Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » STREVITAL 5 g, pulbere pentru solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - STREVITAL 5 g, pulbere pentru solutie injectabila

Prospect - STREVITAL 5 g, pulbere pentru solutie injectabila


NU comercializăm STREVITAL 5 g, pulbere pentru solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: STREVITAL 5 g, pulbere pentru solutie injectabila    DCI: STREPTOMYCINUM


  Produs complementar recomandat
Grupa farmacoterapeutica: Antibiotice aminoglicozidice, antibiotice streptomicine.
STREVITAL 1 g, pulbere pentru solutie injectabila
STREVITAL 5 g, pulbere pentru solutie injectabila
Streptomicina (sub forma de sulfat)

Compozitie
STREVITAL 1 g
Un flacon contine streptomicina 1 g (sub forma de sulfat).
STREVITAL 5 g
Un flacon contine streptomicina 5 g (sub forma de sulfat).
Grupa farmacoterapeutica: Antibiotice aminoglicozidice, antibiotice streptomicine.
Indicatii terapeutice
- tuberculoza, in asocieri polichimioterapice;
- tularemie;
- pesta;
- bruceloza;
- endocardita bacteriana produsa de Streptococcus viridans si de Enterococcus faecalis– in asociere cu penicilina;
- granuloma inguinale (donovanioza);
- sancru moale.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la streptomicina.
Precautii
Administrarea streptomicinei trebuie evitata la pacientii cu hipersensibilitate la alte antibiotice aminoglicozidice (pot prezenta reactivitate imunologica incrucisata).
In cazul tratamentului prelungit se recomanda supravegherea functiilor renala, vestibulara si auditiva. Interactiuni Se recomanda evitarea asocierii streptomicinei cu alte antibiotice aminoglicozidice, furosemid, acid etacrinic, manitol sau alte medicamente cu potential nefrotoxic si ototoxic (creste riscul oto – si nefrotoxicitatii). Se recomanda prudenta in cazul asocierii cu anestezice generale din grupa hidrocarburilor halogenate
si curarizante (cresc riscul blocului neuromuscular si al deprimarii respiratiei pana la apnee). Nu este recomandata asocierea aminoglicozidelor cu polimixine administrate parenteral, cu cefaloridina, paramomicina, viomicina, colistin si ciclosporine (creste riscul nefrotoxicitatii si al blocului neuromuscular).
Atentionari speciale
Deoarece aminoglicozidele sunt medicamente cu indice terapeutic mic, se recomanda monitorizarea concentratiei plasmatice a antibioticului, in special la persoanele cu leziuni otice sau renale preexistente, la varstnici, la bolnavii cu infectii severe (unde sunt necesare doze mari) ca si in situatiile caracterizate printr-un volum aparent de distributie redus (bolnavi cu arsuri intinse, soc, febra etc) sau marit (ascita, obezitate).
La pacientii cu insuficienta renala este necesara marirea intervalului dintre doze in functie de gradul afectarii functiei renale.
Se recomanda prudenta la pacientii cu botulism, miastenia gravis, boala Parkinson, hipocalcemie marcata, deoarece in aceste situatii, streptomicina creste riscul blocului neuromuscular.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Streptomicina traverseaza bariera placentara realizand concentratii plasmatice la fat de 25-50% din concentratia plasmatica la mama.
Experienta clinica a demonstrat ca administrarea streptomicinei la femeile insarcinate poate determina nefrotoxicitate si surditate bilaterala ireversibila la copil. In cazul infectiilor severe care nu pot fi tratate cu alte chimioterapice antibacteriene, administrarea streptomicinei in perioada sarcinii impune evaluarea raportului risc potential fetal/beneficiu matern.
Alaptarea
Aminoglicozidele se excreta in laptele matern in cantitati mici. Deoarece nu se cunosc efectele asupra sugarului, se recomanda fie intreruperea alaptarii, fie intreruperea tratamentului antibiotic. secretat in cantitati mici in laptele matern. Administrarea in perioada alaptarii nu este recomandata. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Datorita riscului de a produce reactii adverse vestibulare si oculare (scotom), streptomicina poate influenta negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare
Tuberculoza
Dozele recomandate sunt urmatoarele:
Adulti: 15 mg/kg si zi, fara a depasi 1 g/zi, in injectii intramusculare, zilnic sau de 2 - 3 ori pe saptamana, in asociere cu alte chimioterapice antituberculoase.
Copii: 15 - 20 mg/kg si zi, fara a depasi 1 g/zi, in injectii intramusculare, zilnic sau de 2 - 3 ori pe saptamana, in asociere cu alte chimioterapice antituberculoase.
Doza maxima zilnica va fi redusa la 500 – 750 mg la pacientii cu varsta peste 40 de ani si la cei cu greutatea mai mica de 50 kg, datorita riscului crescut de toxicitate.
Dozele vor fi reduse la pacientii cu insuficienta renala, iar concentratiile plasmatice a medicamentului vor fi monitorizate. Insuficientarenala: Initial, administrarea unei doze de 15 mg/kg, urmata de doza de 7,5 mg/kg dupa cum urmeaza:
la 24 ore la un clearance al creatininei cuprins intre 50 – 80 ml/min.;
la 48 ore la un clearance al creatininei cuprins intre 10 – 50 ml/min.;
la 48 – 72 ore la un clearance al creatininei mai mic sau egal cu 10 ml/min.
Tularemie Doza uzuala este de 1-2 g pe zi, in injectii intramusculare, fractionat la intervale de 12 ore, timp de 7 – 10 zile.
Bruceloza
Doza uzuala este de 2 g pe zi, in injectii intramusculare, fractionat la intervale de 12 ore, timp de 2 – 3 saptamani.
Pesta
Doza uzualaeste de 2 g/zi in injectii intramusculare, fractionat la 12 ore, pentru minim 10 zile. Endocardita bacterianacu enterococi
Doza uzuala este de 2 g/zi, timp de 2 saptamani in injectii intramusculare, apoi 1 g/zi urmatoarele 4 saptamani fractionat la intervale de 12 ore, in asociere cu penicilina.
Endocardita bacteriana cu streptococi
Doza uzuala este de 2 g/zi, in injectii intramusculare, fractionat la 12 ore, timp de o saptamana si 1 g/zi fractionat la 12 ore pentru urmatoarea saptamana, in asociere cu penicilina.
In alte infectii:
- adulti: doza uzuala este de 500 mg - 1 g pe zi, in injectii intramusculare, la intervale de 12 ore (in insuficienta renala intervalele se maresc la 24 ore, 48 de ore sau mai mult, in functie de gradul afectarii renale si concentratia plasmatica a streptomicinei va fi monitorizata).
- copii: doza uzuala este de 20 - 40 mg/kg si zi, pana la maxim 1 g/zi, in injectii intramusculare, la intervale de 12 ore.
Streptomicina se administreaza injectabil intramuscular profund. Locul injectiilor trebuie alternat, iar concentratia solutiei injectate nu trebuie sa fie mai mare de 500 mg/ml.
Injectarea intrarahidiana a streptomicinei nu este recomandata, deoarece poate produce dureri radiculare si fenomene de mielita.
Informatii privind prepararea medicamentului inainte de utilizare
STREVITAL 1 g Pentru prepararea solutiei, continutul unui flacon se dizolva cu 3-4 ml ser fiziologic sau apa pentru preparate injectabile.
STREVITAL 5 g
Pentru prepararea solutiei continutul unui flacon se dizolva cu 15-20 ml ser fiziologic sau apa pentru preparate injectabile.
Inaintea introducerii solventului, dopul de cauciuc al flaconului trebuie sters cu un tampon de vata cu alcool.
Reactii adverse
Reactiile alergice sunt frecvente si se evidentiaza indeosebi prin eruptii cutanate, insotite uneori de prurit, febra, adenopatie si eozinofilie. Au fost semnalate cazuri rare de dermatita exfoliativa, soc anafilactic, neutropenie, trombocitopenie si anemie aplastica.
Ototoxicitatea streptomicinei este relativ mica in comparatie cu a altor aminoglicozide, dar riscul este mare in cazul tuberculozei care presupune tratament prelungit. Antibioticul provoaca predominant leziuni vestibulare.
Nefrotoxicitatea este redusa.
Manifestari toxice, mai rare, constau in scotoame (prin afectarea nervului optic), parestezii - mai ales circumoral si la extremitati si alte tulburari nevritice.
Injectarea intrarahidiana poate determina dureri radiculare si fenomene de mielita.
Supradozaj
In caz de supradozaj sau in cazul aparitiei reactiilor toxice se recomanda oprirea administrarii antibioticului si instituirea tratamentului de sustinere a functiilor vitale. Hemodializa si dializa peritoneala pot fi eficiente.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Ambalaj
STREVITAL 1 g
Cutie cu 50 flacoane din sticla incolora, cu capacitate de 10 ml continand streptomicina 1 g. Cutie cu 100 flacoane din sticla incolora, cu capacitate de 10 ml continand streptomicina 1 g. STREVITAL 5 g
Cutie cu 50 flacoane din sticla incolora, cu capacitate de 10 ml continand streptomicina 5 g. Producator Antibiotice SA, Str. Valea Lupului nr. 1, Iasi, Romania
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Antibiotice SA, Str. Valea Lupului nr. 1, Iasi, Romania Telefon: + 40 - 0232 – 220040 Fax: + 40 - 0232 -211020. Data ultimei verificari a prospectului Iulie 2006


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

ce fel de medicamente?
ce fel de medicamente se iau in cazul de tuberculoza ? Este bun PANAZOL ...
↳ Buna ziua! Mergeti la un medic specialist pneumolog si urmati cu strictete schemele recomandate de acesta! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
intarirea sistemului imunitar
ce intaritoare ale sistemului imunitar sa ia fata mea ,dupa ce si-a facut IDR-ul,care nu a avut reac ...
↳ Buna ziua! Este vorba despre un IDR fals negativ, sau administrarea se face din cauza contactului cu perosane afectate de tuberculoza? Un excelent su ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Tuberculoza si colostrul
Se poate administra Colostrum contra tuberculozei? Va multumesc. ...
↳ Buna ziua! Colostrul poate fi folosit ca adjuvant in cazul tuberculozei, nu ca inlocuitor ala ntibioticelor recomandate de pneumolog. Se pot adminis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...