Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Prograf 5 mg capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Prograf 5 mg capsule

Prospect - Prograf 5 mg capsule


NU comercializăm Prograf 5 mg capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Prograf 5 mg capsule    DCI: TACROLIMUSUM


  Produs complementar recomandat


16.95lei
Vezi detalii

Prograf face parte dintr-un grup de medicamente numite imunosupresoare. Dupa un transplant de organ (ficat, rinichi, inima), sistemul dumneavoastra imunitar va incerca sa respinga noul organ.
Prograf 0,5 mg capsule
Prograf 1 mg capsule
Prograf 5 mg capsule
Tacrolimus

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Prograf si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Prograf
3. Cum sa utilizati Prograf
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Prograf
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Prograf si pentru ce se utilizeaza
Prograf face parte dintr-un grup de medicamente numite imunosupresoare. Dupa un transplant de organ (ficat, rinichi, inima), sistemul dumneavoastra imunitar va incerca sa respinga noul organ. Prograf este utilizat in scopul de a controla raspunsul imun, permitand organismului dumneavoastra sa accepte organul transplantat. Prograf este adesea utilizat in combinatie cu alte medicamente imunosupresoare. Prograf mai poate fi recomandat in caz de rejet al organului transplantat, ficat, rinichi, cord sau oricare alt
organ, cand tratamentul anterior nu a putut controla raspunsul imun dupa transplant.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Prograf
Nu utilizati Prograf:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la tacrolimus sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare antibiotic macrolidic (de exemplu eritromicina, claritromicina, josamicina).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Prograf, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Va fi nevoie sa utilizati Prograf zilnic atat timp cat aveti nevoie de imunosupresie pentru prevenirea rejetului acut al organului transplantat. Trebuie sa fiti in contact permanent cu medicul dumneavoastra.
Din cand in cand, pe parcursul tratamentului cu Prograf, este posibil ca medicul dumneavoastra sa doreasca sa efectuati anumite teste (inclusiv analize de sange, urina, de evaluare a functiei cardiace, examen oftalmologic si neurologic), pentru a stabili care este doza corespunzatoare de Prograf pentru dumneavoastra.
Trebuie evitata folosirea altor remedii cum ar fi preparatele din plante continand sunatoare (Hypericum perforatum) sau orice alte preparate din plante, intrucat acestea pot afecta eficacitatea si doza de Prograf de care aveti nevoie. Va rugam sa va consultati medicul inainte de a lua orice preparate sau remedii din plante.
Daca aveti probleme hepatice sau ati avut o afectiune care ar fi putut sa va afecteze ficatul, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra, pentru ca ar putea sa influenteze doza de Prograf pe care o primiti.
Daca aveti diaree de cel putin o zi, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra, care ar putea considera necesara ajustarea dozei de Prograf pe care o primiti.
Limitati-va expunerea la razele soarelui si lumina UV (ultravioleta) in timpul administrarii de Prograf prin purtarea de obiecte de imbracaminte cu rol de protectie si prin utilizarea de creme cu factor de protectie mare. Aceasta deoarece tratamentul cu imunosupresoare poate creste riscul de aparitie a unor cancere de piele.
Daca este necesara efectuarea unor vaccinuri, va rugam sa va informati medicul inainte de administrarea lor. Medicul va va sfatui ce este cel mai bine sa faceti.
Prograf impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Prograf nu trebuie utilizat in asociere cu ciclosporina.
Concentratiile Prograf din sange pot fi modificate de celelalte medicamente pe care le luati, iar concentratiile din sange ale acelor medicamente pot fi influentate de Prograf, fiind necesara intreruperea, cresterea sau scaderea dozei de Prograf. Va rugam sa comunicati medicului in mod special daca luati sau ati luat recent medicamente avand urmatoarele substante active:
- medicamente antifungice si antibiotice, in special cele cunoscute sub denumirea de antibiotice macrolide, utilizate in tratamentul infectiilor, de exemplu ketoconazol, fluconazol, itraconazol, voriconazol, clotrimazol, eritromicina, claritromicina, josamicina si rifampicina
- inhibitori de proteaza (de exemplu, ritonavir, nelfinavir, saquinavir) utilizati in tratamentul infectiei HIV
- inhibitori de proteaza a virusului hepatitic C (de exemplu, telaprevir, boceprevir) utilizati in tratamentul hepatitei C
- omeprazol sau lansoprazol, utilizate pentru tratamentul ulcerului gastric
- tratamente hormonale cu etinilestradiol (de exemplu, contraceptive orale) sau danazol
- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau afectiunilor cardiace, cum sunt nifedipina, nicardipina, diltiazem si verapamil
- medicamente anti-aritmice (amiodarona) utilizate pentru controlul aritmiilor (batai neregulate ale inimii)
- medicamente cunoscute sub denumirea de “statine”, utilizate in tratamentul valorilor crescute ale colesterolului si trigliceridelor
- fenitoina sau fenobarbital, folosite pentru tratamentul epilepsiei
- corticosteroizi precum prednisolon si metilprednisolon
- antidepresivul nefazodona
- preparate din plante continand sunatoare (Hypericum perforatum) sau extracte din Schisandra sphenanthera
Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati sau daca este nevoie sa utilizati ibuprofen, amfotericina B, antivirale (de exemplu aciclovir). Acestea pot agrava problemele renale sau ale sistemului nervos daca sunt administrate impreuna cu Prograf.
De asemenea, trebuie sa il informati pe medicul dumneavoastra daca in timpul tratamentului cu Prograf luati suplimente de potasiu sau anumite diuretice care economisesc potasiu (de exemplu amilorid, triamteren sau spironolactona), antiinflamatoare nesteroidiene (denumite AINS, de exemplu, ibuprofen), anticoagulante sau antidiabetice orale.
Daca este necesara efectuarea unor vaccinuri, va rugam sa informati medicul inainte de administrarea lor.
Prograf impreuna cu alimente si bauturi
In general, trebuie sa luati Prograf pe stomacul gol, cu cel putin 1 ora inainte sau la 2-3 ore dupa masa. Trebuie evitat consumul de grepfrut si suc de grepfrut in timpul tratamentului cu Prograf.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Prograf se excreta in laptele matern. De aceea nu trebuie sa alaptati in timpul tratamentului cu Prograf.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje sau masini daca va simtiti ametit sau somnolent sau daca aveti tulburari de vedere dupa administrarea Prograf. Aceste efecte sunt mult mai frecvente in cazul consumului de bauturi alcoolice in timpul tratamentului cu Prograf.
Prograf contine lactoza
Prograf contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Prograf
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Asigurati-va ca primiti acelasi medicament pe baza de tacrolimus de fiecare data cand va ridicati medicamentul prescris pe reteta, cu exceptia cazurilor in care medicul specialist in transplant a acceptat modificarea formei comerciale de tacrolimus recomandate.
Acest medicament trebuie administrat de doua ori pe zi. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului imediat ce constatati ca aspectul medicamentului nu este acelasi cu cel cu care sunteti obisnuit sau daca recomandarile de administrare a dozelor s-au modificat, pentru a va asigura ca ati primit medicatia corecta.
Doza initiala pentru prevenirea rejetului organului transplantat va fi determinata de medic in functie de greutatea corporala. In general, doza initiala imediat dupa transplant va fi cuprinsa in intervalul 0,075 mg – 0,30 mg pe kg greutate corporala si zi in functie de organul transplantat.
Doza depinde de starea generala si de celelalte medicamente imunosupresoare administrate concomitent. Va fi necesara efectuarea periodica a analizelor de sange pentru stabilirea dozei corecte si pentru ajustarea acesteia din cand in cand. Medicul va reduce, de obicei, doza de Prograf dupa stabilizarea starii clinice. Medicul va va explica exact cate capsule sa luati si cat de des.
Prograf se administreaza oral de doua ori pe zi, de obicei dimineata si seara. In general, Prograf trebuie administrat pe stomacul gol, cu cel putin 1 ora inainte sau cu 2-3 ore dupa masa. Capsulele trebuie inghitite intregi cu un pahar de apa. Evitati sa consumati grepfrut sau suc de grepfrut in timpul tratamentului cu Prograf. Nu inghititi continutul plicului desicant din punga de aluminiu.
Daca utilizati mai mult Prograf decat trebuie
Daca ati luat in mod accidental o cantitate prea mare de Prograf, contactati imediat medicul dumneavoastra sau cea mai apropiata unitate de primiri urgente.
Daca uitati sa utilizati Prograf
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca ati uitat sa luati capsulele de Prograf, asteptati pana in momentul administrarii dozei urmatoare, apoi continuati ca si inainte.
Daca incetati sa utilizati Prograf
Intreruperea tratamentului cu Prograf poate creste riscul rejetului organului transplantat. Nu intrerupeti tratamentul decat daca medicul v-a recomandat asa.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Prograf poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Prograf reduce mecanismele proprii de aparare ale organismului pentru a va opri sa respingeti organul transplantat. Prin urmare, organismul dumneavoastra nu va mai lupta la fel de bine impotriva infectiilor ca in mod normal. De aceea, pe durata tratamentului cu Prograf puteti fi mai predispus la infectii decat in mod obisnuit, cum ar fi infectii la nivelul pielii, cavitatii bucale, stomacului sau intestinelor, plamanilor si
tractului urinar. Pot aparea reactii adverse severe, inclusiv reactii alergice si anafilactice. Au fost raportate tumori benigne si maligne dupa tratamentul cu Prograf, ca urmare a imunosupresiei.
Posibilele reactii adverse sunt enumerate in functie de urmatoarele categorii:
Foarte frecvente: apar la mai mult de 1 pacient din 10.
Frecvente: apar la 1 pana la 10 pacienti din 100.
Mai putin frecvente: apar la 1 pana la 10 pacienti din 1000.
Rare: apar la 1 pana la 10 pacienti din 10000.
Foarte rare: apar la mai putin de 1 pacient din 10000 de pacienti.
Reactii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de o persoana din 10):
Cresterea concentratiei de glucoza din sange, diabet zaharat, cresterea concentratiei de potasiu din sange
Tulburari ale somnului
Tremuraturi, dureri de cap
Cresterea tensiunii arteriale
Diaree, greata
Probleme cu rinichii
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la o persoana din 10):
Scaderea numarului celulelor din sange (trombocite, globule rosii sau globule albe), cresterea numarului de globule albe, modificari ale numarului de globule rosii (observate in analizele de sange)
Scaderea concentratiei de magneziu, fosfat, potasiu, calciu sau sodiu din sange, incarcare lichidiana, cresterea concentratiei de acid uric sau de lipide in sange, scaderea poftei de mancare, cresterea aciditatii sanguine, alte modificari ale sarurilor sanguine
Simptome de anxietate, confuzie si dezorientare, depresie, tulburari de dispozitie, cosmaruri, halucinatii si tulburari mentale
Convulsii, tulburari ale starii de constienta, furnicaturi si amorteli (uneori dureroase) la nivelul mainilor si picioarelor, ameteli, afectarea capacitatii de a scrie, tulburari ale sistemului nervos
Vedere incetosata, cresterea sensibilitatii la lumina, afectiuni oculare
Tiuituri in urechi
Reducerea fluxului sanguin in vasele inimii, batai mai rapide ale inimii
Sangerare, astupare partiala sau completa a vaselor de sange, reducerea tensiunii arteriale
Scurtarea respiratiei, modificarea tesutului pulmonar, colectarea de lichid in jurul plamanilor, inflamarea faringelui, tuse, simptome asemanatoare gripei
Inflamatii sau ulcere care determina dureri abdominale sau diaree, sangerare la nivelul stomacului, inflamatii sau ulcere in gura, acumulare de lichid la nivelul abdomenului, varsaturi, dureri abdominale, indigestie, constipatie, vanturi, balonare, scaune moi, probleme stomacale
Modificari ale enzimelor si func?iei ficatului, ingalbenire a pielii determinata de probleme ale ficatului, leziuni la nivelul tesutului hepatic si inflamatie a ficatului
- Mancarime, eruptii trecatoare pe piele, caderea parului, acnee, transpiratie abundenta
- Dureri articulare, dureri ale membrelor sau dureri de spate, spasme musculare
- Diminuarea functiei rinichilor, reducerea producerii de urina, urinare dificila sau dureroasa
- Slabiciune generala, febra, acumularea de lichide in organism, dureri si disconfort, cresterea concentratiei enzimei fosfataza alcalina in sange, crestere in greutate, perturbarea perceptiei asupra temperaturii
- Functionare insuficienta a organului transplantat
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la o persoana din 100):
- Modificari ale coagularii sangelui, scaderea numarului tuturor tipurilor de celule sanguine
- Deshidratare, scaderea concentratiei proteinelor sau a glucozei in sange, cresterea concentratiei fosfatului in sange
- Coma, sangerari cerebrale, accident vascular cerebral, paralizie si pareza, tulburari cerebrale, tulburari ale limbajului si vorbirii, probleme de memorie
- Opacifierea cristalinului
- Afectarea auzului
- Batai neregulate ale inimii, oprire a batailor inimii, scaderea performantei inimii, afectarea muschiului inimii, marire a muschiului inimii, batai mai puternice ale inimii, modificari pe ECG, frecventa a batailor inimii si puls anormale
- Aparitia de cheaguri de sange in venele membrelor, soc
- Dificultati la respiratie, afectiuni de tract respirator, astm bronsic
- Ocluzie intestinala, cresterea concentratiei amilazelor in sange, refluxul continutului gastric in gat, intarzierea golirii stomacului
- Inflamatia pielii, senzatie de arsura la expunerea la lumina soarelui
- Afectarea articulatiilor
- Imposibilitatea de a urina, menstruatie dureroasa si sangerare menstruala anormala
- Insuficienta anumitor organe, simptome asemanatoare gripei, cresterea sensibilitatii la caldura si la frig, senzatie de apasare in piept, nervozitate sau sentiment de anormalitate, cresterea concentratiei de lactat dehidrogenaza in sange, scadere in greutate
Reactii adverse rare (pot afecta pana la o persoana din 1000):
- Mici sangerari la nivelul pielii din cauza prezentei cheagurilor de sange
- Crestere a rigiditatii musculare
- Orbire
- Surditate
- Acumulare de lichid in jurul inimii
- Blocarea brusca a respiratiei
- Formare de chisturi in pancreas
- Probleme ale circulatiei sangelui la nivelul ficatului
- Afectare grava cu aparitia de vezicule pe piele, in gura, la nivelul ochilor si zonei genitale; crestere a pilozitatii
- Sete, lesin, senzatie de apasare in piept, scaderea mobilitatii, ulcer
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la o persoana din 10000):
- Slabiciune musculara
- Ecocardiografie anormala
- Insuficienta hepatica, ingustarea canalului biliar
- Durere la urinare si prezenta de sange in urina
- Crestere a tesutului gras
- Tulburari de auz
Au fost raportate cazuri de aplazie eritrocitara pura (scaderea foarte severa a numarului celulelor rosii din sange), agranulocitoza (scaderea severa a numarului celulelor albe din sange) si anemie hemolitica (scaderea numarului celulelor rosii din sange din cauza distrugerii anormale).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Prograf
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Luati capsulele imediat dupa scoaterea lor din blister.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Utilizati toate capsulele in termen de 1 an de la deschiderea pungii din aluminiu.
La temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Prograf
Substanta activa este tacrolimus:
Fiecare capsula de Prograf 0,5 mg contine tacrolimus 0,5 mg.
Fiecare capsula de Prograf 1 mg contine tacrolimus 1mg.
Fiecare capsula de Prograf 5 mg contine tacrolimus 5 mg.
Celelalte componente sunt:
Prograf 0,5 mg capsule
Continutul capsulei: hipromeloza, croscarmeloza sodica, lactoza monohidrat, stearat de magneziu Capsula: dioxid de titan (E 171), oxid de fer galben (E 172), gelatina
Cerneala de inscriptionare: shellac, oxid de fer rosu (E 172), lecitina din soia, hidroxipropilceluloza, simeticona
Prograf 1 mg capsule
Continutul capsulei: hipromeloza, croscarmeloza sodica, lactoza monohidrat, stearat de magneziu Capsula: dioxid de titan (E 171), gelatina
Cerneala de inscriptionare: shellac, oxid de fer rosu (E 172), lecitina din soia, hidroxipropilceluloza, simeticona
Prograf 5 mg capsule
Continutul capsulei: hipromeloza, croscarmeloza sodica, lactoza monohidrat, stearat de magneziu.
Capsula: dioxid de titan (E 171), oxid rosu de fer (E 172), gelatina.
Cerneala de inscriptionare: shellac, dioxid de titan (E 171) si propilenglicol.
Cum arata Prograf si continutul ambalajului
Prograf 0,5 mg capsule
Capsule gelatinoase tari, marimea 5, de culoare galben deschis, avand imprimate cu cerneala rosie inscriptia „0,5 mg” pe capac si „?607” pe corpul capsulei. Contin pulbere de culoare alba.
Prograf 1 mg capsule
Capsule gelatinoase tari, marimea 5, de culoare alba opaca, avand imprimate cu cerneala rosie inscriptia „1 mg” pe capac si „?617” pe corpul capsulei. Contin pulbere de culoare alba.
Prograf 5 mg capsule
Capsule gelatinoase tari, marimea 4, de culoare roz opac, avand imprimate cu cerneala alba inscriptia „5 mg” pe capac si „?657” pe corpul capsulei. Contin pulbere de culoare alba. Cutie cu o punga de aluminiu inchisa etans continand 5 blistere PVC-PVDC/Al a cate 10 capsule si un plic cu desicant.
Cutie cu o punga de aluminiu inchisa etans continand 5 blistere PVC-PVDC/Al perforate pentru eliberarea unei unitati dozate a cate 10 x 1 capsule si un plic cu desicant.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
S.C.Astellas Pharma SRL
Soseaua Bucuresti-Ploiesti 42-44, Cladire 1, etaj 4, 013696-Bucuresti
Tel: +40 (0)21 361 0495/96/92
Acest prospect a fost revizuit in mai 2016.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

DR MAXWELL
Doriți să cumpărați un rinichi, organe corporale sau doriți să vă ...
Sunt cu transplant renal și vreau să știu dacă Polygemma 14 interacționează cu medicamentația pe care o iau?
Vreau să știu dacă Polygemma14 interacționează cu tratamentul pe care îl i ...
Candida in sange
Buna ziua!am o candizoza vaginala care tot reapare.este posibil sa am aceasta infectie in sange deoa ...
↳ Buna ziua! Durerile articulare si oboseala pot fi semne ale unei noi infectii cu streptococul beta-hemolitic. Acesta afecteaza articulatiile si peri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate lua Mononucleoza?
Am "prins" si eu din pacate mononucleoza. Virusul Epstein Bar am inteles ca se transmite prin sarut ...
↳ Buna ziua! Virusul Epstein-Barr este foarte contagios iar persoanele afectate raman purtatori ai virusului pentru restul vietii, fara ca acesta sa r ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Transplant renal hepatita cronica B
Bună ziua o mare rugăminte am transplant renal din 2006 printr altele am și hepatita ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa TACROLIMUSUM?
Alte medicamnete care au TACROLIMUSUM:
- Dailiport 1 mg
- Tracsus 1 mg capsule
- Tacrolimus Sandoz 1 mg capsule
- Tacni 1 mg capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...