Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Starexon 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Starexon 20 mg comprimate filmate

Prospect - Starexon 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm Starexon 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Starexon 20 mg comprimate filmate    DCI: VARDENAFILUM


  Produs complementar recomandat


169.95lei
Vezi detalii

Starexon contine vardenafil, care face parte dintr-o clasa de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5. Acestia sunt utilizati pentru tratamentul disfunctiei erectile la barbatii adulti, o afectiune care implica dificultati in obtinerea sau mentinerea erectiei.
Starexon 5 mg comprimate filmate
Starexon 10 mg comprimate filmate
Starexon 20 mg comprimate filmate
Vardenafil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Starexon si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Starexon
3. Cum sa luati Starexon
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Starexon
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Starexon si pentru ce se utilizeaza
Starexon contine vardenafil, care face parte dintr-o clasa de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5. Acestia sunt utilizati pentru tratamentul disfunctiei erectile la barbatii adulti, o afectiune care implica dificultati in obtinerea sau mentinerea erectiei. Cel putin unul din zece barbati are probleme in a obtine sau a mentine o erectie la un anumit moment. Pot exista cauze fizice sau psihologice sau un amestec al ambelor cauze. Indiferent de cauza, din cauza modificarilor muschilor si vaselor de sange, o cantitate insuficienta de sange ajunge in penis ca sa determine erectia si sa o mentina.
Starexon va actiona numai atunci cand sunteti stimulat sexual. Scade actiunea unei substante chimice din organism care elimina erectia. Starexon permite ca erectia sa dureze suficient de mult timp pentru o activitate sexuala completa si satisfacatoare.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Starexon
Nu luati Starexon:
- daca sunteti alergic la vardenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la pct. 6). Semnele unei reactii alergice includ eruptie trecatoare pe piele, mancarime, umflare a fetei sau buzelor si dificultati de respiratie.
- daca luati medicamente care contin nitrati, cum este nitroglicerina pentru tratamentul anginei pectorale, sau care contin donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil. Administrarea acestor medicamente impreuna cu Starexon va poate afecta grav tensiunea arteriala.
- daca luati ritonavir sau indinavir, medicamente utilizate pentru tratamentul infectiilor cu virusul imunodeficientei umane (HIV).
- daca aveti mai mult de 75 de ani si luati ketokonazol sau itraconazol, medicamente antifungice.
- daca aveti o problema severa cu inima sau o problema severa cu ficatul;
- daca efectuati sedinte de dializa.
- daca ati avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic.
daca aveti sau ati avut tensiune arteriala scazuta;
- daca in familia dumneavoastra exista antecedente de boli degenerative la nivelul ochilor (cum este retinita pigmentara).
- daca ati avut vreodata o afectiune care a implicat pierderea vederii ca urmare a unei leziuni a nervului optic, din cauza alimentarii insuficiente cu sange, cunoscuta sub denumirea de neuropatie optica ischemica anterioara non-arteritica (NOIAN).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Starexon, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca aveti o afectiune a inimii. Poate fi riscant sa aveti contact sexual.
- daca aveti batai neregulate ale inimii (aritmie cardiaca) sau boli de inima mostenite care
determina modificari pe electrocardiograma.
- daca aveti afectiuni fizice care afecteaza forma penisului. Acestea includ afectiunile denumite incurbare, boala lui Peyronie si fibroza corpilor cavernosi.
- daca aveti o boala care poate determina erectie care nu dispare (priapism). Acestea includ anemia cu celule in secera, mielomul multiplu si leucemia.
- daca aveti ulcer la nivelul stomacului (denumit si ulcer gastric sau peptic).
- daca aveti afectiuni hemoragice (cum este hemofilia).
- daca urmati orice alt tratament pentru dificultatile de erectie, inclusiv cu comprimate
orodispersabile care cotin vardenafil (vezi pct. „Starexon impreuna cu alte medicamente”).
- daca se instaleaza brusc o scadere sau pierdere a vederii, opriti administrarea Starexon si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Copii si adolescenti
Starexon nu este indicat pentru utilizare la copii sau adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Starexon impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Unele medicamente pot determina probleme, in special urmatoarele:
- nitrati, medicamente pentru tratamentul anginei pectorale, sau donori de oxid nitric cum este nitratul de amil. Administrarea acestor medicamente impreuna cu Starexon va poate afecta grav tensiunea arteriala. Discutati cu un medic fara sa luati Starexon.
- medicamente pentru tratamentul batailor neregulate ale inimii, cum sunt chinidina,
procainamida, amiodarona sau sotalolul.
- ritonavir sau indinavir, medicamente pentru tratamentul infectiei cu HIV. Discutati cu un medic fara sa luati Starexon.
- ketoconazol sau itraconazol, medicamente antifungice.
- eritromicina sau claritromicina, antibiotice macrolide.
- blocante alfa-adrenergice, un tip de medicamente folosite pentru a trata tensiunea arteriala mare si marirea prostatei (sub forma de hiperplazie benigna de prostata).
Nu utilizati Starexon comprimate filmate in asociere cu niciun alt tratament pentru disfunctie erectila, incluzand comprimate orodispersabile care contin vardenafil.
Starexon impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Puteti sa luati Starexon cu sau fara alimente, dar preferabil nu dupa o masa grea sau bogata in grasimi, deoarece aceasta ii poate intarzia efectul.
Nu beti suc de grapefruit atunci cand utilizati Starexon. Acesta poate sa influenteze efectul obisnuit al medicamentului.
Alcoolul etilic poate face ca dificultatile de erectie sa se agraveze.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Starexon nu este recomandat utilizarii de catre femei.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
La unele persoane, Starexon poate determina ameteli sau le poate afecta vederea. Daca va simtiti ametit sau daca va este afectata vederea dupa ce luati Starexon, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.

3. Cum sa luati Starexon
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 10 mg.
Luati un comprimat de Starexon cu aproximativ 25 pana la 60 minute inainte de activitatea sexuala. In cazul stimularii sexuale, puteti obtine o erectie oricand in intervalul de 25 minute pana la 4-5 ore de la momentul administrarii Starexon.
Inghititi un comprimat impreuna cu un pahar cu apa.
Nu luati Starexon comprimate filmate impreuna cu nicio alta forma farmaceutica de vardenafil. Nu luati Starexon mai mult de o data pe zi.
Spuneti medicului dumneavoastra in cazul in care credeti ca efectul Starexon este prea puternic sau prea slab. Acesta poate sa va sugereze sa treceti la o forma farmaceutica diferita de Starexon, cu o doza diferita, in functie de cat de bun este efectul obtinut in cazul dumneavoastra.
Daca luati mai mult Starexon decat trebuie
Barbatii care iau prea mult Starexon pot prezenta mai multe reactii adverse sau dureri severe de spate. Daca utilizati mai mult Starexon decat trebuie, spuneti medicului dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Majoritatea reactiilor adverse sunt usoare sau moderate.
Scaderea sau pierderea neasteptata, partiala, temporara sau permanenta, a vederii unui ochi sau a ambilor ochi a fost manifestata de catre pacienti. Opriti administrarea Starexon si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
A fost raportata o scadere sau o pierdere brusca a auzului.
Riscul de a prezenta o reactie adversa este descris in urmatoarea clasificare:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
- durere de cap.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- ameteli,
- inrosire a fetei,
- nas infundat sau care curge,
- indigestie.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane):
- umflare a pielii si a mucoaselor, incluzand umflare a fetei, buzelor sau gatului,
- tulburari ale somnului,
- amorteli si afectare a simtului pipaitului,
- somnolenta,
- efecte asupra vederii; inrosire a ochilor, efecte asupra vederii culorilor, durere si disconfort la nivelul ochiului, sensibilitate la lumina,
- tiuituri in urechi, vertij,
- batai rapide sau foarte puternice ale inimii,
- senzatie de lipsa de aer,
- nas infundat;
- reflux acid, gastrita, durere abdominala, diaree, varsaturi; senzatie de rau (greata), uscaciune a gurii,
- crestere a concentratiei enzimelor ficatului in sange,
- eruptie trecatoare pe piele, inrosire a pielii,
- durere de spate sau durere musculara; crestere a concentratiei in sange a unei enzime musculare (creatin-fosfokinaza), rigiditate musculara,
- erectii prelungite,
- stare generala de rau.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane):
- inflamatie la nivelul ochilor (conjunctivita),
- reactii alergice,
- anxietate,
- lesin,
- pierderi de memorie,
- convulsii,
- crestere a tensiunii in interiorul ochiului (glaucom), crestere a secretiei lacrimale,
- efecte asupra inimii (cum sunt infarct miocardic, modificari ale batailor inimii sau angina pectorala),
- tensiune arteriala mare sau mica,
- sangerare de la nivelul nasului,
- efecte asupra rezultatelor analizelor de sange efectuate pentru verificarea functiei ficatului,
- sensibilitate a pielii la lumina soarelui,
- erectii dureroase,
- durere in piept.
Foarte rare sau cu frecventa necunoscuta (pot afecta mai putin de 1 din 10000 de persoane sau frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- prezenta de sange in urina (hematurie),
- sangerare la nivelul penisului (hemoragie peniana),
- prezenta de sange in sperma (hematospermie).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului . Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucure?ti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Starexon
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Starexon
Substanta activa este vardenafilul (sub forma de clorhidrat de vardenafil trihidrat) 5 mg, 10 mg sau 20 mg. Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidona (Tip A), acid stearic. Film: hipromeloza, macrogol 400, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid rosu de fer (E172).
Cum arata Starexon si continutul ambalajului
5 mg: comprimate filmate rotunde, de culoare galben deschis pana la maro deschis, cu diametrul de aproximativ 6 mm, marcate cu „5” pe o fata.
10 mg: comprimate filmate rotunde, de culoare galben-portocaliu, cu diametrul de aproximativ 6 mm, marcate cu „10” pe o fata si prevazute cu linie decorativa pe cealalta fata. Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale. 20 mg: comprimate filmate rotunde, de culoare portocalie, cu diametrul de aproximativ 8 mm, marcate cu „20” pe o fata si prevazute cu linie decorativa pe cealalta fata. Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale.
Blistere in cutii cu:
5 mg: 2, 4, 8, 12 si 24 comprimate filmate
10 mg: 2, 4, 8, 12 si 24 comprimate filmate
20 mg: 2, 4, 8, 12 si 24 comprimate filmate
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Ungaria, Romania, Marea Britanie: Starexon
Acest prospect a fost revizuit in iunie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Disfunctie sexuala
Ce remedii recomandații pentru disfunctie de origine psihogena ...
Disfuncție erecției
Bună ziua am o întrebare ma confrunt cu disfunctie erecției și nu-mi dau seama ce sa ...
ingrasare, vergeturi plus rezultate analize : cauze
FT4: 0,732 NG/DL ; TSH : 3,56 I'UI/ml ;Anti-TPO 24,2 Ul/mL ; CORTIZOL SERIC 11,3fg/dl am ( specific ...
↳ Buna ziua! La o prima vedere pare sa fie o disfunctie tiroidiana (aveti FT4 scazuta). Neavand intervalele de referinta ale laboratorului unde ati fac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicamente si alcool
Buna ziua. Ce medicamente pot folosi pentru disfunctii erectile in combinatie cu alcool? Ma refer la ...
↳ Buna ziua! Cantitati moderate de alcool sunt admise in combinatie cu orice produs natural destinat disfunctiei erectile (Erecta, Virility Max, Promen ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Disfunctie erctica
Bună ziua.De o saptamina iua tentex royal deoarece am probleme cu erectia.Intrebare mea este da ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa VARDENAFILUM?
Alte medicamnete care au VARDENAFILUM:
- Viavardis
- Levitra 10 mg X 2 comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...