Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TRIMETAZIDINA LPH 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TRIMETAZIDINA LPH 20 mg comprimate filmate

Prospect - TRIMETAZIDINA LPH 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm TRIMETAZIDINA LPH 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: TRIMETAZIDINA LPH 20 mg comprimate filmate    DCI: TRIMETAZIDINUM


  Produs complementar recomandat
Trimetazidina optimizeaza procesele de energie ale celulelor si protejeaza celulele inimii de efectele reducerii cantitatii de oxigen.
Trimetazidina Mylan 35 mg comprimate cu eliberare prelungita
Diclorhidrat de trimetazidina

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapida de noi informatii referitoare la siguranta. Puteti sa fiti de ajutor raportand orice reactii adverse pe care le puteti avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reactiilor adverse. Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Trimetazidina Mylan si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Trimetazidina Mylan
3. Cum sa utilizati Trimetazidina Mylan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Trimetazidina Mylan
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE TRIMETAZIDINA MYLAN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Trimetazidina optimizeaza procesele de energie ale celulelor si protejeaza celulele inimii de efectele reducerii cantitatii de oxigen. Acest medicament este destinat utilizarii la adulti, in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere in piept cauzata de boala coronariana).

2. INAINTE SA UTILIZATI TRIMETAZIDINA MYLAN
Nu utilizati Trimetazidina Mylan:
- daca sunteti alergic la trimetazidina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6 )
- daca aveti boala Parkinson: boala a creierului care afecteaza miscarile (tremuraturi, pozitie rigida, miscari incetinite si mers tarsait si dezechilibrat)
- daca aveti probleme grave cu rinichii
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Trimetazidina Mylan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistulului.Daca aveti probleme cu rinichii, medicul dumneavoastra va putea dori sa va ajusteze doza.Acest medicament poate provoca sau inrautati simptome cum sunt: tremuraturi, pozitie rigida, miscari incetinite, mers tarsait si dezechilibrat, in special la pacientii varstnici; aceste simptome trebuie investigate si raportate medicului dumneavoastra, care poate sa reevalueze tratamentul.
Copii si adolescenti
Trimetazidina Mylan nu este recomandatacopiilor si adolescentilor cu varsta mai mica de 18 ani. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca nu sunteti sigur.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Nu a fost observata aparitia de interactiuni cu alte medicamente.
Utilizarea Trimetazidina Mylan impreuna cu alimente si bauturi
Trimetazidina Mylan poate fi administrata independent de alimente si bauturi.
Sarcina si alaptarea
Nu exista experienta in ceea ce priveste utilizarea de Trimetazidina Mylan in timpul sarcinii sau alaptarii.
Daca sunteti gravida sau daca alaptati sau daca credeti ca sunteti gravida sau doriti sa aveti un copil, adresativa medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament va poate face sa va simtiti ametit si somnolent, ceea ce va poate afecta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI TRIMETAZIDINA MYLAN
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medical dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata de Trimetazidina Mylan 35 mg este un comprimat de doua ori pe zi, in timpul meselor, dimineata si seara.
Modul de administrare:
Un comprimat pentru administrare orala.
Inghititi comprimatul intreg cu o cantitate suficienta de lichid ca de exemplu un pahar cu apa.
Utilizarea la copii si adolescenti (cu varsta mai mica de 18 ani):
Trimetazidina Mylan nu este recomandat pentru administrare la copii si adolescenti cu varsta mai mica de 18 ani datorita datelor insuficiente asupra sigurantei si eficacitatii.
Daca aveti probleme cu rinichii sau daca aveti varsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastra va poate modifica doza recomandata.
Daca ati utilizat mai mult Trimetazidina Mylan decat trebuie
Nu au fost raportate cazuri de aparitie a intoxicatiei cu Trimetazidina Mylan datorita supradozajului.
Daca ati uitat sa luati Trimetazidina Mylan
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-va doza urmatoare la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa utilizati Trimetazidina Mylan
Nu intrerupeti administrarea medicamentului dumneavoastra fara sa va consultati medicul sau farmacistul. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Trimetazidina Mylan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In general Trimetazidina Mylan este bine tolerata.
Reactii adverse frecvente:
Ameteli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greata, varsaturi, eruptii trecatoare pe piele, mancarimi, urticarie si senzatie de slabiciune.
Reactii adverse rare:
Batai rapide sau neregulate ale inimii (numite si palpitatii), batai suplimentare ale inimii, batai accelerate ale inimii, scadere brusca a tensiunii arteriale la ridicarea in picioare care poate produce ameteli, senzatie de confuzie sau lesin, stare generala de rau, ameteli, caderi, inrosire trecatoare la nivelul fetei si gatului.
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta::
Simptome extrapiramidale (miscari neobisnuite, inclusiv tremuraturi si scuturare a mainilor si degetelor,miscari de rasucire a corpului, mers tarsait, intepenire a mainilor si picioarelor), de obicei reversibile dupa intreruperea tratamentului. Tulburari ale somnului (dificultati de adormire, somnolenta), constipatie, eruptii generalizate grave pe piele (pielea devine rosie si apar vezicule), umflare a fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului care poate provoca ificultati la inghitire sau la respiratie.
Scadere severa a numarului de celule albe din sange, care face mai posibile infectiile, reducere a trombocitelor din sange, fapt care determina cresterea riscului de sangerare sau invinetire. O boala a ficatului (greata, varsaturi, pierdere a poftei de mancare, senzatie generala de rau, febra, mancarimi, ingalbenire a pielii si a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urina inchisa la culoare).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA TRIMETAZIDINA MYLAN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Trimetazidina Mylan dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 25 ?C.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Trimetazidina Mylan
Substanta activa este diclorhidrat de trimetazidina. Fiecare comprimat contine diclorhidrat de trimetazidina 35 mg echivalent cu trimetazidina 27,5 mg.
Celelalte componente sunt:
Nucleu: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloza microcristalina, povidona K30, guma Xantan, dioxid de siliciu coloidal anhidru si stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, dioxid de titan (E171), macrogol 400 si oxid rosu de fer (E 172).
Cum arata Trimetazidina Mylan si continutul ambalajului
Comprimatele cu eliberare prelungita de Trimetazidina Mylan sunt rotunde, biconvexe, de culoare roz, ,marcate cu „35” pe o fata si netede pe cealalta fata.
Comprimatele de Trimetazidina Mylan sunt disponibile in blistere ce contin 10, 20, 30, 40, 60 si 90 de comprimate ambalate in cutii.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic sub urmatoarele denumiri comerciale:
Stat membru Denumirea comerciala
Romania Trimetazidina Mylan 35mg comprimate cu eliberare prelungita
Acest prospect a fost aprobat in August 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Staphylococus aureus , amigdalita
Buna ziua. Am staphylococul auriu la amigdale de 2 ani,fac o dată pe an angina, dar deseori ...
Administrarea de ACC si Sinosun sirop la 6 ani
Buna seara! Fetița mea are 6 ani și i s a pus diagnosticul de angina acută A PRIMIT ...
↳ Buna ziua! Conform calculelor rezulta ca fetita dumneavoastra ia 350 mg de acetilcisteina intr-o zi (5 ml de sirop contin 50 de mg, avem deci 150 mg ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Maganghinar
Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti daca maganghinarul este bun in cazul nisipului sau al pietre ...
↳ Buna ziua! Mag-Anginar poate ajuta in cazul afectiunilor biliare si al pruritului pe fond hepatic, dar nu are efect in cazul litiazei renale. Cel ma ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Recomdandare pentru puls marit
In urma unui control medical am avut tensiunea 13/7 si pulsul 110.Mi s-a recomandat sa iau comprimat ...
↳ Buna ziua! Corlentor se recomanda de obicei pacientilor cu ritm cardiac normal, care sufera de angina pectorala sau insuficienta cardiaca cronica. Da ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Angina purulenta la 2 ani
Buna ziua copilul meu de la 2 ani face foarte des angina purulenta, aproape in fiecare luna si nu i ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa-i administrati un produs imunostimulator, de exemplu siropul Imunostim Junior, cate 5 ml dupa micul-dejun timp de 2 luni co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
angina
Buna ziua, Am fost la medicul de la infectioase si mi s-a diagnosticat o angina eritematoasa. Mi s ...
↳ Buna ziua! Mergeti din nou la medic, cred ca v-ar folosi niste picaturi si medicatie antiinflamatoare (doze minime, avand hepatita). Va recomand sa m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Hipomenoree
Hipomenoree

Buna ziua! Am 29 ani. După multe vizite la doctori, mi s-a zis că a ... Buna ziua! Va recomand ca dupa ce terminati administrarea Sanofem A s ...Sfatul farmcistului Detalii tantum rosa
Detalii tantum rosa

Dacă fac tratamentul tantum rosa pot avea contact sexual? ... Buna ziua! Da, puteti aveacontact sexual, dar de preferinta cu prezer ...


Sfatul farmcistului Cojite in par !
Cojite in par !

Ce as putea folosi pentru cojile de pe scalp ?! Am fost la dermatolog ... Buna ziua! Va recomand sa folositi samponul dermatologic Psoriane Int ...


Sfatul farmcistului Complexul de vitamina B si sarcina
Complexul de vitamina B si sarcina

Buna ziua, primesc complexul de vitamine B deja o luna, ciclul menstru ... Buna ziua! Este posibil sa aveti o dereglare hormonala care s-a supra ...


Sfatul farmcistului cancer san
cancer san

Buna ziua! Este indicat acest produs in cancerul de san cu estrogen po ... Buna ziua! Da, Biobran 1000 este indicat si in cazul acesta. Se vor a ...