Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Rasagilina Torrent 1 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Rasagilina Torrent 1 mg comprimate

Prospect - Rasagilina Torrent 1 mg comprimate


NU comercializăm Rasagilina Torrent 1 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Rasagilina Torrent 1 mg comprimate    DCI: RASAGILINUM


  Produs complementar recomandat


219.95lei
Vezi detalii

Rasagilina Torrent se utilizeaza pentru tratamentul bolii Parkinson. Poate fi utilizat cu sau fara levodopa (un alt medicament folosit pentru tratarea bolii Parkinson).
Rasagilina Torrent 1 mg comprimate
Rasagilina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semen de boala cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactie adversa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Aceasta include orice reactie adversa nementionata in acest prospect (Vezi punctul 4).

Ce gasiti in acest prospect:
Ce este Rasagilina Torrent si pentru ce se utilizeaza
Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Rasagilina Torrent
Cum sa utilizati Rasagilina Torrent
Reactii adverse posibile
Cum se pastreaza Rasagilina Torrent
Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Rasagilina Torrent si pentru ce se utilizeaza
Rasagilina Torrent se utilizeaza pentru tratamentul bolii Parkinson. Poate fi utilizat cu sau fara levodopa (un alt medicament folosit pentru tratarea bolii Parkinson).
In boala Parkinson, exista o pierdere de celule care produc dopamina in creier. Dopamina este o substanta de la nivelul creierului care este implicata in controlul miscarii . Rasagilina Torrent ajuta la cresterea si mentinerea valorilor dopaminei in creier.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Rasagilina Torrent
Nu utilizati Rasagilina Torrent
- daca sunteti alergic la rasagilina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
- daca aveti probleme severe cu ficatul.
Nu utilizati urmatoarele medicamente in timp ce luati Rasagilina Torrent
- inhibitori de monoaminooxidaza (MAO) (de exemplu pentru tratamentul depresiei sau al bolii Parkinson sau pentru orice alta indicatie), incluzand medicamente si medicamente pe baza de plante care se elibereaza fara prescriptie medicala, de exemplu sunatoare.
- petidina (un puternic calmant al durerii)
Trebuie sa asteptati cel putin 14 zile intre intreruperea tratamentului cu Rasagilina Torrent si inceperea tratamentului cu inhibitori ai MAO sau petidina.
Atentionari si precautii
Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte sa luati Rasagilina Torrent
- Daca aveti probleme usoare pana la moderate la nivelul ficatului
- Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice suspiciune referitoare la modficari la nivelul pielii.
Copii si adolescenti
Rasagilina Torrent nu este recomandata pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Rasagilina Torrent si alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente sau daca fumati sau intentionati sa va lasati de fumat.
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua urmatoarele medicamente cu Rasagilina Torrent:
- anumite antidepresive (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei si norepinefrinei (noradrenalinei), antidepresive triciclice sau tetraciclice)
- antibioticul ciprofloxacina utilizata pentru infectii
- antitusivul dextrometorfan
- simpatomimetice, cum sunt cele care intra in compozitia picaturilor oculare, compozitia
decongestionantelor nazale si a medicamentelor utilizate in tratamentul racelilor, care contin efedrina sau pseudoefedrina.
Trebuie evitata utilizarea Rasagilina Torrent concomitent cu antidepresive care contin fluoxetina sau fluvoxamina. Daca incepeti tratamentul cu Rasagilina Torrent, trebuie sa asteptati cel putin 5 saptamani dupa intreruperea tratamentului cu fluoxetina.
Daca incepeti tratamentul cu fluoxetina sau fluvoxamina, trebuie sa asteptati cel putin 14 zile dupa intreruperea administrarii Rasagilina Torrent.
Spuneti medicului daca dumneavoastra observati sau familia/ingrijitorii dumneavoastra observa faptul ca dezvoltati comportamente neobisnuite in care nu puteti rezista impulsului, nevoii sau dorintei arzatoare de a face anumite activitati periculoase sau in detrimentul dumneavoastra sau al celorlalti. Acestea se numesc tulburari de control al impulsurilor. La pacientii tratati cu rasagilina si/sau alte medicatii utilizate in tratamentul bolii Parkinson, au fost observate comportamente cum sunt compulsii, idei obsesive,
dependenta patologica de jocuri de noroc, cheltuieli excesive, comportament impulsiv, precum si o preocupare anormal de crescuta pentru sex sau o intensificare a ideilor si senzatiilor legate de sex. Medicul dumneavoastra ar putea sa fie nevoit sa modifice doza sau sa intrerupa tratamentul Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi sau planificati sa ramaneti gravida, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectul asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Rasagilina Torrent
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata de Rasagilina Torrent este de 1 comprimat de 1 mg o data pe zi.
Administrare orala. Rasagilina Torrent poate fi administrata cu sau fara alimente.
Daca ati luat mai mult Rasagilina Torrent decat trebuie
Daca credeti ca ati luat prea mult din Rasagilina Torrent comprimate, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Luati cu dumneavoastra cutia de Rasagilina Torrent pentru a o arata medicului sau farmacistului.
Daca ati uitat sa luati Rasagilina Torrent
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati urmatoarea doza normal, la ora stabilita.
Daca incetati sa luati Rasagilina Torrent
Nu incetati administrarea de Rasagilina Torrent fara a discuta inainte cu medicul dumneavoastra. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate in studiile clinice placebo controlate:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
miscari anormale (diskinezie)
dureri de cap
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
dureri abdominale
caderi accidentale
reactii alergice
febra
stari gripale (gripa)
stare generala de rau (indispozitie)
dureri la nivelul gatului
dureri in piept (angina pectorala)
tensiune arteriala scazuta la ridicarea in picioare cu simptome de ameteala / usora durere de cap (hipotensiune arteriala ortostatica)
scaderea poftei de mancare
constipatie
uscaciune a gurii
greata si varsaturi
flatulenta
valori anormale ale rezultatelor testelor sanguine (leucopenie)
dureri articulare (artralgii)
dureri musculoscheletice
inflamatia articulatilor (artrite)
amorteala si slabiciune a musculaturii mainii (sindrom de tunel carpian)
scadere in greutate
vise anormale
dificultati in coordonarea motorie (tulburari de echilibru)
depresie
ameteala (vertij)
contractii musculare prelungite (distonie)
secretii mucoase (rinita)
iritatii ale pielii (dermatita)
eruptie pe piele
roseata a ochilor (conjunctivita),
senzatie imperioasa de a urina.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane):
atac cerebral (accident vascular cerebral)
atac de cord (infarct miocardic)
eruptii trecatoare (veziculobuloase pe piele)
In plus, s-a raportat cancer de piele la aproximativ 1% dintre pacientii inclusi in studiile clinice placebo controlate. Totusi, datele stiintifice sugereaza ca boala Parkinson, si nu un anumit medicament in special, este asociata cu un risc crescut de cancer de piele (nu in mod exclusiv melanom). Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice suspiciune privind modificari la nivelul pielii dumneavoastra. Boala Parkinson este asociata cu simptome de halucinatie si confuzie. In perioada de dupa punerea pe piata a medicamentului aceste simptome au fost observate la pacienti cu boala Parkinson tratati cu Rasagilina Torrent. Au existat cazuri in care pacientii, care in perioada in care au luat una sau mai multe medicatii pentru tratamentul bolii Parkinson, nu au fost capabili sa reziste impulsului, nevoii sau tentatiei de a face o actiune ce ar fi putut fi periculoasa pentru ei sau pentru ceilalti. Acestea se numesc tulburari de control ale impulsurilor. La pacientii tratati cu Rasagilina Torrent si/sau alte medicatii utilizate in tratamentul bolii
Parkinson au fost observate urmatoarele:
- idei obsesive sau comportament impulsiv.
- impuls puternic de a juca in mod excesiv jocuri de noroc in ciuda consecintelor grave la nivel personal sau familial.
- interes si comportament sexual alterat sau crescut la un nivel semnificativ pentru dumneavoastra sau pentru ceilalti, de exemplu cresterea apetitului sexual.
- cheltuieli sau cumparaturi excesive incontrolabile.
Spuneti medicului dumneavoastra daca manifestati oricare dintre aceste comportamente; veti discuta cu acestia despre metode de a controla sau reduce aceste simptome.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1, Bucuresti 011478- RO, Tel: + 4 0757 117 259, Fax: +4 0213 163 497, e-mail:
[email protected]. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Rasagilina Torrent
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A nu se utiliza acest medicament dupa data de expirare, care este inscriptionata pe cutie, pe ambalajul comprimatului sau pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Rasagilina Torrent
Substanta activa este Rasagilina.
Fiecare comprimat filmat contine 1 mg rasagilina (ca tartrat de rasagilina).
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina PH 200 si PH 101, amidon din porumb, amidon din porumb pregelatinizat, talc, acid stearic, stearil fumarat de sodiu.
Cum arata Rasagilina Torrent si continutul ambalajului
Rasagilina Torrent comprimate se prezinta sub forma de comprimate de culoare alba pana la aproape alba, rotunde, plate, cu margini tesite (6,5 mm)
Medicamentul este disponibil in cutii cu blistere continand 7, 10, 14, 20, 28, 30, 40, 42, 50, 56, 60, 70, 80, 84, 90, 98, 100, 112 comprimate.
Cutiile cu 30 si 100 comprimate sunt ambalate in flacoane cu capace prevazute cu sistem de inchidere securizat pentru copii care contine desicant (silicagel). Desicantul, folosit pentru a pastra comprimatele uscate, nu trebuie inghitit.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Torrent Pharma S.R.L. Str. Stirbei Voda, Nr. 36, Etajul 2, Biroul A,
Sector 1, Bucuresti, Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Rasagilina Torrent 1 mg comprimate
Acest prospect a fost revizuit in februarie 2016.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Caut înlocuitor Extraveral și Distonocalm
Mamica mea are 77 ani și este pacient cu boala Parkinson. Va rog sa îmi comunicați cu ce ...
Parkinson
In tratamentul cu Isicom pentru parkinson pot ajuta cu tonotil? Exista specificatii in acest sens? A ...
Anticarcel in Parkinson
Se poate folosi medicam. Anticarcel in contractiile musculare provocate de B. Parkinson ? ...
↳ Buna ziua! Nu, mecanismul producerii acestor contractii nu poate fi blocat prin administrarea de minerale. Carceii pot sa apara din cauza unor carent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Depresia de iarna
Am cateva intrebari legate de depresia de iarna. Este posibil sa se datoreze unui deficit de dopamin ...
↳ Buna ziua! Depresia prin deficit de dopamina apare rar, mai ales la pacientii suferind de boala Parkinson. In cazul depresiei de iarna se pare ca me ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Parkinson
Ce concentrație recomandați și care este forma(ulei sau tablete) pentru Parkinson sta ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa RASAGILINUM?
Alte medicamnete care au RASAGILINUM:
- Hiperavia 1 mg
- Sagilia 1 mg comprimate
- Rasigerolan 1 mg comprimate
- Ralago 1 mg comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...