Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » OLVION 50 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - OLVION 50 mg comprimate filmate

Prospect - OLVION 50 mg comprimate filmate


NU comercializăm OLVION 50 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: OLVION 50 mg comprimate filmate    DCI: SILDENAFILUM


  Produs complementar recomandat


169.95lei
Vezi detalii

OLVION apartine grupului de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5).OLVION va ajuta sa obtineti o erectie satisfacatoare, numai in prezenta stimularii sexuale.
OLVION 50 mg comprimate filmate
Citrat de sildenafil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este OLVION si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati OLVION
3. Cum sa utilizati OLVION
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza OLVION
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE OLVION SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
OLVION apartine grupului de medicamente denumite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). OLVION actioneaza prin relaxarea vaselor de sange de la nivelul penisului, favorizand circulatia sangelui in penis atunci cand exista un stimul sexual. OLVION va ajuta sa obtineti o erectie satisfacatoare, numai in prezenta stimularii sexuale. Nu trebuie sa utilizati OLVION daca nu aveti tulburari de erectie. Nu trebuie sa utilizati OLVION daca sunteti femeie. OLVION este destinat barbatilor cu disfunctie erectila, cunoscuta uneori si sub denumirea de impotenta. Aceasta afectiune consta in lipsa sau in imposibilitatea mentinerii erectiei penisului in vederea desfasurarii actului sexual.

2. INAINTE SA UTILIZATI OLVION
Nu utilizati OLVION:
Daca utilizati medicamente denumite nitrati deoarece aceasta asociere poate determina o scadere potential periculoasa a tensiunii arteriale. Informati medicul daca luati oricare dintre aceste medicamente care sunt de obicei administrate pentru tratamentul anginei pectorale (“dureri in piept”). Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul. Daca utilizati oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil deoarece aceasta asociere poate determina o scadere potential periculoasa a tensiunii arteriale.
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la sildenafil sau la oricare dintre componentele OLVION.
Daca aveti o afectiune cardiaca sau hepatica severa.
Daca ati avut recent un accident vascular cerebral sau infarct miocardic, sau aveti hipotensiune arteriala. Daca aveti din nastere anumite boli rare de ochi (cum este retinita pigmentara). Daca ati avut vreodata pierderea vederii datorita neuropatiei optice anterioare ischemice, nonarteritice (NOAIN).
Aveti grija deosebita cand utilizati OLVION
Va rugam sa informati medicul dumneavoastra:
Daca aveti siclemie (o boala a globulelor rosii din sange), leucemie (cancer al celulelor din sange), mielom multiplu (cancer al maduvei osoase)
Daca aveti o deformare a penisului sau Boala Peyronie’s.
Daca aveti boli de inima. In acest caz, medicul dumneavoastra trebuie sa examineze cu atentie daca starea inimii dumneavoastra permite sustinerea efortului suplimentar al actului sexual.
Daca aveti ulcer gastric activ sau tulburari de sangerare (cum este hemofilia).
Daca aveti un episod brusc de scadere sau pierdere a vederii, nu mai luati OLVION si
contactati imediat medicul Nu trebuie sa utilizati OLVION impreuna cu orice alt tratament administrat pe cale orala sau local pentru disfunctia erectila.
Informatii speciale pentru copii si adolescenti
OLVION nu trebuie administrat persoanelor cu varsta sub 18 ani.
Informatii speciale pentru pacientii cu afectiuni ale rinichilor sau ficatului
Trebuie sa va informati medicul daca suferiti de afectiuni ale rinichilor sau ficatului. Medicul dumneavoastra va poate stabili o doza mai mica.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente, chiar si dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
OLVION poate interfera cu actiunea altor medicamente, in special cu cele utilizate pentru durerile in piept. In cazul oricaror urgente medicale, trebuie sa informati orice cadru medical care va trateaza ca ati utilizat OLVION si cand ati utilizat. Nu utilizati alte medicamente in acelasi timp cu OLVION decat cu permisiunea medicului dumneavoastra. Nu trebuie sa luati OLVION daca luati medicamente denumite nitrati deoarece aceasta asociere poate determina o scadere potential periculoasa a tensiunii arteriale. Informati medicul daca luati oricare dintre aceste medicamente care se administreaza frecvent pentru tratamentul anginei pectorale (“dureri in piept”).
Nu trebuie sa luati OLVION daca utilizati oricare dintre medicamentele cunoscute sub numele de donori de oxid nitric, cum este nitritul de amil deoarece aceasta asociere poate determina o scadere potential periculoasa a tensiunii arteriale.
Daca utilizati in acelasi timp medicamente cunoscute sub numele de inhibitori de proteaza, medicamente utilizate pentru tratamentul infectiei cu HIV, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va recomande sa incepeti cu cea mai mica doza de OLVION (25 mg). Unii pacienti care utilizeaza medicamente blocante alfa-adrenergice pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau pentru tratamentul prostatei marite pot avea ameteli sau stare de confuzie care pot fi determinate de o scadere a tensiunii arteriale care apare atunci cand stati in picioare sau cand va ridicati in picioare prea brusc. Unii pacienti au avut aceste manifestari cand au luat OLVION in acelasi timp cu medicamente alfa-blocante. Manifestarile apar cel mai frecvent in primele 4 ore de la administrarea de
OLVION. Pentru a reduce posibilitatea aparitiei acestor simptome, tratamentul cu medicamentul alfablocant trebuie urmat cu o doza zilnica constanta inainte de a incepe tratamentul cu OLVION. Medicul va va recomanda sa incepeti tratamentul cu OLVION cu o doza mai mica (25 mg).
Utilizarea OLVION impreuna cu alimente si bauturi
OLVION poate fi administrat cu sau fara alimente. Totusi, este posibil ca instalarea efectului sa fie mai lenta daca luati OLVION in timpul unei mese consistente
Consumul de bauturi alcoolice poate afecta temporar capacitatea de a obtine o erectie. Pentru a beneficia la maximum de efectele medicamentului, va sfatuim sa nu consumati cantitati excesive de bauturi alcoolice inainte de a utiliza OLVION.
Sarcina si alaptarea
OLVION nu este destinat utilizarii de catre femei.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
OLVION poate produce ameteli sau tulburari de vedere. Trebuie sa stiti cum reactionati la administrarea OLVION inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale OLVION:
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, cum este lactoza, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza OLVION.

3. CUM SA UTILIZATI OLVION
Utilizati intotdeauna OLVION exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca aveti nelamuriri, cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului. Doza initiala uzuala de OLVION este de 50 mg.
Nu trebuie sa utilizati OLVION mai mult de o data pe zi.
Trebuie sa utilizati OLVION cu aproximativ o ora inainte de momentulin care intentionati sa aveti o relatie sexuala. Inghititi comprimatul in intregime, cu un pahar cu apa. Daca aveti impresia ca OLVION actioneaza prea slab sau prea puternic, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul. OLVION va ajuta sa obtineti erectia doar daca sunteti stimulat sexual. Timpul necesar pentru ca OLVION sa actioneze difera de la persoana la persoana, dar in mod obisnuit este intre o jumatate de ora si o ora. Daca utilizati OLVION in timpul unei mese bogate, veti constata ca OLVION actioneaza
mai lent. Daca OLVION nu va ajuta sa obtineti erectia sau daca erectia nu persista suficient de mult timp pentru a permite finalizarea actului sexual, trebuie sa informati medicul dumneavoastra.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din OLVION
Puteti avea o crestere a severitatii si frecventei reactiilor adverse.Dozele peste 100 mg nu duc la cresterea eficacitatii.
Nu utilizati mai multe comprimate decat v-a recomandat medicul dumneavoastra.
Daca ati utilizat mai multe comprimate decat trebuia, adresati-va medicului dumneavoastra. Daca aveti intrebari suplimentare referitoare la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, OLVION poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse raportate in asociere cu utilizarea OLVION sunt in general usoare pana la moderate si au o durata scurta.
Daca aveti dureri de piept in timpul sau dupa relatiile sexuale:
Stati in pozitie semi-sezand si incercati sa va relaxati.
Nu utilizati nitrati pentru tratamentul durerii de piept.
Contactati imediat medicul.
Toate medicamentele, inclusiv OLVION pot determina reactii alergice. Trebuie sa contactati imediat medicul daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome dupa ce luati OLVION: respiratie suieratoare subita, dificultati in respiratie sau ameteli, umflarea pleoapelor, fetei buzelor sau gatului. Dupa tratamentul cu OLVION au fost raportate erectii prelungite uneori dureroase. Daca aveti o erectie care dureaza mai mult de 4 ore, trebuie sa contactati imediat medicul. Daca aveti o scadere brusca sau pierderea vederii, nu mai luati OLVION si contactati imediat medicul. O reactie adversa foarte frecventa (poate sa apara la 1 din 10 pacienti) este durerea de cap. Reactii adverse frecvente (pot sa apara la 1 pana la 10 pacienti din 100) includ: inrosirea fetei , indigestie, tulburarile de vedere (inclusiv senzatia de accentuare a culorilor, dsensibilitate la lumina, incetosarea vederii sau reducerea acuitatii vizuale), infundarea nasului si ameteli. Reactii adverse mai putin frecvente (pot sa apara la 1 pana la 10 pacienti din 1000) includ:
varsaturi, eruptii trecatoare pe piele, sangerari in partea din spate a ochilor, iritatia ochilor, inrosirea ochilor/ochi rosii, dureri de ochi, vedere dubla, senzatii anormale in ochi, batai neregulate sau rapide ale inimii dureri musculare, senzatie de somnolenta, reducerea sensibilitatii tactile, vertij, zgomote in urechi, greata, senzatie de gura uscata, dureri in piept si senzatie de oboseala. Reactii adverse rare (Pot sa apara la 1 pana la 10 pacienti din 10000) includ: hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, lesin, accident vascular cerebral, sangerari nazale, sau scaderea sau pierderea brusca a auzului. Reactii adverse suplimentare raportate in cadrul experientei dupa punerea pe piata includ: batai
puternice ale inimii,dureri in piept, moarte subita, infarct miocardic sau reducerea temporara a circulatiei sangelui in unele zone ale creierului. Majoritatea, dar nu toti barbatii la care au aparut aceste reactii, sufereau de probleme cardiace inainte de a lua medicamentul. Nu a fost posibil sa se determine daca aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea OLVION. Au fost de asemenea raportate cazuri de convulsii sau crize convulsive si reactii grave la nivelul pielii caracterizate prin eruptii, vezicule, descuamarea pielii si durere care necesita ingrijire medicala de urgenta. Daca oricare dintre aceste reactii adverse devine grava sau observati aparitia unei alte reactii adverse
care nu a fost mentionata in acest prospect, va rugam informati medicul dumneavoastra.

5. CUM SE PASTREAZA OLVION
A nu se lasa la indemana copiilor.
Nu necesita conditii speciale de pastrare
A nu se folosi dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Date de expirare se refera la ultima zi a respectivei luni. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine OLVION
Substanta activa este sildenafil. Fiecare comprimat filmat contine sildenafil 50 mg (sub forma de citrat).
Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloza microcristalina, hidrogenofosfat de calciu (anhidru), croscameloza sodica, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, dioxid de titan (E171), lactoza monohidrat, triacetin.
Cum arata OLVION si ce contine ambalajul
Comprimatele filmate OLVION sunt de culoare alba, ovale, biconvexe, inscriptionate cu „C1” pe o fata si neinscriptionate pe cealalta fata.
Comprimatele filmate sunt ambalate in cutii cu blistere continand 2, 4, 8 sau 12 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarea denumire comerciala:
Romania: OLVION. Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Disfunctie sexuala
Ce remedii recomandații pentru disfunctie de origine psihogena ...
Disfuncție erecției
Bună ziua am o întrebare ma confrunt cu disfunctie erecției și nu-mi dau seama ce sa ...
ingrasare, vergeturi plus rezultate analize : cauze
FT4: 0,732 NG/DL ; TSH : 3,56 I'UI/ml ;Anti-TPO 24,2 Ul/mL ; CORTIZOL SERIC 11,3fg/dl am ( specific ...
↳ Buna ziua! La o prima vedere pare sa fie o disfunctie tiroidiana (aveti FT4 scazuta). Neavand intervalele de referinta ale laboratorului unde ati fac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
medicamente si alcool
Buna ziua. Ce medicamente pot folosi pentru disfunctii erectile in combinatie cu alcool? Ma refer la ...
↳ Buna ziua! Cantitati moderate de alcool sunt admise in combinatie cu orice produs natural destinat disfunctiei erectile (Erecta, Virility Max, Promen ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Disfunctie erctica
Bună ziua.De o saptamina iua tentex royal deoarece am probleme cu erectia.Intrebare mea este da ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa SILDENAFILUM?
Alte medicamnete care au SILDENAFILUM:
- Azurvig 25 mg/ml
- BALCOGA 20 mg comprimate filmate
- Taxier 100 mg comprimate filmate
- Entranin 25 mg
- Enafilzil 25 mg
- Sildenafil Actavis
- Sildenafil Teva

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...