Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Septanazal 1 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Septanazal 1 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie

Prospect - Septanazal 1 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie


NU comercializăm Septanazal 1 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Septanazal 1 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie    DCI: XYLOMETAZOLINUM+DEXPANTHENOLUM


  Produs complementar recomandat


34.95lei
Vezi detalii

Septanazal spray nazal contine clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.
Septanazal 1 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie
Clorhidrat de xilometazolina/Dexpantenol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastrasau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Septanazal si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Septanazal
3. Cum sa utilizati Septanazal
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Septanazal
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Septanazal si pentru ce se utilizeaza
Septanazal spray nazal contine clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.
Clorhidratul de xilometazolina contracta rapid vasele de sange din mucoasa nazala si reduce congestia acesteia, precum si secretia de mucus. In acest fel, dispare senzatia de blocaj al nasului. Dexpantenolul este un derivat al acidului pantotenic, o vitamina care permite vindecarea ranilor si protejeaza mucoasa nasului.
Septanazal este utilizat:
- pentru decongestionarea mucoasei din inflamatiile nazale (rinite) si pentru vindecarea leziunilor mucoasei,
- pentru ameliorarea inflamatiei non-alergice a mucosei nazale (din rinita vasomotorie),
- pentru tratamentul respiratiei nazale afectate dupa chirurgia nazala.
Poate fi utilizat la adulti si copiii si adolescentii cu varsta peste 6 ani.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Septanazal
Nu luati Septanazal:
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sunteti alergic la clorhidrat de xilometazolina, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6.),
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti o inflamatie uscata, cu formare de cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca),
- daca dumneavoastra sau copilului dumneavoastra vi s-a indepartat chirurgical glanda hipofiza sau vi s-au efectuat alte interventii chirurgicale la care a fost expus meningele (membrana care acopera creierul).
Acest medicament nu trebuie utilizat la copiii cu varsta sub 6 ani.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Septanazal, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra luati inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) sau alte medicamente care pot creste tensiunea arteriala,
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti tensiune crescuta in interiorul ochiului, in special glaucom cu unghi inchis,
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti boli cardiovasculare severe ( de exemplu boala coronariana, tensiune arteriala crescuta),
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti tumora a medulosuprarenalei
(feocromocitom),
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti boli metabolice (de exemplu, activitate crescuta a glandei tiroide si prezentati crestere a transpiratiei, crestere a temperaturii corpului, crestere a numarului de batai ale inimii sau diabet zaharat),
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti o boala metabolica numita porfirie,
- daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti prostata marita.
Utilizarea in rinita cronica se poate face numai sub supraveghere medicala din cauza pericolului de atrofie a mucoasei nazale.
Utilizarea incorecta sau excesul de spray poate determina reactii adverse sistemice, in special la copii (vezi pct. Reactii adverse posibile).
Nu este indicat ca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra sa utilizati acest medicament daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra deja folositi:
- orice alte medicamente pentru tratamentul gripei,
- orice alte medicamente pentru raceala si tuse care contin substante simpatomimetice
(medicamente utilizate pentru tratarea congestiei nazale, cum sunt pseudoefedrina, efedrina, fenilefrina, oximetazolina, xilometazolina, tramazolina, nafazolina, tuaminoheptan). Utilizarea concomitenta a acestor medicamente impreuna cu Septanazal poate cre?te riscul reactiilor adverse la nivelul sistemului cardiovascular si sistemului nervos central.
Evitati contactul direct al medicamentului cu ochii.
Copii si adolescenti
Nu utilizati doze mai mari decat cele recomandate de catre medic. Va rugam intrebati medicul despre durata tratamentului si frecventa utilizarii medicamentului la copii.
Septanazal este recomandat numai copiilor si adolescentilor cu varsta de peste 6 ani. Pentru copii cu varsta sub 6 ani, este disponibil Septanazal pentru copii spray nazal, care contine doze mai mici de substante active.
Dumneavoastra trebuie sa supravegheati administrarea medicamentului la copiii si adolescentii cu varsta sub 12 ani.
Daca copilul nu se simte mai bine, sau se simte mai rau dupa 3 zile de tratament, va rugam sa va adresati medicului.
Septanazal impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sa farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Utilizarea concomitenta a Septanazal cu anumite medicamente pentru tratamentul depresiei (inhibitori ai monoaminooxidazei de tipul tranilciprominei sau antidepresive triciclice), precum si cu medicamente care cresc tensiunea arteriala, poate duce la cresterea tensiunii arteriale, ca rezultat al efectelor acestor substante asupra sistemului cardiovascular. Utilizarea concomitenta a Septanazal si a unor medicamente pentru tratamentul gripei sau pentru tuse si raceala care contin substante simpatomimetice (medicamente utilizate pentru tratarea congestiei nazale, cum sunt pseudoefedrina, efedrina, fenilefrina, oximetazolina, xilometazolina, tramazolina, nafazolina, tuaminoheptan) poate cre?te riscul reactiilor adverse la nivelul sistemului cardiovascular si sistemului nervos central.
Adresati-va medicului inaintea utilizarii Septanazal, daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra utilizati oricare dintre aceste medicamente.
Septanazal impreuna cu alimente si bauturi
Puteti administra acest medicament cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul sarcinii deoarece nu exista date privind siguranta la gravide.
Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul alaptarii, deoarece nu se cunoaste daca clorhidratul de xilometazolina trece in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Daca este utilizat conform recomandarilor, nu se asteapta ca acest medicament sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa luati Septanazal
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata pentru adulti este de un puf in fiecare nara, pana la de trei ori pe zi, dupa necesitati. Dozele depind de sensibilitatea individuala si rezultatul clinic. Nu utilizati acest medicament mai mult de 7 zile. Puteti relua tratamentul dupa o pauza de cateva zile.
Mod de administrare
Inlaturati capacul protector. Inainte de prima utilizare sau daca sprayul nu a mai fost utilizat de mult timp, pompati de cateva ori pana la aparitia unui nor fin de substanta.
Introduceti varful dispozitivului in pozitie cat mai verticala posibil intr-o nara si pompati o data. In timpul procedurii, respirati pe nas. La nevoie, repetati procedura la cealalta nara. Dupa fiecare utilizare, stergeti varful sprayului cu un servetel de hartie si puneti la loc capacul protector.
Utilizarea prelungita sau utilizarea unor doze mari de medicament poate determina o umflare premanenta si, posibil, subtierea mucoasei nazale.
Pacientii cu tensiune crescuta in interiorul ochiului (glaucom), in special glaucom cu unghi inchis, trebuie sa se adreseze medicului inainte de a utiliza acest medicament.
Utilizarea la copii si adolescenti
Doza recomandata pentru copiii si adolescentii cu varsta peste 6 ani este de un puf in fiecare nara de pana la 3 ori pe zi, , dupa necesitati. Va rugam intrebati intotdeauna medicul despre durata tratamentului la copii.
Daca luati mai mult Septanazal decat trebuie
Daca luati mai mult medicament decat trebuie sau ati inghitit accidental cantitati mari din acest medicament, pot aparea urmatoarele reactii adverse: contractie a pupilelor (mioza), dilatare a pupilelor (midriaza), febra, transpiratii, paloare a pielii, colorare albastruie a buzelor (cianoza), greata, convulsii, probleme la nivelul inimii si vaselor de sange (crestere a frecventei batailor inimii, scadere a frecventei batailor inimii, tulburari ale ritmului inimii, colaps circulator, stop cardiac, crestere a tensiunii arteriale), afectiuni respiratorii (edem pulmonar, probleme cu respiratia) si tulburari psihice.
De asemenea, puteti avea somnolenta, scadere a temperaturii corpului, reducere a numarului batailor inimii si scadere a tensiunii arteriale, oprire a respiratiei si coma.
Daca observati oricare dintre aceste simptome, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Daca uitati sa luati Septanazal
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Septanazal
Puteti intrerupe utilizarea Septanazal atunci cand nu mai aveti nevoie.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- reactii de hipersensibilitate, cum sunt umflare a pielii si mucoaselor, eruptii trecatoare ale pielii, mancarimi.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
- palpitatii (constientizare a batailor inimii), tahicardie (batai mai frecvente ale inimii), tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arteriala).
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
- agitatie, tulburari ale somnului, oboseala (somnolenta, sedare), dureri de cap, halucinatii (in special la copii),
- tulburari ale ritmului inimii (aritmii),
- umflare a mucoasei nazale (dupa intreruperea tratamentului), sangerari nazale,
- episoade convulsive (convulsii, in special la copii).
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- arsuri si uscaciune a mucoasei nazale, stranut.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Septanazal
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Termen de valabilitate dupa prima deschidere a flaconului: 3 luni.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Septanazal
Substantele active sunt: clorhidrat de xilometazolina si dexpantenol.
Fiecare ml de spray nazal, solutie, contine clorhidrat de xilometazolina 1 mg si dexpantenol 50 mg. Un puf de 0,1 ml spray nazal, solutie, contine clorhidrat de xilometazolina 0,1 mg si dexpantenol 5,0 mg.
Celelalte componente (excipienti) sunt: dihidrogenofosfat de potasiu, fosfat disodic
dodecahidratat si apa purificata.
Cum arata Septanazal si continutul ambalajului
Solutie limpede, incolora.
Septanazal este disponibil in cutii cu flacon din material plastic a 10 ml spray nazal, cu dispozitiv de pulverizare. 10 ml spray nazal, solutie asigura 100 pufuri de spray.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Septanazal. Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

– Marimer Sinuzite și Rinite,
Domnule farmacist, Referitor la – Marimer Sinuzite și Rinite, Pe ce perioada se poate utiliz ...
rinita
buna,ma numesc mirela ,care e tratamentul eficace rinitei alergice ca noi folosim bixxtonim si miere ...
↳ Buna ziua! Utilizarea pentru perioade indelungate a Bixtonimului determina atrofierea mucoasei nazale (si disparitia mirosului). Va recomand sa util ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Capsio Alergie & Sinuzita
Doctorul de familie mi-a recomandat pentru sinuzita mea Capsio Alergie si Sinuzita, un produs natura ...
↳ Buna ziua! Ardeiul iute contine o sbstanta numita capsaicina, care are efecte benefice in cazul rinitei alergice si poate fi folosita pe teermen lung ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pentru amigdale inflamate e mai bun cedax sau ketof?
baiatul meu in varsta de 1 an si jumatate i s-a dat de medicul de familie ketof ,humex siropexpector ...
↳ Buna ziua! Faceti-i cat mai repede un exudat faringian pentru a vedea la ce antibiotic este sensibil agentul patogen respectiv. Data fiind varsta pa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa XYLOMETAZOLINUM+DEXPANTHENOLUM?
Alte medicamnete care au XYLOMETAZOLINUM+DEXPANTHENOLUM:
- Septanazal pentru copii 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, solutie

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului De spre orzul verde
De spre orzul verde

V-am mai întrebat și ieri, dar vad ca nu răspundeți la ... Buna ziua! Site-ul nostru sitribuie acest produs de la Parapharm, nu ...


Sfatul farmcistului Despre Perozin
Despre Perozin

M-am dat pe laba piciorului cu Perozin gel și mă arde. Este ... Buna ziua! Da, aceasta crema are un efect de intensificare a circulat ...


Sfatul farmcistului Melanina capsule
Melanina capsule

Bună ziua! Pot sa iau melanina capsule? Precizez ca am și ni ... Buna ziua! Din cauza ca melanina migreaza la nivelul pielii este posi ...


Sfatul farmcistului examen
examen

BUNA ZIUA.AM EXAMENUL AUTO TRASEUL PESTE CATEVA ZILE.CE IMI PUTETI REC ... Buna ziua! Va recomand Ppolygemma 8, pentru astenie si memorie, util ...


Sfatul farmcistului Combinare spermotone cu Tianli
Combinare spermotone cu Tianli

Bună ziua, Pot combina Spermotone cu Tianli? Soluția Tianli ... Buna ziua! Da, se poate folosi ocazional TianLi, urmand un tratament ...


Sfatul farmcistului Medicamente Compensate
Medicamente Compensate

Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele medicamente pot fi trecute si p ... Buna ziua! Cebrium si Neurovert Forte sunt suplimente nutritive si nu ...


Sfatul farmcistului Halena
Halena

Buna ziua, ati putea oare sa ma ajutați în legătură cu ... Buna ziua! Pentru ameliorarea simptomelor ulcerului puteti lua Mastic ...