Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Stoperan 2 mg capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Stoperan 2 mg capsule

Prospect - Stoperan 2 mg capsule


NU comercializăm Stoperan 2 mg capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Stoperan 2 mg capsule    DCI: LOPERAMIDUM


  Produs complementar recomandat


41.2lei
Vezi detalii

Stoperan contine clorhidratul de loperamida, care apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive.
Stoperan 2 mg capsule
Clorhidrat de loperamida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Stoperan cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 2 zile. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Stoperan si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte utilizati Stoperan
3. Cum sa utilizati Stoperan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Stoperan
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE STOPERAN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Stoperan contine clorhidratul de loperamida, care apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive. Stoperan se utilizeaza pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree. In caz de diaree, Stoperan face scaunele mai consistente si mai putin frecvente.

2. INAINTE SA UTILIZATI STOPERAN
Nu utilizati Stoperan
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale Stoperan.
- daca aveti sange in scaun sau daca aveti febra;
- daca aveti o inflamatie a abdomenului inferior (de exemplu colita ulceroasa sau colita
pseudomembranoasa ca rezultat al utilizarii antibioticelor);
- daca medicul v-a spus ca incetinirea activitatii intestinului trebuie evitata, de exemplu, daca sunteti constipat sau abdomenul dumneavoastra este balonat.
- la copii cu varsta sub12 ani (datorita formei farmaceutice si dozei).
Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Aveti grija deosebita cand utilizati Stoperan
Desi Stoperan opreste diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de cate ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratata.
Cand aveti diaree, pierdeti multe lichide. De aceea, trebuie sa inlocuiti lichidele pierdute (sa beti mai multe lichide). Farmacistul va fi in masura sa va ofere o pulbere speciala care contine zahar si saruri. Cand este adaugata in apa, aceasta va inlocui sarurile pe care le-ati pierdut in timpul unui episod diareic.
In cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Stoperan va opri de obicei simptomele in decurs de 48 ore. Daca lucrurile nu se petrec asa, intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului
dumneavoastra. Daca aveti SIDA si sunteti tratati cu Stoperan pentru diaree, daca aveti orice semn de balonare a abdomenului, intrerupeti imediat tratamentul cu Stoperan si informati-l pe medicul dumneavoastra. Informati-l pe medicul dumneavoastra daca aveti probleme cu ficatul; este posibil sa aveti nevoie de ingrijire medicala atenta cat timp luati Stoperan.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
In special, informati-l pe medicul dumneavoastra daca utilizati medicamente care incetinesc activitatea stomacului si intestinelor (de exemplu anticolinergice), pentru ca acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida, trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra, care va decide daca puteti sa utilizati Stoperan.
Se recomanda sa nu utilizati Stoperan daca alaptati, deoarece cantitati mici din Stoperan se excreta in laptele dumneavoastra.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Oboseala, ametelile sau somnolenta pot insoti diareea. De aceea, se recomanda sa fiti precaut cand conduceti vehicule si folositi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Stoperan
Stoperan contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI STOPERAN
Utilizati intotdeauna Stoperan asa cum este recomandat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze si mod de administrare
Doza de Stoperan pe care trebuie sa o utilizati depinde de varsta dumneavoastra.
Puteti utiliza Stoperan oricand in cursul zilei.
Capsulele trebuie inghitite cu o cantitate de lichid.
Adulti
Pentru episodul brusc (acut), administrati 2 capsule Stoperan o data, apoi o capsula Stoperan, dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
Dar: Nu administrati mai mult de 8 capsule Stoperan in decurs de 24 de ore!
Adolescenti cu varsta peste 12 ani
Pentru episodul brusc (acut) de diaree, administrati o capsula Stoperan, apoi continuati cu o capsula Stoperan pentru fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
Dar: nu dati niciodata mai mult decat doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate
corporala a copilului dumneavoastra! Greutatea copilului in kilograme (kg) Numarul maxim de capsule de Stoperan pe zi
De la 54 kg Niciodata mai mult de 6 capsule Stoperan
Daca aveti nelamuriri, cereti explicatii medicului dumneavoastra sau farmacistului
Daca scaunele devin normale sau daca nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriti administrarea de Stoperan. Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Stoperan
In cazul in care utilizati o doza mai mare decat cea recomandata pot sa apara: simptome neurologice (stupor, tulburari de coordonare, somnolenta, mioza, hipertonie musculara si deprimare respiratorie), retentie de urina si ileus. Copiii pot fi mult mai susceptibili decat adultii la efectele asupra sistemului nervos.
Daca uitati sa utilizati Stoperan
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Stoperan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Stoperan este de obicei bine tolerata si este putin probabil sa apara reactii adverse, daca este administrata conform recomandarilor medicului.
Pot sa apara: constipatie si balonare, precum si dificultate de a urina.
In timpul utilizarii Stoperan au fost raportate cazuri izolate de reactii alergice si, in unele cazuri, reactii severe de hipersensibilizare, incluzand soc anafilactic, reactii anafilactoide, edem angioneurotic si eruptii buloase, incluzand sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf si necroliza epidermica toxica, eruptietrecatoare pe piele, urticarie si mancarimi.
Daca aveti aceste manifestari, opriti tratamentul cu Stoperan si, daca aceste reactii sunt severe, adresati-va medicului dumneavoastra.
Urmatoarele simptome pot sa apara uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominala, greata si varsaturi, oboseala, ameteli si somnolenta, uscaciunea gurii si flatulenta.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25oC, in ambalajul original.
Nu utilizati Stoperan dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Stoperan
Substanta activa este clorhidratul de loperamida. O capsula contine clorhidrat de loperamida 2 mg. Celelalte componente sunt: continutul capsulei- gelatina, eritrozina (E 127), albastru patent V (E 131), dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), apa; capsula - lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.
Cum arata Stoperan si continutul ambalajului
Stoperan se prezinta sub forma de capsule cu capac albastru si corp cenusiu, continand o pulbere de culoare alba Este ambalat in cutie cu un blister a 8 capsule.
Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aceste fiole nu au contraindicații??
Diaree de o săptămână de cand le iau ...
Diaree
Adult operat de aprox.1 an de colecist ,are diaree galbena ,2 orisau 3 oripe zi ,efectuat gastrgastr ...
Zir Fos reactie Diaree
Buna ziua Avand o stare de durere abdominal si diaree aparuta dupa un consum de pepene galben si st ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa aveti intoleranta la Actilight, fructo-oligozaharidul continut de Zir-Fos. Acest preparat este indicat in special pentru a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree dupa ce iau medicamente
Buna ziua! De 1 luna si o saptamana, dupa ce iau aceste medicamente: -pentru diabet..Glucofage, pe ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul diabetolog, poate va inlocuieste Glucophage, cel mai probabil responsabil pentru diaree. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree
Buna ziua. Am o fetita de 2 sapt si are diaree ce pot sa ii administrez ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...