Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Pumpan picaturi orale, solutie

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Pumpan picaturi orale, solutie

Prospect - Pumpan picaturi orale, solutie


NU comercializăm Pumpan picaturi orale, solutie!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Pumpan picaturi orale, solutie    DCI: HOMEOPATE


  Produs complementar recomandat


56.5lei
Vezi detalii

Pumpan este un medicament homeopat utilizat pentru tulburari ale inimii.
Pumpan picaturi orale, solutie
Crataegus D1, Arnica montana D6, Kalium carbonicum D6, Digitalis purpurea D12,
Convallaria majalis D12

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Pumpan cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Pumpan si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Pumpan
3. Cum sa utilizati Pumpan
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Pumpan
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE PUMPAN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Pumpan este un medicament homeopat utilizat pentru tulburari ale inimii.
Acest medicament este un compus format din diferite remedii homeopate unice.
Combinatia specifica de componente care se completeaza unul pe altul in privinta eficacitatii conduce la o gama mai larga de indicatii, crescand siguranta si simplificand tratamentul. Homeopatia va fi inteleasa ca o terapie de reglare care amelioreaza simptomele acute si cronice. Indicatii: Pumpan este utilizat in mod traditional, conform principiilor terapeutice homeopate pentru ameliorarea unor simptome de origine cardiaca, fara afectare organica ?i anume: palpitatii, dureri retrosternale (in piept), oboseala, dureri de cap, somnolenta, insomnii, iritabilitate, anxietate (stare de panica) nocturna,
tulburari circulatorii periferice. Pumpan este indicat administrarii la adulti.

2. INAINTE SA UTILIZATI PUMPAN
Nu utilizati Pumpan
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte
componente ale Pumpan.
- daca aveti batai neregulate ale inimii (aritmie cardiaca), nu utilizati Pumpan fara recomandarea medicului dumneavoastra.
Aveti grija deosebita cand utilizati Pumpan
La initierea tratamentului cu medicamente homeopate poate sa apara o agravare temporara a simptomelor preexistente (agravare initiala), datorita stimularii sistemului imunitar al organismului. Aceasta stare nu constituie un pericol. Un tratament continuu, inadecvat, poate determina aparitia unor noi simptome.
Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi influentata de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viata, de stimulente, alcool etilic si tutun.
Daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile de utilizare a Pumpan, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra pentru recomandari.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Pana in prezent nu exista informatii cu privire la interactiuni cu alte medicamente.
In cazul tratamentului in asociere cu alte medicamente pentru afectiuni cardiace, modul de administrare si doza trebuie stabilite numai sub supravegherea unui medic.
Utilizarea Pumpan impreuna cu alimente si bauturi
Pentru a asigura o eficacitate maxima, Pumpan trebuie administrat cu 30 de minute inainte de masa sau cu cel putin o ora dupa masa. Pumpan poate fi administrat ca atare sau diluat in prealabil intr-o cantitate mica de apa.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Pumpan trebuie administrat cu prudenta la femeile gravide sau care alapteaza; pana in prezent nu sunt disponibile informatii legate de posibilele riscuri ale utilizarii Pumpan in timpul sarcinii si alaptarii. Trebuie avut in vedere continutul de alcool etilic 43% (m/m): un ml de solutie contine 0,40 g alcool etilic.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pumpan nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Trebuie avut in vedere continutul de alcool etilic 43% (m/m): vezi si punctul de mai jos.
Informatii importante privind unele componente ale Pumpan
Acest medicament contine 50,6 vol % alcool (etanol), adica pana la 160 mg per doza, echivalent cu 4 ml bere, 1,7 ml vin per doza. Poate fi daunator persoanelor cu etilism.
Acest lucru trebuie avut in vedere la femeile gravide sau care alapteaza, copii si grupuri cu risc crescut cum sunt pacienti cu boli hepatice sau epilepsie.

3. CUM SA UTILIZATI PUMPAN
Utilizati intotdeauna Pumpan exact asa cum se recomanda in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza initiala este 10 picaturi, de 3 ori pe zi, timp de maxim 2 luni. Dupa
stabilizarea starii medicale, se poate trece la schema de administrare de 2 ori pe zi (doza de intretinere).
La initierea tratamentului, pentru afectiunile acute, se administreaza la fiecare 30- 60 de minute (de maxim 8 ori). Odata cu ameliorarea simptomelor, frecventa administrarii trebuie redusa la de 3 ori pe zi. Pentru a asigura o eficacitate maxima Pumpan trebuie administrat cu 30 de minute inainte de masa sau cu cel putin o ora dupa masa. Pumpan poate fi administrat ca atare sau diluat in prealabil intr-o cantitate mica de apa.
Pumpan nu este recomandat pentru administrare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani datorita datelor limitate privind siguranta si eficacitatea la acest grup de varsta si datorita continutului in alcool etilic.
Daca utilizati mai mult Pumpan decat trebuie
Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.
Daca uitati sa utilizati Pumpan
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati cat mai repede urmatoarea doza. Daca incetati sa utilizati Pumpan
Inainte de a inceta utilizarea Pumpan cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Pumpan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti
Frecvente: afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti
Mai putin frecvente: afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti
Rare: afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
In cazuri rare poate sa apara o crestere a frecventei episoadelor de tahicardie (batai rapide ale inimii) si in cazuri foarte rare de batai rare ale inimii, aparute in timpul noptii. Daca apar aceste simptome, tratamentul trebuie intrerupt.
Pana in prezent, nu au fost raportate alte reactii adverse.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA PUMPAN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Dupa ambalare pentru comercializare: A se pastra la temperaturi sub 30 C.
Pentru flaconul in uz: A se pastra la temperaturi sub 25 C. A se pastra flaconul in cutie pentru a fi protejat de lumina. Nu utilizati Pumpan dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Perioada de valabilitate dupa prima deschidere a flaconului este de 6 luni.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Pumpan
Substantele active continute intr-un mililitru sunt: Crataegus D1 0,2 ml, Arnica montana D6 0,1 ml, Kalium carbonicum D6 0,1 ml, Digitalis purpurea D12 0,1 ml, Convallaria majalis D12 0,1 ml. Un ml contine aproximativ 25 picaturi.
Celelalte componente sunt: alcool etilic, apa purificata .
Cum arata Pumpan si continutul ambalajului
Pumpan este o solutie limpede, galbuie pana la galben roscat.
Pumpan contine extracte naturale din plante, astfel incat gustul si mirosul pot sa fie diferite si poate avea un aspect usor tulbure. Aceasta nu influenteaza calitatea si eficacitatea medicamentului.
Ambalaj
Cutie cu un flacon din sticla bruna, prevazut cu picurator din PEJD si capac din PEID a 20 ml picaturi orale, solutie.
Cutie cu un flacon din sticla bruna, prevazut cu picurator din PEJD si capac din PEID a 50 ml picaturi orale, solutie.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
SC Hipocrate 2000 SRL Strada Prahova, nr. 6A, sector 1, 012423 Bucuresti
Romania Tel: +4 (0)21 315 03 44 Fax +4 (0)21 668 00 08 e-mail: office@omega-pharma.ro {Sigla Omega Pharma} Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cu ce tratament naturist as putea inlocui olanzapina ?
Buna ziua ! Va rog frumos sa mi spuneti cu ce tratament naturist pot inlocui olanzapina? Am incer ...
cu ce putem inlocui stivarga?
eu folosesc stivarga de 12 zile cu efecte secundare ; palpitatii ,lipsa poftei de mancare, durer ...
Memory blend
Va rog sa mi spuneti dacă acest supliment alimentar (Memory blend)pe care as vrea sa l iau pe ...
↳ Buna ziua! Ginsengul siberian, spre deosebire de cel chinezesc NU produce cresteri ale tensiunii arteriale sau palpitatii, fiind inlocuitorul ideal l ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Folosire bootburn intensive
buna ziua, As dori sa stiu care sunt contraindicatiile pentru a consuma 2 plicuri de bootburn inte ...
↳ Buna ziua! Din cauza continutului in cofeina, va puteti confrunta cu insomnii, palpitatii, agitatie, daca luati 2 plicuri Bootburn Intensive pe zi. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
palpitatii
Bun gasit! va rog,pentru palpitatii medicul endocrinolog mi-a recomandat metoprolol de 50 mg 2/ zi; ...
palpitatii la inima
buna ziua! mama are palpitatii la inima,,are bataile inimi 125,,150,,va rog imi puteti spune din ce ...
↳ Buna ziua! Mama dumneavoastra trebuie sa mearga la medic si sa urmeze tratamentul recomandat de acesta. Poate asocia Paducel capsule sau ceai, pentr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate
⌈≡⌋ Recomandăm:
Avocat Marius-Catalin Predut

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Pentru bubite pe penis
Pentru bubite pe penis

Vreau un remediu pentru bubitele de pe penis ... Buna ziua! Aplicati Betadine unguent, minim 7 zile, in strat subtire, ...


Sfatul farmcistului Regenon 60 mg
Regenon 60 mg

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca gasesc Regenon 60 mg. Am n ... Buna ziua! Regenon nu se poate comerciliza on-line conform legislatie ...Sfatul farmcistului Alăptare
Alăptare

Buna seara, As dori să știu dacă aceste capsule (Ladi ... Buna ziua! Din pacate nu exista dovezi cum ca ingredientele din Ladi ...Sfatul farmcistului deficit de atentie la 10 ani
deficit de atentie la 10 ani

Buna ziua! Am un baiat de 10 ani cu deficit de atentie,Imi puteti reco ... Buna ziua! Recomand administrare Infostim Junior, cate o capsula pe z ...


Sfatul farmcistului E bun si pentru copii de 5 ani?
E bun si pentru copii de 5 ani?

Voiam sa stiu daca pot sa-l administrez si la.copii de 5 ani. Multumes ... Buna ziua! Acest supliment este destinat adultilor, in cazul copiilor ...