Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tetmodis 25 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tetmodis 25 mg comprimate

Prospect - Tetmodis 25 mg comprimate


NU comercializăm Tetmodis 25 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tetmodis 25 mg comprimate    DCI: TETRABENAZINUM


  Produs complementar recomandat
Tetmodis apartine grupului de medicamente utilizate pentru tratamentul tulburarilor sistemului nervos.
Tetmodis 25 mg comprimate
Tetrabenazina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Tetmodisul si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Tetmodis
3. Cum sa utilizati Tetmodisul
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tetmodisul
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE TETMODISUL SI LA CE SE UTILIZEAZA
Tetmodis apartine grupului de medicamente utilizate pentru tratamentul tulburarilor sistemului nervos. Tetmodis este utilizat pentru tratamentul unei afectiuni care provoaca miscari bruste, neregulate si necontrolabile (tulburari motorii hiperkinetice din coreea Huntington).

2. INAINTE SA LUATI TETMODIS
Nu luati Tetmodis
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la tetrabenazina sau la oricare dintre celelalte componente ale Tetmodis 25 mg comprimate.
- daca utilizati rezerpina (medicament pentru controlul tensiunii arteriale mari si tratamentul starilor psihotice).
- daca utilizati inhibitori de MAO (medicament pentru tratamentul depresiei)
- daca prezentati simptome asemanatoate bolii Parkinson
- daca suferiti de depresie
- daca alaptati
- daca suferiti de feocromocitom (tumora a glandei suprarenale)
- daca aveti o tumora dependenta de prolactina, de exemplu, cancer mamar sau la hipofiza
Aveti grija deosebita cand luati Tetmodis
- daca suferiti de insuficienta hepatica usoara pana la cea severa.
- daca aveti o afectiune a inimii cunoscuta sub numele de sindrom QT prelungit sau daca aveti sau ati avut tulburari ale ritmului inimii.
- daca incep sa apara modificari ale starii mentale, cum sunt confuzie sau halucinatii sau daca apare rigidate a muschilor si febra, este posibil sa fie dezvoltati o afectiune numita sindrom neuroleptic malign. Daca aveti aceste simptome, va rugam sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Aveti grija deosebita daca luati Tetmodis in asociere cu levodopa (un medicament utilizat in tratamentul bolii Parkinson). Nu luati Tetmodis in asociere cu rezerpina. Tratamentul cu inhibitori de MAO trebuie intrerupt cu 14 zile inainte de a incepe tratamentul cu tetrabenazina. Nu se recomanda utilizarea acestui medicament in asociere cu anumite tipuri de antidepresive, alcool etilic, opioizi, beta-blocante, medicamente antihipertensive (medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute), hipnotice si neuroleptice (medicamente utilizate pentru tratamentul tulburarilor psihice).
Inhibitorii izoenzimei CYP2D6 (de exemplu fluoxetina, paroxetina, terbinafina, moclobemida si chinidina) pot determina cresterea concentratiilor plasmatice ale metabolitului activ dihidrotetrabenazina, motiv pentru care trebuie administrati cu precautie in asociere. Poate fi necesara reducerea dozei de tetrabenazina.
Aveti grija deosebita daca luati Tetmodis in asociere cu medicamente cunoscute ca avand efect de prelungire a intervalului QTc pe ECG, inclusiv cu medicamente utilizate pentru tratamentul unor afectiuni psihice (neuroleptice), anumite antibiotice (de exemplu gatifloxacina, moxifloxacina) si anumite medicamente utilizate pentru tratamentul tulburarilor ritmului inimii (de exemplu chinidina, procainamida, amiodarona, sotalol).
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistulului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Medicul dumneavoastra va decide daca puteti utiliza Tetmodis in timpul sarcinii tinand cont de toate riscurile si beneficiile. Tetmodis nu trebuie utilizat de femeile care alapteaza.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Tetmodis poate provoca somnolenta si, ca urmare, poate afecta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje, in masura diferita, in functie de doza si sensibilitatea individuala. Informatii importante privind unele componente ale Tetmodis
Aceste comprimate contin lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI TETMODIS
Luati intotdeauna Tetmodis exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti
Coreea Huntington
Doza initiala recomandata este de o jumatate de comprimat (12,5 mg) administrata o odata pana la de trei ori pe zi. Aceasta doza poate fi crescuta la interval de trei sau patru zile cu jumatate de comprimat pana cand se observa un efect optim sau pana la aparitia fenomenelor de intoleranta (efect sedativ, parkinsonism, depresie).
Doza zilnica maxima este de 8 comprimate (200 mg) pe zi.
Daca ati luat doza maxima timp de sapte zile si afectiunea dumneavoastra nu s-a imbunatatit, este putin probabil ca acest medicament sa va ajute.
Varstnici
Doza standard a fost administrata la pacienti varstnici fara reactii adverse evidente. Cu toate acestea, sunt frecvente reactii adverse asemanatoare simptomelor din boala Parkinson.
Copii si adolescenti
Acest tratament nu este recomandat la copii si adolescenti.
Pacienti cu disfunctie hepatica
Pacientii cu insuficienta hepatica usoara pana la moderata, tratamentul trebuie inceput cu doza de o jumatate de comprimat pe zi. La pacientii cu tulburari hepatice severe, este necesara precautie suplimentara.
Pacienti cu disfunctie renala
Tetmodis nu este recomandat pentru a fi utilizat la aceasta grupa de pacienti.
Inghititi comprimatul(ele) cu apa sau alta bautura nonalcoolica.
Daca luati mai mult Tetmodis decat trebuie
Daca luati mai mult decat trebuie din Tetmodis, pot sa apara somnolenta, transpiratii, tensiune arteriala scazuta si temperatura a corpului extrem de mica (hipotermie). Medicul dumneavoastra va trata aceste simptome.
Daca uitati sa luati Tetmodisul
Daca uitati sa luati o doza, nu trebuie sa luati niciodata o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Trebuie sa continuati tratamentul conform schemei stabilite.
Daca incetati sa luati Tetmodis
Nu incetati sa luati Tetmodis cu exceptia cazului in care mediculul va spune acest lucru. Dupa intreruperea brusca a tratamentului cu tetrabenazina a fost semnalata aparitia unui sindrom neuroleptic malign.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Tetmodis poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse sunt grupate in functie de clasificarea pe aparate, sisteme si organe si frecventa de aparitie:
foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100
mai putin frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000
rare: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 10000
foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile
Reactii adverse foarte frecvente
Somnolenta (la doze mai mari), depresie, simptome asemanaroare bolii Parkinson (miscari necontrolate ale mainilor, bratelor, picioarelor si capului, la doze mai mari)
Reactii adverse frecvente
Confuzie, teama fara motiv, insomnie, tensiune arteriala mica, disfagie (dificultati la inghitire), greata, varsaturi, diaree, constipatie rebela
Reactii adverse foarte rare
Modificari ale starii mentale cum sunt confuzie sau halucinatii, rigiditate a muschilor, febra, tulburari vegetative.
Reactii adverse rare
Sindrom neuroleptic malign (SNM) (tulburare neurologica)
Reactii adverse foarte rare
Leziuni ale muschilor scheletice
Pentru urmatoarele reactii adverse nu este posibil sa se estimeze frecventa de aparitie din datele disponibile: dezorientare, nervozitate, ataxie, acatizie, distonie, ameteli, pierderea memoriei, brahicardie, durere epigastrica, uscaciune a gurii.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA TETMODISUL
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Tetmodis dupa data de expirare inscrisa pe flacon si cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare privind temperatura.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Tetmodis
Substanta activa este tetrabenazina. Fiecare comprimat contine tetrabenazina 25 mg.
Celelalte componente sunt: amidon de porumb pregelatinizat, lactoza monohidrat, talc, oxid galben de fer (E 172), stearat de magneziu.
Cum arata Tetmodis si continutul ambalajului
Flacoane de culoare alba cu filet continand 112 comprimate, rotunde, plate, de culoare galbena, prevazute cu o linie mediana pentru rupere pe una dintre parti.
Acest medicament este autorizat in statele membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri:
Romania: Tetmodis, tablete, 25 mg
Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Menstruatie
Buna ziua as dori sa stiu daca acest produs ajuta la reglarea menstruatie. Am menstruatie cu o abund ...
↳ Buna ziua! Da, produsul poate ajuta in tratamentul hipomenoreei. Administrati 3 comprimate pe zi, inainte de masa. Va recomand sa consultati un medic ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa TETRABENAZINUM?
Alte medicamnete care au TETRABENAZINUM:
- Artesyd 25 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...