Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SANADOR, comprimate, 500 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SANADOR, comprimate, 500 mg

Prospect - SANADOR, comprimate, 500 mg


NU comercializăm SANADOR, comprimate, 500 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SANADOR, comprimate, 500 mg    DCI: PARACETAMOLUM


  Produs complementar recomandat
Sanador este indicat in tratamentul simptomatic al durerii usoare si medii.
SANADOR, comprimate, 500 mg
Paracetamol

Compozitie
Un comprimat contine paracetamol, 500 mg si excipienti: amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona K30, talc purificat, stearat de magneziu.
Grupa farmacoterapeutica
Alte analgezice, antipiretice, anilide (inclusiv combinatii), codul ATC: N02BE01
Indicatii terapeutice
Durere usoara si medie (tratament simptomatic).
Febra (tratament simptomatic).
Contraindicatii
Paracetamolul este contraindicat in insuficienta renala sau hepatica severa, deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza, alergie specifica sau hipersensibilitate la paracetamol, acid acetilsalicilic sau excipienti. Paracetamolul este contraindicat in durerile intense, in special in cele de origine viscerala sau durerile reumatice.
Copii cu varsta sub 6 ani datorita formei farmaceutice.
Precautii
Prudenta in alcoolism. Se impune prudenta in caz de insuficienta hepatica sau alcoolism cronic. Riscul supradozajului este mai mare la pacientii cu ciroza hepatica nonalcoolica. In eventualitatea unui supradozaj se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului chiar daca este asimptomatic datorita riscului intarziat de afectare hepatica severa.
Tratamentul va avea o durata pe cat posibil de scurta. In general administrarea nu trebuie sa dureze peste 5 zile decat cu aviz medical. Desi nu s-a putut pune in evidenta o alergie incrucisata cu derivatii acidului acetilsalicilic, anumiti bolnavi sensibili la acidul acetilsalicilic au prezentat reactii bronhospastice la administrarea paracetamolului. Pentru a se evita supradozajul trebuie sa se verifice absenta paracetamolului in alte medicamente administrate concomitent. In cazul insuficientei renale severe intervalul dintre prizele de paracetamol va fi de minimum 8 ore. Este necesara monitorizarea functiilor hepatice in cazul tratamentului de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente.
Copii
Trebuie utilizate formele farmaceutice si dozele recomandate fiecarei varste.
Varstnici
Nu sunt probleme specifice varstei.
Interactiuni
Alcoolul (consum cronic), medicamentele inductoare enzimatice si cele hepatotoxice cresc riscul afectarii hepatice al dozelor mari sau al tratamentului prelungit cu paracetamol. Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidona reduce efectul paracetamolului. Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagularii; in cazul administrarii dozelor mari de paracetamol (peste 2 g pe zi ) pe perioade lungi este necesara monitorizarea timpului de protrombina; nu este necesar in cazul tratamentului ocazional sau celui cronic cu doze mici. Asocierea paracetamolului cu salicilati sau antiinflamatoarele nesteroidiene, pe termen lung si la doze mari creste riscul de nefropatie, necroza papilara renala, cancer de rinichi si vezica urinara. Asocierea paracetamol-salicilati trebuie administrata pe termen scurt; diflunisalul
creste cu 50% concentratia plasmatica a paracetamolului si mareste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia. Pot sa apara valori fals scazute ale testului pentru glicemie prin metoda oxidaze/peroxidaze, o crestere falsa a valorilor acidului uric seric determinat prin testul fosfotungstic. Cresterile bilirubinei serice, ale timpului de protrombina si ale activitatii lactatdehidrogenazei si transaminazelor serice evidentiaza afectarea toxica hepatica si apar in special la doze mai mari de 8 g/zi sau administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3 g/zi. Metoclopramidul sau domperidona potenteaza absorbtia paracetamolului.
Colestiramina poate scade viteza de absorbtie a paracetamolului.
Paracetamolul creste concentratia plasmatica a cloramfenicolului.
Atentionari speciale
Sarcina si alaptarea
Desi nu exista dovezi in ceea ce priveste un posibil efect teratogen al paracetamolului, se va evita administrarea acestuia pe timpul sarcinii, mai ales in primele trei luni de sarcina. Paracetamolul se excreta in laptele matern. Comprimatele de paracetamol se pot administra pe toata durata alaptarii la doze terapeutice pe termen scurt.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu se modifica capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare
Adulti si copii peste 15 ani: 1-2 comprimate (500 mg–1 g); la nevoie se poate repeta la 4 ore, fara a se depasi 8 comprimate (4 g) pentru 24 de ore in tratamentul scurt si 2,5 g pentru 24 ore in cel pe termen lung.
6-15 ani: ˝-1 comprimat de 3-4 ori fara a se depasi 2 g in 24 ore;
Copii sub 6 ani: se contraindica datorita formei farmaceutice.
In caz de insuficienta renala cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul intre doua doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore. Se recomanda ingestia produsului cu o cantitate suficienta de lichid (aproximativ 200 ml la adult, daca este posibil). Este necesar consult medical in cursul tratamentului daca: durerea tratata, indeosebi cea artritica, persista mai mult de 10 zile la adulti sau 5 zile la copii, febra persista mai mult de 3 zile si simptomatologia se agraveaza, sau daca, administrat in faringita severa aceasta persista mai mult de 2 zile si este insotita sau este urmata de febra, cefalee, rash, greata sau varsaturi.
Se va evita consumul de bauturi alcoolice in cursul tratamentului .
Respectarea unui anumit interval de administrare evita fluctuatiile de intensitate a durerii sau febrei. Asocierea cu antiinflamatoarele nestereoidiene se va face la doze adaptate si se va evita administrarea pe termen lung.
Reactii adverse
Pot sa apara rar reactii alergice (rash cutanat, parestezii sau prurit), trombocitopenie (in general asimptomatica, rar sangerari sau hematoame, scaune negre si moi, sange in urina si fecale, pete rosii pe tegumente), agranulocitoza (faringita si febra, neasteptat), dermatita, hepatita (icter conjunctival sau tegumentar), colica renala (algie lombara puternica aparuta brusc), insuficienta renala (oligo-anurie), piurie sterila.
La doze mari si tratament prelungit paracetamolul poate produce afectarea functiei renale pana la insuficienta renala cronica (nefropatie caracteristica analgezicelor), in special la persoane cu afectarea preexistenta a rinichiului.
Supradozaj
Intoxicatia acuta se manifesta cu tulburari gastro-intestinale (diaree, pierderea apetitului, greata, varsaturi, crampe sau dureri abdominale), transpiratii intense. Simptomatologia poate sa apara la 6-14 ore dupa ingestia supradozei si poate sa dureze aproximativ 24 de ore. Dozele mai mari de 10 g la adulti si 150 mg/kg corp la copil pot provoca citoliza hepatica cu necroza ireversibila. Simptomatologia apare dupa 24–48 ore de la ingestia produsului devenind mai grava dupa 2-7 zile odata cu instalarea insuficientei hepatice. In timp se dezvolta encefalopatia hepatica (cu tulburari mintale, stare de confuzie, agitatie, stupoare), convulsii, depresie respiratorie, coma, edem cerebral, tulburari de coagulare, hemoragie digestiva, coagulare intravasculara diseminanta, hipoglicemie, acidoza metabolica si colaps cardiovascular. Odata cu leziunile toxice hepatice paracetamolul poate produce necroza tubulara renala sau chiar insuficienta renala (oligo-anurie cu hematurie sau urina tulbure). Tratamentul supradozajului se instituie urgent, chiar daca manifestarile sunt minore. Pentru reducerea absorbtiei se face evacuarea continutului gastric prin provocarea varsaturilor si lavaj gastric folosinduse solutii cu carbune activ; se administreaza oral si intravenos N-acetilcisteina.
Pentru accelerarea eliminarii se foloseste la nevoie hemodializa, hemoperfuzia sau dializa peritoneala Trebuie monitorizate functiile hepatice (TGO, TGP), timpul de protrombina si bilirubina, functiile renale si cardiace.
Tratamentul de sustinere trebuie sa mentina echilibrul hidro-electrolitic si glicemia si, la nevoie, se administreaza fitomenadiona plasma, factori ai coagularii.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ambalaj
Cutie cu 2 blistere a cate 6 comprimate
Producator S.C. Laropharm S.R.L.
Soseaua Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, judetul Ilfov, Romania
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
S.C. Laropharm S.R.L.
Soseaua Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, judetul Ilfov, Romania
Data ultimei verificari a prospectului Mai 2007


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Migrene
Buna ziua. Am luat pentru durerile de cap timp de 3 luni migrosun si tiolin, dupa recomandarea medic ...
Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
Depășire doza arterin(2pastile pe zi)
Ce ar trebui sa simt dacă am depășit doza de arterin 2 zile la rind. Nu iau alte medicamente pt ...
↳ Buna ziua! In principiu nu vor fi consecinte, cel mult s-ar putea sa resimtiti un disconfort la nivelul musculaturii (dureri de spate in special), da ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate administra
Se poate administra Cystone la inceputul sarcinii? ...
↳ Buna ziua! Puteti face administrarea doar la indicatia medicului care va urmareste sarcina. De regula dupa primul trimestru de sarcina sunt permise m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri musculare de la coloana dreapta stinga deasupra rinichilor pana în fata spre buric
Bună seara!Pe 6/12/2023 am avut un AVC TRANZITORIU dupa 12 zile am făcut infecti urinara d ...
Durere dantura
Buna...de cateva zile am dureri pe partea stanga sus dantura,nu stiu ce masea imi face probleme pt c ...
↳ Buna ziua! Medicul stomatolog nu v-a recomandat sa faceti o radiografie? Poate aveti un nerv care s-a inflamat, chiar daca in aparenta dintii sunt sa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa PARACETAMOLUM?
Alte medicamnete care au PARACETAMOLUM:
- Paracetamol/Ibuprofen Vale 1000 mg/300 mg
- Apap Forte pentru copii 40 mg/ml suspensie orala
- PADUDEN DUO 200 mg/500 mg comprimate filmate
- Sinufen 500 mg/30 mg comprimate filmate
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Combogesic 500 mg
- Combifexin 200 mg
- Coldact Sinus 500 mg/30 mg comprimate filmate
- Biofen Extra 400 mg/325mg comprimate filmate
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Vicks AntiGrip Max
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Rinomol 500 mg/3 mg
- Panacit Extra 500 mg/65 mg
- Synocam
- Sanador pentru copii
- Fervex raceala si gripa
- N-PARACETAMOL
- Lekadol
- INFLUBENE 1000 mg/12,2 mg
- GRIPPOSTAD HOT 600 mg/plic
- TRAUMOBOL
- TANTUMGRIP
- Solpadeine ExtraCaff
- Solpadeine Duo
- Pinex Raceala si Gripa
- Panadol Rapid 500 mg
- Panadol Artro 665 mg
- Valcomb 500 mg/150 mg comprimate filmate
- ULTRACOD 500 mg/30 mg comprimate
- Tramadol/Paracetamol Sandoz 37,5 mg/325 mg comprimate
- VOLTAREN EMULGEL 11,6 mg/g gel
- Parafizz 1000 mg comprimate efervescente
- PARADOREN 500 mg/60 mg
- Parabine 60 mg/1000 mg comprimate filmate
- Palgotal 75 mg/650mg comprimate filmate
- Maratia 37,5 mg / 325 mg comprimate
- Dulsifeb 24 mg/ ml solutie orala
- Trinell, comprimate filmate
- Defebryl 500 mg, comprimate
- Adol, sirop
- Zaldiar
- Clopidogrel ratiopharm
- Efferalgan supozitoare 80 mg 1-5 luni
- Efferalgan supozitoare 150 mg 6 luni - 3 ani
- Efferalgan Pediatric, solutie orala
- Efferalgan 500 mg Comprimate Efervescente
- EFERALGAN , comprimate efervescente

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...