Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Omeprazol Arena 20 mg, capsule gastrorezistente

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Omeprazol Arena 20 mg, capsule gastrorezistente

Prospect - Omeprazol Arena 20 mg, capsule gastrorezistente


NU comercializăm Omeprazol Arena 20 mg, capsule gastrorezistente!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Omeprazol Arena 20 mg, capsule gastrorezistente    DCI: OMEPRAZOLUM


  Produs complementar recomandat


249.95lei
Vezi detalii

Omeprazol Arena 20 mg capsule gastrorezistente contine substanta activa omeprazol, ce actioneaza prin scaderea cantitatii de acid produse de stomacul dumneavoastra.
Omeprazol Arena 20 mg, capsule gastrorezistente
Omeprazol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Omeprazol Arena 20 mg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Omeprazol Arena 20 mg
3. Cum sa luati Omeprazol Arena 20 mg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Omeprazol Arena 20 mg
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE OMEPRAZOL ARENA 20 mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Omeprazol Arena 20 mg capsule gastrorezistente contine substanta activa omeprazol. Apartine unei clase de medicamente denumite “inhibitori ai pompei de protoni”. Ele actioneaza prin scaderea cantitatii de acid produse de stomacul dumneavoastra.
Omeprazol Arena 20 mg este folosit pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:
La adulti:
„Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). In aceasta boala, acidul din stomac trece in esofag (tubul care uneste gatul cu stomacul) producand durere, inflamatie si senzatie de arsuri in capul pieptului (pirozis).
Ulcere in partea de sus a intestinului (ulcer duodenal) sau in stomac (ulcer gastric).
Ulcere infectate cu bacteria numita „Helicobacter pylori”. Daca aveti aceasta afectiune, medicul dumneavoastra poate sa va prescrie si antibiotice pentru a trata infectia si a permite ulcerului sa se vindece.
Ulcere produse de medicamentele numite AINS (Anti-Inflamatoare Non-Steroidiene). Omeprazol Arena 20 mg poate fi utilizat si pentru a impiedica formarea ulcerelor atunci cand luati AINS. Prea mult acid in stomac din cauza unei tumori din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison).
La copii:
Copii cu varsta peste 1 an si greutate corporala ? 10 kg
„Boala de reflux gastro-esofagian” (BRGE). In aceasta boala, acidul din stomac trece in esofag (tubul care uneste gatul cu stomacul) producand durere, inflamatie si senzatie de arsuri in capul pieptului (pirozis). Printre simptomele acestei tulburari la copii, mai pot aparea fi si intoarcerea continutului stomacului in gura (regurgitare), varsaturi si crestere prea mica in greutate.
Copii si adolescenti cu varsta peste 4 ani
Ulcere infectate cu bacteria numita „Helicobacter pylori”. Daca copilul dumneavoastra are aceasta afectiune, medicul dumneavoastra poate sa ii prescrie si antibiotice pentru a trata infectia si a permite ulcerului sa se vindece.

2. INAINTE SA LUATI OMEPRAZOL ARENA 20 mg
Nu utilizati Omeprazol Arena 20 mg
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la omeprazol sau la oricare dintre componentele din Omeprazol Arena 20 mg.
- daca sunteti alergic la alte medicamente inhibitoare ale pompei de protoni (de exemplu
pantoprazol, lansoprazol, rabeprazol, esomeprazol).
- daca luati un medicament care contine nelfinavir (utilizat pentru infectia cu HIV)
Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra, sau cu farmacistul inainte sa luati Omeprazol Arena 20 mg.
Aveti grija deosebita cand utilizati Omeprazol Arena 20 mg
Omeprazol Arena 20 mg poate masca simptomele altor boli. De aceea, daca oricare dintre urmatoarele vi se intampla inainte sa luati Omeprazol Arena 20 mg sau in timp ce luati acest medicament, spuneti imediat medicului dumneavoastra:
Scadeti mult in greutate fara motiv si aveti tulburari de inghitire.
Va apare durere de stomac sau indigestie.
Incepeti sa varsati alimente sau sange.
Eliminati scaune negre (materii fecale cu sange)
Va confruntati cu diaree severa sau persistenta, deoarece omeprazolul a fost asociat cu o crestere mica in diareea infectioasaAveti tulburari hepatice severe.
Daca luati Omeprazol Arena 20 mg pe termen lung (mai mult de 1 an) medicul dumneavoastra va va monitoriza probabil la intervale de timp regulate. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra orice simptome si situatii noi si exceptionale.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Acest lucru deoarece Omeprazol Arena 20 mg poate afecta modul in care actioneaza anumite medicamente si unele medicamente pot avea o influenta asupra Omeprazol Arena 20 mg. Nu utilizati Omeprazol Arena 20 mg daca luati un medicament care contine nelfinavir (utilizat pentru tratarea infectiei HIV).
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati oricare dintre urmatoarele
medicamente:
Ketoconazol, itraconazol sau voriconazol (utilizate pentru tratarea infectiilor fungice).
Digoxina (utilizata pentru tratarea problemelor cardiace)
Diazepam (utilizat pentru tratamentul anxietatii, relaxarea muschilor sau in epilepsie).
Fenitoina (utilizata in epilepsie). Daca luati fenitoina, medicul dumneavoastra va trebui sa va monitorizeze cand incepeti sau opriti administrarea de Omeprazol Arena 20 mg.
Medicamente care se utilizeaza pentru subtierea sangelui, cum ar fi warfarina sau alte blocante ale vitaminei K. Este posibil sa necesitati monitorizare efectuata de catre medical dumneavoastra cand incepeti sau opriti administrarea de Omeprazol Arena 20 mg. Rifampicina (utilizata pentru tratamentul tuberculozei)
Atazanavir (utilizat pentru tratamentul infectiei cu HIV) Tacrolimus (in cazurile de transplant de organe)
Sunatoare (Hypericum perforatum) (utilizata pentru tratamentul depresiei usoare)
Cilostazol (utilizat pentru tratamentul claudicatiei intermitente)
Saquinavir (utilizat pentru tratamentul infectiei cu HIV)
Clopidogrel (utilizat pentru prevenirea cheagurilor de sange (trombi)
Daca medicul dumneavoastra v-a prescris antibioticele amoxicilina si claritromicina precum si Omeprazol Arena 20 mg pentru tratamentul ulcerelor provocate de infectia cu Helicobacter pylori, este foarte important ca dumneavoastra sa il informati pe medic in legatura cu orice alte medicamente pe care le luati.
Utilizarea Omeprazol Arena 20 mg cu alimente si bauturi
Puteti sa luati capsulele cu alimente sau pe stomacul gol.
Sarcina si alaptarea
Inainte sa luati Omeprazol Arena 20 mg, spuneti-i medicului dumneavoastra ca sunteti gravida sau ca incercati sa ramaneti gravida. Medicul dumneavoastra va decide daca puteti lua Omeprazol Arena 20 mg in aceasta perioada.
Medicul dumneavoastra va decide daca puteti lua Omeprazol Arena 20 mg in timpul alaptarii. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca Omeprazol Arena 20 mg sa va afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pot aparea reactii adverse cum sunt ameteali si tulburari vizuale pot apare (vezi pct. 4). Nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje daca aveti astfel de reactii adverse. Informatii importante privind unele componente ale Omeprazol Arena 20 mg Omeprazol Arena 20 mg capsule gastrorezistente contine zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la anumite zaharuri, contactati-l pe medicul dumneavoastra inainte de a lua acest medicament. Deoarece contine p-hidroxibenzoat de metil si p-hidroxibenzoat de n-propil, Omeprazol Arena 20 mg
poate determina reactii alergice, chiar intarziate.

3. CUM SA LUATI OMEPRAZOL ARENA 20 mg
Luati intotdeauna Omeprazol Arena 20 mg exact cum v-a spus medicul. Intrebati medicul sau farmacistul daca nu sunteti sigur. Medicul dumneavoastra va va spune cate capsule sa luati si pentru cat timp. Acest lucru depinde de afectiunea dumneavoastra si de ce varsta aveti.
Dozele uzuale sunt date mai jos.
Adulti:
Pentru a trata simptomele BRGE cum sunt pirozisul si regurgitarile acide:
Daca medicul dumneavoastra a constatat ca esofagul va este usor afectat, doza uzuala este de 20 mg o data pe zi timp de 4-8 saptamani. Daca esofagul nu s-a vindecat, medical dumneavoastra va poate spune sa luati o doza de 40 mg pentru inca 8 saptamani .
Dupa ce esofagul s-a vindecat, doza uzuala este de 10 mg o data pe zi.
Daca esofagul nu a fost afectat, doza uzuala este de 10 mg o data pe zi.
Pentru a trata ulcerele in partea de sus a intestinului (ulcer duodenal):
Doza uzuala este 20 mg o data pe zi, timp de 2 saptamani. Daca ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastra va poate spune sa luati aceeasi doza pentru inca 2 saptamani.
Daca ulcerul nu se vindeca complet, doza poate fi crescuta pana la 40 mg o data pe zi timp de 4 saptamani.
Pentru a trata ulcerele stomacului (ulcer gastric):
Doza uzuala este 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Daca ulcerul nu s-a vindecat, medicul dumneavoastra va poate spune sa luati aceeasi doza pentru inca 4 saptamani.
Daca ulcerul nu se vindeca complet, doza poate fi crescuta pana la 40 mg o data pe zi, timp de 8 saptamani.
Pentru a preveni reaparitia ulcerelor duodenale si gastrice:
Doza uzuala este 10 mg sau 20 mg o data pe zi. Medicul dumneavoastra poate creste doza pana la 40 mg o data pe zi.
Pentru a trata ulcerele duodenale si gastrice produse de AINS (Anti-Inflamatoare Non-Steroidiene):
Doza uzuala este 20 mg o data pe zi, timp de 4 - 8 saptamani.
Pentru a preveni ulcerele duodenale si gastrice daca luati AINS:
Doza uzuala este 20 mg o data pe zi.
Pentru a trata ulcerele cauzate de infectia cu Helicobacter pylori si a le impiedica sa reapara:
Doza uzuala este 20 mg omeprazol de doua ori pe zi timp de o saptamana.
Medicul dumneavoastra va va spune sa mai luati si doua dintre antibioticele amoxicilina,
claritromicina si metronidazol. Pentru a trata prezenta a prea mult acid in stomac, produs de o tumora din pancreas (sindromul Zollinger-Ellison):
Doza uzuala este 60 mg pe zi.
Medicul dumneavoastra va ajusta doza in functie de nevoile dumneavoastra si va decide si cat timp sa luati medicamentul.
Copii:
Pentru a trata simptomele BRGE cum sunt pirozisul si regurgitarile acide:
Copii cu varsta peste 1 an si greutate corporala mai mare de 10 kg pot lua Omeprazol Arena 20 mg. Doza pentru copii va fi stabilita in functie de greutatea copilului si medicul va decide doza corecta.
Pentru a trata ulcerele cauzate de infectia cu Helicobacter pylori si a le impiedica sa reapara:
Copiii cu varsta peste 4 ani pot lua Omeprazol Arena 20 mg. Doza pentru copii va fi stabilita in functie de greutatea copilului. Medicul va decide doza corecta.
Medicul dumneavoastra va mai prescrie pentru copilul dumneavoastra si doua antibiotice numite amoxicilina si claritromicina.
Utilizarea acestui medicament
Se recomanda sa luati capsulele dimineata.
Puteti sa luati coapsulele pe stomacul gol sau cu alimente.
Inghititi capsulele intregi cu jumatate de pahar de apa. Nu mestecati si nu zdrobiti capsulele, deoarece capsulele contin microgranule filmate care impiedica medicamentul sa fie distrus de aciditatea din stomacul dumneavoastra. Este important sa nu deteriorati microgranulele. Ce trebuie facut daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti dificultati in a inghiti capsulele
Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti dificultati in a inghiti capsulele:
Desfaceti capsula si dispersati-o intr-o lingura cu apa (necarbogazoasa), suc din fructe acide (de exemplu mar, portocala sau ananas) sau compot de mere.
Intotdeauna agitati amestecul inainte sa il beti (amestecul nu trebuie sa fie clar). Beti apoi
amestecul imediat sau in urmatoarele 30 de minute.
Pentru a va asigura ca ati baut tot medicamentul, clatiti bine paharul cu jumatate de pahar de apa si beti-o. Componentele solide contin medicamentul – nu le mestecati sau sfaramati. Daca luati mai mult Omeprazol Arena 20 mg decat trebuie
Daca luati mai mult Omeprazol Arena 20 mg decat v-a prescris medicul dumneavoastra, contactati imediat medical dumneavoastra sau pe farmacistul.
Daca ati uitat sa luati Omeprazol Arena 20 mg
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o de indata ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, sariti peste doza pe care ati uitat-o. Nu luati o doza dubla pentru a compensa o doza uitata. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Omeprazol Arena 20 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse rare dar grave, intrerupeti
administrarea de Omeprazol Arena 20 mg si contactati imediat medicul dumneavoastra:
Aparitie brusca a respiratiei suieratoare, umflarea buzelor, limbii, gatului sau corpului, eruptii pe piele, lesin sau dificultati de inghitire (reactie alergica severa).
Inrosirea pielii cu vezicule sau exfoliere. De asemenea, pot aparea vezicule severe si hemoragie la nivelul buzelor, ochilor, nasului si organelor genitale. Acesta poate fi “sindromul StevensJohnson” sau “necroliza epidermica toxica”.
Piele galbena, urina inchisa la culoare si oboseala, care pot fi simptome de tulburari hepatice.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti
Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti
Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile
Alte reactii adverse includ:
Reactii adverse frecvente
Cefalee.
Efecte asupra stomacului sau intestinului dumneavoastra: diaree, durere de stomac, constipatie, gaze (flatulenta).
Senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi).
Reactii adverse mai putin frecvente
Umflarea picioarelor si gleznelor.
Tulburari de somn (insomnie).
Ameteli, senzatie de furnicaturi ca “ace”, somnolenta.
Senzatie de invartire (vertij).
Modificari ale analizelor de sange care verifica cum va functioneaza ficatul.
Eruptie pe piele, eruptii noduloase (urticarie) si mancarime a pielii
Senzatie generala de rau si lipsa de energie.
Reactii adverse rare
Tulburari ale sangelui cum sunt scaderea numarului de globule albe sau de trombocite. Acest lucru poate determina slabiciune, vanatai sau cresterea riscului de infectii.
Reactii alergice, uneori foarte severe, incluzand umflarea buzelor, limbii si gatului, febra,
respiratie suieratoare. Concentratii scazute de sodiu in sange. Acest lucru poate determina slabiciune, senzatie de rau (varsaturi) si crampe.
Senzatie de agitatie, confuzie sau depresie.
Modificari ale gustului.
Probleme cu vederea cum ar fi vedere incetosata.
Instalare brusca a respiratiei suieratoare sau dificultati respiratorii (bronhospasm).
Uscaciunea cavitatii bucale.
Inflamatie a interiorului gurii.
O infectie denumita “candidoza” care afecteaza intestinele si este determinata de o ciuperca. Probleme hepatice, inclusiv icter, care pot provoca ingalbenirea pielii, urina inchisa la culoare si oboseala.
Caderea parului (alopecie).
Eruptie pe piele la expunerea la lumina solara.
Dureri articulare (artralgii) sau dureri musculare (mialgii).
Probleme renale severe (nefrita interstitiala).
Transpiratii excesive.
Reactii adverse foarte rare
Modificari ale hemogramei, inclusiv agranulocitoza (lipsa globulelor albe din sange)
Agresivitate.
Auzirea, simtirea sau vederea unor lucruri care nu exista in realitate (halucinatii).
Probleme hepatice severe care duc la insuficienta hepatica si la inflamatia creierului.
Debut brusc al unei eruptii severe pe piele sau vezicule ori exfolierii ale pielii. Acestea se pot asocia cu febra mare si dureri articulare (eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica)
Slabiciune musculara
Marirea sanilor la barbati.
Hipomagneziemie
In cazuri foarte rare, Omeprazol Arena 20 mg poate sa afecteze globulele albe ducand la deficit imun. Daca aveti o infectie cu simptome precum febra cu o stare generala alterata sever sau febra cu simptome de infectie locala precum durere la nivelul gatului, faringelui sau gurii sau dificultati de urinare, trebuie sa mergeti cat mai repede posibil la medicul dumneavoastra pentru a putea fi exclusa o lipsa de globule albe (agranulocitoza) printr-o analiza de sange. Este important pentru dumneavoastra ca in acel moment sa spuneti despre medicatia dumneavoastra. Nu va ingrijorati in legatura cu aceasta lista de posibile reactii adverse. Este posibil sa nu prezentati niciuna dintre ele. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA OMEPRAZOL ARENA 20 mg
Nu utilizati Omeprazol Arena 20 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Omeprazol Arena 20 mg
Substanta activa este omeprazolul. O capsula gastrorezistenta contine 20 mg omeprazol.
Celelalte componente sunt: continutul capsulei: manitol, zahar, laurilsulfat de sodium, fosfat disodic anhidru, carbonat de calciu, hipromeloza E 5, hipromeloza HP 55, alcool cetilic, dioxid de titan (E 171), metil p-hidroxibenzoat de sodium, propil p-hidroxibenzoat de sodium; capsula: dioxid de titan (E 171), albastru stralucitor FCF (E133), eritrozina (E 127), galben de chinolina (E 104), verde S (E 142), gelatina.
Cum arata Omeprazol Arena 20 mg si continutul ambalajului
Omeprazol Arena 20 mg se prezinta sub forma de capsule cu capac de culoare albastru-opac, corp de culoare verde-opac, care contin microgranule sferice de culoare alb mat pana la alb-crem, acoperite cu un film polimeric
Este disponibil in cutii cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 capsule gastrorezistente.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
S.C. Arena Group S.A. Str. Stefan Mihaileanu nr. 31, sector 2, Bucuresti, Romania
Producatorul
S.C. Arena Group S.A. Bd. Dunarii nr. 54, comuna Voluntari, Jud. Ilfov, Bucuresti
Acest prospect a fost aprobat in: Ianuarie 2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cum să mă tratez de BRGE?
Bună seara. Ma numesc Mioara Hornea și aș dori să vă întreb ce tratament a& ...
Anghinare și boala de reflux
Anghinare in pastile poate produce iritarea esofagului in cazul unui BRGE de peste 15 ani ? ...
BRGE ?
Bună ziua, personal suspectez o boală de reflux gastric esofagian, potrivit următoare ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...