Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie pentru inhalat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie pentru inhalat

Prospect - Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie pentru inhalat


NU comercializăm Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie pentru inhalat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie pentru inhalat    DCI: COMBINATII (TIOTROPIUM+OLODATEROLUM)


  Produs complementar recomandat
Spiolto Respimat contine doua substante active denumite tiotropiu si olodaterol. Spiolto Respimat ajuta persoanele cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) sa respire mai bine.
Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie pentru inhalat
tiotropiu/olodaterol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Spiolto Respimat si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Spiolto Respimat
3. Cum sa utilizati Spiolto Respimat
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Spiolto Respimat
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Spiolto Respimat si pentru ce se utilizeaza
Ce este Spiolto Respimat
Spiolto Respimat contine doua substante active denumite tiotropiu si olodaterol. Acestea apartin unui grup de medicamente denumite bronhodilatatoare cu durata lunga de actiune. Tiotropiu apartine subgrupului de medicamente denumite anticolinergice; olodaterol apartine subgrupului de medicamente denumite agonisti beta2-adrenergici cu durata lunga de actiune.
Pentru ce se utilizeaza Spiolto Respimat
Spiolto Respimat ajuta persoanele cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) sa respire mai bine.BPOC este o afectiune care persista pe termen lung si care cauzeaza senzatia de lipsa de aer si tuse. Termenul BPOC este asociat cu afectiunile cunoscute sub denumirea de bronsita cronica si emfizem pulmonar. Spiolto Respimat are efect de largire a cailor respiratorii si permite patrunderea si iesirea mai usoara a aerului in plamani. De asemenea, utilizarea regulata a Spiolto Respimat va poate ajuta cand aveti senzatie de lipsa de aer asociata bolii de care suferiti si va ajuta la diminuarea la minimum a efectelor
bolii asupra vietii zilnice. Deoarece BPOC este o afectiune care persista pe termen lung, trebuie sa luati Spiolto Respimat in fiecare zi si nu numai atunci cand va confruntati cu probleme respiratorii sau cu alte simptome ale BPOC.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Spiolto Respimat
Nu utilizati Spiolto Respimat
- daca sunteti alergic la tiotropiu sau olodaterol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)
- daca sunteti alergic la atropina sau la substante inrudite cu aceasta, de exemplu ipratropiu sau oxitropiu
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa utilizati Spiolto Respimat
- daca aveti astm bronsic (nu trebuie sa utilizati Spiolto Respimat pentru tratamentul astmului bronsic).
- daca aveti boli de inima.
- daca aveti valori crescute ale tensiunii arteriale.
- daca aveti epilepsie.
- daca aveti o problema a glandei tiroide, denumita tireotoxicoza.
- daca aveti o largire anormala a unei artere, denumita anevrism.
- daca aveti diabet zaharat.
- daca aveti insuficienta hepatica severa.
- daca aveti insuficienta renala.
- in cazul in care sunteti programat pentru efectuarea unei interventii chirurgicale.
- aveti o problema a ochilor, denumita glaucom cu unghi ingust.
- daca aveti probleme cu prostata sau probleme la eliminarea urinei.
Pe durata tratamentului cu Spiolto Respimat
Opriti utilizarea medicamentului si spuneti imediat medicului dumneavoastra in cazul in care va confruntati cu senzatie de presiune in piept, tuse, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer imediat dupa utilizarea medicamentului. Acestea ar putea fi semnele unei probleme denumite bronhospasm (vezi pct. 4).
Daca respiratia s-a inrautatit sau daca prezentati eruptie trecatoare pe piele, umflare sau mancarimi imediat dupa utilizarea inhalatorului, opriti utilizarea acestuia si spuneti imediat medicului dumneavoastra (vezi pct. 4).
Daca prezentati orice reactii adverse care determina manifestari la nivelul inimii (accelerare a pulsului, crestere a valorilor tensiunii arteriale si/sau agravare a unor simptome, cum ar fi durerea in piept), spuneti imediat medicului dumneavoastra (vezi pct. 4). Daca prezentati spasme musculare, senzatie de slabiciune in muschi sau ritm anormal al batailor inimii, adresati-va medicului dumneavoastra, deoarece acestea ar putea fi corelate cu valorile scazute ale concentratiilor de potasiu din sange (vezi pct. 4).
Atunci cand utilizati Spiolto Respimat trebuie sa aveti grija ca medicamentul sa nu patrunda in ochi. Acest lucru poate provoca durere sau senzatie neplacuta la nivelul ochiului, vedere incetosata, perceperea unor halouri in jurul obiectelor luminoase sau a imaginilor colorate care se asociaza cu inrosire a ochiului (glaucom cu unghi ingust). Simptomele la nivelul ochilor pot fi insotite de durere de cap, greata sau varsaturi. Spalati ochii cu apa calduta, opriti utilizarea Spiolto Respimat si adresativa imediat medicului dumneavoastra pentru sfaturi. Spiolto Respimat este indicat pentru tratamentul de intretinere al bolii pulmonare obstructive cronice de care suferiti. Nu trebuie utilizat pentru a trata un episod de senzatie de lipsa de aer sau de respiratie suieratoare aparut brusc. Nu utilizati Spiolto Respimat impreuna cu anumite medicamente care contin agonisti ß-adrenergici cu durata lunga de actiune, cum sunt salmeterol sau formoterol.
Daca luati in mod regulat anumite medicamente denumite substante ß-adrenergice cu durata scurta de actiune, cum este salbutamol, continuati sa le utilizati numai pentru a ameliora simptomele acute, cum este senzatia de lipsa de aer.
Senzatia de uscaciune la nivelul gurii observata in cursul tratamentului cu substante anti-colinergice se poate asocia pe termen lung cu aparitia cariilor dentare. De aceea, respectati masurile de igiena orala.
Utilizati Spiolto Respimat o singura data pe zi.
Copii si adolescenti
Spiolto Respimat nu trebuie administrat copiilor sau adolescentilor (cu varsta sub 18 ani).
Spiolto Respimat impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente.
Mai precis, spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati:
- anumite medicamente similare cu Spiolto Respimat (care contin substante active similare, cum sunt medicamente anticolinergice sau medicamente ß-adrenergice). Ar putea exista o probabilitate mai mare sa prezentati reactii adverse.
- medicamente denumite beta-blocante utilizate pentru scaderea valorilor crescute ale tensiunii arteriale sau pentru alte probleme ale inimii (cum este propranolol) sau pentru boala de ochi denumita glaucom (cum este timolol). Acestea pot cauza disparitia efectului Spiolto Respimat
- medicamente care duc la scaderea concentratiilor de potasiu din sange. Acestea includ:
- corticosteroizi (de exemplu, prednisolon),
- diuretice (medicamente pentru eliminarea apei din organism),
- medicamente pentru probleme respiratorii, cum este teofilina.
Daca utilizati aceste medicamente impreuna cu Spiolto Respimat este posibil sa aveti simptome cum sunt spasme musculare, senzatie de slabiciune a muschilor sau ritm anormal al batailor inimii.
- medicamentele denumite antidepresive triciclice sau inhibitori de monoaminoxidaza (MAO) (cum sunt selegilina sau moclobemida), care sunt utilizate pentru tratamentul tulburarilor neurologice sau psihice, cum sunt boala Parkinson sau depresia; utilizarea acestor medicamente va creste probabilitatea de a prezenta reactii adverse care afecteaza inima.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa utilizati acest medicament decat daca v-a fost recomandat de catre medicul dumneavoastra.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii referitoare la efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Daca va simtiti ametit sau vi se pare ca vederea este incetosata in timpul utilizarii Spiolto Respimat, nu conduceti vehicule sau nu folositi unelte sau utilaje.

3. Cum sa utilizati Spiolto Respimat
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Spiolto Respimat se administreaza numai prin inhalare.
Doze
Doza recomandata este:
Spiolto Respimat este eficient pentru un interval de 24 de ore, prin urmare va trebui sa utilizati Spiolto Respimat O SINGURA DATA PE ZI, daca este posibil la acelasi moment al zilei. La fiecare utilizare, administrati DOUA PUFURI.
Deoarece BPOC este o afectiune care persista pe termen lung, utilizati Spiolto Respimat in fiecare zi si nu numai atunci cand va confruntati cu probleme respiratorii. Nu utilizati mai mult decat doza recomandata.
Utilizarea la copii si adolescenti
Nu exista date relevante privind utilizarea Spiolto Respimat la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani). Asigurati-va ca stiti cum sa utilizati corect inhalatorul Spiolto Respimat. Instructiunile pentru utilizarea inhalatorului Spiolto Respimat sunt furnizate pe cealalta fata a acestui prospect.
Daca luati mai mult Spiolto Respimat decat trebuie
Este posibil sa aveti un risc mai mare de a prezenta o reactie adversa cum ar fi senzatie de uscaciune la nivelul gurii, constipatie, dificultati la eliminarea urinei, vedere incetosata, durere in piept, crestere sau scadere a valorilor tensiunii arteriale, batai mai rapide sau neregulate ale inimii sau senzatia ca puteti simti bataile inimii, ameteli, nervozitate, insomnii, anxietate, dureri de cap, frisoane, crampe musculare, greata, oboseala, stare generala de rau, concentratii scazute de potasiu in sange (care ar putea fi cauza simptomelor de spasme musculare, slabiciune a muschilor sau ritm anormal al batailor
inimii), crestere a valorilor glucozei din sange sau crestere a concentratiilor de acizi din sange (care ar putea fi cauza simptomelor de greata, varsaturi, slabiciune, crampe musculare si respiratie accelerata). Daca uitati sa utilizati Spiolto Respimat
Daca uitati sa inhalati o doza, faceti acest lucru la momentul obisnuit in ziua urmatoare.
Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Spiolto Respimat
Inainte de a inceta sa utilizati Spiolto Respimat, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Daca incetati sa utilizati Spiolto Respimat este posibil ca semnele si simptomele BPOC sa se inrautateasca.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Dupa administrarea Spiolto Respimat, reactiile alergice imediate cum sunt eruptia trecatoare pe piele, eruptia trecatoare pe piele insotita de mancarimi (urticarie), umflare la nivelul gurii si fetei sau dificultati la respiratie aparute brusc (angioedem) sau alte reactii de hipersensibilitate (cum sunt scadere brusca a valorilor tensiunii arteriale sau ameteli) pot aparea singure sau drept componenta a unei reactii alergice grave (reactie anafilactica). In aceasta situatie, nu mai utilizati acest medicament
si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Reactiile adverse descrise in continuare au aparut la persoanele care au utilizat acest medicament si sunt enumerate in functie de frecventa.
Frecvente (poate afecta pana la 1 din 10 persoane)
- senzatie de uscaciune la nivelul gurii
Mai putin frecvente (poate afecta pana la 1 din 100 persoane)
- ameteli
- imposibilitate de a adormi (insomnie)
- dureri de cap
- tensiune arteriala mare (hipertensiune arteriala)
- batai neregulate ale inimii (fibrilatie atriala)
- senzatia de percepere a batailor inimii (palpitatii)
- batai mai rapide ale inimii (tahicardie)
- tuse
- constipatie
Rare (poate afecta pana la 1 din 1000 persoane)
- rinofaringita
- dureri de gat (faringita)
- inflamatie a laringelui (laringita)
- inflamatie a gingiilor (gingivita)
- raguseala (disfonie)
- sangerari nazale (epistaxis)
- infectii fungice ale cavitatii bucale si gatului (candidoza bucala)
- vedere incetosata
- batai rapide ale inimii (tahicardie supraventriculara)
- senzatie de rau (greata)
- dureri de articulatii (artralgie)
- dureri de spate
- dificultati la eliminarea urinei (retentie urinara)
- urinare dureroasa (disurie)
- hipersensibilitate, inclusiv reactii alergice imediate
- reactie alergica grava care poate provoca umflare la nivelul gurii si fetei sau gatului
(angioedem)
- mancarimi (prurit)
- eruptie pe piele insotita de mancarime (urticarie)
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)
- perceperea de halouri in jurul obiectelor luminoase sau de imagini colorate in asociere cu inrosirea ochiului (glaucom)
- cresterea valorii masurate a presiunii din interiorul ochiului
- senzatie de presiune in piept, asociata cu tuse, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer imediat dupa inhalare (bronhospasm)
- inflamatie a limbii (glosita)
- carii dentare
- inflamatie a sinususilor (sinuzita)
- inflamatie a gurii (stomatita)
- dificultati la inghitire (disfagie)
- arsuri in capul pieptului (boala de reflux gastroesofagian)
- blocare a intestinelor sau absenta eliminarii scaunelor (obstructie intestinala, inclusiv ileus paralitic)
- eruptie trecatoare pe piele
- reactie alergica grava (reactie anafilactica)
- uscaciunea pielii
- infectii sau ulceratii pe piele
- scadere a cantitatii de apa din organism (deshidratare)
- infectii ale cailor urinare
- umflare a articulatiilor
Este posibil sa prezentati reactii adverse despre care se stie ca apar in cursul administrarii anumitor medicamente pentru tratamentul unor probleme respiratorii, similare cu Spiolto Respimat (substante beta-adrenergice). Acestea reactii adverse pot fi batai neregulate ale inimii, durere in piept, tensiune arteriala mica, frisoane, nervozitate, crampe musculare, oboseala, stare generala de rau, scadere a concentratiilor de potasiu din sange (care ar putea fi cauza simptomelor de spasme musculare, slabiciune a muschilor sau ritm anormal al batailor inimii), crestere a valorilor glucozei din sange sau crestere a concentratiilor de acizi din sange (care ar putea fi cauza simptomelor de greata, varsaturi,
slabiciune, crampe musculare si respiratie accelerata). In plus, ca si cazul altor medicamente cu administrare inhalatorie, unii pacienti pot prezenta senzatie
neasteptata de presiune in piept, tuse, respiratie suieratoare sau senzatie de lipsa de aer imediat dupa inhalare (bronhospasm).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Spiolto Respimat
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj si pe eticheta inhalatorului dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se congela. Inhalatorul Spiolto Respimat nu trebuie utilizat decat in interval de cel mult 3 luni de la prima utilizare. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Respimat
Substantele active sunt tiotropiu si olodaterol. Doza administrata este de 2,5 micrograme tiotropiu (sub forma de bromura monohidrat de tiotropiu) si 2,5 micrograme olodaterol (sub forma de clorhidrat de olodaterol) per puf.
Doza administrata este doza disponibila pentru pacient dupa eliberarea prin piesa bucala.
Celelalte componente sunt:
Clorura de benzalconiu, edetat disodic, apa purificata si acid clorhidric 1M pentru ajustarea pH-ului. Cum arata Spiolto Respimat si continutul ambalajului
Spiolto Respimat este alcatuit dintr-un cartus cu solutie pentru inhalat si un inhalator Respimat. Cartusul trebuie introdus in inhalator inainte de prima utilizare.
Ambalaj unic: 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 pufuri (30 de doze de
medicament) Ambalaj dublu: 2 ambalaje individuale, fiecare continand 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 de pufuri (30 de doze de medicament)
Ambalaj triplu: 3 ambalaje individuale, fiecare continand 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 de pufuri (30 de doze de medicament)
Cutie cu 8 ambalaje: 8 ambalaje individuale, fiecare continand 1 inhalator Respimat si 1 cartus, care furnizeaza 60 de pufuri (30 de doze de medicament)
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Spiolto Respimat 2,5 micrograme/2,5 micrograme solutie de inhalat
Acest prospect a fost revizuit in iunie 2015.Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Probleme la bord
Buna, In ce masura ne afecteaza presiunea in timpul zborului, cat de periculos e in cazul anemiei ...
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Dacă Air7 se poate administra in afectiunea BPOC
Sunt diagnosticat cu BPOC, am efectuat si angioplastie cu trei stenturi. Pot utiliza Air7??z8f3 ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (TIOTROPIUM+OLODATEROLUM)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (TIOTROPIUM+OLODATEROLUM):
- Yanimo Respimat

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...
Sfatul farmcistului Limbrici in sarcina
Limbrici in sarcina

Este recomandat duador in sarcina la 16 saptamani ? ... Buna ziua! Categoric NU! NU luati acest medicament in nici un caz! ...


Sfatul farmcistului Efect tratament Helicobacter
Efect tratament Helicobacter

Iau tratament pentru helicobacter pylori cu Ospomax,tavanic și ul ... Buna ziua! Da, responsabil pentru acest efect este medicamentul Ulcam ...


Sfatul farmcistului Fibrom și polip uterin
Fibrom și polip uterin

Ce recomandați pentru fibrom și polip uterin? Am un ciclu in ... Buna ziua! Va recomand produsul Fitofibrom stop, cate 3 capsule pe zi ...


Sfatul farmcistului gastrita atrofica
gastrita atrofica

Buna ziua,avand gatul iritat de cateva luni mi s-a recomandat o gastro ... Buna ziua! In majoritatea cazurilor gastrita atrofica este cauzata de ...