Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SIMVAHEXAL 40 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SIMVAHEXAL 40 mg comprimate filmate

Prospect - SIMVAHEXAL 40 mg comprimate filmate


NU comercializăm SIMVAHEXAL 40 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SIMVAHEXAL 40 mg comprimate filmate    DCI: SIMVASTATINUM


  Produs complementar recomandat


215.95lei
Vezi detalii

Simvahexal este un produs medicamentos care reduce concentratiile crescute de colesterol din sange.
SIMVAHEXAL 40 mg comprimate filmate
Simvastatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Simvahexal si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Simvahexal
3. Cum sa utilizati Simvahexal
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Simvahexal
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE SIMVAHEXAL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Simvahexal este un produs medicamentos care reduce concentratiile crescute de colesterol din sange. Simvahexal este utilizat:
- in cazul valorilor crescute de lipide in sange
Tratament aditional la dieta alimentara, in cazul concentratiilor mari de lipide in sange care nu sunt atribuite altor afectiuni (hipercolesterolemie primara sau hiperlipidemie asociata), atunci cand dieta alimentara si alte masuri non-farmacologice (de exemplu exercitii fizice, reducerea greutatii corporale) nu sunt suficiente. Tratament pentru hipercolesterolemia familiala homozigota. Simvahexal este utilizat in asociere cu masurile dietetice sau alte tratamente hipolipidice ori in cazurile cand aceste tratamente nu sunt adecvate.
- in prevenirea afectiunilor cardiovasculare
Reducerea mortalitatii cardiovasculare si a imbolnavirilor la pacientii cu boala cardiovasculara aterosclerotica manifesta sau diabet zaharat, cu niveluri normale sau crescute de colesterol. Ca tratament adjuvant care sa corecteze alti factori de risc si tratament cardioprotectiv.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZATI SIMVAHEXAL
Nu utilizati Simvahexal
- daca sunteti alergic la simvastatina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- daca aveti afectiuni hepatice active sau cresteri persistente, inexpicabile ale valorilor transaminazelor serice;
- daca sunteti gravida sau alaptati;
- daca luati medicamente cu una sau mai multe dintre urmatoarele substante active: itraconazol, ketoconazol, posaconazol sau voriconazol (utilizate pentru a trata infectii fungice)
- eritromicina, claritromicina sau telitromicina (utilizate pentru a trata infectii)
- inhibitori de proteaza HIV cum sunt indinavir, nelfinavir, ritonavir si saquinavir (inhibitorii de proteaza HIV sunt utilizati pentru infectiile HIV)
- boceprevir sau telaprevir (utilizate pentru a trata infectia cu virus hepatitic C)
- nefazodona (utilizata pentru a trata depresia)
- medicamente care contin cobicistat
- gemfibrozil (utilizat pentru scaderea colesterolului)
- ciclosporina (utilizat la pacientii cu transplant de organ)
- danazol (un hormon de sinteza utilizat pentru a trata endometrioza, o afectiune in care mucoasa uterului creste in afara uterului)
- daca aveti hipercolesterolemie familiala homozigota (nivel foarte ridicat al colesterolului din cauza unei afectiuni existente in familie), administrarea concomitenta de lomitapida cu doze > 40 mg simvastatina Atentionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale inainte de a lua Simvahexal:
- despre toate afectiunile de care suferiti incluzand alergiile.
- daca dumneavoastra consumati cantitati mari de alcool etilic.
- daca ati avut vreodata afectare hepatica. Simvahexal poate sa nu fie potrivit pentru dumneavoastra.
- daca urmeaza sa fiti supus unei interventii chirurgicale. Este posibil sa fie necesar sa opriti utilizarea Simvahexal pentru o scurta perioada de timp.
- daca sunteti asiatic, deoarece vi se va administra o doza diferita de medicament.
- daca utilizati sau ati utilizat in ultimele 7 zile un medicament numit acid fusidic (un medicament pentru infectiile bacteriene) cu administrare orala sau injectabila. Asocierea de acid fusidic si Simvahexal
poate determina probleme musculare grave (rabdomioliza).
Medicul dumneavoastra trebuie sa va efectueze o analiza de sange inainte de a incepe sa luati Simvahexal si cat timp luati Simvahexal, daca prezentati orice simptome de probleme la ficat. Aceasta este pentru a verifica cat de bine va functioneaza ficatul.
De asemenea, este posibil ca medicul dumneavoastra sa doreasca sa va efectueze analize de sange pentru a verifica cat de bine va functioneaza ficatul dupa ce incepeti sa luati Simvahexal. Cat timp luati acest medicament, medicul dumneavoastra va va monitoriza atent daca aveti diabet zaharat sau daca prezentati riscul de a face diabet zaharat. Prezentati riscul de a face diabet zaharat daca aveti valori ridicate ale zaharului si grasimilor in sange, sunteti supraponderal si aveti tensiune arteriala mare.
Spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti de o boala pulmonara grava.
Este necesar sa luati legatura imediat cu medicul dumneavoastra in cazul aparitiei unor dureri musculare inexplicabile, a sensibilitatii sau a slabiciunii musculare. Aceasta deoarece, rareori, aceste probleme musculare pot deveni grave, incluzand distrugere musculara ce poate duce la afectare renala si foarte rar au aparut decese.
Riscul de distrugere musculara este mai mare la doze crescute de Simvahexal, in special doza de 80 mg. Riscul de distrugere musculara este de asemenea mai mare la anumiti pacienti. Adresati-va medicului dumneavoastra daca oricare dintre situatiile urmatoare vi se aplica:
- consumati cantitati mari de alcool etilic
- aveti probleme renale
- aveti probleme cu glanda tiroida
- aveti varsta de 70 de ani sau peste
- sunteti femeie
- ati avut vreodata probleme musculare in timpul tratamentului cu medicamente hipocolesterolemiante numite „statine” sau fibrati
- dumneavoastra sau membrii apropiati ai familiei aveti o afectiune musculara ereditara.
Alte medicamente si Simvahexal
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau ati putea lua orice alt medicament, inclusiv din cele eliberate fara prescriptie medicala.
Daca trebuie sa utilizati acid fusidic cu administrare orala pentru a trata o infectie bacteriana, va trebui sa intrerupeti temporar utilizarea acestui medicament. Medicul dumneavoastra va va informa cand va fi sigura reinceperea tratamentului cu Simvahexal. Utilizarea Simvahexal cu acid fusidic poate determina rar slabiciune musculara, sensibilitate sau durere (rabdomioliza). Vezi mai multe informatii despre rabdomioliza
la pct. 4. Urmatoarele medicamente pot interactiona cu Simvahexal si pot creste riscul de aparitie a reactiilor adverse musculare. In aceste cazuri poate fi necesara ajustarea dozei sau intreruperea tratamentului cu simvastatina:
Itraconazol, ketoconazol, fluconazol, posaconazol, eritromicina, claritromicina, telitromicina, inhibitori ai proteazei HIV (de exemplu nelfinavir) si nefazodona. Aceste produse medicamentoase nu trebuie administrate concomitent cu comprimatele filmate de simvastatina 10 mg (vezi „Nu utilizati Simvahexal”);
Fibrati (alte medicamente pentru scaderea colesterolului cum ar fi gemfibrozil, bezafibrat);
Ciclosporina (medicament care previne respingerea transplantului);
Verapamil, diltiazem (produse medicamentoase pentru tratarea hipertensiunii arteriale sau a tensiunii toracice) si amiodarona (medicament pentru tratarea aritmiei);
Danazol (hormon sintetic, inhibitor al gonadotropinei);
Amlodipina. Pacientii tratati concomitent cu amlodipina si simvastatina prezinta un risc crescut de miopatie. Doza de simvastatina nu trebuie sa depaseasca 20 mg pe zi la pacientii care primesc medicatie concomitenta cu amlodipina;
Acid fusidic. Riscul pentru miopatie a fost crescut de administrarea concomitenta a acidului fusidic cu statine, incluzand simvastatina. S-au raportat cazuri izolate de rabdomioliza la simvastatina. Trebuie avuta in vedere intreruperea temporara a tratamentului cu simvastatina. Daca se dovedeste a fi necesar, pacientii aflati
in tratament cu acid fusidic si simvastatina trebuie monitorizati cu atentie;
Niacina (acid nicotinic). Au existat raportari de miopatie si rabdomioliza;
Colchicina. Au existat raportari de miopatie si rabdomioliza la administrarea concomitenta de colchicina si simvastatina, chiar daca aceste date sunt limitate;
Rifampicina. Pacientii care sunt in tratament de lunga durata cu rifampicina (de exemplu tratamentul tuberculozei) pot prezenta o reducere a eficacitatii simvastatinei;
Medicamente pentru administrare orala care inhiba coagularea sangelui (anticoagulante orale), deoarece efectul anticoagulant creste la administrarea concomitenta cu Simvahexal.
Medicamente care contin cobicistat (utilizate pentru tratamentul infectiei cu virusul de tip 1 al imunodeficientei umane dobandite (HIV-1)).
Lomitapida. Pentru pacientii cu hipercolesterolemie familiala homozigota, nu trebuie sa depasiti doza zilnica de 40 mg Simvahexal.
Informati medicul dumneavoastra inaintea administrarii de Simvahexal daca utilizati sau intentionati sa utilizati unul dintre medicamentele mai sus mentionate.
Interactiuni medicamentoase asociate cu un risc crescut de miopatie/rabdomioliza
Agenti de interactiune Recomandari pentru prescriere
Inhibitori ai CYP3A4 potenti: Itraconazol Ketoconazol Posaconazol Voriconazol
Eritromicina Claritromicina Telitromicina Inhibitori ai HIV proteazei (de exemplu
nelfinavir) Boceprivir Contraindicate cu simvastatina Teleprevir Nefazodona
Ciclosporina Danazol Gemfibrozil Alti fibrati (cu exceptia fenofibratului) A nu se depasi 10 mg simvastatina zilnic Acid fusidic Nu se recomanda cu simvastatina
Amiodarona Amlodipina Verapamil Diltiazem.
A nu se depasi 20 mg simvastatina zilnic
Suc de grepfrut A se evita consumul de suc de grepfrut la administrarea de simvastatina
Utilizarea Simvahexal cu alimente si bauturi
Sucul de grepfrut poate creste concentratia de simvastatin din sange. Evitati consumul de suc de grepfrut pe parcursul tratamentului cu Simvahexal.
Alcoolul etilic poate afecta actiunea simvastatinei, de aceea trebuie sa informati medicul dumneavoastra daca consumati cantitati mari de alcool etilic.
Pacienti varstnici
Nu este necesara ajustarea dozei pentru pacientii in varsta.
Copii si adolescenti (cu varste intre 10 – 17 ani )
Pentru copii si adolescenti (stadiul pubertar: baieti Stadiul Tanner II si peste si fete care sunt cel putin un an dupa menarha, cu varsta intre 10 si 17 ani) cu hipercolesterolemie familiala heterozigota, doza recomandata uzuala de initiere este de 10 mg, o data pe zi, seara. Inainte de initierea tratamentului cu simvastatina, copiilor si adolescentilor trebuie sa li se instituie o dieta hipercolesterolemianta standard, aceasta dieta trebuie continuata in timpul tratamentului cu simvastatina. Intervalul de doze recomandat este cuprins intre 10 si 40 mg pe zi, doza maxima recomandata este de 40 mg pe zi. Dozele trebuie individualizate in functie de obiectivul recomandat al tratamentului. Ajustarile trebuie
facute la intervale de 4 saptamani sau mai mult.
Experinta administrarii Simvahexal la copii in perioada prepubertatii este limitata. De aceea administrarea Simvahexal nu este recomandata la copii cu varsta sub 10 ani.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Sarcina
Siguranta utilizarii de catre femeile insarcinate nu a fost stabilita, de aceea, daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau suspectati ca sunteti gravida nu utilizati Simvahexal. Daca ramaneti gravida pe parcursul tratamentului cu Simvahexal trebuie sa intrerupeti imediat administrarea medicamentului si sa cereti sfatul medicului dumneavoastra (vezi „Nu utilizati Simvahexal”).
Alaptarea
Nu se cunoaste daca simvastatina se excreta in laptele matern. Pentru a preveni riscul aparitiei la nou-nascuti a unor reactii adverse grave, este interzis tratamentul cu Simvahexal pe perioada alaptarii. Daca terapia cu simvastatina este absolut necesara, alaptarea trebuie intrerupta. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Simvahexal nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, trebuie luat in considerare faptul ca din experienta post-autorizare au fost raportate cazuri rare de ameteala la conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.
Informatii importante privind unele componente ale Simvahexal
Simvahexal contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI SIMVAHEXAL
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Utilizati comprimatele impreuna cu o cantitate suficienta de lichid (un pahar cu apa), ca doza unica, seara. Puteti administra Simvahexal independent de orarul meselor. Comprimatele filmate pot fi divizate in doua parti egale.
Doza uzuala recomandata Vezi tabelul 2.
Doza maxima recomandata 2 comprimate filmate o data pe zi (corespunzator la 80 mg simvastatina). Medicul dumneavoastra va va stabili doza de Simvahexal pe care trebuie sa o utilizati si poate creste doza – daca este necesar – la intervale de cel putin 4 saptamani. Doza maxima de 80 mg este recomandata numai pacientilor cu hipercolesterolemie severa si cu risc crescut de complicatii cardiovasculare.
Tabelul 2: Doza initiala obisnuita Pacienti care necesita o doza initiala marita
In cazul valorilor crescute de lipide in sange 10 mg – 20 mg simvastatina o data pe zi (corespunzator la ˝ comprimat filmat de Simvahexal 40 mg) ˝ - 1 comprimate filmate
Simvahexal 40 mg o data pe zi (corespunzator la 20 mg – 40 mg simvastatina) In cazul valorilor ereditare crescute de lipide in sange (hipercolesterolemie familiala homozigota)
1 comprimat filmat Simvahexal 40 mg o data pe zi (corespunzator la 40 mg simvastatina) sau ˝ comprimat filmat Simvahexal 40 mg dimineata, 1/2 comprimat filmat Simvahexal 40 mg dupa-amiaza si 1 comprimat filmat Simvahexal 40 mg seara (corespunzator la 80 mg simvastatina pe zi) Pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare ˝ - 1 comprimat filmat Simvahexal 40 mg o data pe zi (corespunzator la 20–40 mg simvastatina)
Pentru acest dozaj, sunt disponibile comprimate filmate de Simvahexal cu un continut mai mic de substanta activa.
Administrarea concomitenta cu alte medicamente
Simvahexal este eficient atat administrat singur cat si impreuna cu schimbatori de anioni, cum ar fi colestiraminele, colestipolul. Trebuie sa utilizati Simvahexal cu doua ore inainte sau cel putin 4 ore dupa ingerarea schimbatorilor de anioni.
La pacientii care utilizeaza ciclosporina, fibrati (cu exceptia fenofibratului) concomitent cu Simvahexal, doza de simvastatina nu trebuie sa depaseasca 20 mg/zi.
Pacienti varstnici
Nu este necesara ajustarea dozei pentru pacientii in varsta.
Copii si adolescenti (cu varste mai mici de 18 ani)
Nu exista date privind eficacitatea si siguranta administrarii Simvahexal la copii. De aceea, tratamentul cu Simvahexal nu este recomandat copiilor si adolescentilor cu varste sub 18 ani.
Utilizarea in caz de disfunctie renala
In general, nu este necesara o reducere a dozei la pacientii cu disfunctie renala moderata. La pacientii cu disfunctie renala severa (clearance-ul creatininei sub 30 ml/min), administrarea unei doze zilnice de peste 10 mg simvastatina trebuie facuta cu prudenta si, daca aceasta doza este necesara, tratamentul trebuie inceput cu precautie.
Administrarea de Simvahexal este o terapie pe termen lung. Medicul dumneavoastra va decide durata tratamentului.
Va rugam adresati-va medicului dumneavoastra daca vi se pare ca efectul Simvahexal este prea puternic sau prea slab.
Daca utilizati mai mult Simvahexal decat trebuie
Daca ati utilizat o doza mai mare de medicament trebuie imediat sa contactati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
In caz de supradozaj, medicul dumneavoastra va lua masurile simptomatice si suportive necesare. Daca uitati sa utilizati Simvahexal
Daca ati uitat sa administrati o doza, nu utilizati o doza dubla pentru compensarea celei pe care ati uitat sa o luati. Continuati administrarea conform orarului obisnuit.
Daca incetati sa utilizati Simvahexal
Este posibil ca valorile concentratiilor de lipide in sange sa creasca din nou.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, desi acestea nu se manifesta la toate persoanele.
Au fost raportate urmatoarele reactii adverse:
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 utilizatori)
- scaderea numarului de hematii (anemie)
- durere de cap
- senzatie de furnicaturi, ameteala
- neuropatie periferica
- tulburari digestive (dureri abdominale, constipatie, flatulenta, indigestie, diaree, greata, varsaturi)
- inflamatia pancreasului
- colorarea in galben a pielii si a albului ochilor (hepatita)
- eruptie trecatoare pe piele, prurit, pierderea parului
- dureri musculare, sensibilitate, slabiciune sau crampe. Aceste probleme musculare pot deveni grave, incluzand distrugere musculara ce poate duce la afectare renala
- stare de oboseala intensa si prelungita
- reactii de hipersensibilitate, incluzand:
- dureri musculare grave de obicei in umeri si solduri
- eruptie trecatoare pe piele insotita de slabiciunea membrelor si a muschilor gatului
- dureri sau inflamatii articulare (polimialgie reumatica)
- inflamatia vaselor de sange (vasculita)
- invinetire neobisnuita, eruptii si umflaturi pe piele (dermatomiozita), urticarie, sensibilitate a pielii la soare, febra, congestie trecatoare la nivelul pielii
- dificultati de respiratie (dispnee) si stare de rau
- reactii asemanatoare lupusului (incluzand eruptie trecatoare pe piele, afectiuni articulare si efecte asupra celulelor sanguine)
- cresteri ale unor valori ale testelor sanguine pentru functia hepatica si a unei enzime musculare (creatin kinaza)
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 utilizatori)
- insomnie
- afectarea memoriei
- insuficienta hepatica
Cu fecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)
- depresie
- inflamatia plamanilor cauzand probleme respiratorii, inclusiv tuse persistenta si/sau dificultati de respiratie sau febra
- afectiuni ale tendonului, uneori complicate de ruptura de tendon
- afectiuni musculare mediate imun
- slabiciune musculara persistenta
- disfunctie sexuala
Reactii adverse posibile suplimentare raportate la unele statine:
- tulburari de somn, incluzand cosmaruri
- dificultati sexuale
- diabet zaharat. Acesta este mai probabil daca aveti valori ridicate de zahar si grasimi in sange, sunteti supraponderal sau aveti tensiune arteriala mare. Medicul dumneavoastra va va monitoriza cat timp luati acest medicament. Dupa punerea pe piata, au existat raportari rare de afectare cognitiva (de exemplu pierdere a memoriei, uitare, amnezie, afectarea memoriei, confuzie). Raportarile nu au fost in general grave si au fost reversibile la
intreruperea tratamentului. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA SIMVAHEXAL
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original.
Nu utilizati Simvahexal dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Simvahexal
Substanta activa este simvastatina.Fiecare comprimat filmat contine simvastatina 40 mg.
Celelalte componente sunt:
Nucleu: amidon pregelatinizat, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, butilhidroxianisol (E 320), acid citric monohidrat (E 330), stearat de magneziu;
Film: hipromeloza 6 cps, hipromeloza 15 cps, talc, dioxid de titan (E 171), oxid rosu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172).
Cum arata Simvahexal si continutul ambalajului
Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare rosu-maroniu, prevazute cu linie de rupere pe ambele fete si inscriptionate cu ”40” pe una din fete.
Cutie cu un flacon din polietilena de inalta densitate a 30 comprimate filmate.
Cutie cu 3 blistere din Al/PVC a cate 10 comprimate filmate.
S.C. SANDOZ S.R.L. Str. Livezeni nr. 7A, 540472 Targu Mures, Romania
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Sandoz Pharma Services Calea Floreasca, nr. 169A, Cladirea A, etaj 1,
Bucuresti, Sector 1 Romania Tel: +40 21 4075160
Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2016


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
HRI Vitalion în artroza avansata de gleznă
Buna ziua! Am o artroza într-un stadiu avansat la articulația gleznei, cu dureri și dificu ...
yasmin
Am colesterolul mare (300)si vreau sa beau ceai de frunze de maslin,dar iau yasmin trebuie sa ma pro ...
↳ Buna ziua! Efectul Yasmin nu este compromis de asocierea ceaiului din frunze de maslin. Administrarea preparatelor hormonale la persoanele cu hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicament pentru colesterol care sa nu afecteze ficatul
Am varsta de 55 de ani si in ultimii 4 ani am avut nevelul colesterolului cuprins intre 240 si 310. ...
↳ Buna ziua! Din pacate toate medicamentele de sinteza indicate in hipercolesterolemie sunt contraindicate in afectiunile hepatice si renale. Va suger ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament imi recomandati pentru hipercolesterolemie ?
Am 70 ani si 55 kg - colesterol total 300, LDL 210, trigliceridele si HDL normale Doresc recom pt u ...
Hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie
Am cumparat - Colesterol 1, M105, FARES, capsule. Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru un efect mai ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...