Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » TETRAXIM suspensie injectabila in seringa preumpluta

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - TETRAXIM suspensie injectabila in seringa preumpluta

Prospect - TETRAXIM suspensie injectabila in seringa preumpluta


NU comercializăm TETRAXIM suspensie injectabila in seringa preumpluta!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: TETRAXIM suspensie injectabila in seringa preumpluta    DCI: VACCIN DIFTERIC,TETANIC,PERTUSSIS, POLIO INACTIVAT


  Produs complementar recomandat


37.45lei
Vezi detalii

TETRAXIM este indicat pentru a asigura protectia copilului dumneavoastra impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei.
TETRAXIM suspensie injectabila in seringa preumpluta
Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic inactivat, adsorbit

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Tetraxim si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa vi se administreze Tetraxim
3. Cum sa sa vi se administreze Tetraxim
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tetraxim
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE TETRAXIM SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
TETRAXIM este indicat pentru a asigura protectia copilului dumneavoastra impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei. TETRAXIM se administreaza ca vaccinare primara la copii incepand cu varsta de 2 luni, ca rapel in cursul celui de-al doilea an de viata si ca a doua doza de rapel la copiii si adolescentii cu varsta cuprinsa intre 5 si 13 ani, conform cu recomandarile locale oficiale.

2. INAINTE SA VI SE ADMINISTREZE TETRAXIM
Nu utilizati Tetraxim
In cazul in care copilul dumneavoastra este alergic la una din componentele vaccinului, la un reziduu din procesul de fabricatie (care poate fi prezent sub forma de urme de glutaraldehida, neomicina, streptomicina si polimixina B) sau la vaccinurile cu component pertussis (acelulare sau celulare) sau in cazul in care copilul dumneavoastra a prezentat o reactie alergica dupa o vaccinare anterioara cu un vaccin care
contine aceleasi componente. In cazul in care copilul dumneavoastra sufera de encefalopatie evolutiva (leziuni cerebrale) In cazul in care copilul dumneavoastra a suferit de encefalopatie (leziuni cerebrale) in decurs de 7 zile de la o vaccinare anterioara cu componenta pertussis (pertussis acelular sau cu celule intregi), - In cazul in care copilul dumneavoastra are febra sau o boala acuta, vaccinarea trebuie amanata.
Aveti grija deosebita cand utilizati Tetraxim
Asigurati-va ca vaccinul nu se injecteaza intravascular (acul nu patrunde intr-un vas de sange) sau intradermic.
In cazul in care copilul dumneavoastra sufera de trombocitopenie sau are tulburari de coagulare a sangelui, deoarece exista risc de sangerare in timpul administrarii intramusculare
In cazul in care copilul dumneavoastra sufera de hipersensibilitate la glutaraldehida, neomicina, streptomicina si polimixina B, deoarece aceste substante sunt utilizate in timpul procesului de fabricatie
In cazul in care copilul dumneavoastra a prezentat in trecut convulsii febrile, fara legatura cu o vaccinare anterioara, este important sa se monitorizeze temperatura in primele 48 ore dupa vaccinare si sa se administreze regulat, timp de 48 ore, un tratament impotriva febrei. In cazul in care oricare dintre urmatoarele reactii a aparut in relatie temporala cu administrarea vaccinului (decizia administrarii altor doze de vaccin cu componenta pertussis trebuie luata cu foarte mare grija):
Febra ? 40°C in 48 de ore, nedatorata unei alte cauze identificabile
Colaps sau stare similara socului cu episod hipotonic – hiporesponsiv (scadere a energiei) in decurs de 48 de ore de la vaccinare
Plans persistent, incontrolabil care dureaza ? 3 ore, aparut in decurs de 48 de ore de la vaccinare
Convulsii cu sau fara febra, aparute in decurs de 3 zile de la vaccinare
In cazul in care copilul dumneavoastra sufera/a suferit de probleme medicale sau reactii alergice, in special reactii alergice dupa administrarea TETRAXIM
In cazul in care copilul dumneavoastra are sindrom Guillain-Barre (sensibilitate anormala, paralizie) sau nevrita brahiala (paralizie, durere difuza in brat si umar) dupa administrarea unui vaccin anterior care contine componenta tetanica (vaccin antitetanic), decizia de a se administra un alt vaccin cu componenta tetanica trebuie evaluata de medic. In cazul in care copilul dumneavoastra a prezentat o reactie edematoasa (umflare) la nivelul membrelor inferioare, aparuta dupa administrarea unui vaccin ce contine componenta Haemophilus influenzae tip b, administrarea celor doua vaccinuri diftero-tetano-pertussis, poliomielitic si Haemophilus influenzae tip b conjugat se va efectua in doua locuri de injectare diferite si in doua zile diferite. In cazul in care copilul dumneavoastra urmeaza un tratament imunosupresor care ii scade imunitatea
sau prezinta un deficit imun, deoarece acest lucru poate determina o scadere a raspunsului imun la vaccin. In acest caz se recomanda sa se astepte pana la sfarsitul tratamentului sau bolii, inainte de vaccinare. Cu toate acestea, se recomanda vaccinarea subiectilor cu imunodeficienta cronica, cum este infectia cu HIV, chiar daca raspunsul anticorpilor poate fi limitat.
Utilizarea altor medicamente sau vaccinuri
Acest vaccin poate fi administrat in acelasi timp cu vaccinul M-M-RVAXPRO sau vaccinul HBVAXPRO, dar in doua locuri de injectare diferite.
Pentru vaccinarea primara si pentru prima doza de rapel, TETRAXIM poate fi administrat reconstituind vaccinul conjugat Haemophilus influenzae tip b (Act-HIB) sau se administreaza simultan dar in doua locuri de injectare diferite.
In cazul in care copilul dumneavoastra trebuie vaccinat simultan cu TETRAXIM si cu alte vaccinuri decat cele mentionate mai sus, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul, in cazul in care copilul dumneavoastra a luat recent un alt medicament, chiar daca este unul fara prescriptie medicala.

3. CUM SA VI SE ADMINISTREZE TETRAXIM
Doze
Schema recomandata de vaccinare este alcatuita din primo-vaccinare care consta in administrarea a 3 injectii, la un interval de 1 luna, incepand cu varsta de 2 luni, urmate de o injectie de rapel in timpul celui de-al doilea an de viata si o alta administrare la copii cu varsta intre 5 si 13 ani. Mod de administrare
Pentru seringile fara ac atasat, acul separat se fixeaza ferm in seringa, rotindu-l cu 90 grade. A se agita inainte de injectare, pana cand se obtine o suspensie omogena de culoare alburiu opalescent. Se administreaza intramuscular.
Administrarea se va face de preferinta in partea antero-laterala a coapsei (treimea medie) la sugari si in regiunea deltoidiana la copii cu varsta intre 5 si 13 ani.
In cazul omiterii administrarii unei doze de TETRAXIM: medicul dumneavoastra va decide cand se administreaza aceasta doza.
Nu utilizati TETRAXIM daca observati o modificare de culoare sau prezenta unor particule straine.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Cele mai frecvente reactii adverse sunt: iritabilitate, reactii la nivelul locului de administrare, cum sunt inrosire si induratie cu diametrul mai mare de 2 cm. In general, aceste semne si simptome apar in decurs de 48 de ore dupa vaccinare si pot continua timp de 48-72 de ore. Aceste manifestari dispar spontan, fara a fi necesar tratament specific.
In studiile clinice, dupa administrarea vaccinurilor care contin componenta pertussis, s-au raportat episoade hipotonice-hiporeactive (episoade hipotonice, scaderea energiei, raspuns diminuat, reducerea nivelului constientei); aceste manifestari nu au fost raportate in cazul administrarii TETRAXIM.
S-au raportat urmatoarele reactii adverse:
Febra, uneori peste 40°C.
Eritem, induratie, durere la locul de injectare; inrosire si edem (umflaturi) ?5 cm la nivelul locului de injectare.
Edem (umflaturi) >5 cm care se poate intinde pe tot membrul la nivelul caruia s-a administrat vaccinul. Aceasta reactie apare in decurs de 24-72 ore dupa vaccinare si dispare spontan in decurs de 3-5 zile. Riscul pare a fi dependent de numarul de doze de vaccin acelular cu componenta pertussis administrate anterior, cu un risc mai mare intre cea de a 4-a si a 5-a doza administrata.
Diaree, varsaturi
Pierderea poftei de mancare
Somnolenta, convulsii cu sau fara febra
Pierderea constientei (sincopa)
Nervozitate, iritabilitate, insomnie, tulburari ale somnului, plans anormal, plans prelungit
incontrolabil.
Simptome asemanatoare cu cele ale alergiei, cum sunt eruptie trecatoare pe piele, eritem si urticarie, edem facial, umflarea brusca a fetei sau gatului (edem angioneurotic, edem Quincke) sau reactii generalizate: stare generala de rau grava aparuta brusc cu scaderea tensiunii arteriale, ritmul cardiac accelerat asociate cu tulburari respiratorii si tulburari digestive (reactii anafilactice). In plus, dupa administrarea TETRAXIM impreuna cu un vaccin care contine componenta Haemophilus influenzae tip b, au fost raportate reactii edematoase (umflare) ale membrelor inferioare. Aceste reactii sunt cateodata insotite de febra, durere si plans; nu sunt insotite de semne cardio-vasculare.
Reactiile adverse potentiale (adica nu au fost raportate direct pentru TETRAXIM, ci pentru alte vaccinuri care contin una sau mai multe componente antigenice din compozitia TETRAXIM) sunt urmatoarele:
Sindrom Guillain-Barré (sensibilitate anormala, paralizie) si nevrita brahiala (paralizie, durere difuza in brat si umar) dupa administrarea vaccinului care contine componenta tetanica. Informatii suplimentare referitoare la grupe speciale de populatie
La sugarii nascuti foarte prematur (la sau inainte de 28 saptamani de sarcina) in urmatoarele 2 – 3 zile dupa vaccinare, este posibil sa apara pauze intre respiratii mai lungi decat in mod normal.
Ca toate medicamentele, Tetraxim poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA TETRAXIM
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la frigider (2?C - 8?C). A nu se congela.
A un se utiliza daca observati o culoare anormala sau prezenta de particule straine.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Tetraxim
O doza de 0,5 ml contine
Anatoxina difterica(1) 30 U.I.
Anatoxina tetanica(1) 40 U.I.
Antigene de Bordetella pertussis:
Anatoxina(1) 25 µg
Hemaglutinina filamentoasa(1) 25 µg
Virus poliomielitic de tip 1 inactivat 40 U.D. (2) (3)
Virus poliomielitic de tip 2 inactivat 8 U.D. (2) (3)
Virus poliomielitic de tip 3 inactivat 32 U.D. (2) (3)
(1) adsorbita pe hidroxid de aluminiu, dihidrat 0,3 mg Al3+
(2) UD: Unitate de antigen D
(3) sau cantitatea de antigen echivalent determinata dupa o metoda imunochimica corespunzatoare. Celelalte componente sunt: mediu Hanks fara rosu fenol (un complex de aminoacizi inclusiv fenilalanina, saruri minerale, vitamine si alte componente (cum ar fi glucoza), acid acetic si/sau hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH-ului, formaldehida, 2-fenoxietanol si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Tetraxim si continutul ambalajului
TETRAXIM se prezinta sub forma de suspensie injectabila, in seringa preumpluta.
Sunt disponibile urmatoarele marimi de ambalaj:
Cutie cu o seringa preumpluta (din sticla tip I), echipata cu piston cu dop (clorobromobutil sau clorobutil sau bromobutil) cu un ac atasat , continand 0,5 ml suspensie injectabila Cutie cu o seringa preumpluta (din sticla tip I), echipata cu piston cu dop (clorobromobutil sau clorobutil sau bromobutil) si capac protector, fara ac atasat si un ac separat , continand 0,5 ml suspensie injectabila. Cutie cu o seringa preumpluta (din sticla tip I), echipata cu piston cu dop (clorobromobutil sau clorobutil sau
bromobutil) si capac protector, fara ac atasat si doua ace separate, continand 0,5 ml suspensie injectabila.
Cutie cu 10 seringi preumplute (din sticla tip I), echipate cu piston cu dop (clorobromobutil sau clorobutil sau bromobutil), cu un ac atasat, a 0,5 ml suspensie injectabila. Cutie cu 10 seringi preumplute (din sticla tip I), echipate cu piston cu dop (clorobromobutil sau clorobutil sau bromobutil) si capac protector, fara ac atasat, cu 2 ace separate, a 0,5 ml suspensie injectabila. Se prezinta sub forma de suspensie albicioasa, opalescenta.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Sanofi Pasteur S.A., 2, Avenue Pont Pasteur, 69007 Lyon Franta
Acest prospect a fost aprobat in Martie 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...