Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Pioglitazona Polipharma 30 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Pioglitazona Polipharma 30 mg comprimate

Prospect - Pioglitazona Polipharma 30 mg comprimate


NU comercializăm Pioglitazona Polipharma 30 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Pioglitazona Polipharma 30 mg comprimate    DCI: PIOGLITAZONUM


  Produs complementar recomandat


65.35lei
Vezi detalii

Pioglitazona Polipharma contine pioglitazona, un medicament antidiabetic utilizat pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2 (insulinoindependent).
Pioglitazona Polipharma 15 mg comprimate
Pioglitazona Polipharma 30 mg comprimate
Pioglitazona Polipharma 45 mg comprimate
Pioglitazona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le
poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ oricare posibile reactii adverse nementionate in acest prospect (Vezi pct. 4).

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Pioglitazona Polipharma si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Pioglitazona Polipharma
3. Cum sa utilizati Pioglitazona Polipharma
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Pioglitazona Polipharma
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Pioglitazona Polipharma si pentru ce se utilizeaza
Pioglitazona Polipharma contine pioglitazona.
Acesta este un medicament antidiabetic utilizat pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2 (insulinoindependent), atunci cand utilizarea de metformin nu este potrivita sau nu este suficienta. Acesta este diabetul zaharat care apare de obicei la varsta adulta. Pioglitazona Polipharma va ajuta la mentinerea sub control a cantitatii de zahar din sange atunci cand suferiti de diabet zaharat tip 2, ajutand organismul sa utilizeze mai bine insulina pe care o produce. Medicul dumneavoastra va verifica daca Pioglitazona Polipharma actioneaza corespunzator dupa 3 pana la 6 luni de la inceputul tratamentului.
Pioglitazona Polipharma poate fi administrat singur, la pacientii care nu pot lua metformin si atunci cand tratamentul cu dieta si exercitiu fizic nu a controlat cantitatea de zahar din sange, sau poate fi adaugat altor tratamente (cum este metformin, sulfoniluree sau insulina) care nu au reusit sa controleze suficient cantitatea de zahar din sange.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Pioglitazona Polipharma
Nu luati Pioglitazona Polipharma:
- daca sunteti alergic la pioglitazona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la punctul 6.
- daca aveti sau ati avut in trecut insuficienta cardiaca.
- daca aveti o boala a ficatului.
- daca ati avut cetoacidoza diabetica (o complicatie a diabetului zaharat care determina scadere rapida in greutate, greata si varsaturi).
- daca aveti sau ati avut cancer de vezica urinara.
- daca urinati cu sange si medicul dumneavoastra nu a investigat acest lucru.
Atentionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament:
- daca retineti apa (retentie de lichide) sau daca aveti insuficienta cardiaca, in special daca aveti varsta peste 75 de ani.
- daca aveti un tip special de boala diabetica a ochiului, denumita edem macular (umflare la nivelul fundului de ochi).
- daca aveti chisturi ovariene (sindromul ovarelor polichistice). Deoarece ovulatia poate reincepe in timp ce luati Pioglitazona Polipharma, posibilitatea sa ramaneti gravida creste. Daca aceasta situatie este valabila in cazul dumneavoastra, utilizati metode contraceptive adecvate pentru a evita posibilitatea aparitiei unei sarcini nedorite.
- daca aveti o problema cu ficatul sau inima. Inaintea inceperii tratamentului cu Pioglitazona Polipharma, vi se vor efectua analize ale sangelui pentru a verifica functiile ficatului. Este posibil ca aceste analize sa fie repetate la intervale de timp periodice. Unii pacienti care aveau de mult timp diabet zaharat de tip 2 si o boala de inima sau istoric de accident vascular cerebral si care au fost tratati cu Pioglitazona Polipharma si insulina au dezvoltat insuficienta cardiaca. Spuneti medicului cat mai curand posibil, daca aveti semne de insuficienta cardiaca cum sunt: scurtare neobisnuita a respiratiei, crestere rapida in greutate sau umflaturi localizate (edeme). Este mai probabil ca valorile cantitatii de zahar din sangele dumneavoastra sa scada sub valorile normale (hipoglicemie), daca luati Pioglitazona Polipharma impreuna cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat.
De asemenea, este posibil sa apara scaderea numarului de globule rosii din sange (anemie). Fracturi ale oaselor
La femeile (dar nu si la barbatii) care utilizeaza pioglitazona, a fost observat un numar mai mare de fracturi osoase. Medicul dumneavoastra va tine cont de acest lucru la prescrierea tratamentului dumneavoastra pentru diabetul zaharat.
Copii si adolescenti
Nu este recomandata utilizarea la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Pioglitazona Polipharma impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In general, puteti continua sa luati alte medicamente in timpul tratamentului cu Pioglitazona Polipharma. Totusi, anumite medicamente pot influenta cantitatea de zahar din sange cu mai mare probabilitate:
- gemfibrozil (utilizat pentru scaderea colesterolului din sange)?
- rifampicina (utilizata in tratamentul tuberculozei si al altor infectii).
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati oricare dintre aceste medicamente. Vi se va verifica valoarea cantitatii de zahar din sange si este posibil ca doza de Pioglitazona Polipharma pe care o utilizati sa fie modificata.
Pioglitazona Polipharma impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Puteti sa va luati comprimatele cu sau fara alimente. Comprimatele se inghit cu un pahar cu apa.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Spuneti medicului dumneavoastra daca:
- sunteti, credeti ca sunteti sau intentionati sa ramaneti gravida.
- alaptati sau intentionati sa va alaptati copilul.
Medicul va va recomanda sa intrerupeti tratamentul cu acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pioglitazona Polipharma nu va va afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, dar trebuie sa aveti grija in cazul in care prezentati tulburari de vedere.
Pioglitazona Polipharma contine lactoza monohidrat.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Pioglitazona Polipharma
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata :
Trebuie sa luati un comprimat (de 15 mg sau 30 mg sau 45 mg pioglitazona, in functie de prescriptia dumneavoastra), o data pe zi. Daca este nevoie, medicul va va spune sa luati o alta doza. Daca aveti impresia ca efectul Pioglitazona Polipharma este prea slab, discutati cu medicul dumneavoastra.
Atunci cand comprimatele de Pioglitazona Polipharma se iau in asociere cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat (cum sunt insulina, clorpropamida, glibenclamida, gliclazida, tolbutamida), medicul va va spune daca este necesar sa luati o doza mai mica din aceste medicamente.
In cursul tratamentului cu Pioglitazona Polipharma medicul va va cere sa faceti periodic analize ale sangelui. Acestea sunt necesare pentru a verifica daca ficatul va functioneaza normal.
Daca tineti regim alimentar specific pentru diabetul zaharat, trebuie sa continuati regimul cand luati Pioglitazona Polipharma.
Trebuie sa va controlati greutatea la intervale regulate; informati medicul dumneavoastra daca cresteti in greutate.
Daca luati mai mult din Pioglitazona Polipharma decat trebuie
Daca luati accidental prea multe comprimate sau daca altcineva sau un copil ia medicamentul dumneavoastra, anuntati imediat medicul sau farmacistul. Cantitatea de zahar din sangele dumneavoastra poate sa scada sub valorile normale si poate fi crescuta prin consumul de zahar. Se recomanda sa aveti la dumneavoastra cateva cuburi de zahar, dulciuri, biscuiti sau suc din fructe cu zahar.
Daca uitati sa luati Pioglitazona Polipharma
Luati Pioglitazona Polipharma in fiecare zi, asa cum vi s-a prescris. Totusi, daca ati uitat sa luati o doza, continuati cu doza urmatoare asa cum o luati in mod normal. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul pe care l-ati uitat.
Daca incetati sa luati Pioglitazona Polipharma
Pentru a actiona corespunzator, Pioglitazona Polipharma trebuie luata in fiecare zi. Daca incetati sa luati Pioglitazona Polipharma, cantitatea de zahar din sangele dumneavoastra poate creste. Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a intrerupe tratamentul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In mod deosebit, pacientii au prezentat urmatoarele reactii adverse grave: La pacientii care iau pioglitazona a fost intalnita frecvent (1 pana la 10 din 100 de utilizatori) insuficienta cardiaca. Simptomele sunt de scurtare neobisnuita a respiratiei sau de crestere rapida in greutate sau apari?ia de umflaturi localizate (edeme). Daca prezentati oricare dintre acestea, mai ales daca aveti varsta peste 65 de ani, adresati-va imediat medicului.
Umflaturile localizate (edemele) au fost prezente foarte frecvent la pacientii care luau pioglitazona in asociere cu insulina. Daca prezentati aceasta reactie adversa, adresati-va imediat medicului.
Fracturile osoase au fost raportate frecvent la femeile care iau pioglitazona. Daca prezentati aceasta reactie adversa, adresati-va imediat medicului.
La pacientii care iau pioglitazona a fost intalnit mai putin frecvent (1 pana la 10 din 1000 de utilizatori) cancer de vezica urinara. Simptomele si semnele includ prezenta de sange in urina, durere la urinat sau necesitatea imediata de a urina. Daca prezentati oricare dintre acestea, adresati-va imediat medicului. De asemenea, la pacientii care iau pioglitazona, a fost raportata vederea incetosata din cauza de umflare (sau acumulare de lichid) la nivelul fundului de ochi (cu frecventa necunoscuta). Daca prezentati acest
simptom pentru prima data, adresati-va medicului dumneavoastra imediat. De asemenea, daca aveati deja vedere incetosata si simptomul se agraveaza, adresati-va medicului dumneavoastra cat mai curand posibil. Celelalte reactii adverse prezentate de unii pacienti care au luat pioglitazona sunt:
Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
Tulburari de vedere?
Infectie respiratorie?
Crestere in greutate?
Senzatie de amorteala.
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000):
Inflamatie a sinusurilor (sinuzita)?
Dificultati la adormire (insomnie).
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
Crestere a valorilor concentratiilor plasmatice ale enzimelor ficatului.
Unii pacienti au prezentat suplimentar urmatoarele reactii adverse atunci cand pioglitazona a fost utilizata impreuna cu alte medicamente antidiabetice:
Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10):
Scadere a cantitatii de zahar din sange (hipoglicemie)?
Umflaturi (edeme) localizate.
Frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100):
Dureri de cap?
Ameteli?
Dureri ale articulatiilor?
Impotenta?
Dureri de spate?
Scurtare a respiratiei (dificulta?i la respira?ie)?
Scadere usoara a numarului de globule rosii din sange?
Flatulenta?
Prezenta sangelui in urina?
Crestere a concentratiilor plasmatice ale enzimelor musculare.
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000):
Zahar in urina, proteine in urina?
Crestere a concentratiilor plasmatice ale enzimelor care indica lezarea tesuturilor?
Senzatie de invartire (vertij)?
Transpiratie?
Oboseala?
Crestere a poftei de mancare.
Raportarea reactiilor adverse
Acestea includ oricare reactie adversa nementionata in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (http://www.anm.ro/). Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati oricare reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Pioglitazona Polipharma
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Pioglitazona Polipharma
Substanta activa este pioglitazona. Fiecare comprimat contine pioglitazona 15 mg, 30 mg, respectiv 45 mg (sub forma de clorhidrat de pioglitazona).
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, carmeloza calcica, hidroxipropilceluloza, stearat de magneziu.
Cum arata Pioglitazona Polipharma si continutul ambalajului
Pioglitazona Polipharma 15 mg comprimate
Comprimate rotunde, plate, de culoare alba, cu diametrul de 5,5 mm, marcate pe una din fete cu „15”.
Pioglitazona Polipharma 30 mg comprimate
Comprimate rotunde, plate, de culoare alba, cu diametrul de 7,0 mm, marcate pe una din fete cu o linie mediana (asigura divizarea in doua parti egale) si pe cealalta cu „30”
Pioglitazona Polipharma 45 mg comprimate
Comprimate rotunde, plate, de culoare alba, cu diametrul de 8,0 mm, marcate pe una din fete cu „45”.
Cutie cu 3 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 10 comprimate.
Cutie cu 5 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 10 comprimate.
Cutie cu 9 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 10 comprimate.
Cutie cu 1 blister din PA-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate.
Cutie cu 2 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate.
Cutie cu 4 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate.
Cutie cu 7 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate14 comprimate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata ?i fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
POLIPHARMA INDUSTRIES S.R.L., Str. 9 Mai, 77, Sibiu Romania
Acest prospect a fost revizuit in August 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
Urimil glyco
Poate fi luat împreună cu medicament pentru diabet II? ...
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ...
↳ Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina sau paracetamol), fie tratament ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree dupa ce iau medicamente
Buna ziua! De 1 luna si o saptamana, dupa ce iau aceste medicamente: -pentru diabet..Glucofage, pe ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul diabetolog, poate va inlocuieste Glucophage, cel mai probabil responsabil pentru diaree. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
e bun pentru diabetici ?
pot sa il iau? Am diabet tip 2 ...
Dozare glicemonorm forte in Diabet
Buna ziua,pot sa iau 2 capsule deodata inaintea mesei,..sau fara sa mananc dupa capsula ? Am renun ...
↳ Buna ziua! Nu este indicat sa folositi capsulele de Glicemonomr Forte altfel decat se recomanda (adica 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot utiliza Bronchofort daca
AM B.P.O.C. de 30 de ani si acum ma tratez cu Seretide 500 de doua ori pe zi si cu Teotard 200 de do ...
↳ Buna ziua! Puteti lua sirop Bronchofort, insa varianta pentru diabetiCi, care contine extract de stevie ca indulcitor. Intre medicatia curenta si co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce ma dor picioarele
Iau Lyrica de 150 mg. si ma simt usor ametitm,pulsul e 105/55/71,am diabet zaharat de 10 ani si iau ...
↳ Buna ziua! Din pacate simptomele descrise sunt determinate de diabet, constituind tabloul neuropatiei diabetice. Lyrica ar trebui sa va ajute, si cre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa PIOGLITAZONUM?
Alte medicamnete care au PIOGLITAZONUM:
- Simebetes 50 mg/850 mg comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...