Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Reactin 10 mg capsule moi

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Reactin 10 mg capsule moi

Prospect - Reactin 10 mg capsule moi


NU comercializăm Reactin 10 mg capsule moi!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Reactin 10 mg capsule moi    DCI: CETIRIZINUM


  Produs complementar recomandat


39.95lei
Vezi detalii

Substanta activa din Reactin 10 mg capsule moi este diclorhidrat de cetirizina, un medicament antialergic.
Reactin 10 mg capsule moi
Diclorhidrat de cetirizina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a indicat medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
Daca aveti orice reactie adversa, discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul. Aceasta include orice reactie adversa posibila chiar daca aceasta nu este mentionata in acest prospect. Vezi pct. 4. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau dupa 3 zile.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Reactin 10 mg capsule moi si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Reactin 10 mg capsule moi
3. Cum sa luati Reactin 10 mg capsule moi
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Reactin 10 mg capsule moi
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Reactinmg capsule moi si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa din Reactin 10 mg capsule moi este diclorhidrat de cetirizina.
Reactin 10 mg capsule moi este un medicament antialergic.
La adulti, adolescenti si copii cu varsta de 12 ani si peste, Reactin 10 mg capsule moi este indicat:
- pentru ameliorarea simptomelor nazale si oculare ale rinitei alergice sezoniera si perena.
- pentru ameliorarea urticariei cronice (urticaria cronica idiopatica).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Reactin 10 mg capsule moi
Nu luati Reactin 10 mg capsule moi
- daca aveti o boala a rinichilor (insuficienta renala moderata pana la severa, cu clearance al creatininei sub 50 ml/min);
- daca sunteti alergic la diclorhidratul de cetirizina, la hidroxizina sau la derivati de piperazina (substante active inrudite din compozitia altor medicamente sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6) ).
Reactin 10 mg capsule moi contine ulei de soia. Daca sunteti alergic la arahide sau soia nu utilizati acest medicament.
Atentionari si precautii
Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua Reactin 10 mg capsule moi.Daca sunteti un pacient cu insuficienta renala, va rugam sa cereti sfatul medicului; la nevoie veti lua o doza mai mica. Noua doza va fi stabilita de catre medicul dumneavoastra. Daca aveti dificultati la urinare, trebuie sa cereti sfatul medicului dumneavoastra. Daca aveti epilepsie sau prezentati un risc de aparitie a convulsiilor, trebuie sa cereti sfatul medicului dumneavoastra.
Trebuie sa opriti utilizarea acestui medicament cu cel putin 3 zile inainte de a face teste pentru alergie pe piele deoarece medicamentele antihistaminice pot afecta rezultatul acestor teste.Nu au fost observate interactiuni semnificative clinic intre alcool (la alcoolemie de 0,5 g/l, corespunzatoare ingerarii unui pahar cu vin) si cetirizina administrata in dozele recomandate. Cu toate acestea, similar tuturor medicamentelor antihistaminice, se recomanda evitarea consumului de alcool concomitent cu administrarea medicamentului.
Alte medicamente si Reactin 10 mg capsule moi
Va rugam sa spuneti medicului sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Avand in vedere modul de actiune al cetirizinei, nu se asteapta interactiuni cu alte medicamente.
Utilizarea Reactin 10 mg capsule moi cu alimente si bauturi
Alimentele nu influenteaza semnificativ absorbtia cetirizinei.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, credeti ca sunteti insarcinata sau planificati sa ramaneti insarcinata, cereti sfatul medicului dumneavoasta sau al farmacistului inainte de a lua acest medicament. Similar altor medicamente, utilizarea Reactin 10 mg capsule moi trebuie evitata la gravide. Utilizarea accidentala a medicamentului de catre o gravida nu ar trebui sa produca efecte nocive asupra fatului. Cu toate acestea, administrarea medicamentului trebuie intrerupta. Nu trebuie sa luati Reactin 10 mg capsule moi in timpul alaptarii, deoarece cetirizina se excreta in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Studiile clinice nu au evidentiat dovezi de afectare a atentiei, vigilentei si capacitatii de a conduce vehicule dupa administrarea de Reactin 10 mg capsule moi in doza recomandata.
Nu trebuie sa depasiti doza recomandata daca intentionati sa conduceti, sa efectuati activitati potential periculoase sau sa folositi utilaje. Dupa administrare trebuie sa va urmariti cu atentie raspunsul la medicament. Daca sunteti un pacient cu sensibilitate, puteti observa ca utilizarea concomitenta de alcool etilic sau a altor substante cu efect deprimant asupra sistemului nervos va poate afecta suplimentar atentia si capacitatea de reactie.
Reactin 10 mg capsule moi contine sorbitol
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la anumite glucide, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe utilizarea acestui medicament.

3. Cum sa luati Reactin 10 mg capsule moi
Cum si cand trebuie sa luati Reactin 10 mg capsule moi?
Luati intotdeauna acest medicament asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra sau farmacistul. Verificati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Va rugam sa respectati aceste instructiuni, in caz contrar Reactin 10 mg capsule moi poate sa nu fie eficace in totalitate.
Capsulele trebuie inghitite cu un pahar de lichid.
Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani:
O capsula a 10 mg o data pe zi.
Durata tratamentului:
Durata tratamentului depinde de tipul, durata si evolutia simptomelor dumneavoastra si este stabilita de catre medicul dumneavoastra.
Daca luati mai mult decat trebuie din Reactin 10 mg capsule moi
Daca credeti ca ati luat o doza prea mare de Reactin 10 mg capsule moi, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra . Acesta va decide ce masuri trebuie luate, daca este cazul. Dupa un supradozaj, reactiile adverse descrise mai jos pot sa apara cu intensitate crescuta. Au fost raportate reactii adverse cum sunt confuzie, diaree, ameteli, oboseala, durere de cap, stare generala de rau, marire a pupilelor, mancarimi, agitatie, sedare, somnolenta, stupoare, batai anormal de rapide ale inimii, tremuraturi si retentie urinara.
Daca uitati sa luzati Reactin 10 mg capsule moi
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Reactin 10 mg capsule moi
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
oboseala, uscaciunea gurii, greata, diaree, ameteli, dureri de cap, somnolenta, faringita, rinita Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
dureri abdominale, astenie (oboseala extrema), stare de rau, parestezii (senzatii anormale la nivelul pielii), agitatie, prurit, eruptie cutanata
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
tahicardie (inima bate prea repede), edem (umflare), reactii alergice, unele functii severe (foarte rare), hepatice, crestere in greutate, convulsii, agresivitate, confuzie, depresie, halucinatii, insomnie, urticarie Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
trombocitopenie (scaderea numarului de trombocite din sange), tulburari de acomodare, vedere incetosata, miscari oculare (ochi avand miscari circulare necontrolate), sincopa, tremor, disgeuzie (alterarea gustului), distonie / diskinezie (tulburari de circulatie), eliminare anormala de urina, ticuri, edem, eruptie medicamentoasa fixa
Cu frecventa necunoscuta (a carei frecventa nu poate fi estimata din datele valabile):
vertij (ameteli), pofta de mancare crescuta, amnezie (pierderea memoriei), tulburari de memorie, retentie urinara (dificultate la urinare) In cazuri foarte rare, pacientii s-au gandit la sinucidere si, daca va simtiti in acest fel, atunci intrerupeti administrarea capsulelor si consultati medicul dumneavoastra. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. La primele semne de reactie de hipersensibilitate, intrerupeti administrarea Reactin 10 mg capsule moi. Medicul dumneavoastra va evalua severitatea si va decide cu privire la orice masuri suplimentare care ar putea fi necesare. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor
Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Reactin 10 mg capsule moi
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30?C.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister.
Nu aruncati acest medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Reactin 10 mg capsule moi
Substanta activa din Reactin 10 mg capsule moi este diclorhidratul de cetirizina. O capsula contine diclorhidrat de cetirizina 10 mg.
Celelalte componente sunt: macrogol, hidroxid de potasiu 43% m/m, povidona, apa purificata, gelatina, sorbitol (E420), glicerol, lecitina, trigliceride cu lant mediu, cerneala de inscriptionare (propilenglicol, oxid negru de fer (E172), acetat de polivinil ftalat, macrogol si hidroxid de amoniu).
Cum arata Reactin 10 mg capsule moi si continutul ambalajului
Capsule incolore pana la galben pal cu continut limpede, incolor si vascos. Pe fiecare capsula moale este inscriptionat cu cerneala neagra logo-ul “C10”.
Cutie cu 7 capsule moi.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: REACTIN 10 mg capsule moi
Acest prospect a fost aprobat in Iulie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dependență TONIMER PANTHEXYL HIPERTONIC
Hristos s-a înălțat! Spuneți-mi, vă rog, dacă TONIMER PANTHEXYL poate fi fo ...
↳ Buna ziua! Acest spray contine apa de mare si nu da dependenta, se poate utiliza timp indelungat! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
durată utilizare Marimer Spray nazal
Cît timp poate fi utlizat Marimer Spray nazal contra unei rinite cronice și pe fond de regim hi ...
Rinita cronica
Buna ziua. Fata mea de 16 ani avea nasul înfundat și respira cu gura deschisă si mai greoi. Alt ...
↳ Buna ziua! Recomand administrarea Concentratului de coacaz-negru, indicat in rinite cronice, cate 6 picaturi de doua ori pe zi (inainte de micul-deju ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Capsio Alergie & Sinuzita
Doctorul de familie mi-a recomandat pentru sinuzita mea Capsio Alergie si Sinuzita, un produs natura ...
↳ Buna ziua! Ardeiul iute contine o sbstanta numita capsaicina, care are efecte benefice in cazul rinitei alergice si poate fi folosita pe teermen lung ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
– Marimer Sinuzite și Rinite,
Domnule farmacist, Referitor la – Marimer Sinuzite și Rinite, Pe ce perioada se poate utiliz ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...