utilizati Valsargamma
- daca aveti o afectiune a ficatului,
- daca aveti o afectiune severa de rinichi sau efectuati sedinte de dializa,
- daca aveti o ingustare a arterei renale,
- daca v-a fost efectuat recent un transplant de rinichi (ati primit un rinichi nou),
- daca va tratati dupa un infarct miocardic sau pentru insuficienta cardiaca, medicul dumneavoastra poate dori sa verifice functia rinichilor dumneavoastra,
- daca aveti o afectiune severa de inima, alta decat insuficienta cardiaca sau infarct miocardic, - daca vi s-au umflat vreodata limba si fata din cauza unei reactii alergice numita angioedem atunci
cand ati utilizat alt medicament (inclusiv inhibitor ECA), spuneti medicului dumneavoastra. Daca aceste simptome apar in timp ce luati Valsargamma, incetati imediat sa luati Valsargamma si nu mai luati niciodata. Vezi de asemenea punctul 4 ”Reactii adverse posibile“.
- daca luati medicamente care cresc concentratia de potasiu din sange. Acestea includ suplimente sau inlocuitori de sare, care contin potasiu, medicamente care economisesc potasiu si heparina. Poate fi necesara verificarea la intervale regulate a nivelului potasiului din sangele dumneavoastra.
- daca aveti varsta sub 18 ani si utilizati Valsargamma in combinatie cu alte medicamente care inhiba sistemul aldosteron renina angiotensina (medicamente ce scad tensiunea arteriala) medicul dumneavoastra poate dori sa verifice functia rinichilor dumneavoastra si a nivelului potasiului din sangele dumneavoastra la intervale regulate.
- daca aveti aldosteronism. Aceasta este o boala in care glandele suprarenale secreta prea mult hormon aldosteron. Daca va aflati in aceasta situatie, utilizarea Valsargamma nu este recomandata.
- daca ati pierdut cantitati mari de lichide (deshidratare) determinate de diaree, varsaturi sau doze mari de medicamente (diuretice).
- trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). Valsargamma nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat daca aveti mai mult de trei luni de sarcina, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat in aceasta etapa (vezi pct. ”Sarcina“).
- daca luati unul din urmatoarele medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale:
- inhibitor ECA (de exemplu enalapril, lisinopril, ramipril), in special daca aveti probleme renale din cauza diabetului zaharat
- aliskiren
- daca sunteti tratat cu un inhibitor ECA impreuna cu alte medicamente pentru tratamentul insuficientei cardiace, care sunt cunoscute ca fiind receptori antagonisti mineralcorticoizi (RAM)(de exemplu spironolactona, eplerenona) sau beta-blocante (de exemplu metoprolol).
Medicul dumneavoastra va verifica la intervale regulate functia dumneavoastra renala, tensiunea arteriala si concentratia de electroliti (de exemplu potasiu) din sangele dumneavoastra.
Vezi de asemenea pct. ”Nu utilizati Valsargamma“.
Valsargamma impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau este posibil sa fi luat orice alte medicamente. Efectul tratamentului poate fi influentat daca Valsargamma este luat impreuna cu anumite
medicamente. S-ar putea ca medicul dumneavoastra sa va modifice doza si/sau sa ia alte precautii sau, in unele cazuri, sa intrerupeti administrarea unor medicamente. Acest lucru este valabil atat in cazul unor medicamente cu prescriptie medicala, cat si in cazul celor fara presciptie medicala:
- alte medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari, in special medicamente care cresc cantitatea de urina (diuretice), inhibitori ECA sau aliskiren (vezi de asemenea pct. ”Nu luati Valsargamma“ si ”Atentionari si precautii“),
- medicamente care cresc concentratia de potasiu din sange. Acestea includ suplimente de potasiu sau inlocuitori de sare care contin potasiu, medicamente care economisesc potasiul si heparina, - anumite tipuri de medicamente contra durerii, numite medicamente antiinflamatorii nestroidiene
(AINS),
- litiu, un medicament, utilizat in tratamentul anumitor boli psihice.
De asemenea:
- daca faceti tratament dupa un infarct miocardic, nu este recomandata combinatia cu inhibitori
ECA (medicament pentru tratamentul infractului miocardic).
- daca luati tratament pentru insuficienta cardiaca, nu este recomandata combinatia tripla a unui inhibitor ECA impreuna cu anumite medicamente pentru tratamentul insuficientei cardiace, care sunt cunoscute ca fiind receptori antagonisti mineralcorticoizi (RAM) (de exemplu spironolactona, eplerenona) sau beta-blocante (de exemplu metoprolol) nu este recomandata.
Medicul dumneavoastra poate sa va schimbe doza si/sau sa ia alte masuri de precautie:
Daca luati un inhibitor ECA sau aliskiren (a se vedea, de asemenea, informatii la punctul ”Nu luati Valsargamma“si ”Atentionari si precautii“).
Daca sunteti tratat cu un inhibitor ECA, impreuna cu alte medicamente pentru tratamentul insuficientei cardice, care sunt cunoscute ca antagonisti ai receptorilor mineralocorticoizi (MRA) (de exemplu, spironolactona sau eplerenona) sau beta-blocante (de exemplu metoprolol).
Valsargamma impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Puteti lua Valsargamma cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Sarcina
Trebuie sa spuneti medicului in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa nu mai utilizati Valsargamma inainte de a ramane gravida sau de indata ce ati aflat ca sunteti gravida si va va recomanda un alt medicament
in loc de Valsargamma. Valsargamma nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat in sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat dupa cea de a treia luna de sarcina.
Alaptarea
Informati-va medicul daca alaptati sau intentionati sa incepeti alaptarea. Valsargamma nu este recomandat mamelor care alapteaza, iar medicul dumneavoastra trebuie sa va aleaga un alt tratament in cazul in care doriti sa alaptati, mai ales daca este vorba despre un copil nou-nascut sau nascut
prematur.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Inainte de a conduce vehicule, de a folosi unelte sau utilaje, sau de a efectua alte activitati care necesita concentrare, asigurati-va ca stiti ce efect are Valsargamma asupra dumneavoastra. Ca si alte medicamente utilizate in tratamentul tensiunii arteriale crescute, Valsargamma poate, in cazuri rare, sa determine ameteli si sa afecteze capacitatea dumneavoastra de a va concentra.
Valsargamma contine lactoza si lecitina (soia)
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide sau la lecitina, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Valsargamma
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Deseori persoanele cu
tensiune arteriala mare nu remarca semnele acestei afectiuni. Multe persoane se simt normal. Acest lucru face cu atat mai important consultul regulat stabilit cu medicul dumneavoastra, chiar daca va simtiti bine.
Valsargamma 40 mg comprimate filmate
Utilizarea la copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani) cu tensiune arteriala mare:
Doza uzuala pentru pacientii ce cantaresc mai putin de 35 kg este de 40 mg valsartan o data pe zi.
Pentru pacientii ce cantaresc 35 kg sau mai mult doza uzuala de start este de 80 mg valsartan o data pe zi. In unele cazuri medicul dumneavoastra va poate prescrie doze mai mari (doza poate fi marita pana la 160 mg si pana la maxim 320 mg).
Adulti dupa un infarct miocardic recent:
Tratamentul este, in general, initiat cel mai devreme, la 12 ore de la infarctul miocardic, cu o doza scazuta, de 20 mg, de doua ori pe zi. Doza de 20 mg se obtine prin divizarea comprimatului de 40 mg.
In urmatoarele saptamani, medicul dumneavoastra va creste gradat doza, pana la maxim 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala este aceea pe care o puteti tolera dumneavoastra.
Valsargamma poate fi administrat in asociere cu alte medicamente pentru infarctul miocardic, iar medicul dumneavoastra va decide tratamentul optim pentru dumneavoastra.
Adulti cu insuficienta cardiaca:
Tratamentul incepe in general cu 40 mg de doua ori pe zi. In urmatoarele saptamani, medicul dumneavoastra va creste gradat doza, pana la maxim 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala este aceea pe care o puteti tolera dumneavoastra.
Valsargamma poate fi administrat in asociere cu alte medicamente pentru insuficienta cardiaca, iar medicul dumneavoastra va decide tratamentul optim pentru dumneavoastra.
Valsargamma 80 mg si 160 mg comprimate filmate
Adulti cu tensiune arteriala mare:
Doza uzuala recomandata este de 80 mg o data pe zi. Cu toate acestea, medicul poate prescrie anumitor pacienti o doza mai mare (adica 160 mg sau 320 mg). De asemenea, medicul poate indica
utilizarea impreuna cu Valsargamma a unui alt medicament (de exemplu un diuretic). Utilizarea la copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani) cu tensiune arteriala mare:
Doza uzuala pentru pacientii ce cantaresc mai putin de 35 kg este de 40 mg valsartan o data pe zi.
Pentru pacientii ce cantaresc 35 kg sau mai mult doza uzuala de start este de 80 mg valsartan o data pe zi. In unele cazuri medicul dumneavoastra va poate prescrie doze mai mari (doza poate fi marita pana la 160 mg si pana la maxim 320 mg).
Adulti dupa un infarct miocardic recent:
Tratamentul este, in general, initiat cel mai devreme, la 12 ore de la infarctul miocardic, cu o doza scazuta, de 20 mg, de doua ori pe zi. Doza de 20 mg se obtine prin divizarea comprimatului de 40 mg.
In urmatoarele saptamani, medicul dumneavoastra va creste gradat doza, pana la maxim 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala este aceea pe care o puteti tolera dumneavoastra.
Valsargamma poate fi administrat in asociere cu alte medicamente pentru infarctul miocardic, iar medicul dumneavoastra va decide tratamentul optim pentru dumneavoastra.
Adulti cu insuficienta cardiaca:
Tratamentul incepe in general cu 40 mg de doua ori pe zi. In urmatoarele saptamani, medicul dumneavoastra va creste gradat doza, pana la maxim 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala este aceea pe care o puteti tolera dumneavoastra.
Valsargamma poate fi administrat in asociere cu alte medicamente pentru insuficienta cardiaca, iar medicul dumneavoastra va decide tratamentul optim pentru dumneavoastra.
Valsargamma 320 mg comprimate filmate
Adulti cu tensiune arteriala mare:
Doza uzuala recomandata este de 80 mg o data pe zi. Cu toate acestea, medicul poate prescrie anumitor pacienti o doza mai mare (adica 160 mg sau 320 mg). De asemenea, medicul poate indica utilizarea impreuna cu Valsargamma a unui alt medicament (de exemplu un diuretic).
Utilizarea la copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani) cu tensiune arteriala mare:
Doza uzuala pentru pacientii ce cantaresc mai putin de 35 kg este de 40 mg valsartan o data pe zi.
Pentru pacientii ce cantaresc 35 kg sau mai mult doza uzuala de start este de 80 mg valsartan o data pe zi. In unele cazuri medicul dumneavoastra va poate prescrie doze mai mari (doza poate fi marita pana la 160 mg si pana la maxim 320 mg).
Puteti lua Valsargamma cu sau fara alimente. Inghititi comprimatul de Valsargamma cu un pahar de apa. Luati Valsargamma la aproximativ aceeasi ora a zilei.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Valsargamma
Daca aveti ameteli severe si/sau lesin, intindeti-va in pat si spuneti medicului dumneavoastra cat se poate de repede. Daca ati luat accidental prea multe comprimate, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra, pe farmacist sau cel mai apropiat spital.
Daca uitati sa utilizati Valsargamma
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca uitati sa luati o doza, luati-o cand va amintiti. Totusi, daca se apropie timpul pentru doza urmatoare, nu mai luati doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Valsargamma
Daca intrerupeti tratamentul cu Valsargamma, este posibil ca boala sa se agraveze. Nu trebuie sa intrerupeti administrarea medicamentului, decat la indicatia medicului dumneavoastra. Daca aveti orice alte intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului
dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele simptome necesita consult medical imediat:
Puteti avea simptome de angioedem (o reactie alergica specifica), cum sunt:
- umflarea fetei,buzelor, limbii si gatului - dificultati in inghitire sau in respiratie
- urticarie, mancarimi.
Daca aveti oricare dintre aceste simptome, mergeti imediat la medic.
Alte reactii adverse includ:
Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
- ameteli
- tensiune arteriala mica, cu simptome cum sunt ametelile sau senzatie de lesin la ridicarea in picioare
- scaderea functiei rinichiului (semn de insuficienta renala).
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000):
- angioedem (vezi punctul ”Unele simptome necesita consult medical imediat“)
- pierdere brusca a constientei
- senzatie de rotire
- scadere severa a functiei rinichiului (semn de insuficienta renala acuta)
- spasme musculare, tulburari ale ritmului cardiac (semne de hiperkaliemie)
- scurtarea respiratiei, dificultate a respiratiei in pozitia culcat, umflaturi ale picioarelor (semne de insuficienta cardiaca)
- dureri de cap
- tuse
- durere abdominala
- greata
- diaree
- oboseala
- slabiciune.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- reactii alergice cu eruptie trecatoare pe piele, mancarimi, impreuna cu unele dintre urmatoarele semne sau simptome: febra, dureri in articulatii, dureri musculare, noduli limfatici umflati si/sau simptome asemanatoare racelii (semne ale bolii serului)
- pete de culoare rosie purpurie, febra, mancarimi (semne ale inflamatiei vaselor sanguine, asanumita vasculita)
- sangerari neobisnuite sau vanatai (semne de trombocitopenie)
- durere musculara (mialgie)
- febra, dureri in gat sau ulcere ale gurii datorate infectiilor (simptome ale numarului scazut de globule albe, numit si neutropenie)
- scaderea hemoglobinei si a procentului de globule rosii din sange (ceea ce poate duce, in cazuri severe, la anemie)
- cresterea valorii potasiului din sange (ceea ce poate duce, in cazuri severe, la spasme musculare, tulburari ale ritmului cardiac)
- cresterea valorilor enzimelor ficatului (ceea ce poate indica lezarea ficatului), incluzand cresterea bilirubinei din sange (ceea ce poate duce, in cazuri severe, la colorarea in galben a pielii si ochilor)
- cresterea valorii ureei din sange si a creatininei serice (ceea ce poate indica o functie anormala a rinichiului)
- nivel scazut al sodiului in sange (care poate declansa oboseala, confuzie, spasme musculare si/sau convulsii in cazurile severe).
Frecventa unor reactii adverse poate varia, in functie de afectiunea dumneavoastra. De exemplu, reactii adverse, cum sunt ametelile si scaderea functiei rinichiului, au fost observate mai putin frecvent
la pacientii in tratament pentru tensiune arteriala mare, decat la pacientii tratati pentru insuficienta cardiaca sau dupa un infarct miocardic recent.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare.
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478 – RO
Tel:+40757 117 259 Fax:+4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Valsargamma
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Valsargamma
- Substanta activa este valsartan. Fiecare comprimat filmat contine valsartan 40 mg, 80 mg, 160 mg, 320 mg.
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina PH 101, croscarmeloza sodica, amidon de porumb, pregelatinizat, poloxamer 188, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu Film: alcool polivinilic, talc, macrogol 3350, dioxid de titan (E 171), lecitina din soia.
Cum arata Valsargamma si continutul ambalajului
Valsargamma 40 mg sunt comprimate filmate rotunde, de culoare alba sau aproape alba, cu o linie mediana pe una dintre fete. Diametrul comprimatelor filmate este de 6,3 mm. Comprimatul poate fi divizat in doze egale.
Valsargamma 80 mg sunt comprimate filmate rotunde, de culoare alba sau aproape alba, cu o linie mediana pe una dintre fete. Diametrul comprimatelor filmate este de 8,2 mm. Comprimatul poate fi divizat in doze egale.
Valsargamma 160 mg sunt comprimate filmate rotunde, de culoare alba sau aproape alba, cu doua linii mediane perpendiculare pe una dintre fete. Diametrul comprimatelor filmate este de 9,9 mm.
Comprimatul poate fi divizat in patru doze egale.
Valsargamma 320 mg sunt comprimate filmate oblongi, bicovexe, de culoare alba sau aproape alba, cu linie mediana pe ambele fete. Lungimea comprimatului este de 17,6 mm. Comprimatul poate fi divizat in doze egale.
Valsargamma comprimate filmate este disponibil in cutii cu blistere din OPA-Al-PVC/Al care contin 7, 10, 14, 28, 30, 50, 56, 60, 98 si 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania (CMS) Valsargamma 40/80/160/320 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost aprobat in ianuarie 2016.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Nifedipin retard in alaptare
Buna ziua,in ultimul trimestru de sarcina am fost diagnosticata cu hipertensiune arteriala si am lua ...
↳ Buna ziua! Cantitatea de nifedipin care ajunge in laptele matern este 1% din doza mamei, ceea ce inseamna ca puteti lua nifedipin in cazul unor valor ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tensiune mare
Fiind o persoana fara probleme medicale serioase, am facut un puseu de tensiune de 18/11 acum 2 seri ...
Pentru potenta la hipertensiv
Am 68 de ani, am luat M. Forte 20 comprimate in august 2017. In septembrie am avut un puseu de ten ...
↳ Buna ziua! Puteti folosi acel gel, conform compozitiei nu ar trebui sa influenteze tensiunea arteriala. Ca tratament intern pentru erectii mai ferm ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Medicina
Bună ziua , as vrea sa știu dacă pot lua SLine Sistem 40+ cu fobiless ? Îmi poate d ...
↳ Buna ziua! Este contraindicata asocierea daca suferiti de hipertensiune sau daca manifestati hipertensiune de cand luati Fobiless (este o reactie adv ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Hipertensiune arteriala sistolica asociata cu asm
Măr interesa cât timp pot lua acest tratament naturist asociat cu colegii corul de 5 mg care îl ...
Pot sa iau Vitamax daca am hipertensiune?
Buna dimineata, am 48 ani cu afectiuni cardiovasculare si neurologice, iau egilok50 mg. magnerot1pe ...
↳ Buna ziua! Vitamax contine si extract de ginseng, care poate duce la cresterea valorii tensiunii arteriale. Intrucat aveti tratament antihipertensiv ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului


Sfatul farmcistului Colief si Espumisan
Colief si Espumisan

Buna ziua, Am folosit de o saptamana Espumisan( inainte de fiec masa ... Buna ziua! Dati-i doar Colief si ar trebui sa nu fie probleme. Odata ...


Sfatul farmcistului Doktor Mom in sarcina
Doktor Mom in sarcina

Pot folosi Doctor Mom (comprimate pentru supt) in timpul sarcinii, sau ... Buna ziua! Daca nu sunteti in primul trimestru de sarcina si limitati ...


Sfatul farmcistului Insomnie adult
Insomnie adult

Buna ziua.Pentru insomnie ce îmi recomandați? ... Buna ziua! Va recomand Somn Usor capsule, cate o capsula cu o ora ina ...


Sfatul farmcistului Ecografie
Ecografie

Cu cât timp inainte de un examen ecografic se ia degasil, pentru a se ... Buna ziua! Administrarea se va face cu minim 4 ore inaintea examinari ...