Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Pangrol 10000 capsule cu minicomprimate gastrorezistente

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Pangrol 10000 capsule cu minicomprimate gastrorezistente

Prospect - Pangrol 10000 capsule cu minicomprimate gastrorezistente


NU comercializăm Pangrol 10000 capsule cu minicomprimate gastrorezistente!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Pangrol 10000 capsule cu minicomprimate gastrorezistente    DCI: PANCREATINUM


  Produs complementar recomandat
Pancreatina va ajuta sa digerati alimentele. Enzimele sunt extrase din pancreasul de porc.
Pangrol 10000 capsule cu minicomprimate gastrorezistente
Pancreatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezipct. 4. Daca dupa 7-14 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Pangrol 10000 si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Pangrol 10000
3. Cum sa utilizati Pangrol 10000
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Pangrol 10000
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Pangrol 10000 si pentru ce se utilizeaza
Pangrol 10000 contine un amestec de enzime numit „pancreatina”.
Pancreatina va ajuta sa digerati alimentele. Enzimele sunt extrase din pancreasul de porc.
Capsulele de Pangrol 10000 contin minicomprimate care elibereaza lent pancreatina in
intestinul dumneavoastra. Pangrol 10000 este utilizat la copiii si adultii cu „insuficienta pancreatica exocrina”. Aceasta apare atunci cand pancreasul nu secreta suficiente enzime pentru a digera mancarea. Este des intalnita la persoanele care prezinta:
• fibroza chistica, o boala genetica rara
• blocarea canalelor pancreasului sau ale vezicii biliare (ductele pancreatice sau canalul biliar comun)
• inflamatia cronica a pancreasului (pancreatita)
• cancer de pancreas
• o operatie de indepartare a unei portiuni din pancreas sau a intregului pancreas
• (pancreatectomie partiala sau totala)
• o operatie de indepartare a unei portiuni din stomac sau a intregului stomac (gastrectomie partiala sau totala)
• un by-pass gastro-intestinal
• sindromul Shwachman-Diamond, o boala genetica foarte rara.
Cum actioneaza Pangrol 10000
Enzimele din Pangrol 10000 actioneaza prin digerarea alimentelor care trec prin intestin. Trebuie sa utilizati Pangrol 10000 in timpul meselor sau gustarilor sau imediat dupa acestea. Acest lucru va permite enzimelor sa se amestece bine impreuna cu alimentele.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Pangrol 10000
Nu utilizati Pangrol 10000:
- daca sunteti alergic la enzimele pancreatice, la proteinele de origine porcina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca aveti pancreatita acuta sau acutizari ale pancreatitei cronice in stadiul cel mai avansat al bolii.
Atentionari si precautii
La pacientii cu fibroza chistica care folosesc doze mari din produse ce contin pancreatina a fost raportata o boala rara numita „colonopatie fibrozanta”, afectiune in care intestinul este ingustat. Totusi, daca aveti fibroza chistica si luati mai mult de 10000 unitati de lipaza/kg si zi si aveti dureri abdominale neobisnuite sau modificari ale simptomelor abdominale, spuneti medicului dumneavoastra.
Informatii suplimentare despre enzimele pancreatice
Pancreasul utilizat la fabricarea Pangrol 10000 si a altor medicamente care contin enzime pancreatice provine de la porci utilizati pentru consumul alimentar. Acesti porci pot fi purtatori ai unor virusuri. Pentru micsorarea riscului de raspandire a virusurilor, in timpul procesului de fabricatie a Pangrol 10000, sunt parcurse mai multe etape incluzand distrugerea acestora si testarea pentru virusuri specifice. Nu poate fi exclus complet riscul aparitiei infectiilor determinate de aceste virusuri sau de alte virusuri necunoscute sau noi. Cu toate acestea, nu s-a raportat niciun caz de infectie cu virusuri la pacientii care au suferit infectii.
Pangrol 10000 impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente. Absorbtia acidului folic (o vitamina esentiala care se gaseste in suplimente cu acid folic si in alimente) poate fi diminuata de pulberea de pancreas (substanta activa din Pangrol 10000). Medicul ar putea sa va prescrie acid folic suplimentar. Medicamentele care scad zaharul din sange (antidiabetice orale) care contin substanta activa acarboza sau miglitol ar putea sa fie mai putin eficace daca utilizati in acelasi timp Pangrol 10000. Pangrol 10000 impreuna cu alimente si bauturi
Capsulele de Pangrol 10000, trebuie inghitite intregi cu lichid suficient in timpul meselor. Alimentele sau lichidele cu pH mai mare de 5 pot dizolva peretele capsulei si reduce eficacitatea medicamentului. Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Medicul dumneavoastra va decide daca trebuie sa utilizati Pangrol 10000 si in ce doza.
Pangrol 10000 poate fi utilizat pe perioada alaptarii dupa evaluarea atenta de catre medic a raportului beneficiu pentru mama/risc pentru sugar.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pangrol 10000 nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Pangrol 10000
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Cat Pangrol 10000 sa utilizati
Doza dumneavoastra este masurata in unitati de lipaza. Lipaza este una dintre enzimele din compozitia pancreatinei. Diferitele concentratii de Pangrol 10000 contin cantitati diferite de lipaza. Urmati intotdeauna recomandarea medicului dumneavoastra privind doza de Pangrol 10000 pe care trebuie sa o luati.
Medicul dumneavoastra va va recomanda doza potrivita pentru dumneavoastra. Aceasta depinde de:
- afectiunea pe care o aveti;
- greutatea dumneavoastra;
- dieta dumneavoastra;
- cantitatea de grasimi din scaune (materii fecale).
Spuneti-i medicului dumneavoastra daca inca prezentati scaune de consistenta grasoasa sau alte probleme ale stomacului sau intestinului (simptome gastro-intestinale), deoarece este posibil sa fie necesara ajustarea dozei dumneavoastra.
Tratamentul cu Pangrol 10000 are ca scop atingerea sau mentinerea unei greutati normale ca si normalizarea frecventei si consistentei scaunului. De aceea doza recomandata este in conformitate cu gravitatea insuficientei de enzime pancreatice din duoden si biodisponibilitatea digestiva a preparatului utilizat. Se recomanda administrarea a 20000 - 40000 unitati de lipaza la o masa conform recomandarilor generale de dozaj.
Daca nu este alta recomandare, doza este de 2-4 capsule de Pangrol 10000 la fiecare masa
(echivalentul a 20000-40000 U de lipaza la o masa). Doza necesara poate fi, de asemenea, mai mare. Cresterea dozei se face numai sub supravegherea medicului si depinde de simptomatologie (de exemplu steatoree si dureri abdominale).
Nu trebuie depasita doza zilnica de enzime de 15000-20000 unitati de lipaza/kg corp.
Cand sa utilizati Pangrol 10000 Utilizati intotdeauna Pangrol 10000 in timpul meselor sau gustarilor sau imediat dupa acestea. Aceasta va permite enzimelor sa se amestece impreuna cu alimentele si sa le digere la trecerea prin intestin. Cum sa utilizati Pangrol 10000
- Inghititi capsulele intregi.
- Nu spargeti si nu mestecati capsulele.
- Atunci cand inghitirea capsulelor este dificila, capsulele pot fi desfacute cu grija si
minicomprimatele adaugate unor alimente de consistenta moale. Inghititi imediat amestecul fara a mesteca si beti putina apa sau suc. De asemenea, puteti adauga minicomprimatele in lichid.
- Ca regula generala, beti zilnic multe lichide.
Cat timp sa utilizati Pangrol 10000
Utilizati Pangrol 10000 atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra. O mare parte dintre pacienti va trebui sa foloseasca Pangrol 10000 tot timpul vietii.
Durata utilizarii Pangrol 10000 depinde de evolutia afectiunii si este stabilita de medicul
dumneavoastra.
Utilizarea la copii
Doza la copii este indicata de catre medic.
Daca luati mai mult Pangrol 10000 decat trebuie
Doze mari de pancreatina au determinat uneori producerea unei cantitati prea mari de acid uric in urina (hiperuricozurie) si in sange (hiperuricemie).
Daca uitati sa luati Pangrol 10000
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Pangrol 10000
Daca intrerupeti tratamentul cu Pangrol 10000 inainte de data stabilita de catre medic, este de asteptat ca efectul terapeutic sa nu apara sau starea de „digestie proasta” sa reapara. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
Mai putin frecvente: care afecteaza afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
Rare: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile
Atentie: Daca sunteti afectat(a) de oricare dintre urmatoarele reactii adverse, nu mai luati
Pangrol 10000 si mergeti la medic cat mai repede posibil.
Foarte rare
Au fost observate:
-reactii alergice (cum sunt eruptie pe piele, stranut, lacrimare si ingustarea calibrului bronhiilor) care au aparut imediat dupa administrarea de pancreatina;
-formarea de stricturi in regiunea ileocecala si in colonul ascendent la pacientii cu fibroza chistica dupa administrarea unei doze mari de pancreatina;
-reactii digestive ca: diaree, greata, varsaturi, tulburari gastrice (constipatie, balonare, flatulenta)
Cu frecventa necunoscuta
-eruptii trecatoare pe piele, prurit, urticarie;
-la pacientii cu fibroza chistica, in special la administrarea de doze mari de pancreatina, apare cresterea excretiei de acid uric in urina (hiperuricemie). De aceea la acesti pacienti trebuie sa se verifice cantitatea de acid uric din urina pentru a se evita formarea de calculi de acid uric.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Pangrol 10000
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si flacon dupa "EXP". Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Nu aruncati nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentelepe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Pangrol 10000
Substanta activa este pancreatina (pulbere de pancreas de porc) 153,500 mg cu o activitate minima: lipolitica 10000 U, amilolitica 9000 U si proteolitica 500 U.
Celelalte componente sunt: nucleu: croscarmeloza sodica, celuloza microcristalina, ulei
hidrogenat de ricin, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film gastrorezistent: copolimer acid metacrilic:etilacrilat 1:1, suspensie 30%, trietilcitrat, simeticona emulsie 30% (ca substanta uscata), talc, apa purificata; invelisul capsulei:capac: indigo carmin (E 132), galben de chinolina (E 104), dioxid de titan (E 171), gelatina; corp: dioxid de titan (E 171), oxid galben fer (E 172), oxid rosu fer (E 172), gelatina.
Cum arata Pangrol 10000 mg si continutul ambalajului
Capsule nr.2 alcatuite din cap verde galbui opac, corp portocaliu deschis opac, cu mini-comprimate gastrorezistente de culoare brun deschis, lucioase, omogene.
Cutie cu un flacon din PP cu 20 capsule continand minicomprimate gastrorezistente
Cutie cu un flacon din PP cu 50 capsule continand minicomprimate gastrorezistente
Cutie cu un flacon din PP cu 100 capsule continand minicomprimate gastrorezistente
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest prospect fost aprobat in iulie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interferonat pentru pacient cu VHC si neoplasm de prostata ?
Buna ziua, Tatal meu a fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu VHC compensata in oct.2019, 7703 ...
Post covid, pleurezie cauzata de insuficienta cardiaca
Buna ziua! Mama are 91 de ani, este post covid, pe oxigen. Face tratament cu Coryol 6,25 mg x 2/zi, ...
Fibroza pulmonara
Se mai poate reface plămânul dacă la exam.CT s-a constatat multiple benzi fibrinoase pe am ...
Fibroza chistica
Buna! As vrea sa stiu daca Air7 se poate da in fibroza chistica,am un baiat in varsta de 15 ani iar ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa PANCREATINUM?
Alte medicamnete care au PANCREATINUM:
- PANKREAL 35000
- Pancreatina Forte Mylan
- Triferment Forte
- ZYMOGEN FORTE, comprimate filmate gastrorezistente
- KREON 25 000
- KREON 10 000
- KREON
- ZYMOGEN , comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...