Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Valcatuna 320 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Valcatuna 320 mg comprimate filmate

Prospect - Valcatuna 320 mg comprimate filmate


NU comercializăm Valcatuna 320 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Valcatuna 320 mg comprimate filmate    DCI: VALSARTANUM


  Produs complementar recomandat


16.75lei
Vezi detalii

Valcatuna apartine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonisti ai receptorilor angiotensinei II, care ajuta la controlarea hipertensiunii arteriale.
Valcatuna 320 mg comprimate filmate
Valsartan

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Valcatuna si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Valcatuna
3. Cum sa luati Valcatuna
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Valcatuna
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE VALCATUNA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Valcatuna apartine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonisti ai receptorilor angiotensinei II, care ajuta la controlarea hipertensiunii arteriale. Angiotensina II este o substanta din organism care determina ingustarea vaselor de sange, provocand astfel cresterea tensiunii arteriale. Valcatuna actioneaza prin blocarea efectului angiotensinei II. Drept rezultat, vasele de sange se relaxeaza iar tensiunea arteriala scade.
Valcatuna 320 mg, comprimate filmate, poate fi utilizat:
- pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Valorile mari ale tensiunii arteriale cresc sarcina asupra inimii si a arterelor. Daca nu este tratata, poate afecta vasele de sange din creier, inima sau rinichi, putand determina accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau renala. Tensiunea
arteriala mare creste si riscul unui infarct miocardic. Scazand tensiunea arteriala la valori normale se reduce riscul de a dezvolta aceste afectiuni.

2. INAINTE SA LUATI VALCATUNA
Nu luati Valcatuna:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la valsartan sau la oricare dintre celelalte componente ale Valcatuna.
- daca aveti o boala hepatica severa
- daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni (de asemenea, este mai bine sa evitati sa luati Valcatuna in primele luni de sarcina – vezi punctul referitor la sarcina).
Daca va aflati in oricare dintre aceste situatii nu luati Valcatuna
Aveti grija deosebita cand utilizati Valcatuna:
- daca aveti o boala hepatica.
- daca aveti o boala severa de rinichi sau daca faceti dializa.
- daca aveti o ingustare a arterei renale.
- daca ati suferit recent un transplant de rinichi (ati primit un rinichi nou).
- daca va aflati sub tratament dupa un infarct miocardic sau pentru insuficienta cardiaca, medicul dumneavoastra v-ar putea verifica functia renala
- daca aveti o boala cardiaca severa, alta decat insuficienta cardiaca si infarctul miocardic.
- daca luati medicamente care cresc cantitatea de potasiu in sange. Acestea includ suplimente de potasiu, substituente minerale pentru regim hiposodat care contin potasiu, medicamente care retin potasiu si heparina. Poate fi necesara determinarea cantitatii de potasiu din sangele dumneavoastra
la intervale regulate.
- daca suferiti de aldosteronism. Acesta este o boala in care glandele dumneavoastra suprarenale produc prea mult hormon numit aldosteron. Daca este acesta cazul dumneavoastra, nu este recomandat sa utilizati Valcatuna.
- daca ati pierdut o cantitate mare de lichide (deshidratare) din cauza diareei, varsaturilor sau a dozelor mari de medicamente pentru eliminarea apei (diuretice).
- Valcatuna nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani).
- trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea deveni) gravida.
Valcatuna nu este recomandat pentru utilizare in primele luni de sarcina si nu trebuie sa il luati daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni pentru ca ar putea afecta grav copilul dumneavoastra daca il luati in aceasta etapa (vezi punctul referitor la sarcina).
Daca va aflati in oricare dintre aceste situatii spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua Valcatuna
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Efectele tratamentului pot fi modificate daca Valcatuna este utilizat impreuna cu anumite alte medicamente.
Este posibil sa fie necesar sa schimbati doza, sa luati alte masuri de precautie sau, in unele cazuri, sa incetati sa mai luati unul dintre medicamente. Acest lucru este valabil atat pentru medicamentele eliberate
pe baza de prescriptie medicala cat si pentru cele eliberate fara prescriptie medicala, in special:
- alte medicamente utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale, in special medicamentele pentru eliminarea apei (diuretice).
- medicamente care cresc cantitatea de potasiu in sangele dumneavoastra. Acestea includ suplimente de potasiu, substituente minerale pentru regim hiposodat care contin potasiu, medicamente care retin potasiu si heparina.
- un anumit tip de medicamente impotriva durerii numite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS).
- litiul, un medicament utilizat pentru tratarea anumitor tipuri de boli psihice.
Utilizarea Valcatuna cu alimente si bauturi
Valcatuna poate fi luat cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
- Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea deveni) gravida. In mod normal, medicul dumneavoastra va va recomanda sa incetati sa luati Valcatuna inainte de a ramane gravida sau deindata ce stiti ca sunteti gravida si va va recomanda sa luati un alt medicament in locul Valcatuna. Valcatuna nu este recomandat pentru utilizare in primele luni de
sarcina si nu trebuie sa il luati daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni pentru ca ar putea afecta grav copilul dumneavoastra daca il luati dupa cea de-a treia luna de sarcina.
- Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau urmeaza sa incepeti sa alaptati. Valcatuna un este recomandat pentru utilizare la mamele care alapteaza iar medicul dumneavoastra ar putea alege un alt tratament pe care sa il luati daca doriti sa alaptati, in special daca copilul dumneavoastra
este nou-nascut sau a fost nascut prematur.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Inainte de a conduce un vehicul, a folosi o unealta, a folosi un utilaj sau a desfasura alte activitati care solicita concentrare, asigurati-va ca stiti cum va afecteaza Valcatuna. La fel ca multe alte medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale, Valcatuna poate, in rare cazuri, sa determine ameteli si sa afecteze capacitatea de concentrare.
Informatii importante privind unele componente ale Valcatuna
Valcatuna contine lactoza si sorbitol, ambele zaharuri. Daca medicul dumneavoastra va spus ca suferiti de intoleranta la unele zaharuri, adresati-va lui/ei inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI VALCATUNA
Luati intotdeauna Valcatuna exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra, pentru a obtine cele mai bune rezultate si a reduce riscul de reactii adverse. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adeseori, persoanele care au hipertensiune arteriala nu observa niciun semn al acestei probleme. Multi dintre ei se pot simti aproape normal. Din acest motiv, este cu atat mai important sa mergeti la consulturile medicale programate, chiar daca va simtiti bine.
Hipertensiune arteriala: Doza obisnuita este de 80 mg pe zi. In unele cazuri, medicul dumneavoastra var putea prescrie doze mai mari (de exemplu 160 mg sau 320 mg). De asemenea, este posibil ca acesta sa asocieze Valcatuna cu un alt medicament (de exemplu un diuretic).
Pentru doze care nu pot fi obtinute cu Valcatuna, se vor utiliza alte medicamente care contin valsartan in concentratii adecvate.
Valcatuna poate fi luat cu sau fara alimente. Inghititi Valcatuna cu un pahar de apa.
Luati Valcatuna aproximativ la aceeasi ora, in fiecare zi.
Daca luati mai mult decat trebuie din Valcatuna
Daca simtiti o stare de ameteala severa si/sau lesin, intindeti-va si contactati medicul imediat. Daca ati luat in mod accidental prea multe comprimate, contactati imediat medicul dumneavoastra, farmacistul sau
spitalul.
Daca uitati sa luati Valcatuna
Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata.
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cat mai curand dupa ce va aduceti aminte. Daca, insa, este aproape timpul sa luati urmatoarea doza, omiteti doza uitata.
Daca incetati sa luati Valcatuna
Oprirea tratamentului cu Valcatuna poate agrava boala dumneavoastra. Nu va opriti din a lua medicamentul decat daca medicul dumneavoastra va spune acest lucru.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Valcatuna poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Aceste reactii adverse pot aparea cu anumite frecvente, care sunt definite dupa cum urmeaza:
- foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
- frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
- mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1 000
- rare: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10 000
- foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10 000
- cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.
Unele simptome necesita asistenta medicala imediata:
Puteti avea simptome de edem angioneurotic, cum sunt:
- umflarea fetei, limbii sau gatului
- dificultati de inghitire
- urticarie si dificultati de respiratie
Daca apare oricare dintre acestea, adresati-va imediat unui medic.
Alte reactii adverse includ:
Frecvente:
- ameteli, ameteli la schimbarea pozitiei
- scaderea tensiunii arteriale, cu simptome cum este senzatia de ameteala
- scaderea functiei renale (semne de insuficienta renala)
Mai putin frecvente:
- reactie alergica cu simptome cum sunt eruptii trecatoare pe piele, mancarimi, ameteli, umflarea fetei, buzelor, limbii sau gatului, dificultati de respiratie sau de inghitire (semne de edem angioneurotic)
- pierdere brusca a constientei
- senzatie de rotire
- scaderea severa a functiei renale (semne de insuficienta renala acuta)
- spasme musculare, ritm cardiac anormal (semne de hiperkaliemie)
- lipsa de aer, dificultati de respiratie in pozitia culcat, umflarea picioarelor (semne de insuficiente cardiaca)
- durere de cap
- tuse
- durere abdominala
- greata
- diaree
- oboseala
- stare de slabiciune
Cu frecventa necunoscuta
- eruptii trecatoare pe piele, mancarime, impreuna cu unele din urmatoarele semne sau simptome:
febra, dureri in articulatii, dureri musculare, umflarea ganglionilor limfatici si/sau simptome asemanatoare gripei (semne ale bolii serului)
- pete de culoare rosu-purpuriu, febra, mancarime (semne ale inflamatiei vaselor de sange, numita si vasculita)
- sangerare sau invinetire neobisnuita (semne de trombocitopenie)
- durere musculara (mialgie)
- febra, durere in gat sau ulceratii la nivelul gurii determinate de infectii (simptome ale unui numar scazut de celule albe sanguine, denumit si neutropenie)
- scaderea cantitatii de hemoglobina si scaderea procentului celulelor rosii in sange (care, in cazuri severe, poate conduce la anemie)
- cresterea cantitatii de potasiu in sange (care, in cazuri severe, poate genera spasme musculare, ritm cardiac anormal)
- cresterea valorilor testelor privind functia hepatica (care pot indica o afectare hepatica), incluzand o crestere a cantitatii de bilirubina in sange (care, in cazuri severe, poate genera colorarea in galben a pielii si ochilor)
- cresterea cantitatii de uree din sange si cresterea valorilor creatininei serice (care pot indica o functie renala anormala)
Frecventa unora dintre reactiile adverse poate varia in functie de starea dumneavoastra. De exemplu, reactiile adverse cum sunt ametelile si scaderea functiei renale au fost observate mai frecvent la pacientii tratati pentru hipertensiune arteriala decat la cei tratati pentru insuficienta cardiaca sau aflati dupa un infarct miocardic recent.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA VALCATUNA
A se pastra la temperaturi sub 300C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi ferit de umiditate.
- A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
- Nu utilizati Valcatuna dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
- Nu utilizati Valcatuna daca observati ca ambalajul a fost deteriorat sau prezinta semne de deschidere.
- Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Valcatuna
- Substanta activa este valsartan. Valcatuna de 320 mg, fiecare comprimat filmat contine 320 mg valsartan;
- Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina (E 460), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E 551), sorbitol (E 420), carbonat de magneziu (E 504), amidon pregelatinizat de porumb, povidona K-25 (E 1201), stearilfumarat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, crospovidona tip A (E 1202). Film de
acoperire: lactoza monohidrat, hipromeloza (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol. - Valcatuna 320 mg in plus oxid galben de fer (E 172) si oxid brun de fier (E 172), indigo carmin lac de aluminiu (E 132).
Cum arata Valcatuna si continutul ambalajului
Valcatuna 320 mg: comprimate filmate de culoare gri-violet, oblongi, cu o linie mediana pe o fata, Ambalaj cu 7, 14, 28, 56, 98 sau 280 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati detinatorul autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2010
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Valcatuna 320 mg comprimate filmate


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

produse naturiste pot afecta organismul?
Buna dimineata, ma puteti ajuta cu un sfat va rog!?... am48 ani , iau metoprolol 50 mg\\zi pentru ...
Constipatie cronica
Am 57 ani si sufar din adolescenta de constipatie cronica. Nu am reusit de-a lungul anilor sa tin un ...
Medicina
Bună ziua , as vrea sa știu dacă pot lua SLine Sistem 40+ cu fobiless ? Îmi poate d ...
↳ Buna ziua! Este contraindicata asocierea daca suferiti de hipertensiune sau daca manifestati hipertensiune de cand luati Fobiless (este o reactie adv ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot sa iau ca.mg.zin.
Buna dimineata,am 48ani am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat eventual posibil un tratament, Care ...
↳ Buna ziua! Calciul nu este indicat daca luati Egilok, ii poate diminua efectul terapeutic. Va recomand sa luati Spermotone, cate 2 capsule de 3 ori ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pot sa iau Vitamax daca am hipertensiune?
Buna dimineata, am 48 ani cu afectiuni cardiovasculare si neurologice, iau egilok50 mg. magnerot1pe ...
↳ Buna ziua! Vitamax contine si extract de ginseng, care poate duce la cresterea valorii tensiunii arteriale. Intrucat aveti tratament antihipertensiv ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
hipertensiune si folosirea calmogen plant
sufar de hipertensiune si as dori sa stiu daca pot lua calmogen plant. care ar fi contraindicatiile? ...
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului betaserc copil 12 ani
betaserc copil 12 ani

copil de 12 ani cu pocnituri in urechi,audiograma vocala si tonala per ... Buna ziua! Sigur i s-a prescris de 16 de mg? Ar putera lua de 8 mg, ...


Sfatul farmcistului paraziti intestinali
paraziti intestinali

Buna ziua! Am o fetita de 3 ani si 9 luni, careia ii miroase gurita.P ... Buna ziua! Repetati analizele la 3 saptamani, de 3 ori, este posibil ...Sfatul farmcistului Marvelon 21
Marvelon 21

Buna ziua!Anul trecut inainte cu 10 zile inainte de ciclu,am luat marv ... Buna ziua! Pentru a amana menstruatia luati urmatoarea folie fara a f ...


Sfatul farmcistului Evitus in primul trimestru de sarcina
Evitus in primul trimestru de sarcina

Buna ziua. Sunt însărcinată in săptămâna a9a si o răceală severă a reu ... Buna ziua! Nu este indicat sa luati Evitus, contine salvie, lemn-dulc ...


Sfatul farmcistului Vitamine pentru o fetita de 13 ani
Vitamine pentru o fetita de 13 ani

Buna ziua, am o fetita de 13 ani are 1.48 m este sportiva joaca tenis ... Buna ziua! Pentru un mai bun management al nervozitatii recomand admi ...


Sfatul farmcistului Compatibilitate Tiolin si Panangin
Compatibilitate Tiolin si Panangin

Mi-au aparut amorteli in degetele de la maini. Medicul neurolog mi-a r ... Buna ziua! Tiolin si Panangin au compozitie diferita, asa ca puteti c ...