Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Oltrola 100 mg comprimate gastrorezistente

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Oltrola 100 mg comprimate gastrorezistente

Prospect - Oltrola 100 mg comprimate gastrorezistente


NU comercializăm Oltrola 100 mg comprimate gastrorezistente!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Oltrola 100 mg comprimate gastrorezistente    DCI: ACIDUM ACETYLSALICYLICUM


  Produs complementar recomandat
Oltrola contine acid acetilsalicilic care, administrat in doze mici, apartine unui grup de medicamente numit antiagregante plachetare. Plachetele sunt celule mici din sange, care participa la coagularea sangelui si care sunt implicate in tromboza.
Oltrola 75 mg comprimate gastrorezistente
Oltrola 100 mg comprimate gastrorezistente
Acid acetilsalicilic

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Oltrola si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Oltrola
3. Cum sa luati Oltrola
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Oltrola
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Oltrola si pentru ce se utilizeaza
Oltrola contine acid acetilsalicilic care, administrat in doze mici, apartine unui grup de medicamente numit antiagregante plachetare. Plachetele sunt celule mici din sange, care participa la coagularea sangelui si care sunt implicate in tromboza. Cand se formeaza un cheag de sange la nivelul unei artere, fluxul sanguin se opreste si se intrerupe aprovizionarea cu oxigen. Daca acest lucru se intampla la nivelul inimii, poate cauza aparitia unui infarct miocardic sau a anginei pectorale; la nivelul creierului poate cauza un accident vascular cerebral. Oltrola este administrat pentru reducerea riscului formarii cheagurilor de sange si, astfel, previne:
- infarctul miocardic
- accidentul vascular cerebral
- problemele cardiovasculare la pacientii cu angina pectorala stabila sau instabila (un tip de durere in piept). Oltrola este utilizat, de asemenea, pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange dupa anumite tipuri de interventii chirurgicale cardiace efectuate pentru largirea sau pentru deblocarea vaselor de sange.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Oltrola
Nu luati Oltrola
- daca sunteti alergic la acid acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)
- daca sunteti alergic la alti salicilati sau la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS sunt utilizate frecvent in tratamentul artritei, reumatismului si durerilor
- daca ati avut o criza de astm bronsic sau ati prezentat umflare a anumitor parti ale corpului, de exemplu, a fetei, buzelor, gatului sau limbii (angioedem) dupa ce ati luat salicilati sau AINS
- daca aveti sau ati avut ulcer la nivelul stomacului sau duodenului sau orice alt tip de sangerare, precum accident vascular cerebral hemoragic
- daca ati avut vreodata probleme cu coagularea sangelui
- daca aveti probleme severe ale ficatului sau rinichilor
- daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina, cu exceptia cazului in care sunteti sfatuita altfel de medicul dumneavoastra si, in acest caz, doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 mg (vezi pct. „Sarcina, alaptarea si fertilitatea”)
- daca luati un medicament denumit metotrexat (de exemplu, pentru cancer sau pentru poliartrita reumatoida), in doze mai mari de 15 mg pe saptamana
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Oltrola adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale
- daca aveti probleme cu rinichii, ficatul sau inima
- daca aveti sau ati avut vreodata probleme cu stomacul sau intestinul subtire
- daca aveti tensiune arteriala mare
- daca aveti astm bronsic, febra fanului, polipi nazali sau alte afectiuni respiratorii cronice; acidul acetilsalicilic poate induce o criza de astm bronsic
- daca ati avut vreodata guta
- daca aveti cicluri menstruale abundente
Trebuie sa va adresati imediat unui medic daca simptomele dumneavoastra se agraveaza sau daca manifestati reactii adverse severe sau neasteptate, cum sunt simptome neobisnuite de sangerare, reactii severe la nivelul pielii sau alte semne de alergii severe (vezi pct. „Reactii adverse posibile”). Adresati-va medicului dumneavoastra daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala (chiar daca este una minora, cum este o extractie dentara). Deoarece acidul acetilsalicilic are un efect de subtiere a sangelui, este posibil sa existe un risc crescut de sangerare. Trebuie sa aveti grija sa nu va deshidratati (sa aveti senzatie de sete si gura uscata), deoarece utilizarea acidului acetilsalicilic in acelasi timp poate sa inrautateasca functia rinichiului. Acest medicament nu este adecvat pentru a fi utilizat impotriva durerilor sau pentru scaderea febrei. Daca oricare dintre situatiile de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra sau daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Copii si adolescenti Daca este administrat copiilor si adolescentilor, acidul acetilsalicilic poate determina aparitia sindromului Reye. Sindromul Reye este o afectiune foarte rara care afecteaza creierul si ficatul si care poate pune viata in pericol. Din acest motiv, Oltrola nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 16 ani, cu exceptia cazului cand este recomandat de medic.
Oltrola impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Efectul tratamentului poate fi influentat daca acidul acetilsalicilic este luat in acelasi timp cu alte medicamente pentru:
- subtierea sangelui/prevenirea formarii cheagurilor de sange (de exemplu, warfarina, heparina, clopidogrel)
- prevenirea rejetului unui organ dupa transplant (de exemplu, ciclosporina, tacrolimus)
- tratamentul tensiunii arteriale mari [de exemplu, diuretice si inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA)]
- reglarea ritmului batailor inimii (de exemplu, digoxina)
- tratamentul afectiunilor maniaco-depresive (de exemplu, litiu)
- tratamentul durerilor si inflamatiei (de exemplu, AINS cum este ibuprofen sau corticosteroizi)
- tratamentul gutei (de exemplu, probenecid)
- tratamentul epilepsiei (de exemplu, valproat, fenitoina)
- tratamentul cancerului sau poliartritei reumatoide (de exemplu, metotrexat)
- tratamentul diabetului zaharat (de exemplu, glibenclamida)
- tratamentul depresiei [inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS), cum sunt sertralina sau paroxetina].
- utilizarea ca terapie de substitutie hormonala, cand glandele suprarenale sau glanda hipofiza au fost distruse sau indepartate sau pentru tratamentul inflamatiei, inclusiv in afectiunile reumatice si inflamatorii ale intestinului (de exemplu, corticosteroizi)
- tratamentul scaderii concentratiei lipidelor in sange (acid nicotinic)
Oltrola impreuna cu alcool
Ingestia de alcool etilic poate creste riscul de sangerari gastrointestinale si poate prelungi timpul de sangerare.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Femeile gravide nu trebuie sa ia acid acetilsalicilic in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care le este recomandat de medic.
Nu trebuie sa luati Oltrola daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina, cu exceptia cazului in care sunteti sfatuita altfel de medicul dumneavoastra si, in acest caz, doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 mg (vezi pct. „Nu luati Oltrola”). Administrarea regulata sau utilizarea de doze mari din acest medicament in timpul ultimei perioade a sarcinii pot determina complicatii severe pentru mama sau fat. Femeile care alapteaza nu trebuie sa ia acid acetilsalicilic, cu exceptia cazului in care le este recomandat de medic.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Oltrola poate produce o senzatie de ameteala. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana cand nu veti sti daca acest medicament va afecteaza capacitatea de a efectua aceste activitati.

3. Cum sa luati Oltrola
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adulti
Prevenirea infarctului miocardic:
Doza recomandata este de 75-150 mg o data pe zi.
Prevenirea accidentului vascular cerebral:
Doza recomandata este de 75-300 mg o data pe zi.
Prevenirea problemelor cardiovasculare la pacientii cu angina pectorala stabila sau instabila (un tip de durere in piept):
Doza recomandata este de 75-150 mg o data pe zi.
Prevenirea formarii cheagurilor de sange dupa anumite tipuri de interventii chirurgicale cardiace: Doza recomandata este de 75-150 mg o data pe zi.
Pacienti varstnici
Dozele sunt identice cu cele pentru adulti. In general, acidul acetilsalicilic trebuie utilizat cu precautie la pacientii varstnici, deaorece acestia sunt mai predispusi la reactii adverse. Tratamentul trebuie revizuit la intervale regulate.
Utilizarea la copii si adolescenti
Acidul acetilsalicilic nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 16 ani, cu exceptia cazurilor in care este recomandat de medic (vezi pct. „Copii si adolescenti”).
Mod de administrare
Administrare orala.
Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu o cantitate suficienta de lichid (1/2 pahar cu apa). Comprimatele au un invelis gastrorezistent care previne aparitia iritatiei stomacului si, de aceea, nu trebuie zdrobite, sfaramate sau mestecate. Comprimatele nu trebuie luate in acelasi timp cu medicamente antiacide (medicamente utilizate impotriva arsurilor din capul pieptului sau a indigestiei), deoarece acestea vor distruge invelisul gastrorezistent al comprimatelor si pot determina iritatia stomacului. Deoarece invelisul gastrorezistent incetineste absorbtia, Oltrola nu este indicat la pacientii cu infarct miocardic acut (tratamentul crizelor cardiace). Totusi, in caz de urgenta, comprimatele pot fi zdrobite
sau mestecate pentru a accelera absorbtia acidului acetilsalicilic. Daca luati mai mult Oltrola decat trebuie In cazul in care dumneavoastra (sau alta persoana) ati luat accidental prea multe comprimate, trebuie sa il informati imediat pe medicul dumneavoastra sau sa mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Aratati medicului medicamentul ramas sau ambalajul gol. Simptomele de supradozaj pot include tiuituri in urechi, probleme de auz, dureri de cap, ameteli, confuzie, greata, varsaturi si dureri abdominale. O doza mult mai mare decat cea recomandata poate duce la aparitia unei respiratii mai rapide decat in mod normal (hiperventilatie), febra, transpiratie in exces, agitatie, convulsii, halucinatii, scadere a concentratiei de zahar din sange, coma si soc.
Daca uitati sa luati Oltrola
Daca uitati sa luati o doza, asteptati ora la care trebuie sa luati urmatoarea doza, apoi continuati sa luati medicamentul ca de obicei.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca incetati sa luati Oltrola
Daca incetati sa luati Oltrola, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca manifestati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave, opriti administrarea Oltrola si contactati imediat un medic:
- respiratie suieratoare brusca, umflare a buzelor, fetei sau a corpului, eruptii trecatoare pe piele, lesin sau dificultati la inghitire (reactie alergica severa)
- inrosire a pielii cu vezicule sau descuamare, care poate fi asociata cu febra mare si dureri la nivelul articulatiilor. Acesta ar putea fi manifestari de eritem polimorf, sindrom StevensJohnson sau sindrom Lyell.
- sangerari neobisnuite, cum sunt tuse cu sange, sange in varsaturi sau urina sau scaune negre
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- indigestie
- tendinta crescuta la sangerare
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- urticarie
- iritatie nazala
- dificultati la respiratie
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
- hemoragii severe la nivelul stomacului sau intestinelor, hemoragie cerebrala, numar modificat de celule ale sangelui
- greata si varsaturi
- spasme la nivelul tractului respirator inferior, crize de astm bronsic
- inflamatie la nivelul vaselor de sange
- vanatai, manifestate ca puncte de culoare violet (sangerari la nivelul pielii)
- reactii severe la nivelul pielii, cum sunt eruptiile trecatoare pe piele cunoscute sub denumirea de eritem polimorf si formele sale care pot pune viata in pericol – sindromul Stevens-Johnson si sindromul Lyell
- reactii de hipersensibilitate, cum sunt umflare a buzelor, a fetei sau organismului sau soc anafilactic
- ciclu menstrual excesiv de abundent sau prelungit
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):
- zgomote in urechi (tinitus) sau capacitatea de auz redusa
- dureri de cap
- vertij (senzatie de ameteala)
- ulcere si perforatii la nivelul stomacului si intestinului subtire
- timp de sangerare prelungit
- functie a rinichiului alterata
- functie a ficatului alterata
- concentratie crescuta a acidului uric in sange
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare (vezi detaliile de mai jos): Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected] Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Oltrola
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Flacon din PEID: A se pastra flaconul bine inchis, pentru a fi protejat de umiditate.
Blister: A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
A se pastra la temperaturi sub 30°C. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau pe recipientul pentru comprimate/blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Oltrola
Substanta activa este acidul acetilsalicilic. Fiecare comprimat gastrorezistent contine acid
acetilsalicilic 75 mg [sau] 100 mg. Celelalte componente sunt: [Oltrola 75 mg:]
Celuloza microcristalina, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, gelatina, oxid greu de magneziu (nucleul comprimatului); acid metacrilic – acrilat de etil copolimer de tip A, polisorbat 80, dioxid de titan, oxid rosu de fer (E172), oxid negru de fer (E172), laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogencarbonat de sodiu, trietil citrat, talc (invelisul comprimatului). [Oltrola 100 mg:] Celuloza microcristalina, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, gelatina, oxid
greu de magneziu (nucleul comprimatului); copolimer acid metacrilic – acrilat de etil de tip A, polisorbat 80, dioxid de titan, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, bicarbonat de sodiu, trietil citrat, talc (invelisul comprimatului).
Cum arata Oltrola si continutul ambalajului
Oltrola 75 mg comprimate gastrorezistente sunt comprimate biconvexe, in forma de inima, de culoare roz , nemarcate.
Oltrola 100 mg comprimate gastrorezistente sunt comprimate biconvexe, in forma de inima, de culoare alba , nemarcate.
Marimi de ambalaj:
Oltrola este disponibil in cutii cu blistere a 28 sau 50 comprimate gastrorezistente si in flacoane din PEID cu 30, 50, 60, 90 sau 100 comprimate gastrorezistente.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Oltrola 75 mg comprimate gastrorezistente
Acest prospect a fost revizuit in Mai 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

cat timp iau Sortis
de 6 launi iau 1 tableta sortis 80mg in urma unui infarct ...de o luna ma dor mainile si piciorele ...
Colesterol mărit și ficat afectat
Bună ziua,soțul meu are tratament pt colesterol de 2 ani asta în urma unui infarct ,dup ...
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Aspenter combinat cu Nebilet
Bună ziua am și eu o întrebare?Eu am tratament cu Nebilet jumătate de pastila. Vreau sa iau Asp ...
↳ Buna ziua! Aspenter nu scade tensiunea, este indicat pentru a mentine sangele fluid, impiedica formarea cheagurilor si implicit aparitia evenimentelo ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Leridip administrare dupa infarct
Rog precizati cum sa inteleg din prospect interdictia de administrare la "cel mult o luna de la infa ...
Contraindicație la infarct
Mama mea a racit , poate sa ia Gripovit, avind tratament in urma unui infarct suferit acum 1 an? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...