Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Traelb 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Traelb 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie

Prospect - Traelb 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie


NU comercializăm Traelb 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Traelb 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie    DCI: TRAVOPROSTUM


  Produs complementar recomandat

1+1 Gratis
34.3lei
Vezi detalii

Traelb contine travoprost, care apartine unui grup de medicamente numite analogi de prostaglandine.
Traelb 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie
Travoprost

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Traelb si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Traelb
3. Cum sa utilizati Traelb
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Traelb
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Traelb si pentru ce se utilizeaza
Traelb contine travoprost, care apartine unui grup de medicamente numite analogi de prostaglandine. Acestea actioneaza prin scaderea presiunii din ochi. Poate fi utilizat in tratament singur sau impreuna cu alte picaturi pentru ochi, de exemplu beta-blocante, care, de asemenea, reduc presiunea.
Traelb se utilizeaza pentru reducerea presiunii crescute din interiorul ochiului la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 2 luni. Aceasta presiune poate cauza o afectiune denumita glaucom.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Traelb
Nu utilizati Traelb
Daca sunteti alergic la travoprost sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6).
Cereti sfatul medicului daca sunteti in aceasta situatie.
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza Traelb. Traelb poate determina cresterea lungimii, grosimii, intensitatii culorii si/sau numarului de gene. Au fost, de asemenea, observate alte modificari ale pleoapelor, cum este crestere neobisnuita a parului sau ale tesuturilor din jurul ochilor.Traelb poate determina modificarea culorii irisului (partea colorata a ochiului dumneavoastra). Aceasta modificare poate fi permanenta. De asemenea, poate aparea modificarea culorii pielii din jurul ochiului. Daca vi s-a efectuat o interventie chirurgicala pentru cataracta, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Traelb.
Daca aveti in prezent sau ati avut inflamatii ale ochiului (iritita si uveita), adresativa medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Traelb.
Rar, Traelb poate cauza senzatie de lipsa de aer sau respiratie suieratoare sau poate accentua simptomele astmului bronsic. Daca respiratia vi se modifica ingrijorator in timpul utilizarii Traelb, informati-va medicul cat mai curand posibil. Travoprost poate fi absorbit prin piele. Daca medicamentul vine in contact cu pielea, trebuie indepartat imediat prin spalare. Acest lucru este deosebit de important pentru
gravide sau femeile care incearca sa ramana gravide.
Daca purtati lentile de contact moi, scoateti lentilele inainte de administrarea picaturilor. Apoi asteptati cel putin 15 minute inainte de a va reaplica lentilele.
Copii si adolescenti
Traelb poate fi utilizat la copii ?i adolescen?i cu varsta cuprinsa intre 2 luni si <18 ani, la aceleasi doze ca si pentru adulti. Utilizarea de Traelb nu este recomandata copiilor cu varsta sub 2 luni.
Traelb impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat sau a?i utilizat recent orice alte medicamente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Nu utilizati Traelb daca sunteti gravida. Daca credeti ca sunteti gravida, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Daca exista posibilitatea sa ramaneti gravida, trebuie sa folositi metode de contraceptie adecvate in timpul tratamentului cu Traelb.
Nu utilizati Traelb daca alaptati. Traelb poate trece in lapte. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor Vederea vi se poate incetosa pentru o perioada de timp dupa administrarea Traelb. Nu conduceti
vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia acestor simptome.
Traelb contine macrogolglicerol hidroxistearat si propilenglicol, care pot provoca reactii adverse ale pielii si iritatii.

3. Cum sa utilizati Traelb
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau medicul responsabil de tratamentul copilului dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra, medicul responsabil de tratamentul copilului dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este O picatura in ochiul/ochii afectat/afectati, o data pe zi – seara. Utilizati Traelb pentru ambii ochi numai la indicatia medicului. Urmati tratamentul atat timp cat v-a recomandat medicul sau medicul responsabil de tratamentul copilului dumneavoastra.Utilizati Traelb numai ca picaturi pentru ochii dumneavoastra sau pentru ochii copilului
dumneavoastra. Imediat inainte de prima deschidere a flaconului, inscrieti data primei deschideri in spatiul de pe cutie prevazut in acest scop.
Spalati-va pe maini
Desurubati capacul
Tineti flaconul intre degetul mare ?i celelalte degete, cu picuratorul in jos
Lasati capul dumneavoastra sau al copilului dumneavoastra pe spate. Trageti pleoapa in jos cu un deget curat, pana cand se formeaza un “buzunar” intre pleoapa si ochi. Picatura va cadea aici.
Aduceti picuratorul aproape de ochi. Va puteti ajuta si de o oglinda
Nu atingeti capatul picurator de ochi, pleoape, suprafetele invecinate sau alte suprafete. Astfel se pot infecta picaturile ramase in flacon.
Apasati usor flaconul astfel incat la o apasare sa eliberati o picatura de Traelb. Dupa administrarea Traelb, inchideti ochiul si apasati usor cu un deget coltul ochiului,langa nas timp de cel putin 1 minut. Aceasta ajuta la impiedicarea trecerii Traelb in restul corpului. Daca utilizati picaturi in ambii ochi, repetati aceste etape si pentru celalalt ochi. Imediat dupa utilizare puneti capacul flaconului la loc si insurubati-l strans. Nu va administrati simultan Traelb din mai multe flacoane.
Daca o picatura nu ajunge in ochi, incercati din nou.
Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra utilizati si alte medicamente pentru ochi, cum sunt picaturi sau unguent pentru ochi, asteptati cel putin cinci minute intre administrarea
Traelb si a celuilalt medicament.
Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra utilizati mai mult decat trebuie din Traelb Clatiti tot medicamentul cu apa calduta. Nu mai administrati alta picatura pana la momentul dozei urmatoare.
Daca ati uitat sa va administrati Traelb
Continuati cu urmatoarea doza conform schemei de tratament. Nu administrati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate. Nu pune?i niciodata mai mult de o picatura pe zi in ochiul/ochii afectat/afectati.
Daca intrerupeti administrarea Traelb
Nu intrerupeti administrarea Traelb fara a discuta in prealabil cu medicul dumneavoastra sau medicul responsabil de tratamentul copilului dumneavoastra, presiunea din interiorul ochiului nu va mai fi controlata, ceea ce poate duce la pierderea vederii.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, medicului responsabil de tratamentul copilului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Va puteti administra picaturile in continuare, exceptand situatia in care reactiile adverse sunt grave. Daca acestea va ingrijoreaza, adresati-va unui medic sau farmacist. Nu intrerupeti administrarea Traelb fara a discuta in prealabil cu medicul dumneavoastra. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la utilizarea picaturilor pentru ochi continand travoprost.
Reactii adverse foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 utilizator din 10
Reactii la nivelul ochiului: inrosire a ochiului
Reactii adverse frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 utilizatori
Reactii la nivelul ochiului: modificare a culorii irisului (partea colorata a ochiului), durere la nivelul ochiului, disconfort la nivelul ochiului, ochi uscat, mancarime la nivelul ochiului, iritatie la nivelul ochiului
Reactii adverse mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 utilizatori
Reactii la nivelul ochiului: tulburari corneene, inflamatie a ochiului, inflamatie a irisului, inflamatii in interiorul ochiului, inflamatii ale suprafetei ochiului, cu/fara leziuni ale suprafetei, sensibilitate la lumina, secretii la nivelul ochiului, inflamatie a pleoapei, inrosire a pleoapei,
umflare in jurul ochiului, mancarimi ale pleoapelor, scadere a vederii, vedere incetosata, crestere a secretiei lacrimale, inflamatie sau infectie la nivelul conjunctivei (conjunctivita), rasucire anormala in afara a pleoapei inferioare, opacizare a ochiului, cruste pe marginea pleoapelor,
crestere a genelor, decolorare a genelor, ochi obositi.
Reactii generale: simptome alergice accentuate, dureri de cap, ameteli, batai neregulate ale inimii, scurtare a respiratiei, astm bronsic, nas infundat, iritatii in gat, inchidere la culoare a pielii din jurul ochiului/ochilor, inchidere la culoare a pielii, textura anormala a parului, crestere
excesiva a parului Reactii adverse rare: pot afecta pana la 1 din 1000 utilizatori
Reactii la nivelul ochiului: perceptie a unor lumini intermitente, eczema a pleoapei, umflare a ochilor, halouri luminoase, sensibilitate diminuata la nivelul ochiului, inflamatii ale glandelor pleoapelor, pigmentare in interiorul ochiului, marire a dimensiunii pupilei, modificare a texturii
genelor.
Reactii generale: infectie virala a ochiului, gust neplacut, batai neregulate sau rare ale inimii, crestere sau scadere a tensiunii arteriale, tuse, modificari ale vocii, disconfort gastro-intestinal sau ulcer, constipatie, senzatie de gura uscata, inrosire sau mancarime a pielii, reactie trecatoare a
pielii, modificare a culorii parului, pierdere a genelor, dureri musculo-scheletice, slabiciune generalizata.
Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile Reactii la nivelul ochiului: inflamatie a fundului de ochi, ochii par a fi in fundul capului.
Reactii generale: depresie, anxietate, senzatie falsa de miscare, zgomote in urechi, durere in piept, accentuare a simptomelor astmului bronsic, diaree, durere abdominala, greata, mancarime, crestere anormala a parului, dureri articulare, urinare dureroasa sau involuntara, valori crescute ale
antigenului specific prostatic. La copii si adolescenti, cele mai frecvente reactii adverse observate la utilizarea travoprost sunt inrosirea ochilor si cresterea genelor. Ambele reactii adverse au fost observate cu o incidenta mai
mare la copii si adolescenti comparativ cu adultii.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor
Medicale, Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1, Bucuresti 011478- RO, Tel: + 4 0757 117 259, Fax: +4 0213 163 497, e-mail: [email protected]. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Traelb
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Traelb dupa data de expirare inscrisa pe flacon si cutie dupa „Exp”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de temperatura pentru pastrare. A se tine flaconul in cutie pentru a fi protejat de lumina.
Pentru a evita infectiile, trebuie sa aruncati flaconul dupa patru saptamani de la prima deschidere si sa folositi un flacon nou. Notati data la care ati deschis flaconul prima oara in spatiul indicat pe cutie.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Traelb
Substanta activa este travoprost 40 micrograme/ml.
Celelalte componente sunt: polyquaternium-1, macrogolglicerol hidroxistearat 40, propilenglicol (E1520), clorura de sodiu, acid boric (E284), manitol (E421) si apa purificata. Hidroxid de sodiu sau acid clorhidric pentru ajustarea pH-ului.
Cum arata Traelb si continutul ambalajului
Traelb este o solu?ie limpede, incolora, practic fara particule, intr-un ambalaj care con?ine fie 1, 3 sau 6 flacoane de plastic, fiecare cu un capac cu filet. Fiecare flacon contine 2,5 ml solutie.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Fabricantul S.C. ROMPHARM COMPANY S.R.L.
Eroilor Street, no. 1A 075100 Otopeni, Ilfov. Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Traelb 40 micrograme/ml picaturi oftalmice, solutie
Acest prospect a fost revizuit in februarie 2016


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
clinsin med are contraindicatii ?
este contraindicat Clinsinmed in glaucom ? ...
↳ Buna ziua! Intrucat doar inhalati solutia salina si nu o ingerati, nu este o problema. Aplicati solutia la nivelul narilor si o scuipati cand ajunge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ejacularea precoce
Buna ziua,am si eu o problema cu ejacularea precoce,care este cel mai bun tratament care poate elimi ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti boli cronice (hipertensiune, afectiuni tiroidiene, glaucom, depresie, afectiuni renale sau hepatice grave) puteti lua ProHer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog ajutati-ma
buna ziua ma numesc simi si am 30 de ani sunt casatorit de 2 ani de zile viata mea sexuala este prob ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti nicio afectiune cronica (renala, cardiaca, diabet, glaucom, depresie, afectiuni tiroidiene), puteti lua ProHerb, cate 2 caps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea pentru cei cu glaucom
Se poate folosi daca ai glaucom? ...
Boswellia - Dacia Plant, 60 comprimate reactie cu GLAUCOM
Buna ziua. Mama mea are probleme cu GLAUCOMUL si mai nou au aparut si probleme cu articulatiile de ...
↳ Buna ziua! Boswellia este contraindciata la gravide, intrucat poate determina contractii uterine. Alte contraindicatii nu sunt cunoscute. Ca reactii ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...