Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Telmark Plus 80 mg/25 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Telmark Plus 80 mg/25 mg comprimate

Prospect - Telmark Plus 80 mg/25 mg comprimate


NU comercializăm Telmark Plus 80 mg/25 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Telmark Plus 80 mg/25 mg comprimate    DCI: COMBINATII (TELMISARTANUM+HYDROCHLOROTHIAZIDUM)


  Produs complementar recomandat
Telmark Plus este o combinatie de doua substante active, telmisartan si hidroclorotiazida, intr-un singur comprimat. Ambele substante ajuta la controlarea tensiunii arteriale mari.
Telmark Plus 80 mg/12,5 mg comprimate
Telmark Plus 80 mg/25 mg comprimate
telmisartan/ hidroclorotiazida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Telmark Plus si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Telmark Plus
3. Cum sa luati Telmark Plus
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Telmark Plus
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Telmark Plus si pentru ce se utilizeaza
Telmark Plus este o combinatie de doua substante active, telmisartan si hidroclorotiazida, intr-un singur comprimat. Ambele substante ajuta la controlarea tensiunii arteriale mari.
Telmisartan apartine unui grup de medicamente numite antagonisti ai receptorului pentru
angiotensina II. Angiotensina II este o substanta produsa in organismul dumneavoastra, care determina ingustarea vaselor de sange, crescand tensiunea arteriala. Telmisartan determina blocarea efectelor angiotensinei II, astfel incat vasele de sange se relaxeaza, iar tensiunea arteriala este diminuata.
Hidroclorotiazida apartine unui grup de medicamente numite diuretice tiazidice, care determina cresterea volumului urinar, ducand la scaderea tensiunii arteriale.
Daca nu este tratata, tensiunea arteriala mare poate afecta vasele de sange de la nivelul mai multor organe, ceea ce poate determina uneori infarct miocardic, insuficienta cardiaca sau insuficienta renala, accident vascular cerebral sau orbire. In mod obisnuit, nu apar simptome ale tensiunii arteriale mari, inainte de aparitia afectiunilor organelor. De aceea, este necesara masurarea cu regularitate a tensiunii arteriale, pentru a verifica daca aceasta este sau nu in limite normale. Telmark Plus este utilizat in tratamenul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala esentiala) la adultii a caror tensiune arteriala nu poate fi controlata suficient doar prin administrarea separata de telmisartan sau hidroclorotiazida.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Telmark Plus
Nu luati Telmark Plus:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la telmisartan sau la oricare dintre celelalte componente ale Telmark Plus (vezi pct. „Alte informatii” pentru lista celorlalte componente).
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la hidroclorotiazida sau la oricare alte medicamente derivate din sulfonamida.
- daca sunteti gravida de mai mult de 3 luni. (De asemenea, este bine sa evitati utilizarea Telmark Plus la inceputul sarcinii – vezi sectiunea Sarcina).
- daca aveti o boala grava a ficatului, cum sunt colestaza sau obstructia biliara (dificultate in eliminarea bilei din ficat si din vezica biliara) sau alte boli severe ale ficatului.
- daca aveti o boala renala severa.
- daca medicul dumneavoastra a stabilit ca aveti o concentratie scazuta de potasiu sau o
concentratie ridicata de calciu in sange, care nu a reactionat bine la tratament.
Daca oricare dintre situatiile de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, va rugam sa va informati medicul sau farmacistul inainte de a lua Telmark Plus.
Atentionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau ati avut vreodata urmatoarele afectiuni sau boli:
- tensiune arteriala mica (hipotensiune arteriala), care apare cand sunteti deshidratat (pierdere excesiva a apei din corp) sau aveti un deficit de sare din cauza unui tratament diuretic (comprimate diuretice/comprimate care elimina apa din corp), dietei cu continut redus de sare, diareei, varsaturilor sau hemodializei.
- boli ale rinichilor sau transplant de rinichi.
- stenoza a arterei renale (ingustare a vaselor de sange de la nivelul unuia sau ambilor rinichi).
- afectiune hepatica.
- probleme cardiace.
- diabet zaharat.
- guta.
- concentratii crescute ale aldosteronului in sange (retentie de apa si sare in organism, asociate cu dezechilibrul diferitelor minerale din sange).
- lupus eritematos sistemic (denumit si „lupus” sau „LES”), o afectiune in care sistemul imunitar al corpului ataca organismul. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida. Administrarea Telmark Plus nu este recomandata la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat dupa 3 luni de sarcina, deoarece poate afecta in mod grav dezvoltarea copilului dumneavoastra (vezi pct. Sarcina).
Tratamentul cu hidroclorotiazida poate determina un dezechilibru electrolitic in corpul dumneavoastra. Simptomele tipice ale dezechilibrului hidroelectrolitic includ uscaciune a gurii, stare de slabiciune, letargie, somnolenta, neliniste, dureri sau crampe musculare, greata (senzatie de rau), varsaturi, oboseala musculara si tulburari ale ritmului batailor inimii (mai mult de 100 de batai pe minut). Daca observati oricare dintre aceste manifestari, spuneti medicului dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca ati manifestat o sensibilitate crescuta a pielii la soare, cu simptome de arsuri solare (cum sunt inrosire, mancarime, umflare, basicare) care apar mai repede decat in mod normal. Daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala sau anestezie, trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra ca luati Telmark Plus.
Ca toti antagonistii receptorilor de angiotensina II, telmisartan poate fi mai putin eficace in scaderea tensiunii arteriale la pacientii care apartin rasei negre.
Copii si adolescenti
Nu se recomanda utilizarea Telmark Plus la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Telmark Plus impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fara presciptie medicala. Poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa modifice doza acestor medicamente sau pot fi necesare alte precautii. In anumite cazuri, poate fi necesar sa opriti administrarea unuia dintre medicamente. Acest lucru este valabil in special in cazul utilizarii medicamentelor de mai jos impreuna cu Telmark Plus:
- medicamente care contin litiu, utilizate in tratamentul unor forme de depresie.
- medicamente asociate cu concentratii scazute de potasiu in sange (hipokaliemie), cum sunt alte diuretice (comprimate diuretice/”comprimate care elimina apa din corp”), laxative (de exemplu ulei de ricin), corticosteroizi (de exemplu prednison), ACTH (un hormon), amfotericina (un medicament antifungic), carbenoxolona (utilizata in tratamentul ulceratiilor de la nivelul gurii), penicilina G sodica (un antibiotic), acid salicilic si derivate.
- diuretice care retin potasiul, suplimente care contin potasiu, inlocuitori de sare pe baza de potasiu, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA), care pot creste concentratiile de potasiu din sange.
- medicamente pentru inima (de exemplu digoxina) sau medicamente care controleaza ritmul batailor inimii dumneavoastra (de exemplu chinidina, disopramida).
- medicamente utilizate in tratamentul afectiunilor psihice (de exemplu tioridazina,
clorpromazina, levomepromazina).
- alte medicamente utilizate in tratamentul tensiunii arteriale mari, steroizi, medicamente contra durerii, medicamente utilizate in tratamentul cancerului, gutei sau artritei si suplimente care contin vitamina D.
Telmark Plus poate creste efectul de scadere a tensiunii arteriale al altor medicamente si trebuie sa-l intrebati pe medicul dumneavoastra daca este necesara ajustarea dozelor celorlalte medicamente in timpul tratamentului cu Telmark Plus.
Ca si in cazul altor medicamente care scad tensiunea arteriala, efectul Telmark Plus poate fi redus atunci cand utilizati AINS (antiinflamatoare nesteroidiene, de exemplu, acid acetilsalicilic sau ibuprofen).
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Sarcina
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida. In mod obisnuit, medicul dumneavoastra va va sfatui sa incetati sa luati Telmark Plus inainte de a ramane gravida sau imediat ce ati aflat ca sunteti gravida, si sa luati un alt medicament in locul Telmark Plus. Telmark Plus nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie luat dupa 3 luni de sarcina, deoarece poate afecta in mod grav dezvoltarea copilului dumneavoastra.
Alaptarea
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau va pregatiti sa alaptati. Telmark Plus nu este recomandat mamelor care alapteaza, iar medicul dumneavoastra poate alege un alt tratament pentru dumneavoastra daca doriti sa alaptati, mai ales in cazul in care copilul dumneavoastra este nounascut sau a fost nascut prematur.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu sunt disponibile informatii despre efectul Telmark Plus asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Unele persoane pot avea ameteli sau pot avea senzatie de oboseala in cursul tratamentului tensiunii arteriale mari. Daca va simtiti ametit sau obosit, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.
Telmark Plus contine lactoza
Daca aveti intoleranta la anumite categorii de glucide, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a lua Telmark Plus.

3. Cum sa luati Telmark Plus
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala de Telmark Plus este de un comprimat o data pe zi. Incercati sa luati comprimatul la aceeasi ora in fiecare zi. Puteti lua Telmark Plus cu sau fara alimente. Comprimatele trebuie inghitite cu apa sau o bautura nealcoolica. Este important sa luati Telmark Plus in fiecare zi, pana cand medicul dumneavoastra va recomanda altfel.
In cazul in care ficatul dumneavoastra nu functioneaza normal, doza uzuala nu trebuie sa depaseasca 40 mg/12,5 mg o data pe zi.
Daca luati mai mult Telmark Plus decat trebuie
Daca in mod accidental ati luat prea multe comprimate, adresati-va imediat medicului dumneavoastra, farmacistului sau mergeti la departamentul de urgenta din cadrul celui mai apropiat spital.
Daca ati uitat sa luati Telmark Plus
Daca uitati sa luati o doza, nu va ingrijorati. Luati doza uitata imediat ce va amintiti, apoi continuati in modul obisnuit. Daca intr-o zi nu ati luat un comprimat, luati doza normala in ziua urmatoare. Nu luati o doza dubla pentru a compensa dozele individuale uitate.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Aceste reactii adverse pot aparea cu anumite frecvente, care sunt definite dupa cum urmeaza:
- foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
- frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
- mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
- rare: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000
- foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
- cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.
Unele reactii adverse pot fi grave si necesita asistenta medicala imediata:
Trebuie sa va prezentati imediat la medicul dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome: Sepsis (numit deseori „otravirea sangelui“) - este o infectie severa cu raspuns inflamator la nivelul intregului organism, umflare rapida a pielii si mucoaselor (angioedem); aceste reactii adverse sunt rare dar extrem de grave, iar pacientii trebuie sa intrerupa utilizarea acestui medicament si sa se prezinte imediat la medic. Daca aceste efecte nu sunt tratate, ele pot avea o evolutie letala.
Reactii adverse posibile la Telmark Plus
Reactiile adverse frecvente pot include:
Ameteli
Reactiile adverse mai putin frecvente pot include:
Concentratii scazute ale potasiului in sange, anxietate, lesin (sincopa), senzatie de furnicaturi si intepaturi (parestezie), senzatie de invartire (vertij), batai rapide ale inimii (tahicardie), tulburari ale ritmului batailor inimii, tensiune arteriala mica, scadere brusca a tensiunii arteriale la ridicarea in picioare, scurtare a respiratiei (dispnee), diaree, uscaciune a gurii, flatulenta, dureri de spate, spasme musculare, dureri musculare, disfunctii erectile (incapacitatea de a avea sau de a mentine o erectie), dureri in piept, concentratii crescute ale acidului uric in sange.
Reactiile adverse rare pot include:
Inflamatii ale plamanilor (bronsita), activare sau inrautatire a lupusului eritematos sistemic (o afectiune in care sistemul imunitar al organismului ataca organismul, ceea ce determina dureri articulare, eruptii pe piele si febra); iritatii ale gatului, inflamare a sinusurilor, senzatie de tristete (depresie), dificultate de a adormi (insomnie), tulburari vizuale, dificultati la respiratie, durere abdominala, constipatie, balonare (dispepsie), stare generala de rau, inflamatii ale stomacului (gastrita), functionare anormala a ficatului, umflare rapida a pielii si mucoaselor care poate duce si la deces (angioedem cu evolutie letala), inrosire a pielii (eritem), reactii alergice cum sunt mancarime sau eruptii trecatoare pe piele, transpiratie excesiva, basicute (urticarie), dureri articulare (artralgie) si dureri la nivelul extremitatilor, crampe musculare, boala asemanatoare gripei, durere, concentratii crescute ale acidului uric, concentratii scazute ale sodiului, concentratii crescute ale creatininei, concentratii crescute ale enzimelor hepatice sau creatin-fosfokinazei in sange. Din experienta de dupa punere pe piata a telmisartan, majoritatea cazurilor s-au observat la pacientii japonezi cu afectiuni ale ficatului sau insuficienta hepatica. Pacientii japonezi au un risc crescut de aparitie a acestor reactii adverse.
Telmisartan
La pacientii care utilizeaza telmisartan administrat individual, au fost raportate urmatoarele reactii adverse:
Reactiile adverse mai putin frecvente pot include:
Infectii ale tractului respirator superior (de exemplu, iritatii ale gatului, inflamare a sinusurilor, raceala comuna), infectii ale tractului urinar, scadere a numarului de celule rosii din sange (anemie), concentratii crescute de potasiu in sange, incetinire a ritmului batailor inimii (bradicardie), disfunctii
renale, inclusiv insuficienta renala acuta, slabiciune.
Reactiile adverse rare pot include:
Sepsis (numit deseori „otravirea sangelui“ - este o infectie grava cu raspuns inflamator al intregului corp, care poate duce la deces), scadere a numarului de plachete sanguine (trombocitopenie), crestere a numarului anumitor celule albe din sange (eozinofilie), reactii alergice grave (de exemplu, hipersensibilitate, reactii anafilactice, eruptie pe piele produsa de medicament), valori scazute ale zaharului in sange (la pacientii cu diabet zaharat), simptome de stomac deranjat, eczema (o boala a pielii), artroza, inflamatii ale tendoanelor, concentratii scazute ale hemoglobinei (o proteina din sange).
Intr-un studiu pe termen lung efectuat la mai mult de 20000 de pacienti, s-a observat sepsisul ca reactie adversa la mai multi pacienti tratati cu telmisartan decat in cazul in care nu li s-a administrat telmisartan. Acest aspect poate fi intamplator sau poate fi legat de un mecanism care inca nu este cunoscut.
Hidroclorotiazida
La pacientii care au luat numai hidroclorotiazida, au fost raportate suplimentar urmatoarele reactii adverse:
Reactiile adverse cu frecventa necunoscuta pot include:
Inflamatii ale glandelor salivare, numar scazut de celule sanguine, inclusiv numar scazut de celule rosii si albe, scadere a numarului de plachete sanguine (trombocitopenie), reactii alergice grave (de exemplu, hipersensibilitate, reactie anafilactica), scadere sau pierdere a poftei de mancare, neliniste, confuzie usoara, incetosare sau ingalbenire a vederii, inflamatii ale vaselor de sange (vasculita necrozanta), inflamatii ale pancreasului, tulburari gastrice, ingalbenire a pielii sau a albului ochilor (icter), sindrom asemanator lupusului (o afectiune care mimeaza boala numita lupus eritematos sistemic, in care sistemul imunitar propriu ataca organismul); afectiuni ale pielii, cum sunt vase de
sange inflamate la nivelul pielii, sensibilitate crescuta la lumina solara sau basicare si exfoliere a stratului superficial de piele (necroliza epidermica toxica), slabiciune, inflamatie a rinichilor sau diminuare a functiei rinichilor, glucoza in urina (glicozurie), febra, echilibru electrolitic afectat, concentratii crescute ale colesterolului in sange, scadere a volumului de sange, concentratii crescute ale glucozei sau grasimilor in sange.
Daca manifestati orice reactie adversa, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Aceasta include orice posibila reactie adversa nementionata in acest prospect. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare – Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Telmark Plus
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Telmark Plus dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii de temperatura speciale de pastrare. A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
Nu utilizati acest medicament daca observati orice modificare de culoare a comprimatelor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Telmark Plus
Substantele active sunt telmisartan si hidroclorotiazida.
Fiecare comprimat contine telmisartan 80 mg si hidroclorotiazida 12,5 mg.
Fiecare comprimat contine telmisartan 80 mg si hidroclorotiazida 25 mg.
Celelalte componente sunt: crospovidona (tip A), hipromeloza, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, manitol, meglumina, povidona (K25), dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidroxid de sodiu, stearil fumarat de sodiu, talc, oxid rosu de fier (E 172), oxid galben de fier (E 172).
Cum arata Telmark Plus si continutul ambalajului
Comprimatele Telmark Plus 80 mg/12,5 mg sunt neacoperite, biconvexe, in forma de capsula, cu doua straturi, dintre care stratul care contine hidroclorotiazida este de culoare alba pana la aproape alba si este marcat cu "424", iar stratul care contine telmisartan are pete de culoare portocaliu pana la rosu brun si nu este marcat. Stratul care contine hidroclorotiazida poate prezenta pete maro-roscat. Comprimatele Telmark Plus 80 mg/25 mg sunt neacoperite, biconvexe, in forma de capsula, cu doua straturi, dintre care stratul care contine hidroclorotiazida este de culoare galben deschis si este marcat cu "425", iar stratul care contine telmisartan are pete de culoare portocaliu pana la rosu brun si nu este
marcat. Stratul care contine hidroclorotiazida poate prezenta pete maro-roscat.
Telmark Plus este disponibil in cutii cu blistere care contin14, 28, 30, 56, 84, 90 sau 98 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (TELMISARTANUM+HYDROCHLOROTHIAZIDUM)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (TELMISARTANUM+HYDROCHLOROTHIAZIDUM):
- Telhycar
- Tezeo HCT 80 mg/12,5 mg comprimate
- Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate
- Tanydon HCT 80 mg/12,5 mg comprimate
- Kinzalkomb

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...