Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SifiOpt 20 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SifiOpt 20 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie

Prospect - SifiOpt 20 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie


NU comercializăm SifiOpt 20 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SifiOpt 20 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie    DCI: COMBINATII (DORZOLAMIDUM+TIMOLOLUM)


  Produs complementar recomandat
SifiOpt este o combinatie intre doua medicamente: dorzolamida si timolol.
SifiOpt 20 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
Dorzolamida/Timolol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa il recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome ca si dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este SifiOpt si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati SifiOpt
3. Cum sa utilizati SifiOpt
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza SifiOpt
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE SIFIOPT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
SifiOpt este o combinatie intre doua medicamente: dorzolamida si timolol.
Dorzolamida apartine unui grup de medicamente numite „inhibitori de anhidraza carbonica”. Timololul apartine unui grup de medicamente numite „beta-blocante”.
SifiOpt este prescris pentru scaderea presiunii crescute din interiorul ochiului dumneavoastra, in cadrul tratamentului glaucomului, atunci cand tratamentul cu picaturi de ochi ce contin beta-blocant nu este adecvat.

2. INAINTE SA UTILIZATI SIFIOPT
Nu utilizati SifiOpt
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de dorzolamida, maleat de timolol, beta-blocante sau la oricare dintre componente.
- daca aveti acum sau ati avut in trecut probleme cu respiratia, cum sunt astm bronsic sau bronsita cronica obstructiva severa (boala pulmonara severa care poate determina respiratie suieratoare, dificultati in respiratie si/sau tuse care dureaza mult timp).
- daca aveti boli ale rinichilor severe sau antecedente de pietre la rinichi
- daca aveti o tulburare a pH-ului (balanta dintre acizi si baze) sangelui dumneavoastra
- daca aveti anumite boli de inima, inclusiv anumite tulburari ale ritmului inimii care produc o incetinire anormala a ritmului cardiac sau insuficienta cardiaca severa.
Daca dumneavoastra considerati ca vreuna dintre aceste situatii se aplica in cazul dumneavoastra, nu utilizati SifiOpt pana ce nu v-ati adresat doctorului.
Aveti grija deosebita cand utilizati SifiOpt
Daca aveti antecedente de boli de inima, probabil doctorul dumneavoastra va dori sa va controleze pulsul si alte semne ale acestor boli in timp ce utilizati SifiOpt.
Spuneti-i medicului dumneavoastra daca aveti acum sau ati avut in trecut boli ale ficatului, daca aveti slabiciune musculara sau suferiti de miastenia gravis.
De asemenea, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca suferiti sau ati suferit in trecut de probleme respiratorii, astm bronsic sau boala pulmonara obstructiva cronica, de angina Prinzmetal (dureri in piept in timp ce va odihniti), alte boli de inima (inclusiv tulburari ale ritmului inimii cum sunt incetinirea ritmului cardiac sau insuficienta cardiaca severa), boala cardiaca coronariana (simptomele pot include durere sau
apasare in piept, respiratie dificila sau senzatie de innecare), boli cauzate de circulatia slaba a sangelui (cum este boala Raynaud sau sindromul Raynaud), tensiune arteriala scazuta, diabet zaharat deoarece timololul poate masca semnele si simptomele scaderii glicemiei, hiperactivitate a glandei tiroide deoarece timololul poate masca semnele si simptomele, precum si despre orice alergii la vreunul dintre medicamentele utilizate.
Daca apare conjunctivita (roseata si iritatii ale ochiului(lor)), umflare a ochiului sau a pleoapelor, eruptii pepiele sau mancarime la nivelul ochiului sau in jurul ochiului, contactati imediat medicul. Aceste simptome pot aparea in urma unei reactii alergice sau pot reprezenta efecte secundare ale SifiOpt (Vezi „Reactii adverse posibile”).
Spuneti-i medicului dumneavoastra daca observati aparitia unei infectii la nivelul ochiului, aveti o rana la nivelul ochiului, vi s-a efectuat o interventie chirurgicala la nivelul ochiului sau observati aparitia unei reactii, inclusiv simptome noi sau agravarea celor existente. Daca purtati lentile de contact moi, este important sa le indepartati inainte de administrarea picaturilor de ochi si sa le reinserati dupa cel putin 15 minute de la utilizarea picaturilor de ochi, deoarece clorura de benzalconiu, cu rol de conservant, poate decolora lentilele de contact. Inainte de a vi se efectua o operatie (chiar daca este vorba de o interventie stomatologica), spuneti-i medicului sau stomatologului ca utilizati SifiOpt, deoarece poate sa apara o scadere brusca a tensiunii arteriale asociata anesteziei.
Utilizarea la copii si adolescenti
Exista date limitate referitoare la utilizarea de SifiOpt la sugari si copii.
Utilizarea la varstnici
In studiile cu Dorzolamide/Timolol picaturi oftalmice solutie, efectele picaturilor oftalmice solutie Dorzolamide/Timolol au fost similare atat la varstnici, cat si la pacientii mai tineri.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa informati medicul sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Aceasta recomandare este deosebit de importanta, mai ales daca vi se aplica vreuna din situatiile urmatoare:
- daca luati medicamente impotriva hipertensiunii arteriale ce sunt folosite pentru scaderea tensiunii arteriale mari sau medicamente folosite pentru tratarea bolilor de inima, cum ar fi blocante ale canalelor de calciu si beta-blocante sau digoxin
- daca luati chinidina (utilizata pentru a trata boli de inima si anumite tipuri de malarie) sau digoxin
- daca mai utilizati alte picaturi de ochi care contin beta-blocante
- daca mai utilizati alti inhibitori ai anhidrazei carbonice, cum ar fi acetazolamida. Este posibil sa luati acest tip de medicament, pe gura sau sub forma de picaturi de ochi sau printr-o alta metoda
- daca luati inhibitori de monoaminooxidaza (MAO) sau inhibitori selectivi ai recaptarii de serotonina (SSRI) care se utilizeaza in tratamentul depresiei sau al altor afectiuni
- daca luati vreun medicament parasimpatomimetic care v-a fost prescris pentru a va ajuta sa urinati. Parasimpatomimeticele mai reprezinta un tip special de medicamente care sunt folosite uneori pentru a ajuta restabilirea tranzitului intestinal normal
- daca luati narcotice cum ar fi morfina, folosita la tratamentul durerilor moderate pana la severe sau daca luati doze mari de aspirina. Desi nu exista dovezi ca clorhidratul de dorzolamida interactioneaza cu aspirina, s-a raportat ca alte medicamente asemanatoare clorhidratului de dorzolamida, administrate pe gura interactioneaza cu aspirina
- daca luati medicamente pentru tratarea diabetului zaharat sau a zaharului crescut in sange
- daca luati epinefrina (adrenalina)
- daca luati antidepresivele numite fluoxetina si paroxetine
- SifiOpt poate afecta sau poate fi afectat de alte medicamente pe care le utilizati, inclusiv alte picaturi oftalmice, folosite pentru tratamentul glaucomului.
Sarcina si alaptarea
Cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte de a lua vreun medicament. Nu utilizati SifiOpt daca sunteti gravida, decat daca medicul dumneavoastra considera necesar sa faceti acest lucru. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Nu utilizati SifiOpt daca alaptati. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament in cursul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
SifiOpt poate provoca reactii adverse cum ar fi incetosarea vederii la unii pacienti. Nu conduceti niciun vehicul si nu folositi niciun utilaj pana cand nu au disparut simptomele.
Informatii importante despre unele componente ale SifiOpt
SifiOpt contine o substanta numita clorura de benzalconiu, cu rol de conservant.
Clorura de benzalconiu poate provoca iritatii la nivelul ochiului.
Despre clorura de benzalconiu se stie ca determina decolorarea lentilelor de contact moi. Evitati contactul cu lentilele de contact moi. Lentilele de contact trebuie indepartate inainte de administrare si trebuie reinserate dupa cel putin 15 minute.

3. CUM SA UTILIZATI SIFIOPT
Utilizati SifiOpt intotdeauna exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra Daca nu sunteti sigur, adresativa medicului sau farmacistul dumneavoastra.
Doza corespunzatoare si durata tratamentului vor fi stabilite de catre doctorul dumneavoastra.
Doza uzuala este de cate o picatura administrata la nivelul fiecarui ochi afectat, de doua ori pe zi, de exemplu dimineata si seara.
Daca utilizati SifiOpt cu alte picaturi de ochi, trebuie lasat un interval de cel putin 10 minute intre administrarea SifiOpt si a celuilalt medicament.
Nu modificati doza de medicament fara a discuta in prealabil cu medicul dumneavoastra Daca trebuie sa intrerupeti tratamentul, adresati-va imediat medicului dumneavoastra
Nu trebuie sa atingeti cu varful picuratorului ochiul sau suprafetele din jurul acestuia. Acesta se poate contamina cu bacterii care pot determina aparitia unei infectii a ochiului care poate sa produca leziuni grave ale ochiului, chiar pierderea vederii. Pentru a se evita contaminarea flaconului, nu atingeti nicio suprafata cu varful picuratorului.
Instructiuni pentru utilizare:
Este recomandat sa va spalati pe maini inainte de a administra picaturile oftalmice in ochi. Poate fi mai usor sa administrati picaturile oftalmice in fata unei oglinzi.
1. Inainte de a utiliza medicamentul pentru prima oara, asigurati-va ca banda de siguranta de la gatul flaconului este intacta. Un spatiu liber intre flacon si capac este normal la un flacon sigilat.
2. Scoateti capacul flaconului.
3. Dati capul pe spate si trageti usor in jos de pleoapa inferioara pentru a forma un „buzunaras” intre pleoapa si ochiul dumneavoastra
4. Intoarceti flaconul cu varful picuratorului in jos si apasati pana cand curge o singura picatura la nivelul ochiului, asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra NU ATINGETI CU VARFUL PICURATORULUI OCHIUL SAU PLEOAPA.
5. Repetati pasii 3 si 4 si la celalalt ochi, daca medicul dumneavoastra v-a recomandat acest lucru.
6. Puneti la loc capacul si inchideti flaconul imediat dupa utilizare.
Dupa ce utilizati SifiOpt, apasati cu un deget in coltul intern al ochiului, langa nas, timp de 2 minute. Acest lucru ajuta la oprirea dorzolamide/timolol sa ajunga in restul organismului.
Daca utilizati mai mult SifiOpt decat trebuie
Este important sa respectati doza pe care v-a prescris-o medicul dumneavoastra Daca administrati prea multe picaturi la nivelul ochiului dumneavoastra sau inghititi orice cantitate din continutul flaconului, este posibil sa va simtiti rau, observand printre altele aparitia ametelilor, respiratiei dificile sau incetinirea batailor inimii. Daca simtiti vreunul dintre efectele de mai sus, adresati-va imediat medicului.
Daca uitati sa utilizati SifiOpt
Este important sa folositi SifiOpt asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra
Daca uitati sa utilizati o doza, administrati-o imediat ce v-ati amintit. Cu toate acestea, daca este aproape momentul administrarii dozei urmatoare, nu mai utilizati doza uitata si administrati medicamentul conform schemei stabilite anterior.
Nu administrati o doza dubla pentru a recupera dozele individuale uitate.
Daca incetati administrarea de SifiOpt Daca doriti sa intrerupeti administrarea acestui medicament, discutati mai intai cu medicul dumneavoastra Daca aveti intrebari suplimentare referitoare la acest medicament, adresati-va medicului sau farmacistului
Dumneavoastra

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, SifiOpt poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele. Va puteti administra picaturile in continuare, exceptand situatia in care reactiile adverse sunt grave. Daca acestea va ingrijoreaza, adresati-va unui medic sau farmacist. Nu intrerupeti tratamentul cu SifiOpt fara sa discutati in prealabil cu medicul dumneavoastra. Similar altor medicamente cu administrare oftalmica, dorzolamide/timolol este absorbit in sange. Aceasta poate determina reactii adverse similare cu cele observate la medicamentele blocante beta-adrenergice administrate oral. Incidenta reactiilor adverse dupa administrarea topica oftalmica este mai mica decat in
cazul medicamentelor administrate, de exemplu, oral sau injectabil. Reactiile adverse mentionate includ reactii observate la intreaga clasa de medicamente blocante beta-adrenergice atunci cand sunt utilizate pentru tratamentul afectiunilor oculare.
Daca dezvoltati reactii alergice generalizate, cum ar fi papule (sau eruptii insotite de mancarime), eruptie trecatoare pe piele localizata sau generalizata, , mancarime, reactie alergica brusca si severa care poate pune in pericol viata, umflarea tesuturilor de sub piele (care poate aparea in zone cum sunt fata sau membrele si poate provoca obstruarea cailor respiratorii ceea ce poate cauza dificultati de respiratie sau inghitire), trebuie sa opriti administrarea de SifiOpt si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
Urmatoarele efecte adverse pot fi observate la administrarea de SifiOpt:
Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 utilizator din 10):
Senzatie de arsura si intepaturi la nivelul ochiului, tulburari de gust
Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
Inrosire a ochiului(lor) sau a zonei din jurul lui(lor), lacrimare si senzatie de mancarime a ochiului(lor) si afectiuni ale suprafetei ochiului(lor), umflaturi si/sau iritatii la nivelul ochiului(lor) si in jurul acestora, senzatia de corp strain in ochi (eroziune corneana), scaderea sensibilitatii corneene (cand nu simti ca ai un corp strain in ochi sau cand nu simti durere), durere la nivelul ochiului, uscaciune a ochiului, vedere incetosata, durere de cap, sinuzita (senzatia unei tensiuni la nivelul nasului sau senzatia de nas plin), stare
de rau numita de asemenea greata si oboseala.
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1.000):
Ameteli, depresie, inflamarea irisului, vedere incetosata (in unele cazuri, provocata de intreruperea administrarii medicamentului pentru a trata contractia excesiva a pupilei ochiului), ritm al inimii incetinit, lesinuri, indigestie si pietre la rinichi (adesea marcate prin aparitia unei dureri bruste foarte intense, sub forma de crampa in partea inferioara a spatelui si/sau in laterale, vintre sau abdomen).
Rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10.000):
Lupus eritematos sistemic (o boala autoimuna care poate determina o inflamatie a organelor interne), senzatii de furnicaturi sau amorteala la nivelul mainilor sau picioarelor (fenomenul Raynnaud),senzatii neobisnuite (ace pe piele), dificultate de a adormi (insomnie), cosmaruri, pierderi de memorie, slabiciune musculara, disfunctie sexuala, scaderea apetitului sexual, accident vascular cerebral, miopie temporara care poate fi remediata la intreruperea tratamentului, dezlipirea stratului de sub retina care contine vase de sange, in urma interventiilor chirurgicale de filtrare, ceea ce poate cauza tulburari de vedere, caderea pleoapei superioare (determinand ochiul sa fie pe jumatate inchis), vedere dubla, formare de cruste la nivelul pleoapelor, umflare a corneei (cu simptome de tulburari de vedere), tensiune scazuta in interiorul ochiului, zgomote in urechea dumneavoastra, tensiune arteriala mica, ritm al inimii neregulat, dureri in piept, palpitatii (un ritm al inimii mai rapid si/sau neregulat), atac de cord, irigare scazuta cu sange a
creierului, insuficienta cardiaca congestiva (boala de inima manifestata prin dificultati de respiratie si umflarea mainilor si picioarelor din cauza acumularii de lichid), maini si picioare reci, circulatie a sangelui redusa in maini si picioare, crampe musculare si/sau dureri musculare la nivelul picioarelor in timpul mersului (claudicatie), dificultati de respiratie, senzatie de lipsa de aer, nas care curge sau infundat, sangerari din nas, tuse, iritatie a gatului, gura uscata, diaree, dermatita de contact, caderea parului, psoriazis sau agravare a psoriazisului, boala Peyronie (care poate determina o curbare a penisului), senzatie de slabiciune a muschilor/oboseala, reactii de tip alergic cum ar fi eruptie cutanata tranzitorie, urticarie, mancarimi si, rareori, posibile umflari ale buzelor, ochilor si gurii, respiratie suieratoare .
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):
Scaderea nivelului de glucoza din sange, edem (acumulare de lichid), reactie alergica brusc instalata, cu risc vital, cresterea semnelor si simptomelor de miastenia gravis (tulburare musculara), constrictia cailor respiratorii din plamani (predominant la pacientii cu boala preexistenta), durere musculara care nu este cauzata de exercitii fizice, eruptie cutanata de culoare alb-argintie (eruptie psoriaziforma), insuficienta
cardiaca, dureri abdominale, varsaturi.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine severa sau daca observati efecte adverse ce nu apar pe acest prospect, va rugam sa va adresati doctorului sau farmacistului, mai ales daca experimentati modificari/tulburari de vedere atunci cand folositi SifiOpt dupa o interventie chirurgicala.

5. CUM SE PASTREAZA SIFIOPT
A nu se pastra la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati SifiOpt dupa data de expirare care este inscrisa pe eticheta flaconului si pe cutia de carton, dupa EXP: Data expirarii se refera la ultima zi din acea luna.
Acest medicament nu necesita vreo temperatura speciala a mediului de pastrare.
SifiOpt trebuie utilizat intr-un interval de 28 de zile dupa prima deschidere a flaconului. De aceea, trebuie sa aruncati flaconul la 4 saptamani dupa prima deschidere, chiar daca a mai ramas solutie in el. Pentru a va ajuta sa va amintiti, notati data primei deschideri in spatiul de pe cutie. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine SifiOpt
Substantele active sunt dorzolamida si timololul. Fiecare ml contine dorzolamida 20 mg (sub forma de clorhidrat de dorzolamida 22,26 mg) si timolol 5 mg (sub forma de maleat de timolol 6,83 mg). Celelalte componente sunt: manitol (E421), hidroxietilceluloza, clorura de benzalconiu (cu rol de conservant), citrat de sodiu (E331), hidroxid de sodiu (E524) pentru ajustarea pH-ului si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata SifiOpt si continutul ambalajului
Medicamentul dumneavoastra este sub forma unei solutii sterile, incolore, limpede, usor vascoase,. SifiOpt este prezentat intr-un flacon alb-opac din polietilena cu densitate medie, prevazut cu un picurator, cu un varf sigilat din polietilena de densitate joasa si un capac din polietilena de densitate mare, cu un sigiliu de siguranta, continand 5 ml de solutie oftalmica.
Marimi de ambalaj: 1, 3 sau 6 flacoane de 5 ml.
Este posibil ca nu toate tipurile de ambalaj sa fie comercializate .
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricanti
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Oftafarma Romania S.R.L. Str. Carol Davila, nr. 105-107,
et. 2, ap. 5, sector 5, Bucuresti, Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: SifiOpt 20 mg / 5 mg / ml picaturi oftalmice, solutie
Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Medicamente
Unde pot gasi permsnent solutie oftalmica Ganfort penru glaucom. Cand se aduce hydrocortizon russei ...
clinsin med are contraindicatii ?
este contraindicat Clinsinmed in glaucom ? ...
↳ Buna ziua! Intrucat doar inhalati solutia salina si nu o ingerati, nu este o problema. Aplicati solutia la nivelul narilor si o scuipati cand ajunge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ejacularea precoce
Buna ziua,am si eu o problema cu ejacularea precoce,care este cel mai bun tratament care poate elimi ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti boli cronice (hipertensiune, afectiuni tiroidiene, glaucom, depresie, afectiuni renale sau hepatice grave) puteti lua ProHer ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
va rog ajutati-ma
buna ziua ma numesc simi si am 30 de ani sunt casatorit de 2 ani de zile viata mea sexuala este prob ...
↳ Buna ziua! Daca nu aveti nicio afectiune cronica (renala, cardiaca, diabet, glaucom, depresie, afectiuni tiroidiene), puteti lua ProHerb, cate 2 caps ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosirea pentru cei cu glaucom
Se poate folosi daca ai glaucom? ...
Boswellia - Dacia Plant, 60 comprimate reactie cu GLAUCOM
Buna ziua. Mama mea are probleme cu GLAUCOMUL si mai nou au aparut si probleme cu articulatiile de ...
↳ Buna ziua! Boswellia este contraindciata la gravide, intrucat poate determina contractii uterine. Alte contraindicatii nu sunt cunoscute. Ca reactii ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (DORZOLAMIDUM+TIMOLOLUM)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (DORZOLAMIDUM+TIMOLOLUM):
- SifiOpt
- OPTIKUM 20 mg/ml + 5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Gloptic 20 mg/ 5 mg/ml
- Cosopt fara conservant 20 mg/ml-5 mg/ml
- Cosopt 20 mg/l-5 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Sarcina si Magne B6 expirat
Sarcina si Magne B6 expirat

Sunt insarcinata si am luat o pastila de magni b6 si era expirata De ... Buna ziua! Nu este atat de grav cum vi se pare, in cazul unui comprim ...
Sfatul farmcistului Limbrici in sarcina
Limbrici in sarcina

Este recomandat duador in sarcina la 16 saptamani ? ... Buna ziua! Categoric NU! NU luati acest medicament in nici un caz! ...


Sfatul farmcistului Efect tratament Helicobacter
Efect tratament Helicobacter

Iau tratament pentru helicobacter pylori cu Ospomax,tavanic și ul ... Buna ziua! Da, responsabil pentru acest efect este medicamentul Ulcam ...


Sfatul farmcistului Fibrom și polip uterin
Fibrom și polip uterin

Ce recomandați pentru fibrom și polip uterin? Am un ciclu in ... Buna ziua! Va recomand produsul Fitofibrom stop, cate 3 capsule pe zi ...


Sfatul farmcistului gastrita atrofica
gastrita atrofica

Buna ziua,avand gatul iritat de cateva luni mi s-a recomandat o gastro ... Buna ziua! In majoritatea cazurilor gastrita atrofica este cauzata de ...