Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SIMCOR, comprimate filmate 40 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SIMCOR, comprimate filmate 40 mg

Prospect - SIMCOR, comprimate filmate 40 mg


NU comercializăm SIMCOR, comprimate filmate 40 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SIMCOR, comprimate filmate 40 mg    DCI: SIMVASTATINUM


  Produs complementar recomandat


299.95lei
Vezi detalii

Simcor face parte din clasa de medicamente cunoscuta sub denumirea de hipolipemiante.
SIMCOR , comprimate filmate 40 mg
Simvastatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Simcor si pentru ce se utilizeaza.
2. Inainte sa luati Simcor
3. Cum sa luati Simcor
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Simcor

1. CE ESTE SIMCOR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Simcor face parte din clasa de medicamente cunoscuta sub denumirea de hipolipemiante.
Nivelurile crescute de colesterol pot determina obturarea vaselor coronare ale cordului. In acest mod poate fi intrerupta oxigenarea muschiului inimii, ceea ce duce la infarct miocardic.Simcor este util in reducerea nivelului colesterolului seric, prin inhibarea enzimei necesare organismului pentru a produce colesterol. Daca suferiti de o boala coronariana cardiaca si aveti un nivel crescut al colesterolului seric, medicul va va recomanda Simcor. Acest medicament scade riscul decesului prin afectiuni coronariene si scade necesitatea interventiilor chirurgicale destinate cresterii fluxul sanguin la nivelul muschiului cardiac.

2. INAINTE SA LUATI SIMCOR
Nu luati Simcor
Daca sunteti alergic la simvastatina sau la oricare dintre celelalte componente ale Simcor;
Daca suferiti de afectiuni la nivelul ficatului sau aveti nivelul seric al enzimelor hepatice crescut;
Daca sunteti insarcinata sau alaptati;
Daca sunteti sub tratament concomitent cu itraconazol, ketoconazol, antiproteaze, amiodarona;
Daca suferiti de porfirie.
Aveti grija deosebita cand utilizati Simcor
Inaintea tratamentului cu Simcor anuntati medicul daca suferiti de afectiuni grave renale, diabet, hipotiroidism, afectiuni hepatice, alcoolism, daca dumneavoastra sau vreo ruda de-a dumneavoastra a suferit de afectiuni la nivelul muschilor. In aceste situatii, medicul va va indica o serie de analize, pentru a va evalua nivelul unor enzime musculare. Riscul de afectare musculara creste odata cu cresterea dozei de Simcor, dar si daca sunt administrate concomitent alte medicamente cu potential toxic muscular (itraconazol, ketoconazol, eritromicina, claritromicina). (vezi si cap. Folosirea altor medicamente).
Daca nu aveti alternativa in ceea ce priveste tratamentul pe termen scurt cu medicamente cu potential toxic muscular, poate fi intrerupa in aceasta perioada administrarea de Simcor. Experienta clinica a folosirii simvastatinei la pacientii varstnici este limitata, totusi eficacitatea in urma dozelor standard pare similara cu cea a populatiei generale.
In timpul tratamentului cu Simcor poate aparea slabiciune musculara, dureri sau crampe musculare. In aceste situatii, anuntati medicul. Acesta va poate indica intreruperea tratamentului. Daca urmeaza sa suferiti o interventie chirurgicala, anuntati medicul deoarece este posibil sa va intrerupa pentru cateva zile administrarea de Simcor.
Inaintea tratamentului cu Simcor, apoi periodic (ex: de doua ori pe an pentru primul an de tratament sau in interval de un an de la ultima crestere a dozei), medicul va va recomanda efectuarea de teste hepatice. Daca primiti doze de 80 mg Simcor, este necesar un test suplimentar la 3 luni. Se va acorda o atentie deosebita pacientilor cu nivele crescute ale transaminazelor serice. La acestia, testele se vor efectua prompt si mult mai frecvent. Daca nivelul transaminazelor continua sa creasca , in special daca se atinge triplul limitei superioare a normalului, administrarea simvastatinei se va intrerupe. Simcor contine lactoza, de aceea se va utiliza cu precautie la pacientii cu hipersensibilitate la lactoza.
Acest medicament nu a fost testat la copii, din punctul de vedere al sigurantei si eficacitatii. In aceste conditii, nu administrati Simcor la aceasta categorie de varsta.
Folosirea altor medicamente
Daca luati acest medicament impreuna cu altele, se poate modifica modul lor de actiune sau pot aparea reactii adverse grave. Consultati medicul in conditiile in care mai luati: gemfibrozil, fibrati, doze hipolipemiante de niacin (peste 1g/zi), ciclosporina, itraconazolul, ketoconazolul, eritromicina, claritromicina, inhibitorii proteazei HIV, nefazodona, anticoagulante cumarinice, digoxin, verapamil, diltiazem, amiodarona, tamoxifen, tacrolimus, corticosteroizi, fenitoin, fenobarbital, barbiturice, rifampicina, ciclofosfamida, carbamazepinele, omeprazol.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Folosirea Simcor cu alimente si bauturi
Absorbtia simvastatinei nu este influentata de prezenta alimentelor in tractul digestiv. Totusi, evitati administrarea Simcor cu suc de grapefruit, deoarece poate determina cresterea concentratiei plasmatice de simvastatina.
Sarcina si alaptarea
Simcor nu este indicat in timpul sarcinii si a alaptarii. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament, daca planuiti o sarcina, sunteti insarcinata sau alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca in timpul tratamentului cu Simcor va simtiti ametit. Informatii importante privind unele componente ale Simcor Nu este cazul.

3. CUM SA LUATI Simcor
Luati intotdeauna Simcor exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
In timpul tratamentului cu Simcor evitati consumul sucului de grapefruit (vezi si cap. Folosirea Simcor cu alimente si bauturi).
Urmati instructiunile medicului dumneavoastra in ceea ce priveste un regim alimentar hipocolesterolic si efectuarea de exercitii fizice.
Prezentati-va la medic ori de cate ori sunteti solicitat pentru testele sanguine.
Luati Simcor cu o cantitate suficienta de apa, fara a mesteca sau zdrobi comprimatele.
Doza uzuala este cuprinsa intre 5-40 mg/zi, administrate oral, intr-o priza unica, seara. Dozele se vor ajusta, daca este necesar, la interval de minimum 4 saptamani, pana la o doza maxima de 80 mg/zi. Doza de 80 mg/zi este recomandata doar la pacientii cu hipercolesterolemie severa si cu risc crescut de complicatii cardiovasculare. Cereti sfatul medicului dumneavoastra daca aveti orice intrebari in legatura cu dozele si modul de administrare al Simcor.
Daca luati mai mult decat trebuie din Simcor
Luarea oricarui medicament in exces poate avea serioase consecinte. Daca suspectati supradozajul, intrerupeti administrarea de Simcor si anuntati de urgenta medicul. La nevoie, se va initia un tratament specific de catre personal medical specializat.
Daca uitati sa luati Simcor
Daca ati uitat sa luati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Simcor
Intrerupeti tratamentul cu Simcor doar la recomandarea medicului. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Simcor poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca va confruntati cu vreuna din urmatoarele reactii adverse, adresati-va de urgenta medicului: dureri musculare, crampe musculare, oboseala musculara, febra, tulburari vizuale, eruptii cutanate. Si alte reactii adverse pot aparea, dar in general nu necesita ingrijiri medicale. Totusi, anuntati medicul daca va confruntati cu: dureri de cap, ameteala, amortirea extremitatilor, constipatie, dureri abdominale, balonare, greata, diaree, voma, ingalbenirea tegumentelor, hepatita, caderea parului, oboseala, disfunctii erectile, depresie, purpura. Mai pot aparea si modificari la nivelul constantelor de
laborator: cresterea nivelului seric al transaminazelor, fosfatazei alcaline si creatin-fosfokinazei (CPK), leucopenie.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA SIMCOR
Pastrati medicamentul in ambalajul original, la temperaturi sub 25şC.
Nu utilizati medicamentul dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Nu lasati medicamentele la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Simcor daca observati semne vizibile de deteriorare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Simcor
Nucleu: Microcelac® 100 (lactoza monohidrat 75% + celuloza microcristalina 25%), celuloza microcristalina(Vivapur 101), amidon partial pregelatinizat(Starch 1500), acid ascorbic, acid citric anhidru, butilhidroxianisol, dioxid de siliciu coloidal (Aerosil 200), stearat de magneziu,. Film: Opadray II 85 F 23642 (alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000 (PEG 3350), talc, oxid rosu de fer (E 172), indigo carmine (lac de aluminiu) (E132), Sunset Yellow FCF (lac de aluminiu) (E110)).
Cum arata Simcor si continutul ambalajului
Simcor 40 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate, de culoare portocalie.
Ambalajele pot contine cate un blister cu 10 comprimate filmate sau cate trei blistere cu comprimate filmate fiecare. Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Antibiotice Str. Valea Lupului, nr. 1, Iasi, Romania
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2006.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
HRI Vitalion în artroza avansata de gleznă
Buna ziua! Am o artroza într-un stadiu avansat la articulația gleznei, cu dureri și dificu ...
yasmin
Am colesterolul mare (300)si vreau sa beau ceai de frunze de maslin,dar iau yasmin trebuie sa ma pro ...
↳ Buna ziua! Efectul Yasmin nu este compromis de asocierea ceaiului din frunze de maslin. Administrarea preparatelor hormonale la persoanele cu hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicament pentru colesterol care sa nu afecteze ficatul
Am varsta de 55 de ani si in ultimii 4 ani am avut nevelul colesterolului cuprins intre 240 si 310. ...
↳ Buna ziua! Din pacate toate medicamentele de sinteza indicate in hipercolesterolemie sunt contraindicate in afectiunile hepatice si renale. Va suger ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce tratament imi recomandati pentru hipercolesterolemie ?
Am 70 ani si 55 kg - colesterol total 300, LDL 210, trigliceridele si HDL normale Doresc recom pt u ...
Hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie
Am cumparat - Colesterol 1, M105, FARES, capsule. Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru un efect mai ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...