Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Testim 50 mg gel transdermic

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Testim 50 mg gel transdermic

Prospect - Testim 50 mg gel transdermic


NU comercializăm Testim 50 mg gel transdermic!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Testim 50 mg gel transdermic    DCI: TESTOSTERONUM


  Produs complementar recomandat


87lei
Vezi detalii

Testim gel transdermic este utilizat pentru inlocuirea testosteronului la barbatii care nu produc suficient testosteron pe cai naturale, o afectiune cunoscuta sub denumirea de hipogonadism.
Testim 50 mg gel transdermic
Testosteron

Cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome de boala ca dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra.

In acest prospect:
1. Ce este Testim gel transdermic si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Testim gel transdermic
3. Cum sa utilizati Testim gel transdermicHi
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Testim gel transdermic
6. Informatii suplimentare

1. Ce este Testim gel transdermic si pentru ce se utilizeaza
Testim gel transdermic este un gel transparent care contine testosteron. Testosteronul este un hormon masculin. Gelul se aplica pe piele (pe umeri si/sau partea superioara a bratelor), iar testosteronul este absorbit in corp prin piele. Apoi patrunde in fluxul dumneavoastra de sange si ajuta la cresterea cantitatii de testosteron pana la valori normale. Tipul de testosteron administrat in corpul dumneavoastra prin intermediul
Testim gel transdermic este acelasi cu testosteronul produs de catre corpul dumneavoastra. Testim gel transdermic este utilizat pentru inlocuirea testosteronului la barbatii care nu produc suficient testosteron pe cai naturale, o afectiune cunoscuta sub denumirea de hipogonadism. In mod natural, testosteronul este produs de catre corpul dumneavoastra in testicule. Acest hormon ajuta la producerea spermei si la dezvoltarea si mentinerea caracterelor sexuale masculine, cum sunt vocea groasa si parul de pe corp. Este, de asemenea, necesar pentru o functie sexuala normala si un apetit sexual normal. Testosteronul ajuta, de asemenea, la mentinerea dimensiunii si fortei musculare.
Vi se va prescrie Testim doar daca se dovedeste ca prezentati cantitati scazute de testosteron in sange, si semne clinice ale cantitatii scazute a testosteronului, printre care pot fi mentionate urmatoarele:
- erectii de slaba calitate ale penisului si/sau pierdere a apetitului sexual
- oboseala si lipsa de energie
- stare emotionala proasta (depresie)
- pierdere a masei musculare
- pierdere partiala a caracterelor sexuale secundare, cum sunt modificari ale vocii, modificari in distributia tesutului gras si pierdere partiala a parului de pe fata si de pe corp. In afara de Testim, este posibil sa mai aveti nevoie si de alte medicamente daca sunteti tratat pentru infertilitate.

2. Inainte sa utilizati Testim gel transdermic
Doar barbatii pot utiliza Testim gel transdermic. Nu permiteti ca zonele de piele pe care v-ati aplicat Testim gel transdermic sa intre in contact cu pielea femeilor sau a copiilor. Barbatii cu varsta sub 18 ani nu trebuie sa utilizeze acest medicament. De asemenea, acest medicament nu poate fi utilizat de catre femei, indiferent de varsta acestora.
Nu utilizati Testim gel transdermic si anuntati-va medicul
- daca aveti sau exista suspiciunea ca aveti cancer de prostata
- daca aveti sau exista suspiciunea ca aveti cancer de san masculin (o afectiune rara la barbati)
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la testosteron sau soia, sau la oricare din celelalte componente ale Testim gel transdermic (vezi punctul 6 Informatii suplimentare)
Daca aveti oricare dintre afectiunile de mai sus, adresati-va medicului pentru recomandari.
Aveti grija deosebita cand utilizati Testim gel transdermic si anuntati medicul
- daca aveti dificultati la eliminarea apei (urinare) din cauza prostatei marite
- daca aveti o boala grava a ficatului, rinichilor sau inimii; puteti dezvolta complicatii cum este edemul (umflatura din cauza retentiei de lichide sau de apa), insotit sau nu de insuficienta cardiaca
- daca aveti valori ridicate ale calciului in sange sau in urina cauzate de cancerul osos, vi se poate recomanda de catre medicul dumnneavoastra sa vi se efectueze teste periodice de sange
- daca aveti valori ridicate ale tensiunii arteriale
- daca aveti cardiopatie ischemica (o boala care afecteaza alimentarea cu sange a inimii)
- daca aveti epilepsie
- daca aveti migrene
- daca aveti dificultati de respiratie in timpul somnului; aparitia acestora este mai probabila daca sunteti supraponderal sau daca aveti o boala cronica de plamani.
Este posibil ca aceste conditii sa fie agravate in cazul utilizarii Testim gel transdermic. Daca prezentati oricare dintre afectiunile de mai sus, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari. Daca observati reactii grave la nivelul pielii dupa ce v-ati aplicat Testim gel transdermic, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari. In cazul unui contact apropiat cu pielea altei persoane, este posibil ca testosteronul sa fie transferat acesteia. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati punctul 3 (Cum sa utilizati Testim gel transdermic). Medicul dumneavoastra va va recomanda sa faceti urmatoarele analize de sange inainte de si in timpul
tratamentului: hemograma completa, profilul lipidelor (cantitatea grasimilor din sange) si teste ale functiei ficatului, precum si cantitatea de testosteron din sange.
Tratamentul cu testosteron poate accelera evolutia cancerului de prostata preexistent. Medicul dumneavoastra va efectua testele necesare inainte de inceperea tratamentului si va verifica apoi prin efectuarea de analize de sange periodice si examinari ale prostatei.
Daca sunteti atlet, trebuie sa stiti ca acest medicament poate cauza o reactie pozitiva la testele anti-doping. Testosteronul nu poate fi utilizat pentru cresterea masei musculare sau pentru sporirea fortei fizice la indivizi sanatosi.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Testim gel transdermic poate influenta actiunea acestor medicamente, si este posibil sa fie necesara ajustarea dozelor dumneavoastra. Acest lucru este deosebit de important daca luati:
- insulina pentru controlul valorilor zaharului in sange (in diabet zaharat): poate fi necesar sa reduceti doza de insulina daca utilizati in acelasi timp Testim gel transdermic
- medicamente pentru subtierea sangelui (anticoagulante): Testim gel transdermic poate creste efectele acestor medicamente
- medicamente „beta-blocante” care scad tensiunea arteriala, cum este propranolol
- corticosteroizi sau medicamente care pot creste producerea acestor hormoni (ACTH): atat corticosteroizii cat si Testim gel transdermic pot creste retinerea apei in organism.
Alte forme de interactiune: interactiuni in timpul analizelor de laborator. Tratamentul cu testosteron poate modifica valorile hormonilor tiroidieni din organismul dumneavoastra. Functia tiroidiana nu este afectata de aceste modificari minore ale valorilor hormonilor tiroidieni. Tiroida este glanda localizata la nivelul gatului cu rol in reglarea metabolismului si cresterii organismului.
Sarcina si alaptarea
Testim gel transdermic nu este recomandat utilizarii de catre femei.
Femeile gravide trebuie sa evite contactul la nivelul pielii cu zonele pe care barbatii si-au aplicat Testim gel transdermic, deoarece testosteronul poate cauza aparitia unor caractere sexuale masculine secundare la fatul de sex feminin.
De asemenea, femeile care alapteaza trebuie sa evite contactul la nivelul pielii cu zonele pe care barbatii siau aplicat Testim gel transdermic.
Daca partenera dumneavoastra este sau ramane gravida, trebuie sa respectati recomandarile de la sectiunea
„Cum sa preveniti transmiterea Testim gel transdermic la alte persoane” de pe verso-ul acestui prospect.
Informatii importante despre unele din componentele Testim gel transdermic
Acest medicament contine propilenglicol care poate irita pielea.

3. Cum sa utilizati Testim gel transdermic
Testim gel transdermic este conceput pentru administrare transdermica, ceea ce inseamna aplicare pe piele (umeri si/sau partea superioara a bratelor).
Inainte de a incepe sa utilizati Testim gel transdermic, medicul dumneavoastra va verifica daca aveti cantitati scazute ale testosteronului in sange. Utilizati intotdeauna Testim gel transdermic exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur. Fiecare tub de 5 g contine testosteron 50 mg. Doza uzuala de pornire pentru Testim gel transdermic este un tub de gel
(5 g) zilnic. Unii pacienti pot avea nevoie de o doza mai mare, iar medicul dumneavoastra va poate prescrie doua tuburi de gel in fiecare zi. Doza corecta de Testim gel transdermic de care aveti nevoie va fi stabilita prin masurari periodice ale cantitatii de testosteron din sangele dumneavoastra, precum si prin evaluarea raspunsului clinic
la tratamentul cu Testim gel transdermic. Daca aveti impresia ca efectul Testim gel transdermic este prea puternic sau prea slab, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra. Semne de iritabilitate, nervozitate crestere in greutate si erectii prelungite sau frecvente pot indica o utilizare excesiva.
Este important sa cititi si sa respectati aceste instructiuni referitoare la utilizarea corecta a Testim gel transdermic. Aplicati Testim gel transdermic doar pe piele sanatoasa, cu aspect normal. Nu aplicati niciodata Testim gel transdermic pe organele genitale (penis si testicule) sau pe portiuni de piele care prezinta taieturi sau rani si evitati contactul cu rani deschise, plagi sau iritatii.
1. Aplicati Testim gel transdermic in acelasi moment al zilei (de preferat in fiecare dimineata).
2. Aplicati continutul a 1 (un) tub sau 2 (doua) tuburi de gel pe umeri si/sau partea superioara a bratelor, in fiecare dimineata conform indicatiilor medicului dumneavoastra. Daca faceti baie sau dus dimineata, utilizati Testim gel transdermic dupa baie sau dupa dus.
3. Asigurati-va ca pielea de pe umeri si/sau partea de sus a bratelor este curata si complet uscata inainte de a aplica gelul.
4. Deschideti tubul de aluminiu cu Testim gel transdermic strapungand capatul tubului cu varful capacului.
5. Stoarceti intreg continutul tubului in palma unei maini. Extrageti gelul dinspre capatul tubului catre varf.
6. Aplicati Testim gel transdermic intr-un strat subtire, doar pe umeri si/sau partea de sus a bratelor. In acest fel corpul dumneavoastra va absorbi cantitatea corecta de testosteron.
7. Frecati pielea timp de cateva secunde, cu o miscare circulara, pentru ca gelul sa intre in piele. Faceti acest lucru pana cand nu mai ramane deloc gel pe portiunea de piele. Acest proces trebuie repetat cu al doilea tub de Testim gel transdermic in cazul pacientilor carora li s-a prescris o doza zilnica de 100 mg de testosteron. Sugestia este ca pacientii care necesita doua tuburi de gel in fiecare zi sa utilizeze medicamentul pe ambii umeri (un tub pe fiecare umar) si/sau pe partea de sus a bratelor ca locuri de aplicare.
8. Imediat dupa aplicarea Testim, spalati-va temeinic pe maini cu apa si sapun. Astfel se va reduce si posibilitatea ca medicamentul sa ajunga de pe mainile dumneavoastra la alte persoane.
9. Lasati sa se usuce Testim gel transdermic timp de cateva minute inainte de a va imbraca. Astfel evitati ca o parte din gel sa se imprime pe imbracaminte si va asigurati ca in corpul dumneavoastra se va absorbi cantitatea corecta de testosteron.
10. Daca spalati locul aplicarii la mai putin de 6 ore dupa aplicarea Testim gel transdermic, acest lucru poate reduce cantitatea de testosteron absorbita de corpul dumneavoastra. Prin urmare, asteptati cel putin 6 ore dupa aplicarea gelului inainte de a face dus sau de a inota, pentru a va asigura ca cea mai mare cantitate de Testim gel transdermic este absorbita in corpul dumneavoastra.
Cum sa preveniti transmiterea Testim gel transdermic la alte persoane
Este important sa nu transmiteti medicamentul la alte persoane, in special la femei si la copii. Daca nu luati masurile necesare de precautie, puteti transmite gelul la alte persoane prin contact apropiat la nivelul pielii.
Urmarea poate fi cantitati crescute ale testosteronului din sange la aceste persoane. Contactul repetat sau prelungit poate cauza efecte secundare nedorite, cum sunt crestere a parului pe fata si/sau corp, acnee, ingrosare a vocii sau modificari ale ciclului menstrual la femei. In mod similar, copiii, care in mod natural au cantitati scazute de testosteron, pot avea de suferit din cauza cantitatilor ridicate ale acestuia.
Pentru a impiedica transmiterea gelului de pe pielea dumneavoastra la altcineva, se recomanda urmatoarele masuri de precautie:
- spalati-va bine pe maini cu apa si sapun dupa aplicarea gelului
- acoperiti locul aplicarii cu imbracaminte odata ce gelul s-a uscat
- faceti baie sau dus, sau purtati haine care acopera locul aplicarii gelului (de exemplu, un tricou), inainte de a avea un contact foarte apropiat cu pielea altei persoane
- lasati sa treaca o perioada lunga de timp intre momentul in care ati aplicat gelul si momentul in care aveti contact sexual sau va apropiati foarte mult de pielea altei persoane.
Ce faceti daca altcineva este expus la Testim gel transdermic
Daca altcineva este expus la Testim gel transdermic, fie pentru ca a intrat in contact cu gelul, fie din cauza atingerii de zona de aplicare de pe pielea dumneavoastra, persoana trebuie sa spele cu apa si sapun zona de piele cu care a intrat in contact, cat mai repede cu putinta. Cu cat este mai lung intervalul in care gelul ramane in contact cu pielea inainte de spalare, cu atat este mai mare probabilitatea ca persoana respectiva sa absoarba o parte din testosteron. Acest lucru este deosebit de important pentru femei, in special pentru
femeile insarcinate sau care alapteaza, si pentru copii.
Daca persoana dezvolta semne cum sunt acnee sau modificari ale cresterii sau raspandirii parului de pe fata sau de pe corp, trebuie sa se prezinte la medic.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Testim gel transdermic
Daca ati aplicat prea mult Testim gel transdermic din greseala, spalati zona de aplicare cu apa si sapun de indata ce va dati seama. Pentru mai multe informatii despre orice reactii adverse posibile, va rugam sa consultati punctul 4 (Reactii adverse posibile).
Daca uitati sa utilizati Testim gel transdermic
Daca uitati sa aplicati o doza, nu dublati doza din ziua urmatoare pentru a recupera. Daca au mai ramas mai putin de 12 ore pana la doza dumneavoastra din ziua urmatoare, nu va administrati doza uitata, ci continuati cu doza urmatoare la momentul obisnuit. Daca mai sunt mai mult de 12 ore pana la doza urmatoare, aplicati doza uitata. Continuati dupa schema obisnuita in ziua urmatoare.
Adresati-va medicului daca mai aveti si alte intrebari referitoare la utilizarea acestui medicament.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Testim gel transdermic poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii adverse sau simptome importante pe care trebuie sa le observati – si ce este de facut daca sunteti afectat
In cazul in care, dupa un examen clinic sau o analiza periodica de sange, vi se spune ca ati dezvoltat oricare din urmatoarele reactii adverse, adresati-va imediat unui medic. Medicul dumneavoastra poate revizui sau chiar poate opri tratamentul.
Mai jos sunt prezentate reactiile adverse frecvente, care este posibil sa afecteze pana la 1 persoana din 10 persoane care utilizeaza Testim gel transdermic:
- agravare a tensiunii arteriale mari (cresterea tensiunii arteriale peste valorile normale).
- cantitate crescuta a antigenului specific de prostata (PSA) identificat prin analizele de sange periodice. PSA este o proteina produsa de prostata, care poate fi utilizata pentru detectarea unor afectiuni ale prostatei.
- numar crescut al celulelor rosii din sange, valoare crescuta a hematocritului (procentul de celule sanguine rosii in sange) si hemoglobinei (componenta din celulele rosii ale sangelui care transporta oxigenul) identificate prin analizele de sange periodice.
Daca credeti ca aveti oricare din urmatoarele reactii adverse, adresati-va medicului cat mai curand posibil. In functie de decizia medicului dumneavoastra si/sau in caz de reactie severa, tratamentul dumneavoastra poate fi revizuit sau oprit.
Mai jos sunt prezentate reactiile adverse frecvente. Acestea pot afecta pana la 1 persoana din fiecare 10 care utilizeaza Testim gel transdermic:
- roseata, eruptie trecatoare pe piele sau alte reactii la locul aplicarii
- acnee
- durere de cap
Mai jos sunt prezentate reactiile adverse mai putin frecvente. Acestea pot afecta mai putin de 1 persoana din fiecare 100 care utilizeaza Testim gel transdermic:
- marire a glandelor mamare la barbati
- bufeuri sau congestionare
- mancarimi
- retentie de apa
Azoospermia (lipsa totala a spermatozoizilor) poate aparea foarte rar (la mai putin de 1 din 10000 de persoane care utilizeaza Testim gel transdermic).
Spuneti medicului dumneavoastra cat mai rapid cu putinta daca observati oricare din urmatoarele simptome in timpul tratamentului cu Testim gel transdermic. Medicul dumneavoastra poate decide sa va modifice tratamentul:
- erectii ale penisului prea frecvente sau persistente
- orice anomalii care afecteaza respiratia, inclusiv in timpul somnului
- orice modificare a culorii pielii
- greata (stare de rau) sau varsaturi inexplicabile
- umflare a gleznelor
Alte reactii adverse posibile
Urmatoarele reactii adverse nu au fost raportate dupa utilizarea Testim gel transdermic, dar se pot produce ca in cazul oricarui alt tratament care contine testosteron:
- cancer de prostata
- probleme ale ficatului (care se pot asocia cu modificari ale testelor functiei hepatice si/sau icter (ingalbenire a pielii/ochilor))
- anomalii ale prostatei (marire in volum a glandei prostata, care poate cauza probleme la
urinare)
- instabilitate emotionala
- senzatie generalizata de intepaturi si furnicaturi
- modificare a cantitatilor lipidelor din sange
- anxietate
- diminuare a apetitului sexual
- cadere a parului
- seboree cutanata (piele uleioasa)
- crestere a pilozitatii corporale
- senzatie de rau
- crampe musculare
In caz de utilizare prelungita sau dupa administrarea unei doze excesive:
- modificari ale sarurilor (electrolitilor) (cum este sodiul, clorul, potasiul, calciul, fosfatii anorganici) in sange pot avea ca urmari clinice aparitia edemului (umflaturi din cauza acumularii de lichid), tensiune arteriala mare (crestere a tensiunii arteriale peste limitele normale) sau tulburari de comportament, cum este anxietatea
- erectii frecvente si/sau prelungite ale penisului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

5. Cum se pastreaza Testim gel transdermic
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Testim gel transdermic dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe partea de jos a fiecarui tub. Data de expirare mentionata dupa EXP se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25°C.
Nu expuneti tuburile cu Testim gel transdermic la caldura, deoarece continutul este inflamabil. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare
Ce contine Testim gel transdermic
Substanta activa este testosteron 50 mg in fiecare tub.
Celelalte componente sunt etanol, carbomeri (980 si 1342), propilenglicol, glicerol, macrogol 1000, trometamol, pentadecalactona si apa purificata. Continutul de etanol este de aproximativ 74%. Cum arata Testim gel transdermic si continutul ambalajului
Testim gel transdermic este un medicament cu aspect de gel transparent pana la translucid. Testim gel transdermic este furnizat in tuburi de aluminiu unidoza cu capac prevazut cu filet, fiecare continand 5 g de gel.
Fiecare tub de Testim gel transdermic 5 g contine testosteron 50 mg. Testim gel transdermic este disponibil in cutii cu 7, 14, 30 sau 90 de tuburi. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest prospect a fost revizuit in octombrie 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Probleme cu fertilitatea
Buna ziua, am 33 de ani ai am probleme cu fertilitatea . Fac controale regulat la endocrinologie  ...
Artrofiere Testiculara
Buna Seara am o problema dupa fiecare act sexual imi scad din dimensiune testiculele ,au variatii de ...
↳ Buna ziua! Este normal ca inaintea ejacularii testiculele sa fie mai mari, apoi sa scada in dimensiune. Nu cred ca trebuie sa luati nimic, daca aveti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pregnil
Buna ziua,ma intereseaza sa stiu daca aveti Pregnil sau Choragon sau Profati respectiv Ferofen si ca ...
↳ Buna ziua! Nu avem disponibile pentru vanzare niciunul dintre medicamentele enumerate. Pregnyl nu se mai gaseste de la inceputul anului. Daca este ne ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre hipogonadism
Am 52 de ani si de la 38 de ani am descoperit ca am HIPOGONADISM . Am facut tratament cu NEBIDO 3 a ...
↳ Buna ziua! Va recomand produsul Chrysin Jarrow Formulas, cate o apsula pe zi timp de 3 luni. Poate fi asociat cu ProHerb, doua capsule pe zi daca do ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tinctura de Branca Ursului rezolva hipogonadismul la baieti?
Buna! Vreau sa stiu daca Tinctura de Branca Ursului rezolva hipogonadismul la baieti? Am 16 ani si a ...
↳ Buna ziua! Branca-ursului stimuleaza activitatea gonadelor, atat la barbati cat si la femei. Puteti urma tratament cu tinctura de branca-ursului timp ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa TESTOSTERONUM?
Alte medicamnete care au TESTOSTERONUM:
- Testavan
- NEBIDO 1000 mg/4 ml
- METILTESTOSTERON
- UNDESTOR

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Noliprel si Guta
Noliprel si Guta

Buna ziua, mama mea ia tratament cu noliprel de aproximativ un an si d ... Buna ziua! In cazul administrarii Noliprel, guta reprezinta o precaut ...


Sfatul farmcistului Thyrohelp
Thyrohelp

Se poate lua Thyrohelp fără medic dacă sunt obeza dar T ... Buna ziua! Daca TSH si FT4 au valori normale NU ar trebui administrat ...


Sfatul farmcistului Buna
Buna

Oare logestul interactioneaza cu aspirin cardio, nebilet si noliprel? ... Buna ziua! Medicul cardiolog stie ca luati Logest? Orice contracepti ...



Sfatul farmcistului Pelvibleu si eliquis
Pelvibleu si eliquis

As vrea sa stiu daca pot lua Pelvibleu daca iau si anticoagulant Eliqu ... Buna ziua! Interactiunile sunt posibile, de aceea la initierea tratam ...


Sfatul farmcistului Dacă alaptez am voie sa iau senna?
Dacă alaptez am voie sa iau senna?

Bună ziua, ma confrunt cu o constipatie, am un bebe de 6 saptamani, po ... Buna ziua! Nu este indicat sa luati senna! Principala masura este sa ...


Sfatul farmcistului BIO SUN IBSI
BIO SUN IBSI

In cazul meu BIO SUN IBSI a generat diaree. Este normal sau sa intreru ... Buna ziua! Mai luati 2, maxim 3 zile, apoi, daca diareea persista, si ...