Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml

Prospect - Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml


NU comercializăm Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml    DCI: ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM)


  Produs complementar recomandat


168.75lei
Vezi detalii

Acidul alfa-lipoic, substanta activa a Thiossen 600 Injekt este o substanta produsa de organismul uman si influenteaza anumite functii metabolice ale organismului.
Thiossen 600 Injekt concentrat pentru solutie perfuzabila 30 mg/ml
Acid alfa-lipoic

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Thiossen 600 Injekt si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa vi se administreze Thiossen 600 Injekt
3. Cum sa vi se administreze Thiossen 600 Injekt
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Thiossen 600 Injekt
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE THIOSSEN 600 INJEKT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Acidul alfa-lipoic, substanta activa a Thiossen 600 Injekt este o substanta produsa de organismul uman si influenteaza anumite functii metabolice ale organismului.
De asemenea, acidul alfa-lipoic are proprietati antioxidative care protejeaza celulele nervoase impotriva produsilor de descompunere reactivi.
Thiossen 600 Injekt este utilizat in paresteziile (furnicaturile, amortelile) din polineuropatia diabetica, care afecteaza nervii din organism.

2. INAINTE SA UTILIZATI THIOSSEN 600 INJEKT
Nu utilizati Thiossen 600 Injekt
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul alfa-lipoic sau la oricare dintre celelalte componente ale Thiossen 600 Injekt.
- daca sunteti copil sau adolescent, deoarece nu sunt suficiente informatii privind siguranta utilizarii Thiossen 600 Injekt la aceasta grupa de varsta.
Aveti grija deosebita cand vi se administreaza Thiossen 600 Injekt
- au fost raportate reactii alergice (reactii de hipersensibilitate), inclusiv stare de soc care pun in pericol viata (colaps circulator brusc), in asociere cu utilizarea Thiossen 600 Injekt ca solutie injectabila sau perfuzabila (vezi pct. 4. Reactii adverse). De aceea, medicul dumneavoastra va va monitoriza pe perioada administrarii Thiossen 600 Injekt, pentru aparitia unor simptome timpurii (prurit, greata, stare generala proasta etc.). Daca apar astfel de simptome, tratamentul trebuie intrerupt imediat; pot fi necesare alte masuri terapeutice.
Atentionare importanta:
Acidul alfa-lipoic formeaza compusi complecsi de solubilitate scazuta cu moleculele de zaharide (de exemplu solutia de levuloza). In plus, solutia perfuzabila nu trebuie combinata cu solutia de glucoza, solutia Ringer si alte cateva solutii. Medicul dumneavoastra va asigura diluarea Thiossen 600 Injekt doar cu solutii compatibile.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala. Nu poate fi exclus faptul ca administrarea asociata de Thiossen 600 Injekt poate avea drept rezultat pierderea efectului cisplatinei (un medicament chimioterapeutic). Efectul hipoglicemiant al medicamentelor antidiabetice (insulina sau antidiabeticele orale) poate fi potentat. De aceea, mai ales la inceputul tratamentului cu Thiossen 600 Injekt, se recomanda un control repetat al glicemiei. In cazuri izolate, pentru a preveni aparitia hipoglicemiei, poate fi necesara scaderea dozei de insulina, respectiv de antidiabetice orale, conform recomandarilor medicului dumneavoastra.
Utilizarea Thiossen 600 Injekt impreuna cu alimente si bauturi
Consumul periodic de bauturi alcoolice reprezinta un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea si progresia afectiunii care implica distructia nervoasa, punand astfel in pericol succesul tratamentului cu Thiossen 600 Injekt. De aceea, pacientilor cu polineuropatie (distructie nervoasa diabetica) li se recomanda, in general, sa evite consumul de bauturi alcoolice. Acest lucru se aplica si pentru perioadele de pauza intre
doua etape de tratament.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Regula generala in orice terapie este ca medicamentele sa fie utilizate pe perioada sarcinii si alaptarii numai dupa luarea atenta in considerare a raportului dintre risc si beneficiu.
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu trebuie sa incepeti tratamentul cu acid alfa-lipoic daca nu este neaparat necesar si daca nu sunteti monitorizata atent de catre medicul dumneavoastra, deoarece in acest moment nu exista niciun fel de informatii disponibile pentru acest grup de pacienti. Studii speciale efectuate pe animale nu au descoperit nimic nou in legatura cu tulburarile de fertilitate sau efectele care plaseaza acest concept in zona de risc. Nu se cunoaste posibilul transfer al acidului alfa-lipoic in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Thiossen 600 Injekt nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA VI SE ADMINISTREZE THIOSSEN 600 INJEKT
Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat altfel, doza obisnuita este:
In caz de parestezii foarte pronuntate in cadrul polineuropatiei diabetice, doza zilnica este de o fiola Thiossen 600 Injekt (corespunzator la 600 mg acid alfa-lipoic).
Cale de administrare
Administrare intravenoasa (dupa diluare).
Thiossen 600 Injekt se dilueaza cu ser fiziologic si se administreaza in perfuzie intravenoasa scurta (dar cu o durata de cel putin 30 de minute).
Durata de utilizare
Thiossen 600 Injekt este administrat in faza initiala de tratament pe o perioada de 2-4 saptamani. Pentru continuarea terapiei, se folosesc 600 mg acid alfa-lipoic pe zi, sub forma de comprimate filmate. Deoarece polineuropatia diabetica este o boala de lunga durata, este posibil sa fie nevoie sa utilizati acest medicament permanent. Medicul dumneavoastra va decide ceea ce este mai bine in cazul dumneavoastra. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului daca observati ca efectul Thiossen 600. Injekt este prea puternic sau prea slab.
Daca vi s-a administrat mai mult Thiossen 600 Injekt decat trebuie
In caz de supradozaj se poate produce stare de greata, varsatura si cefalee.
S-au raportat cazuri izolate de simptome de toxicitate severe, uneori amenintatoare de viata. Acestea includ:
- crize de convulsii generalizate
- cantitate mare de acid (perturbarea echilibrului acido-bazic cu acumularea de lactoza) in sangele dumneavoastra
- tulburari importante de coagulare a sangelui
Acestea se pot produce la ingestia a peste 10 g de acid alfa-lipoic concomitent cu un consum mare de bauturi alcoolice. De aceea, daca se suspecteaza o supradoza semnificativa de Thiossen 600 Injekt, sunt necesare o spitalizare
prompta si instituirea de masuri adecvate, in conformitate cu principiile generale de tratament in caz de intoxicatie.
Daca incetati sa vi se administreze Thiossen 600 Injekt
Nu intrerupeti tratamentul cu Thiossen 600 Injekt fara a discuta aceasta cu medicul dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Thiossen 600 Injekt poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Frecventa reactiilor adverse mentionate mai jos este definita utilizand urmatoarea conventie:
Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: afecteaza 1 din 10 utilizatori din 100
Mai putin frecvente: afecteaza 1 din 10 utilizatori din 1000
Rare: afecteaza 1 din 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
Reactii adverse sau semne pe care trebuie sa le observati si sa le cuantificati atunci cand sunteti afectat de ele:
Cu frecventa necunoscuta: Reactii de hipersensibilitate ale intregului corp (inclusiv soc); datorita consumului crescut al glucozei, nivelul zaharului in sangele dumneavoastra poate scadea (hipoglicemie), reactii alergice ale pielii (cum sunt eruptie trecatoare pe piele, urticarie, prurit). Daca Thiossen 600 Injekt este administrat in mai putin de 30 minute, pot aparea tensiune intracraniana si dificultate la respiratie. Acest reactii adverse dispar cu rapiditate. Foarte rare: Alterarea sau tulburarea simtului gustativ si convulsii, vedere dubla, hemoragii la nivelul pielii (purpura), durere, inrosirea locului de administrare, tulburari ale functiei trombocitelor din sange si ale coagularii sangelui (trombopatii).
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA THIOSSEN 600 INJEKT
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Thiossen 600 Injekt dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe eticheta fiolei, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 250 C, protejat de lumina.
Valabilitatea solutiei dupa prima deschidere sau dupa diluare
Solutia perfuzabila obtinuta dupa diluare poate fi pastrata timp de 6 ore, protejat de lumina. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Thiossen 600 Injekt
Substanta activa este acidul alfa-lipoic. Fiecare fiola de 20 ml contine acid alfa-lipoic 600 mg sub forma de sare de meglumina a acidului alfa-lipoic 1167,70 mg.
Celelalte componente sunt: meglumina, macrogol 300 si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Thiossen 600 Injekt si continutul ambalajului
Thiossen a 600 Injekt este o solutie limpede de culoare galbuie pana la galben-verzuie, lipsita de particule vizibile.
Thiossen 600 Injekt este disponibil in cutii care contin 5, 10 sau 20 fiole din sticla bruna a cate 20 ml. Acest prospect a fost aprobat in Octombrie, 2015

Urmatoarele informatii sunt destinate numai medicilor si profesionistilor din domeniul sanatatii:
Mod de administrare
Administrarea se face intravenos, dupa diluare, in perfuzie lenta, timp de minim 30 minute (nu mai repede de 50 mg acid alfa-lipoic/2 ml de solutie perfuzabila pe minut).
Administrarea intravenoasa se efectueaza de catre personal medical specializat, sub stricta supraveghere a unui medic.
Pentru diluare (la 100-250 ml), se foloseste exclusiv serul fiziologic (vezi pct. 6.2, 6.6).
Din cauza sensibilitatii la lumina a substantei active, solutia perfuzabila trebuie preparata imediat inaintea administrarii. Solutia perfuzabila obtinuta trebuie sa fie ferita de lumina, folosind o folie de aluminiu sau saculetul protector care se gaseste in ambalajul original. Solutia perfuzabila protejata astfel se poate pastra aproximativ 6 ore.
Incompatibilitati
Acidul alfa-lipoic reactioneaza in vitro cu complexe ionice ale metalelor (de exemplu cu cisplatina). Acidul alfa-lipoic formeaza cu moleculele de glucide (de exemplu solutia de levuloza) compusi complecsi care se dizolva greu. In plus, solutia perfuzabila este incompatibila cu solutiile ce contin glucoza, solutia Ringer si cu solutiile care reactioneaza cu gruparile -SH si puntile disulfidice.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Amorteli,furnicaturi
Buna seara!Rugamintea mare a mea este sa-mi spuneti si mie cu ce se poate trata sau macar ameliora P ...
Parestezie in urma unui singur tador?
Buna seara! Am luat la indicatia unei farmaciste -tador-deoarece ma durea o masea de sub o lucrar ...
↳ Buna ziua! Este posibil ca parestezia sa fi fost determinata de Tador, dar poate a fost si o combinate intra edministrarea acestui medicament si afec ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Amortirea degetelor mic si inelar de la mana stanga
Buna ziua! De aproximativ o saptamana, mi - au amortit degetul mic si inelarul de la mana stanga. Un ...
↳ Buna ziua! Adresati-va unui medic neurolog. Puteti aplica Urimil gel, indicat si in parestezii (adica amortirea membrelor), si sa luati Peanil capsu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
DEMIELINIZARE ISCHEMICA
Buna, in urma RMN-ului am f diagnosticata cu discrete demielinizari ischemice,ce medicamente imi rec ...
↳ Buna ziua! Demielinizarea ischemica, atunci cand este asociata cu cefalee, parestezii, paralizii, sindrom vertiginos, dureri articulare, febra, poate ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Parestezii
Buna ziua!Am o mare rugaminte la Dvs sa-mi spuneti ce unguente,geluri sunt bune pt insuficienta circ ...
↳ Buna ziua! Simptomele dumneavoastra pot fi ameliorate prin adminsitrarea interna a capsulelor Butcher s Broom, pe baza de ghimpe paduret. Aceasta pla ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM)?
Alte medicamnete care au ACIDUM TIOCTICUM (ALFA-LIPOICUM):
- Thiossen 600 mg comprimate filmate
- THIOCTACID 600 HR comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...