Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Propecia 1 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Propecia 1 mg comprimate filmate

Prospect - Propecia 1 mg comprimate filmate


NU comercializăm Propecia 1 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Propecia 1 mg comprimate filmate    DCI: FINASTERIDUM


  Produs complementar recomandat
Propecia este utilizat pentru tratamentul caderii parului de tip masculin (cunoscuta si sub denumirea de alopecie androgenica) la barbati cu varsta cuprinsa intre 18 si 41 ani.
Propecia 1 mg comprimate filmate
Finasterida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Propecia si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Propecia
3. Cum sa luati Propecia
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Propecia
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Propecia si pentru ce se utilizeaza
Propecia contine substanta activa finasterida.
Propecia este destinat utilizarii doar de catre barbati.
Propecia este utilizat pentru tratamentul caderii parului de tip masculin (cunoscuta si sub denumirea de alopecie androgenica) la barbati cu varsta cuprinsa intre 18 si 41 ani. Daca dupa ce cititi acest prospect aveti intrebari referitoare la caderea parului de tip masculin, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra. Caderea parului de tip masculin este o afectiune frecventa, presupusa a fi determinata de o asociere de factori ereditari si un anumit hormon numit dihidrotestosteron (DHT). DHT contribuie la scurtarea fazei de crestere a parului si la subtierea firului de par.
La nivelul pielii capului (scalp), Propecia scade in mod specific nivelele de DHT prin blocarea unei enzime (5?-reductaza de tip II), care converteste testosteronul in DHT. Numai barbatii cu alopecie usoara pana la moderata, insa nu completa, se pot a?tepta sa beneficieze de utilizarea Propecia. La majoritatea barbatilor tratati cu Propecia timp de 5 ani, progresia caderii parului a incetinit si cel putin jumatate dintre acestia au avut si o imbunatatire a cresterii parului.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Propecia
Nu luati Propecia:
- daca sunteti femeie (deoarece acest medicament este destinat barbatilor, vezi „Sarcina”). A fost demonstrat in studii clinice ca Propecia nu are efect la femeile care prezinta caderea parului.
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la finasterida sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (vezi punctul. 6).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Propecia, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Efecte asupra antigenului specific prostatic (PSA)
Propecia poate afecta un test de sange numit PSA (antigen specific prostatic) pentru depistarea cancerului de prostata. Daca v-ati facut testul PSA, trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist ca luati Propecia deoarece Propecia scade concentratiile PSA.
Efecte asupra fertilitatii
Infertilitatea a fost raportata la barbatii care iau finasterida timp indelungat si prezinta alti factori de risc care pot afecta fertilitatea. Normalizarea sau imbunatatirea calitatii lichidului seminal a fost raportata dupa intreruperea tratamentului cu finasterida. Nu au fost efectuate studii clinice de lunga durata privind efectul finasteridei asupra fertilitatii la barbati.
Cancer de san
Vezi pct. 4.
Copii si adolescenti
Propecia nu trebuie administrat la copii si adolescenti. Nu exista date care sa demonstreze eficacitatea sau siguranta administrarii finasteridei la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Propecia impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Propecia este doar pentru tratamentul caderii parului de tip masculin, la barbati. Pentru efecte asupra fertilitatii la barbati, vezi pct. 2.
Femeile nu trebuie sa utilizeze Propecia datorita riscului asupra sarcinii.
Nu atingeti comprimatele de Propecia rupte sau sfaramate daca sunteti o femeie gravida
sau este posibil sa fiti gravida.
Daca substanta activa din Propecia se absoarbe dupa utilizare orala sau prin piele la o femeie gravida cu un fat de sex masculin, aceasta poate determina anomalii ale organelor sexuale la fat.
Daca o femeie gravida vine in contact cu substanta activa din Propecia, trebuie sa se adreseze unui medic.
Comprimatele de Propecia sunt filmate (acoperite de o pelicula), prevenindu-se astfel contactul cu substanta activa in cursul utilizarii normale.
Daca aveti intrebari, adresati-va medicului dumneavoastra.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista date care sa sugereze faptul ca administrarea Propecia va afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Propecia contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Propecia
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de un comprimat in fiecare zi. Comprimatul poate fi luat cu sau fara alimente. Medicul dumneavoastra va va ajuta sa stabiliti daca Propecia este potrivit pentru dumneavoastra. Este important sa luati Propecia atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra. Propecia poate actiona pe o lunga perioada de timp numai daca continuati sa il utilizati.
Daca luati mai mult Propecia decat trebuie
Daca din greseala ati luat mai multe comprimate decat trebuia, discutati imediat cu medicul dumneavoastra. Propecia nu va actiona mai repede sau mai bine daca luati mai mult de o data pe zi. Daca uitati sa luati Propecia
Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa luati Propecia
Este posibil sa dureze 3 pana la 6 luni pana la aparitia efectului complet. Este important sa continuati sa luati Propecia atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca intrerupeti administrarea Propecia, este posibil sa pierdeti parul aparut in 9 pana la 12 luni de tratament. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse au fost, in general, temporare pe parcursul tratamentului sau au disparut la intreruperea tratamentului. Intrerupeti administrarea Propecia si discutati imediat cu medicul dumneavoastra daca aveti oricare
dintre urmatoarele simptome: umflarea buzelor, fetei, limbii si a gatului; dificultati la inghitire;
umflaturi sub piele (urticarie) si dificultati in respiratie.
Trebuie sa raportati imediat medicului dumneavoastra orice modificari la nivelul tesutului mamar cum sunt noduli, durere, crestere in volum sau scurgere la nivelul mamelonului deoarece acestea pot fi semne ale unei boli grave, cum este cancerul de san.
Reactii adverse mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane
- dorinta scazuta pentru sex
- dificultati in obtinerea erectiei
- tulburari de ejaculare cum este scaderea cantitatii de sperma eliminata
- stare depresiva
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile
- reactii alergice cum sunt eruptii trecatoare pe piele ?i senzatie de mancarime
- umflarea sanilor sau sensibilitate la nivelul sanilor
- dureri testiculare
- batai rapide ale inimii
- dificultate in obtinerea erectiei, care persista dupa intreruperea tratamentului
- scaderea apetitului sexual, care persista dupa intreruperea tratamentului
- tulburari de ejaculare, care persista dupa intreruperea tratamentului
- infertilitate la barbati si/sau calitate slaba a lichidului seminal
- cresterea valorilor enzimelor hepatice.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Propecia
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Propecia
Substanta activa este finasterida. Fiecare comprimat contine finasterida 1 mg.
Celelalte componente sunt:
Nucleu: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu, docusat sodic, stearat de magneziu.
Film: talc, hipromeloza, hidroxipropilceluloza, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172) si oxid rosu de fer (E 172).
Cum arata Propecia si continutul ambalajului
Comprimatele filmate de Propecia sunt ambalate in blistere.
Comprimatele sunt de culoare cafenie, forma convexa, octagonala, marcate cu „P” pe o fata si cu „PROPECIA” pe cealalta fata.
Marimi de ambalaj: Cutie cu 4 blistere din Al/Al a cate 7 comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul:
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Merck Sharp & Dohme Romania S.R.L.
Bucharest Bussiness Park, Sos. Bucuresti-Ploiesti Nr.1A,
Cladirea C1, Etaj 3, Sector 1, Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost revizuit in Decembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Imi cade parul
BUNA ZIUA AM O MARE PROBLEMA AM 22 de ani si am urme de chelie..la spate am o carare cu vedere destu ...
reactii adverse:caderea parului?
Buna ziua!Am folosit medrol 16 A,dupa o reteta a unui medic specialist,pentru o alergie a pielii foa ...
↳ Buna ziua! Varsaturile inchise si scaunul inchis la culoare impun vizita urgenta la medic si pot fi cauzate de administrarea Medrol. Caderea parului ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
proteinele
proteinele din capsule sunt ca steroizii?imi afecteaza in vreun fel organismul? ...
↳ Buna ziua! Nu se poate pune semnul egal intre proteinele din suplimentele nutritive si steroizi, deoarece acestia din urma sunt hormoni ce cresc sin ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...