Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tramadol EEL, comprimate, 50 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tramadol EEL, comprimate, 50 mg

Prospect - Tramadol EEL, comprimate, 50 mg


NU comercializăm Tramadol EEL, comprimate, 50 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Tramadol EEL, comprimate, 50 mg    DCI: TRAMADOLUM


  Produs complementar recomandat
Medicamentul se poate utiliza pentru tratamentul durerilor de intensitate moderata - severa, acute si cronice.
Tramadol EEL, comprimate, 50 mg

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Tramadol EEL si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Tramadol EEL
3. Cum sa utilizati Tramadol EEL
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tramadol EEL
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE TRAMADOL EEL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Medicamentul se poate utiliza pentru tratamentul durerilor de intensitate moderata - severa, acute si cronice.

2. INAINTE SA UTILIZATI TRAMADOL EEL
Nu utilizati Tramadol EEL in urmatoarele cazuri
-Hipersensibilitate la tramadol sau la oricare din excipientii medicamentului;
-Intoxicatie acuta cu alte deprimante ale sistemului nervos central (alcool, hipnotice, alte analgezice sau medicamente psihotrope);
-Sindrom de abstinenta la opioide;
-Tulburari ale starii de constienta de cauza necunoscuta;
-Insuficienta respiratorie severa sau deprimare a centrului respirator;
-Tratament concomitent sau recent (mai putin de 14 zile) cu inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO);
-Epilepsie necontrolata medicamentos;
-Femei care alapteaza;
-Insuficienta hepatica severa;
-Administrarea concomitenta de buprenorfina, nalbufina, pentazocina;
-Copii sub 12 ani.
Aveti grija deosebita cand utilizati Tramadol EEL
Nu se recomanda utilizarea tramadolului ca substituent la persoanele dependente de morfina sau alte opioide, deoarece nu previne aparitia sindromului de abstinenta.
Desi riscul este mic, administrarea prelungita poate duce la aparitia dependentei fizice si psihice. La pacientii cu antecedente de dependenta medicamentoasa se recomanda administrarea tramadolului pe termen scurt si sub stricta supraveghere medicala. Pentru tratamentul durerilor cronice pe termen lung, se recomanda prudenta, eventual intreruperea periodica a administrarii tramadolului si utilizarea altor analgezice.
Se recomanda prudenta la bolnavii cu antecedente de convulsii si la pacientii cu epilepsie controlata medicamentos la care medicamentul nu trebuie utilizat decat daca este absolut necesar. Tramadolul poate creste riscul convulsiilor la doze mai mari decat cele recomandate (400 mg/zi) si la bolnavii tratati concomitent cu alte medicamente care scad pragul convulsivant (vezi 4.5.).
Se recomanda prudenta la bolnavii cu dureri abdominale acute nediagnosticate (poate inlatura simptome esentiale pentru diagnostic.
Hipertensiunea intracraniana si traumatismele craniene impun multa prudenta, deoarece tramadolul poate masca anumite simptome importante pentru diagnostic si aprecierea evolutiei clinice.
Nu a fost stabilita siguranta la copiii sub 12 ani (vezi 4.3.).
La pacientii varstnici (sub 75 ani) cu functie hepatica si renala normale nu este necesara reducerea dozei. La varstnicii peste 75 de ani timpul de injumatatire poate fi crescut, de aceea se recomanda spatierea dozelor.
Nu se recomanda administrarea tramadolului la bolnavii cu insuficienta hepatica sau renala severa. La pacientii cu insuficienta renala sau hepatica moderata se recomanda prelungirea intervalului dintre administrari.
Deoarece medicamentul contine lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficienta de lactaza Lapp sau malabsorbtie de glucoza-galactoza Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Administrarea concomitenta cu inhibitori de monoamioxidaza (IMAO) este contraindicata (creste riscul sindromului serotoninergic). Asocierea cu hipnotice, sedative, anxiolitice, alte opioide analgezice sau antitusive si antihistaminice H1 sedative, neuroleptice, antihipertensive cu actiune centrala, talidomida, baclofen, creste riscul
deprimarii sistemului nervos central.
Administrarea concomitenta cu opioizi agonisti-antagonisti (buprenorfina, nalbufina, pentazocina) este contraindicata, deoarece acestea scad efectul analgezic al tramadolului. Carbamazepina si alti inductori enzimatici cresc viteza de metabolizare a tramadolului, diminuand astfel intensitatea si durata efectului analgezic.
Asocierea cu medicamente care scad pragul convulsivant (neuroleptice, antidepresive, alte analgezice cu actiune centrala, anestezice locale) creste riscul convulsiilor. Studiile farmacocinetice au evidentiat ca in cazul administrarii concomitente sau anterioare de cimetidina (inhibitor enzimatic) nu determina interactiuni semnificative clinic. Ketoconazolul si eritromicina (inhibitori ai CYP3A4), pot inhiba metabolizarea tramadolului
(N-demetilarea), probabil si a metabolitului activ (o-desmetiltramadolului). Nu a fost stabilita importanta clinica a acestor interactiuni.
Pe perioada tratamentului cu tramadol nu se recomanda consumul bauturilor alcoolice, deoarece alcoolul etilic potenteaza efectul sedativ al opioidelor.
Utilizarea Tramadol EEL cu alimente si bauturi Comprimatele se administreaza cu suficient lichid, indiferent de aportul concomitent de alimente.
Pe perioada tratamentului cu tramadol nu se recomanda consumul bauturilor alcoolice, deoarece alcoolul etilic potenteaza efectul sedativ al opioidelor.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Tramadolul traverseaza bariera placentara. Deoarece nu exista date cu privire la siguranta folosirii tramadolului la femeile gravide, se recomanda evitarea administrarii acestuia in perioada sarcinii.
Tramadolul se excreta in cantitati mici in laptele matern. Deoarece nu se stie ce efecte are la sugar, este contraindicata administrarea la femeile care alapteaza.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Datorita scaderii reactivitatii reflexe, se recomanda evitarea administrarii medicamentului la conducatorii de vehicule sau la cei care folosesc utilaje complexe.

3. CUM SA UTILIZATI TRAMADOL EEL
Utilizati intotdeauna Tramadol EEL exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti si copii peste 12 ani: doza uzuala este de 100 mg (2 comprimate) de 2 ori pe zi, dimineata si seara. La nevoie doza poate fi crescuta, fara a depasi 400 mg (8 comprimate)/zi. Comprimatele se administreaza cu suficient lichid, indiferent de aportul concomitent de alimente.
Doza de tramadol trebuie individualizata in functie de severitatea durerii si de raspunsul terapeutic. Se recomanda administrarea dozei minime eficace
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Tramadol EEL
Semnele de supradozaj sunt: mioza, varsaturi, hipotensiune arteriala, deprimarea respiratiei pana la stop respirator, convulsii, coma.
In caz de supradozaj se recomanda instituirea masurilor de urgenta pentru sustinerea functiilor vitale.
Hemodializa nu este eficace.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Cele mai frecvente reactii adverse (incidenta peste 10%) semnalate in timpul tratamentului cu tramadol au fost greata si ametelile.
Ocazional (1-10%) pot sa apara varsaturi, constipatie, transpiratii, uscaciunea gurii, cefalee, stare confuziva.
In cazuri rare (sub 1%) au fost semnalate reactii adverse la nivelul aparatului cardiovascular: palpitatii, tahicardie, hipotensiune arteriala ortostatica. Au mai fost semnalate eructatii, meteorism, manifestari
cutanate (prurit, rash, urticarie).
In cazuri foarte rare (sub 0,1%) au fost observate slabiciune musculara, modificari ale apetitului si tulburari de mictiune. In cazuri foarte rare pot sa apara reactii adverse psihice, variabile ca intensitate si natura (depinzand de sensibilitatea pacientului si de durata tratamentului). Acestea tulburari includ schimbari ale starii de dispozitie (de obicei euforie, ocazional disforie), ale functiei cognitive si senzoriale (de ex. capacitatea de a lua decizii, tulburari de perceptie). In foarte rare cazuri au fost
semnalate reactii alergice (ex. dispnee, bronhospasm, wheesing, edem angioneurotic si soc anafilactic).
Foarte rar au fost raportate convulsii epileptiforme. Acestea apar in principal dupa administrarea unor doze mari de tramadol sau in cazul asocierii tramadolului cu medicamente care pot reduce pragul convulsivant sau care induc convulsii (de ex. antidepresive sau antipsihotice). In foarte rare cazuri au fost raportate cresteri ale tensiunii arteriale si bradicardie. Deasemenea s-au raportat cazuri de agravare a astmului bronsic, dar nu s-a putut stabili o relatie cauzala intre acest fenomen si administrarea tramadolului.
A fost deasemenea raportata deprimarea respiratiei mai ales la doze excesive si daca se administreaza concomitent alte substante care deprima sistemul nervos central. Poate sa apara dependenta si sindrom de abstinenta (agitatie, anxietate, nervozitate, insomnie, hiperkinezie, tremor si tulburari gastrointestinale). Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA TRAMADOL EEL
A se pastra la temperaturi intre 15șC -25șC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Tramadol EEL dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Tramadol EEL
-Substanta activa este clorhidratul de tramadol 50 mg.
-Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidonglicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, talc
Cum arata Tramadol EEL si continutul ambalajului
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
S.C. BIO EEL S.R.L. Str. Bega nr. 5, Targu Mures, Judetul Mures, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie, 2016


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

ContrIndicatii betaferon cu ulei canabis
Buna ziua. Am scleroza multipla, sunt sub tratament cu betaferon-avonex si as vrea sa stiu daca pot ...
Dureri menstruale foarte puternice
Buna ziua! Ce imi recomandati naturist pt niste dureri menstruale foarte puternice care apar in prim ...
dureri ale incheieturilor
Buna ziu, as achizitiona produsul de mai sus datorita durerilor articulare, genunchi, umar, coate ...
↳ Buna ziua! Collanol contine curcumina pura si colagen intact, doua ingrediente care ajuta atat la diminuarea durerilor (inflamatiei) - curcumina, ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Am luat Duphaston după sfatul medicului și nu apare menstruatia
Bună seara ! Am fost la medic din cauza lipsei menstruației și acesta mi-a prescris D ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa mai asteptati maxim 7 zile, apoi sa va adresati din nou medicului daca menstruatia tot nu se instaleaza. Daca aveti durer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri de genunchii
Ma dor genunchi ce pot sa fac ...
Durere dantura
Buna...de cateva zile am dureri pe partea stanga sus dantura,nu stiu ce masea imi face probleme pt c ...
↳ Buna ziua! Medicul stomatolog nu v-a recomandat sa faceti o radiografie? Poate aveti un nerv care s-a inflamat, chiar daca in aparenta dintii sunt sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Am Limba crapata
Am Limba crapata

Bună de doua zile am Limba crepeda dar nu știu dela ce ș ... Buna ziua! Evitati bauturile acidulate, fructele acre, muraturile, co ...


Sfatul farmcistului Bubite in zona intima
Bubite in zona intima

Buna am nevoie de ajutor !am besicute(bubițe albe) pe penis cu ce ... Buna ziua! Intr-o prima etapa aplicati rivanol (cu comprese sterile ...Sfatul farmcistului Se combina gerovital cu millgama?
Se combina gerovital cu millgama?

Se pot combina in aceeasi seringa gerovital cu millgama? Multumesc ... Buna ziua! Raspunsul este NU, deoarece substantele din Milgamma sunt ...


Sfatul farmcistului HPV, secretie vaginala
HPV, secretie vaginala

Bună ziua! În urma primului meu test Papanicolau anul trecut(avân ... Buna ziua! Sunt multe variante de tratament, puteti opta pentru Silau ...