Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE 8,75 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE 8,75 mg

Prospect - STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE 8,75 mg


NU comercializăm STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE 8,75 mg !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE 8,75 mg    DCI: FLURBIPROFENUM


  Produs complementar recomandat
Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie contine flurbiprofen care apartine unui grup de substante numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE 8,75 mg pastile
Flurbiprofen

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
3. Cum sa luati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE SI PENTRU CE SE
UTILIZEAZA
Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie contine flurbiprofen care apartine unui grup de substante numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS ajuta la reducerea inflamatiei, durerii si febrei. Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie ajuta la calmarea durerii si a inflamatiei gatului ce insotesc raceala, laringita sau amigdalita. Calmarea durerii si a inflamatiei este de asteptat sa apara dupa 30 de minute de la administrarea unei pastile.

2. INAINTE SA LUATI STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE
Nu luati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
-daca sunteti alergic (hipersensibil) la flurbiprofen la alte AINS sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
-daca aveti sau ati avut ulcer gastro-duodenal;
-daca ati avut vreodata bronhospasm, rinoree insotita de mancarime la nivelul narilor sau urticarie dupa administrarea de flurbiprofen sau alte AINS;
-daca aveti insuficienta cardiaca severa;
-daca sunteti in ultimul trimestru de sarcina.
Aveti grija deosebita cand luati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
-daca aveti sau ati avut astm bronsic;
-daca aveti boli ale rinichiului, inimii sau ficatului;.
-daca aveti risc de sangerare;
-daca aveti antecedente de afectiuni digestive;
Daca survine o sangerare sau o ulceratie gastro-intestinala in timpul tratamentului cu flurbiprofen, administrarea medicamentului trebuie intrerupta.
Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata de 3 zile recomandate pentru tratament.
Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala in special:
-alte AINS deoarece efectele acestora se pot cumula cu ale flurbiprofenului;
-anticoagulante (medicamente care impiedica formarea cheagurilor de sange) deoarece se poate prelungi timpul de sangerare;
-litiu deoarece flurbiprofenul poate reduce rata de eliminare a acestuia;
-antihipertensive (medicamente care scad tensiunea arteriala in cazul in care aceasta a fost crescuta) deoarece efectul acestora poate fi diminuat;
-mifepristona (efectul acesteia poate fi redus de catre AINS in intervalul de 8 12 zile dupa administrarea ei);
-chinolone (pentru tratamentul infectiilor) deoarece AINS pot creste riscul de aparitie a convulsiilor asociate cu administrarea acesteia.
Utilizarea Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie impreuna cu alimente si bauturi
Deoarece pastilele de Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie trebuie mentinute in cavitatea bucala pana la dizolvare, acestea nu se administreaza concomitent cu alimente sau bauturi.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. In primele 5 luni de sarcina, AINS se pot utiliza pe o perioada cat mai scurta, la recomandarea medicului, daca este absolut necesar. Utilizarea AINS in ultimele 4 luni de sarcina poate determina inchiderea prematura a canalului arterial la fat si o crestere persistenta a tensiunii pulmonare la nou nascut. Prin urmare administrarea Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie in ultimele 4 luni de sarcina este contraindicata.
Flurbiprofenul se excreta in laptele matern in concentratie foarte mica; ca masura de precautie se recomanda evitarea administrarii in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Uneori pot sa apara ameteli sau tulburari de vedere dupa administrarea Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie; in aceasta situatie nu este recomandat sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie Acest medicament contine zahar, glucoza si miere. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE
Luati intotdeauna Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adulti si copii peste 12 ani
Doza recomandata este de o pastila Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie (8,75 mg flurbiprofen) la fiecare 3-6 ore, in functie de gravitatea simptomelor; doza maxima este de 5 pastile Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie (43,75 mg flurbiprofen) in 24 de ore. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 zile.
Copii
Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie nu este indicat la copii cu varsta sub 12 ani.
Varstnici
Nu este necesara ajustarea dozei la aceasta categorie de varsta.
Similar altor pastile, pentru a se evita aparitia iritatiilor locale se va schimba in permanenta pozitia Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie la nivelul cavitatii bucale.
Daca ati luat mai mult Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie decat trebuie
Daca in mod accidental luati mai multe pastile sau daca un copil cu varsta sub 12 ani ia pastilele, adresati-va medicului sau celui mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra ambalajul acestui medicament.
Daca ati uitat sa luati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
Intreruperea prematura a tratamentului nu va afecteaza.
Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie se utilizeaza numai la nevoie. Puteti opri tratamentul imediat ce va simtiti bine.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, folosind urmatoarea conventie:
-foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);
-frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 persoane);
-mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane);
-rare (apar la mai putin de 1 din 1000 persoane);
-foarte rare (apar la mai putin de 1 din 10000 persoane);
-cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile).
Foarte rare Ingalbenire a pielii, anemie aplastica, scadere a numarului de granulocite sau de trombocite din sange (fara a se stabili insa o relatie de cauzalitate cu administrarea flurbiprofenului).
Cu frecventa necunoscuta:
Indigestie, greata, varsaturi, sangerari gastro-intestinale, diaree, ulceratii ale mucoasei bucale, exacerbare a simptomelor ulcerului gastric sau duodenal, perforatie gastrica, iritatii tranzitorii ale mucoasei bucale, retentie de fluide, edem, tulburari ale gustului, ameteli, tulburari ale vederii, urticarie, edem la nivelul fetei, limbii sau gatului, crize de astm bronsic, reactii anafilactice, eruptii trecatoare pe piele, de diferite tipuri.
Reactiile adverse raportate in asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca.
Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA STREPSILS INTENSIV MIERE SI LAMAIE
A se pastra in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie
Substanta activa este flurbiprofenul. Fiecare comprimat contine flurbiprofen 8,75 mg.
Celelalte componente sunt: macrogol 300, hidroxid de potasiu, aroma de lamaie, levomentol, glucoza, zahar si miere
Cum arata Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie si continutul ambalajului
Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie se prezinta sub forma de pastile rotunde, de culoare galben deschis pana la maro, cu gust de lamaie si miere, gravate pe ambele fete.
Este disponibil in cutii cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC a cate 8 pastile.
Este disponibil in cutii cu 3 blistere din Al/PVC-PVDC a cate 8 pastile.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Reckitt Benckiser Romania SRL Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97
Corpul A, Etaj 5, Sector 1, Bucuresti, Romania Tel: +4021 529 67 00
office[email protected]. Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie, 2014


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Sindrom anxios-depresiv, adolescent de 17 ani si 7 luni
Bună ziua! Copilului i s-a pus diagnosticul de sindrom anxios depresiv si i s-a recomandat Zolo ...
Bebelus 8 saptamani
Buna am o fetita de 8 saptamani ne confruntam cu dureri de burtica de vreo 2 zile in scaun apare muc ...
Interactiunea medicamentelor
Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista o interactiune intre Tergynan si Nurofen. Am dureri de stom ...
↳ Buna ziua! Comprimatele vaginale Tergynan NU trebuie asociate cu antiinflamatoarele nesteroidiene cum este si ibuprofenul (Nurofen), deoarece asocier ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Nurofen si aspenter
Buna ziua,am nurofen iar la jumatate de ora am luat si aspenter uitand ca am luat nurofen sunt efec ...
↳ Buna ziua! Daca ati fi alergica la antiinflamatoare de tipul celor doua medicamente, reactiile adverse ar fi mai severe. Dar as crede ca nu este cazu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri de picioare
Bună ziua! Ce medicament mi puteți recomanda, pentru dureri de picioare, care pornesc de ...
Dureri genunchi
Ce pot sa fac pentru durerea de geninchi ...
Durere dantura
Buna...de cateva zile am dureri pe partea stanga sus dantura,nu stiu ce masea imi face probleme pt c ...
↳ Buna ziua! Medicul stomatolog nu v-a recomandat sa faceti o radiografie? Poate aveti un nerv care s-a inflamat, chiar daca in aparenta dintii sunt sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Mancarimi dupa aplicare crema Silaut
Mancarimi dupa aplicare crema Silaut

De vreo 2 utilizari, am mancarimi foarte mari de la crema Silaut. Doct ... Buna ziua! Probabil aveti o intoleranta la componentele cremei, sau a ...
Sfatul farmcistului Sensibilitate penis
Sensibilitate penis

Bun ziua. In urma cu 2 luni am suferit o operatie de circumcizie. In ... Buna ziua! In mod normal acest fenoment dispare in 6 saptamani, dar i ...Sfatul farmcistului Vermigal și Luivac
Vermigal și Luivac

Bun dimineața. I-am fcut copilului(5 ani) analize,�n urma cr ... Buna ziua! Este indicat sa terminati tratamentul cu Vermigal, sa aste ...