Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sumacta 100 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sumacta 100 mg comprimate filmate

Prospect - Sumacta 100 mg comprimate filmate


NU comercializăm Sumacta 100 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sumacta 100 mg comprimate filmate    DCI: SUMATRIPTANUM


  Produs complementar recomandat
Sumacta apartine unui grup de medicamente denumite agonisti ai receptorilor serotoninergici.Se considera ca durerea de cap de tip migrena apare ca urmare a dilatarii vaselor de sange. Sumatriptan produce vasoconstrictie, ameliorand durerea de cap de acest tip.
Sumacta 50 mg comprimate filmate
Sumacta 100 mg comprimate filmate
Sumatriptan

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece acesta contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra. Daca observati orice reactie adversa, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Aceasta include orice reactie adversa posibila nementionata in acest prospect.

Ce este in acest prospect:
1. Ce este Sumacta si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sumacta
3. Cum sa utilizati Sumacta
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Sumacta
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Sumacta si pentru ce se utilizeaza
Sumacta apartine unui grup de medicamente denumite agonisti ai receptorilor serotoninergici. Se considera ca durerea de cap de tip migrena apare ca urmare a dilatarii vaselor de sange. Sumatriptan produce vasoconstrictie, ameliorand durerea de cap de acest tip. Sumacta este utilizata in tratamentul crizelor de migrena cu sau fara aura (o senzatie de avertizare care consta de obicei in tulburari de vedere cum ar fi perceptia de pete luminoase, linii in zig-zag, stelute sau valuri).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sumacta
Nu luati Sumacta
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la sumatriptan sau la alte ingrediente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- daca ati avut infarct miocardic;
- daca aveti orice gen de boala de inima;
- daca aveti orice simptom care poate indica o boala de inima, cum ar fi: durere in piept, cu caracter trecator sau senzatie de presiune la nivelul pieptului;
- daca ati avut in trecut un accident vascular cerebral sau un atac ischemic tranzitor (o forma minora de accident vascular cerebral, care dureaza mai putin de 24 de ore);
- daca aveti probleme cu circulatia sangelui la nivelul picioarelor, care determina crampe dureroase la mers (denumita boala vasculara periferica);
- daca aveti hipertensiune arteriala semnificativa sau daca tensiunea arteriala este ridicata, in ciuda tratamentului;
- daca aveti functia ficatului sever afectata;
- daca folositi sau ati folosit recent medicamente care contin ergotamina (pentru tratamentul
migrenei);
- daca folositi sau ati folosit recent medicamente cunoscute sub numele de IMAO (de exemplu moclobemida pentru tratamentul depresiei sau selegilina pentru tulburarile din boala Parkinson).
Atentionari si precautii
- daca aveti simptome ale unei boli de inima, cum sunt durere trecatoare in piept sau senzatie de presiune la nivelul pieptului, care pot iradia catre gat;
- daca utilizati medicamente care apartin inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei (pentru tratamentul depresiei sau altor tulburari mentale);
- daca aveti functia renala sau hepatica afectata;
- daca aveti epilepsie sau alte afectiuni care va predispun la convulsii;
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la sulfonamide;
- daca se consideraa ca aveti risc sa dezvoltati o boala de inima (de exemplu ave?i diabet zaharat, sunte?i mare fumator sau in tratament de inlocuire a nicotinei) si in mod special, daca sunteti femeie la menopauza sau barbat peste 40 de ani cu acesti factori de risc, medicul dumneavoastra trebuie sa va verifice functia inimii inainte de a va prescrie sumatriptan. In cazuri foarte rare, au aparut afectiuni cardiace grave dupa administrarea de sumatriptan, chiar daca nu fusesesra gasite semne de boala cardiaca. Daca aveti orice motive de ingrijorare adresati-va medicului dumneavoastra. Sumacta trebuie utilizat doar daca durerea de cap de care suferiti este cu siguranta migrena. Daca durerea de cap pe care o aveti este diferita de cea care va deranjeaza in mod obisnuit, nu luati sumatriptan fara sa luati mai intai legatura cu medicul dumneavoastra. Dupa administrarea Sumacta, puteti simti o durere si o senzatie de presiune in piept pentru scurt timp; aceasta poate fi destul de intensa si poate iradia in sus catre gat. In cazuri foarte rare, aceasta poate fi
determinata de efectele asupra inimii. Asadar, daca aceste simptome nu dispar, adresati-va medicului dumneavoastra. Folosirea excesiva de sumatriptan poate determina durere de cap cronica, zilnica si agravarea durerilor de cap. Adresati-va medicului dumneavoastra daca credeti ca va aflati in aceasta situatie. Poate fi necesar sa intrerupeti tratamentul cu Sumacta, pentru corectarea acestor probleme.
Alte medicamente si Sumacta
Unele medicamente pot influenta efectul Sumacta si Sumacta poate influenta efectul altor
medicamente. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, preparate pe baza de plante si produse naturiste.
Acest lucru este important, in mod special, cand utilizati medicamente care contin:
- ergotamina (pentru tratamentul migrenei),
- IMAO (de exemplu moclobemida pentru tratamentul depresiei sau selegilina pentru tulburarile din boala Parkinson),
- inhibitori selectivi ai recaptarii a serotoninei (ISRS pentru tratamentul depresiei sau altor tulburari mentale) sau preparate pe baza de plante care contin sunatoare (Hypericum
perforatum). Sarcina si alaptarea
Experienta privind utilizarea in timpul sarcinii este limitata. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua Sumacta in timpul sarcinii. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament in timpul alaptarii. Sumatriptan trece in laptele matern. De aceea alaptarea trebuie evitata 24 de ore dupa administrarea de sumatriptan.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pacientii cu migrena se pot simti somnorosi fie datorita crizei de migrena, fie datorita tratamentului cu Sumacta. Acest aspect trebuie luat in considerare atunci cand este nevoie de atentie sporita, spre exemplu pentru conducerea vehiculelor. Cititi si paragraful Reactii adverse posibile. Informatii importante privind unele componente ale Sumacta
Sumacta contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Sumacta
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va decide doza care va este necesara. Nu trebuie sa depasiti doza
recomandata. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Cum sa luati Sumacta:
Comprimatele trebuie sa fie inghitite intregi cu ½ de pahar cu apa. Comprimatele Sumacta 50 mg pot fi impartite in doua parti egale. Comprimatele pot fi zdrobite si amestecate cu apa. Sumacta trebuie administrat de la primul semn de instalare a migrenei, dar poate fi administrat si in timpul desfasurarii crizei de migrena.
Sumacta nu trebuie utilizat preventiv (profilactic).
Dozaj:
Doza uzuala pentru adulti este: un comprimat filmat de 50 mg pentru o criza de migrena. Unii pacienti pot necesita o doza de 100 mg. Doza maxima pe zi este de 300 mg.
Daca simptomele migrenei sunt initial ameliorate dupa prima doza de medicament, dar revin ulterior, doza poate fi repetata inca o data si, in rare cazuri de maxim doua ori, in 24 de ore. Doza maxima de 300 mg pe zi nu trebuie depasita.
Daca simptomele migrenei NU se amelioreaza dupa prima doza si medicamentul nu are efect, nu trebuie sa mai luati alte doze in timpul aceleiasi crize de migrena.
Data viitoare cand aveti migrena, puteti lua din nou Sumacta.
Daca aveti impresia ca efectul Sumacta este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului
Daca luati mai mult decat trebuie din Sumacta
Simptomele in caz de supradozaj sunt aceleasi cu cele enumerate la pct. 4 “Reactii adverse posibile”. Daca ati luat prea multe comprimate, adresati-va medicului, sau mergeti la cel mai apropiat spital. Daca aveti intrebari suplimentare privind utilizarea acestui medicament, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Unele din simptomele enumerate mai jos pot fi determinate de insasi criza de migrena. Urmatorii termeni sunt utilizati pentru a indica cat de frecvente sunt reactiile adverse:
Frecvente Mai putin de 1 pacient din 10, dar mai mult de 1 din 100
Mai putin frecvente Mai putin de 1 pacient din 100, dar mai mult de 1 din 1000
Rare Mai putin de 1 pacient din 1000, dar mai mult de 1 din 10 000
Foarte rare Mai putin de 1 pacient din 10,000, cu frecventa necunoscuta (nu poate fi
estimata din datele disponibile).
Frecvente :
Inrosirea brusca a fetei cu durata de cateva minute, ameteli, senzatie de slabiciune, oboseala si somnolenta;
Cresteri de scurta durata ale tensiunii arteriale, curand dupa administrarea medicamentului;
Greata, varsaturi – cand nu fac parte din simptomele crizei de migrena;
Durere, senzatie de furnicaturi, senzatie de caldura/senzatie de frig; senzatie de greutate si
presiune sau de “stransoare”. Daca aceste efecte persista sau sunt deosebit de severe, mai ales durerea in piept cu iradiere pe brat, anuntati-va imediat medicul, deoarece au fost raportate rar astfel de situatii determinate de un infarct miocardic.
Foarte rare:
Tulburari de vedere incluzand senzatie vizuala de straluciri intermitente, vedere dubla si
diminuarea vederii. Au fost cazuri in care au aparut defecte vizuale permanente.
Scaderea tensiunii arteriale poate duce la senzatie de lesin, mai ales la ridicarea in picioare; Incetinirea sau accelerarea frecventei bnatailor inimii, palpitatii (senzatie de batai cardiace rapide), modificari ale ritmului inimii;
Tremuraturi sau miscari necontrolate;
Intepenirea gatului.
Daca ati facut un test sanguin pentru verificarea functiei hepatice si sunteti in tratament cu sumatriptan, informati medicul deoarece rezultatul testului poate fi modificat.
Daca apar oricare dintre urmatoarele simptome intrerupeti administrarea Sumacta si
contactati-va imediat medicul:
Respiratie dificila brusc instalata, palpitatii sau senzatie de constrictie la nivelul toracelui,
umflarea pleoapelor, fetei sau buzelor, eruptii trecatoare pe piele – puncte rosii sau urticarie, care pot fi semne ale unei reactii alergice;
Crize convulsive (de obicei, la persoanele cu istoric de epilepsie);
Inflamatia colonului (partea a intestinului), care se poate prezenta ca durere situata jos in partea stanga a abdomenului si/sau diaree cu sange;
Fenomene Raynaud, care pot apare ca paloare sau invinetirea pielii si/sau durere, la nivelul degetelor de la maini sau picioare, urechilor, nasului sau maxilarului, ca raspuns la frig sau stress.
Daca observati orice reactie adversa, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Aceasta include orice reactie adversa posibila nementionata in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Sumacta
A nu se lasa acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Sumacta
Substanta activa este sumatriptan. Un comprimat filmat contine sumatriptan 50 mg sau 100 mg (sub forma de succinat de sumatriptan).
Celelalte componente sunt: Nucleu-lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, lactoza anhidra, celuloza microcristalina, stearat de magneziu. Film: lactoza monohidrat, manitol, dioxid de titan, (E 171), talc, triacetina.
Cum arata Sumacta si continutul ambalajului
Comprimat filmat
Sumacta 50 mg: comprimate filmate albe, ovale, biconvexe cu sant median pe ambele fete si pe margine, marcate cu ’’SN’’ pe una din fete si ’’50’’ pe cealalta fata.
Sumacta 100 mg: comprimate filmate albe, ovale, biconvexe, marcate cu ’’SN’’ pe una din fete si ’’100’’ pe cealalta fata.
Marimea ambalajului:
Cutii cu blistere continand 2, 3, 4, 6, 12, 18 si 24 comprimate filmate.
Flacon din plastic cu 2, 3, 4, 6, 12, 18 si 24 comprimate filmate
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Sumacta 50 mg drajeuri Sumacta 100 mg drajeuri
Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Migrena
Bună ziua , am vorbit mai devreme despre migrenal . Eu am diagnosticul de migrena și cefa ...
Remediu migrene
Pot sa iau tinctura de zmeur daca am sterilet Mirena? Am uter fibromatos si un ovar scos cu tot cu c ...
↳ Buna ziua! Gemoderivatul de mzeur poate interactiuno cu steriletul, nu este indicat sa le suprapuneti. Puteti lua impotriva migrenelor Migra Defense ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
INTERACTIUNI
Buna ziua.As dori sa stiu daca IMIGRAN,/XIBIMER,SUMACTA/scad eficienta coc cerazette,Multumesc ...
↳ Buna ziua! Sumatriptan (substanta activa din Imigran, Sumacta si Xibimer) nu interactioneaza cu Cerazette (sau alte pilule contraceptive). Luati i ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Antalgin ma ajuta in migrena vasculara?
Am 65 ani si migrene vasculare insotite de disfuntie vestibulara Pot lua antalgin daca iau aspente ...
de ce mă doare capul?
sunt operat �n 2008 pe inima OPERATIE BENTALLLI (protezare aortica si valva aortica)după un an a ...
↳ Buna ziua! Durerile de cap pot fi determinate de afectiunile de care suferiti sau de alte probleme de sanatate care nu au fost inca identificate (cum ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
cofedol
mi s-a prescris COFEDOL. mai exista? ...
↳ Buna ziua! Cofedol nu se mai produce de ani buni, rugati medicul sa va prescrie altceva! Pana atunci puteti incerca una din variantele Quarelin, Caf ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa SUMATRIPTANUM?
Alte medicamnete care au SUMATRIPTANUM:
- Sumatriptan SUN 3 mg/0,5 ml solutie injectabila in stilou injector preumplut
- XIBIMER 100 mg comprimate filmate
- IMIGRAN, tablete
- IMIGRAN, injectii

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...