Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Srivasso 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Srivasso 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat

Prospect - Srivasso 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat


NU comercializăm Srivasso 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Srivasso 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat    DCI: TIOTROPIUM


  Produs complementar recomandat
Srivasso 18 micrograme ajuta pacientii cu bronhopneumopatie cronica obstructiva (BPCO) sa respire mai usor.
Srivasso 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat
Tiotropiu

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct.4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Srivasso 18 micrograme si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Srivasso 18 micrograme
3. Cum sa utilizati Srivasso 18 micrograme
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Srivasso 18 micrograme
6. Continutul ambalajului si alte informatii suplimentare

1. Ce este Srivasso 18 micrograme si pentru ce se utilizeaza
Srivasso 18 micrograme ajuta pacientii cu bronhopneumopatie cronica obstructiva (BPCO) sa respire mai usor. BPCO este o afectiune cronica a plamanilor care produce scurtare a respiratiei si tuse. Termenul BPCO este asociat cu afectiunile bronsita cronica si emfizem. Deoarece BPCO este o afectiune cronica, trebuie sa utilizati Srivasso in fiecare zi si nu numai atunci cand aveti probleme cu respiratia sau alte simptome de BPCO. Srivasso 18 micrograme este un bronhodilatator cu actiune de lunga durata care ajuta la dilatarea cailor respiratorii si faciliteaza patrunderea ?i ie?irea aerului in ?i din plamani. Administrarea regulata a Srivasso 18 micrograme va poate ajuta, de asemenea, in momentele cand aveti dificultati la respiratie legate de afectiunea pe care o aveti si va va ajuta sa reduceti la minimum efectele acestei afectiuni in viata de zi cu zi. De asemenea, va ajuta sa fiti activ perioade mai lungi de timp. Administrarea zilnica a Srivasso 18 micrograme va va ajuta, de asemenea, sa preveniti agravarea brusca, pe termen scurt, a simptomelor BPCO care care poate dura mai multe zile.
Efectul acestui medicament dureaza 24 ore, deci este suficient sa il utilizati o data pe zi.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Srivasso 18 micrograme
Nu utilizati Srivasso 18 micrograme:
- daca sunteti alergic la tiotropiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca sunteti alergic la atropina sau medicamente asemanatoare, cum sunt ipratropiu sau oxitropiu. Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Srivasso 18 micrograme adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata sau dificultati la urinare.
Va rugam sa va adresati medicului daca aveti afectiuni ale rinichilor.
Srivasso 18 micrograme este indicat pentru tratamentul de intretinere al bolii pulmonare obstructive cronice; ca urmare, nu trebuie utilizat pentru a trata o criza brusca de senzatie de lipsa de aer sau respiratie suieratoare
Dupa administrarea Srivasso 18 micrograme pot sa apara reactii alergice imediate cum sunt eruptie trecatoare pe piele, inflamatie, mancarime, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer. Daca apar aceste manifestari, va rugam sa va adresati imediat medicului dumneavoastra. Medicamentele cu administrare inhalatorie cum este Srivasso 18 micrograme pot provoca senzatie de presiune in piept, tuse, senzatie de lipsa de aer sau respiratie suieratoare imediat dupa inhalare. Daca apar aceste manifestari, va rugam sa va adresati imediat medicului dumneavoastra. Aveti grija ca pulberea de inhalat sa nu va intre in ochi, deoarece aceasta poate sa determine aparitia sau agravarea glaucomului cu unghi ingust, care este o afectiune a ochilor. Semne ale unei crize de glaucom cu unghi ingust pot fi: durere sau disconfort la nivelul ochilor, vedere incetosata, vederea de
halouri in jurul luminilor sau imaginilor colorate in asociere cu inrosirea ochilor. Simptomele la nivelul ochilor pot fi insotite de durere de cap, greata sau varsaturi. Trebuie sa intrerupeti utilizarea bromurii de tiotropiu si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra, preferabil unui medic oftalmolog, daca apar semne sau simptome ale glaucomului cu unghi ingust; Uscaciunea gurii, care a fost observata in cazul tratamentului cu anticolinergice, poate fi asociata in cazul tratamentului de lunga durata, cu cariile dentare. Din acest motiv va rugam sa acordati atentie igienei orale.
Srivasso 18 micrograme nu trebuie utilizat mai frecvent de o data pe zi.
Copii si adolescenti
Srivasso 18 micrograme nu este recomandat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Srivasso 18 micrograme impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati/ati luat recent medicamente asemanatoare pentru tratamentul afectiunilor plamanilor, cum sunt ipratropiu sau oxitropiu. Nu au fost raportate reactii adverse specifice atunci cand Srivasso 18 micrograme a fost utilizata in asociere cu alte medicamente folosite in tratamentul BPOC cum sunt medicamente cu administrare inhalatorie utilizate pentru facilitarea respiratiei, de exemplu salbutamol, metilxantine, cum este teofilina si/sau
glucocorticoizi cu administrare orala si inhalatorie, cum este prednisolon.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Nu trebuie sa utilizati acest medicament, decat daca este recomandat special de catre medicul dumneavoastra.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Aparitia ametelilor, vederii incetosate sau durerii de cap poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Srivasso 18 micrograme contine lactoz? monohidrat
Atunci cand este utilizat in doza recomandata, de o capsula o data pe zi, fiecare doza contine pana la 5,5 mg lactoza monohidrat). Daca vi s-a spus de catre medicul dumneavoastra ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Srivasso 18 micrograme
Utilizati intotdeauna acest medicament exact a?a cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata este de 1 capsula (18 micrograme de tiotropiu) al carui continut se inhaleaza o data pe zi. Nu utilizati o doza mai mare decat cea recomandata. Srivasso 18 micrograme nu este recomandat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Trebuie sa incercati sa utilizati capsula la aceeasi ora, in fiecare zi. Acest lucru este important, deoarece Srivasso 18 micrograme este eficace 24 ore.
Capsulele sunt numai pentru inhalare si nu pentru utilizare orala.
Nu inghititi capsulele.
Dispozitivul HandiHaler, in care trebuie sa puneti capsula Srivasso, perforeaza capsula si va permite sa inhalati pulberea.
Asigurati-va ca aveti un dispozitiv HandiHaler si ca stiti sa il utilizati corect. Instructiunile privind utilizarea dispozitivului HandiHaler sunt furnizate la sfarsitul acestui prospect.
Asigurati-va ca nu suflati in dispozitivul HandiHaler.
Daca aveti dificultati la utilizarea dispozitivului HandiHaler, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului pentru a va arata cum functioneaza.
Dispozitivul HandiHaler trebuie curatat o data pe luna. Instructiunile privind curatarea dispozitivului HandiHaler sunt furnizate la sfarsitul acestui prospect.
Atunci cand utilizati Srivasso 18 micrograme aveti grija ca pulberea de inhalat sa nu va intre in ochi. Daca orice cantitate de pulbere de inhalat va intra in ochi, pot sa apara vedere incetosata, durere la nivelul ochilor si/sau inrosire a ochilor si trebuie sa va spalati imediat ochii cu apa calduta. Apoi adresati-va imediat medicului dumneavoastra pentru recomandari suplimentare. Daca simtiti ca vi se agraveaza dificultatea in respiratie, trebuie sa ii spuneti medicului dumneavoastra cat mai repede posibil.
Daca utilizati mai mult Srivasso 18 micrograme decat trebuie
Daca inhalati mai mult de continutul unei capsule Srivasso 18 micrograme pe zi, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra. Puteti sa aveti un risc crescut de aparitie a unor reactii adverse cum sunt uscaciune a gurii, constipatie, dificultati la urinare, batai rapide ale inimii sau vedere incetosata. Daca uitati sa utilizati Srivasso 18 micrograme
Daca uitati sa utilizati o doza, utilizati-o imediat ce va amintiti, insa nu utilizati doua doze odata sau in aceeasi zi. Apoi utilizati urmatoarea doza ca de obicei.
Daca incetati sa utilizati Srivasso 18 micrograme
Inainte de a intrerupe utilizarea Srivasso 18 micrograme, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Daca intrerupeti utilizarea Srivasso 18 micrograme semnele si simptomele de BPCO se pot agrava. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse descrise mai jos au aparut la persoane care utilizeaza acest medicament si sunt prezentate in functie de frecventa de aparitie ca frecvente, mai putin frecvente, rare sau cu frecventa necunoscuta.
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 pacient din 10):
- uscaciune a gurii: aceasta reactie adversa este, de regula, usoara.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 pacient din 100):
- ameteli
- dureri de cap
- tulburari ale gustului
- vedere incetosata
- batai neregulate ale inimii (fibrilatie atriala)
- inflamatie in gat (faringita)
- raguseala (disfonie)
- tuse
- arsuri in capul pieptului (boala de reflux gastroesofagian)
- constipatie
- infectii fungice la nivelul gurii si gatului (candidoza orofaringeala)
- eruptie trecatoare pe piele
- dificultati la urinare (retentie urinara)
- dureri la urinare (disurie)
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 pacient din 1000):
- tulburari ale somnului (insomnie)
- vedere de halouri in jurul luminilor sau imaginilor colorate insotita de inrosire a ochilor (glaucom)
- crestere a valorii tensiunii masurate din interiorul ochiului
- batai neregulate ale inimii (tahicardie supraventriculara)
- batai rapide ale inimii (tahicardie)
- percepere a batailor inimii (palpitatii)
- senzatie de presiune in piept, insotita de tuse, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer imediat dupa inhalare (bronhospasm)
- sangerare din nas (epistaxis)
- inflamatie la nivelul laringelui (laringita)
- inflamatie la nivelul sinusurilor (sinuzita)
- blocaj la nivelul intestinelor sau absenta a miscarilor intestinale (obstructie intestinala, inclusiv ileus paralitic)
- inflamatie a gingiilor (gingivita)
- inflamatie a limbii (glosita)
- dificultati la inghitire (disfagie)
- inflamatie la nivelul gurii (stomatita)
- senzatie de rau (greata)
- hipersensibilitate, inclusiv reactii imediate
- reactii alergice grave care produc umflare a fetei sau gatului (angioedem)
- blande (urticarie)
- mancarime (prurit)
- infectie la nivelul tractului urinar
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa care nu poate fi estimata din datale cunoscute):
- pierdere a apei din corp (deshidratare)
- carii dentare
- reactie alergica severa (reactie anafilactica)
- infectii sau ulceratii la nivelul pielii
- uscaciune a pielii
- umflare a articulatiilor
Reactiile adverse grave care includ reactii alergice care produc umflare a fetei sau gatului (angioedem) sau alte reactii de hipersensibilitate (ca de exemplu scadere brusca a tensiunii arteriale sau ameteli) pot sa apara individual sau drept una dintre manifestarile unei reactii alergice grave (reactie anafilactica) dupa administrarea Srivasso 18 micrograme. In plus, ca in cazul tuturor medicamentelor care se inhaleaza, unii pacienti pot manifesta o senzatie neasteptata de durere in piept, tuse, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer imediat dupa inhalare (bronhospasm). Daca apare oricare dintre aceste simptome, va rugam sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui
medicament.

5. Cum se pastreaza Srivasso 18 micrograme
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 25░C.
A nu se congela.
Dupa ce ati utilizat prima capsula dintr-un blister, trebuie sa continuati sa utilizati capsulele din acelasi blister in urmatoarele 9 zile, cate o capsula pe zi.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Srivasso 18 micrograme
Substanta activa este tiotropiu. Fiecare capsula contine tiotropiu 18 micrograme (sub forma de bromura de tiotropiu monohidrat). In timpul inhalarii, se elibereaza 10 micrograme de tiotropiu prin intermediul piesei bucale a dispozitivului HandiHaler.
Celalalt component este lactoza monohidrat.
Cum arata Srivasso 18 micrograme si continutul ambalajului
Srivasso 18 micrograme pulbere de inhalat se prezinta sub forma de capsule cu capac si corp de culoare verde deschis opac, inscriptionate cu cerneala neagra cu sigla companiei pe capac si cu codul produsului äTI 01ö pe corp si continand pulbere de culoare alba.
Medicamentul este disponibil in urmatoarele marimi de ambalaj:
Cutie cu 30 capsule cu pulbere de inhalat.
Cutie cu 60 capsule cu pulbere de inhalat.
Cutie cu 90 capsule cu pulbere de inhalat.
Cutie cu 10 capsule cu pulbere de inhalat si 1 dispozitiv HandiHaler.
Cutie cu 30 capsule cu pulbere de inhalat si 1 dispozitiv HandiHaler.
Ambalaj de uz spitalicesc: ambalaj combinat ce contine 5 cutii din carton a cate 30 capsule si 1 dispozitiv HandiHaler. Ambalaj de uz spitalicesc: ambalaj combinat ce contine 5 cutii din carton a cate 60 capsule.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj pot fi comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Srivasso 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat
Acest prospect a fost aprobat in octombrie 2015.Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bromura din Spiriva 18mg
Buna ziua! Sufar de BPCO de aproape 2 ani,tot de atunci si de steatoza hepatica si de 1 an jumate hi ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Poate fi sarcina?
Poate fi sarcina?

BunŃ seara,specific ca am 42 de ani.ultimul contact sexual a fost pe 2 ... Buna ziua! Intrucat ultimul raport nu a fost intr-o perioada fertila ...


Sfatul farmcistului Trifyla poate creste tensiunea?
Trifyla poate creste tensiunea?

De 2 zile iau Trifyla dat de dr gastroenterolog, 2 pe zi. Aseară ... Buna ziua! Nu se cunosc date privind aceasta reactie adversa, Tryfila ...


Sfatul farmcistului Prepararea siropului xifia
Prepararea siropului xifia

Buna ziua ! Daca am pus 66+66 ml apa la siropul xifiaisi mai face efec ... Buna ziua! Dumneavoastra ati obtinut o suspensie mai diluata adaugand ...Sfatul farmcistului Secreție albaŻ branzoasa, groasa
Secreție albaŻ branzoasa, groasa

Bun´┐Ż seara! Am observat de cur´┐Żnd niște m´┐Żnc´┐Żrimi ´┐Żn zo ... Buna ziua! Mai puteti incerca si cu ovule continand clotrimazol sau ...Sfatul farmcistului Preparare antibiotic
Preparare antibiotic

Buna seara! Am preparat augumentin, am adăugat apa pana la semn & ... Buna ziua! Nu va impacientati, dozele de antibiotic recomandate de re ...