Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TRAVAPRESS 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TRAVAPRESS 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie

Prospect - TRAVAPRESS 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie


NU comercializăm TRAVAPRESS 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TRAVAPRESS 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie    DCI: TRAVOPROSTUM


  Produs complementar recomandat

1+1 Gratis
34.3lei
Vezi detalii

TRAVAPRESS contine travoprost, care apartine unui grup de medicamente numite analogi de prostaglandine.
TRAVAPRESS 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie
Travoprost

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. - Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este TRAVAPRESS si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati TRAVAPRESS
3. Cum sa utilizati TRAVAPRESS
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza TRAVAPRESS
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este TRAVAPRESS si pentru ce se utilizeaza
TRAVAPRESS contine travoprost, care apartine unui grup de medicamente numite analogi de prostaglandine. Acestea actioneaza prin scaderea presiunii din ochi. Poate fi utilizat in tratament singur sau impreuna cu alte picaturi pentru ochi, de exemplu beta-blocante, care de asemenea reduc presiunea. TRAVAPRESS se utilizeaza pentru reducerea presiunii intraoculare crescute la adulti. Aceasta presiune poate cauza o afectiune denumita glaucom.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati TRAVAPRESS
Nu utilizati TRAVAPRESS
- daca sunteti alergic la travoprost sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6).
Cereti sfatul medicului daca sunteti in aceasta situatie.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati TRAVAPRESS, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- TRAVAPRESS poate determina cresterea lungimii, grosimii, intensitatii culorii si/sau numarului de gene. Au fost, de asemenea, observate alte modificari ale pleoapelor, cum este crestere neobisnuita a parului sau ale tesuturilor din jurul ochilor.
- TRAVAPRESS poate determina modificarea culorii irisului (partea colorata a ochiului dumneavoastra). Aceasta modificare poate fi permanenta. De asemenea, poate aparea modificarea culorii pielii din jurul ochiului.
Daca vi s-a efectuat o interventie chirurgicala pentru cataracta, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza TRAVAPRESS.
Daca aveti in prezent sau ati avut inflamatii ale ochiului (iritita si uveita), adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza TRAVAPRESS.
Rar, TRAVAPRESS poate cauza senzatie de lipsa de aer sau respiratie suieratoare sau poate accentua simptomele astmului bronsic. Daca respiratia vi se modifica ingrijorator in timpul utilizarii TRAVAPRESS, informati-va medicul cat mai curand posibil. Travoprost poate fi absorbit prin piele. Daca medicamentul vine in contact cu pielea, trebuie indepartat imediat prin spalare. Acest lucru este deosebit de important pentru gravide sau
femeile care incearca sa ramana gravide.
Daca purtati lentile de contact moi, scoateti lentilele inainte de administrarea picaturilor. Apoi asteptati cel putin 15 minute inainte de a va reaplica lentilele.
Copii si adolescenti
Utilizarea TRAVAPRESS nu este recomandata persoanelor cu varsta sub 18 ani.
TRAVAPRESS impreuna cu alte medicamente Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat sau utilizat recent orice alte
medicamente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Nu utilizati TRAVAPRESS daca sunteti gravida. Daca credeti ca sunteti gravida, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Daca exista posibilitatea sa ramaneti gravida, trebuie sa folositi metode de contraceptie adecvate in timpul tratamentului cu TRAVAPRESS.
Nu utilizati TRAVAPRESS daca alaptati, TRAVAPRESS poate trece in lapte.
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Vederea vi se poate incetosa pentru o perioada de timp dupa administrarea TRAVAPRESS. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia acestor simptome.
TRAVAPRESS contine macrogolglicerol hidroxistearat 40 si propilenglicol, care pot provoca reactii adverse ale pielii si iritatii.

3. Cum sa utilizati TRAVAPRESS
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este
O picatura in ochiul/ochii afectat/afectati, o data pe zi - seara.
Utilizati TRAVAPRESS pentru ambii ochi numai la indicatia medicului. Urmati tratamentul atat timp cat v-a recomandat medicul.
Utilizati TRAVAPRESS numai ca picaturi pentru ochi.
Imediat inainte de prima deschidere a flaconului, inscrieti data primei deschideri in spatiul de pe cutie prevazut in acest scop.
Spalati-va pe maini.
Desurubati capacul.
Daca dupa indepartarea capacului sigiliul este desprins, indepartati-l inainte de a utiliza medicamentul.
Tineti flaconul intre degetul mare si celelalte degete, cu picuratorul in jos. Lasati capul pe spate. Trageti pleoapa in jos cu un deget curat, pana cand se formeaza un „buzunar” intre pleoapa si ochi. Picatura va cadea aici.
Aduceti picuratorul aproape de ochi. Va puteti ajuta si de o oglinda.
Nu atingeti capatul picurator de ochi, pleoape, suprafetele invecinate sau alte suprafete. Astfel s-ar putea infecta picaturile ramase in flacon.
Apasati usor flaconul astfel incat la o apasare sa eliberati o picatura de TRAVAPRESS Dupa administrarea TRAVAPRESS, inchideti ochiul si apasati usor cu un deget coltul ochiului, langa nas, timp de cel putin 1 minut. Aceasta ajuta la impiedicarea trecerii TRAVAPRESS in restul corpului.
Daca utilizati picaturi in ambii ochi, repetati aceste etape si pentru celalalt ochi.
Imediat dupa utilizare puneti capacul flaconului la loc si insurubati-l strans. Nu va administrati simultan TRAVAPRESS din mai multe flacoane.
Daca o picatura nu ajunge in ochi, incercati din nou.
Daca utilizati si alte medicamente pentru ochi, cum sunt picaturi sau unguent pentru ochi, asteptati cel putin cinci minute intre administrarea TRAVAPRESS si a celuilalt medicament.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din TRAVAPRESS
Indepartati tot medicamentul cu apa calduta. Nu va mai administrati alta picatura pana la momentul dozei urmatoare.
Daca ati uitat sa va administrati TRAVAPRESS
Continuati cu urmatoarea doza conform schemei de tratament. Nu va administrati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate. Nu aplicati niciodata mai mult de o picatura pe zi in ochiul/ochii
afectat/afectati.
Daca intrerupeti administrarea TRAVAPRESS
Nu intrerupeti administrarea TRAVAPRESS fara a discuta in prealabil cu medicul dumneavoastra;
presiunea intraoculara nu va mai fi controlata, ceea ce ar putea duce la pierderea vederii. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Va puteti administra picaturile in continuare, exceptand situatia in care reactiile adverse sunt grave. Daca acestea va ingrijoreaza, adresati-va unui medic sau farmacist. Nu intrerupeti administrarea
TRAVAPRESS fara a discuta in prealabil cu medicul dumneavoastra.
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la utilizarea travoprost:
Reactii adverse foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
Reactii la nivelul ochiului: inrosire a ochiului
Reactii adverse frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane
Reactii la nivelul ochiului: modificare a culorii irisului (partea colorata a ochiului), durere la nivelul ochiului, disconfort la nivelul ochiului, ochi uscat, mancarime la nivelul ochiului, iritatie la nivelul ochiului
Reactii adverse mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane
Reactii la nivelul ochiului: tulburari corneene, inflamatie a ochiului, inflamatie a irisului, inflamatii in interiorul ochiului, inflamatii ale suprafetei ochiului, cu/fara leziuni ale suprafetei, sensibilitate la
lumina, secretii la nivelul ochiului, inflamatie a pleoapei, inrosire a pleoapei, umflare in jurul ochiului,mancarimi ale pleoapelor, scadere a vederii, vedere incetosata, crestere a secretiei lacrimale, inflamatie
sau infectie la nivelul conjunctivei (conjunctivita), iesire anormala in afara a pleoapei inferioare,opacizarea ochiului, cruste pe marginea pleoapelor, crestere a genelor, decolorare a genelor, ochi obositi.
Reactii generale: simptome alergice accentuate, dureri de cap, ameteli, batai neregulate ale inimii,scurtare a respiratiei, astm bronsic, nas infundat, iritatii in gat, inchidere la culoare a pielii din jurul ochiului/ochilor, inchidere la culoare a pielii, textura anormala a parului, crestere excesiva a parului.
Reactii adverse rare: pot afecta pana la 1 din 1000 persoane
Reactii la nivelul ochiului: perceptie a unor lumini intermitente, eczema a pleoapei, umflare a ochilor,halouri luminoase, sensibilitate diminuata la nivelul ochiului, inflamatii ale glandelor pleoapelor,pigmentare in interiorul ochiului, marire a dimensiunii pupilei, modificare a texturii genelor.
Reactii generale: infectie virala a ochiului, gust neplacut, batai neregulate sau rare ale inimii, crestere sau scadere a presiunii arteriale, tuse, modificari ale vocii, disconfort gastro-intestinal sau ulcer,constipatie, senzatie de gura uscata, inrosire sau mancarime a pielii, reactie trecatoare a pielii,modificare a culorii parului, pierdere a genelor, dureri musculo-scheletale, slabiciune generalizata.
Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile Reactii la nivelul ochiului: inflamatie a fundului de ochi, ochii par a fi in fundul capului.
Reactii generale: depresie, anxietate, senzatie falsa de miscare, zgomote in urechi, durere in piept,accentuare a simptomelor astmului bronsic, diaree, durere abdominala, greata, mancarime, cresterea anormala a parului, dureri articulare, urinare dureroasa sau involuntara, valori crescute ale antigenului
specific prostatic.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta
reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza TRAVAPRESS
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe flacon si cutie dupa „Exp”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii de temperatura speciale de pastrare. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Pentru a evita infectiile, trebuie sa aruncati flaconul dupa patru saptamani de la prima deschidere si sa folositi un flacon nou. Notati data la care ati deschis flaconul prima oara in spatiul indicat pe cutie.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine TRAVAPRESS
- Substanta activa este travoprost 40 micrograme/ml.
- Celelalte componente sunt: polyquaternium-1, macrogolglicerol hidroxistearat 40, propilenglicol, clorura de sodiu, acid boric, manitol (E421) si apa purificata. Hidroxid de sodiu
1M sau acid clorhidric 1M pentru a ajustarea pH-ului.
Cum arata TRAVAPRESS si continutul ambalajului
TRAVAPRESS este o solutie limpede, incolora, practic lipsita de particule, intr-un ambalaj care contine fie 1, 3 sau 6 flacoane din plastic, fiecare prevazute cu capac cu filet. Fiecare flacon contine 2,5 ml solu?ie.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei punere pe piata
S.C. Rompharm Company S.R.L.Str. Eroilor nr. 1A, Otopeni, jud. Ilfov Romania
Fabricantul S.C. Rompharm Company S.R.L. Str. Eroilor nr. 1A, Otopeni, jud. Ilfov Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania TRAVAPRESS 40 micrograme/ml picaturi oftalmice solutie
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
clinsin med are contraindicatii ?
este contraindicat Clinsinmed in glaucom ? ...
↳ Buna ziua! Intrucat doar inhalati solutia salina si nu o ingerati, nu este o problema. Aplicati solutia la nivelul narilor si o scuipati cand ajunge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ejacularea precoce
Buna ziua,am si eu o problema cu ejacularea precoce,care este cel mai bun tratament care poate elimi ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti boli cronice (hipertensiune, afectiuni tiroidiene, glaucom, depresie, afectiuni renale sau hepatice grave) puteti lua ProHer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog ajutati-ma
buna ziua ma numesc simi si am 30 de ani sunt casatorit de 2 ani de zile viata mea sexuala este prob ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti nicio afectiune cronica (renala, cardiaca, diabet, glaucom, depresie, afectiuni tiroidiene), puteti lua ProHerb, cate 2 caps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea pentru cei cu glaucom
Se poate folosi daca ai glaucom? ...
Boswellia - Dacia Plant, 60 comprimate reactie cu GLAUCOM
Buna ziua. Mama mea are probleme cu GLAUCOMUL si mai nou au aparut si probleme cu articulatiile de ...
↳ Buna ziua! Boswellia este contraindciata la gravide, intrucat poate determina contractii uterine. Alte contraindicatii nu sunt cunoscute. Ca reactii ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...