Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Olopeg concentrat pentru solutie orala

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Olopeg concentrat pentru solutie orala

Prospect - Olopeg concentrat pentru solutie orala


NU comercializăm Olopeg concentrat pentru solutie orala!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Olopeg concentrat pentru solutie orala    DCI: MACROGOLUM


  Produs complementar recomandat


24.95lei
Vezi detalii

Olopeg este un laxativ osmotic.
Olopeg concentrat pentru solutie orala

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Olopeg si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Olopeg
3. Cum sa utilizati Olopeg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Olopeg
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Olopeg si pentru ce se utilizeaza
Olopeg este un laxativ osmotic.
Olopeg se utilizeaza pentru
- tratamentul pe termen scurt al simptomelor constipatiei
- lavaj intestinal inaintea examinarilor diagnostice ale intestinului (de exemplu colonoscopie) si inaintea operatiilor chirurgicale ale intestinului

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Olopeg
Nu utilizati Olopeg in caz de:
- alergie cunoscuta la macrogol (polietilenglicol) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
- durere abdominala, fara a sti ce anume o provoaca
- ocluzie intestinala sau suspect a avea ocluzie intestinala (ileus)
- ingustare anormala (stenoza), perforatie sau risc de perforatie a stomacului sau intestinelor
- tulburari in evacuarea continutului stomacului
- ulcer gastro-intestinal acut
- boli inflamatorii intestinale severe (cum sunt boala Crohn, colita ulcerativa, megacolon toxic, colita toxica sau rapid progresiva)
- inconstienta
Atentionari si precautii
Daca aveti o stare de sanatate precara sau o conditie medicala grava trebuie sa tineti cont de efectele adverse posibile enumerate la punctul 4. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti ingrijorat.
Consultati medicul inaintea folosirii Olopeg daca suferiti de:
- insuficienta cardiaca, circulatorie sau tulburari functionale ale rinichilor (insuficienta renala) si boli ale ficatului
- tulburari de constienta
- tendinta de aspirare a fluidelor in plamani, voma sau tulburari ale reflexului de voma si inghitire
- deshidratare severa
Daca aveti simptome ca edem, lipsa respiratiei, oboseala crescuta, deshidratare sau insuficienta cardiaca, indicand un dezechilibru al apei si electrolitilor din corp, administrarea Olopeg trebuie intrerupta imediat, trebuie masurati electrolitii si luate masurile necesare, daca este cazul. Daca sunteti diabetic, nu sunt carbohidrati care trebuie luati in considerare la administrarea acestui medicament. Daca sunteti predispus la dezechilibrul apei si electrolitilor din corp (de exemplu pacienti care iau diuretice) trebuie sa folositi acest medicament doar la sfatul explicit al medicului si cu atentie sporita.
Daca apare diaree, este indicata monitorizarea echilibrului apei si electrolitilor din corp.
Varstnicii trebuie sa foloseasca Olopeg cu precautie sporita, deoarece sunt mai sensibili la reactiile adverse potentiale determinate de medicamente. Aceste lucru trebuie luat in considerare mai ales in caz de diaree si o posibila tulburare a echilibrului apei si electrolitilor. Daca suferiti de boala de reflux gastric sau tulburari ale ritmului cardiac, trebuie sa folositi Olopeg numai sub supravegherea medicului.
Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra, chiar daca ati suferit in trecut de una din afectiunile de mai sus.
Copii si adolescenti
Datele disponibile nu sustin administrarea Olopeg pentru constipatie la copiii cu varsta sub 2 ani. Nu exista suficienta experienta la copiii si adolescentii cu varsta sub 18 ani in administrarea pentru lavajul intestinal inaintea investigatiilor diagnostice. De aceea, Olopeg nu trebuie utilizat in lavajul intestinal la copiii si adolescentii cu varsta sub 18 ani. Olopeg impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Daca se efectueaza investigatii diagnostice ale lichidului intestinal la evacuarea acestuia din intestin, enzimele care pot fi utilizate in aceste teste (de exemplu ELISA) pot fi afectate de polietilenglicolul continut in Olopeg.
Interactiuni intre Olopeg si alte medicamente in tratamentului constipatiei:
Nu exista rapoarte clinice despre interactiunea Olopeg cu alte medicamente. Totusi, efectul altor medicamente poate fi scazut in timpul utilizarii Olopeg deoarece absorbtia acestora in corp poate fi redusa temporar. De aceea este recomandata luarea altor medicamente cu cel putin 2 ore inainte de administrarea Olopeg.
Interactiuni intre Olopeg si alte medicamente in lavajul intestinal:
Alte medicamente pot fi eliminate din tractul gastro-intestinal sau absorbtia lor poate fi scazuta sau oprita daca sunt luate cu cateva ore inainte sau in timpul tratamentului cu Olopeg. Acest lucru este valabil mai ales pentru medicamentele cu eliberare intarziata. Uneori este necesara luarea altui medicament inaintea sau in timpul administrarii Olopeg, datorita unei indicatii vitale. In acest caz, forma orala a medicamentului trebuie inlocuita cu cea intravenoasa sau intramusculara.
Olopeg impreuna cu alimente si bauturi
Daca luati Olopeg pentru lavaj intestinal inainte de examinari diagnostice sau operatii la nivelul intestinului, nu trebuie sa mancati mancare solida cu 2 - 3 ore inaintea primei administri a Olopeg si pana la sfarsitul investigatiei.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Utilizarea Olopeg in timpul sarcinii si alaptarii nu a fost studiata adecvat. De aceea, in timpul sarcinii si alaptarii, Olopeg trebuie administrat numai daca este strict necesar.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista indicii ca Olopeg influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau manipula utilaje. Olopeg contine potasiu si sodiu
Dieta cu restrictie de potasiu sau functie a rinichilor scazuta
Daca aveti functia renala scazuta sau tineti o dieta cu restrictie de potasiu, tineti cont ca o doza (125 ml solutie reconstituita) contine potasiu 1,26 mmol (49 mg).
Dieta cu restrictie de sodiu:
Daca tineti dieta cu restrictie de sodiu, tineti cont ca o doza (125 ml solutie reconstituita) contine sodiu 8,09 mmol (186 mg).

3. Cum sa utilizati Olopeg
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Similar altor laxative, utilizarea Olopeg pe durata lunga nu este recomandata. Tratamentul cu Olopeg nu trebuie sa depaseasca 2 saptamani. Daca este necesar, Olopeg poate fi utilizat in mod repetat. Tratamentul pe termen scurt al constipatiei
Pentru tratament suplimentar cu mentinerea unui regim de viata si dietetic corespunzator.
Doza zilnica trebuie ajustata conform rezultator obtinute.
Inainte de initierea tratamentului, trebuie exclusa de catre medic o boala organica.
Doza zilnica:
Utilizarea la copii si adolescenti
De la 2 la 4 ani: 7,5 ml - 15 ml Olopeg concentrat
De la 4 la 8 ani: 15 ml - 30 ml Olopeg concentrat
De la 8 la 18 ani: 20 ml - 35 ml Olopeg concentrat
Inainte de administrare, doza necesara de Olopeg concentrat trebuie dizolvata intr-un volum de apa de 4 ori mai mare (de exemplu 7,5 ml concentrat Olopeg + 30 ml apa).
Adulti:
De 2 - 3 ori pe zi: amestecati 25 ml Olopeg concentrat cu 100 ml apa (total 125 ml) inainte de administrare.
Varstnici:
Initial o data pe zi: amestecati 25 ml Olopeg concentrat cu 100 ml apa (total 125 ml) inainte de administrare.
Lavaj intestinal inaintea examinarilor diagnostice
Solutia pentru lavaj trebuie luata intr-un interval de timp de circa 4 ore, de obicei in ziua investigatiei. Alternativ, cantitatea totala poate fi luata in seara precedenta investigatiei sau alternativ, partial in seara precedenta si restul in dimineata zilei investigatiei.
Nu trebuie sa mancati mancare solida cu 2 - 3 ore inaintea primei administrarii Olopeg si pana la sfarsitul investigatiei. Pentru obtinerea unui litru de solutie reconstituita, amestecati 200 ml Olopeg concentrat cu 800 ml apa. Pentru evacuarea completa a intestinului trebuie bauti 3 - 4 litri solutie reconstituita. Solutia reconstituita trebuie luata in portii de 200 - 300 ml la fiecare 10 minute, pana cand scurgerea rectala este clara sau pana cand s-au administrat 3, maxim 4 litri solutie. Ca parte a procesului de golire a intestinului, veti avea diaree. De aceea, trebuie neaparat sa aveti acces la o toaleta.
Daca suferiti de tulburari gastro-intestinale, trebuie redusa administrarea Olopeg temporar sau intrerupta pana cand simptomele se amelioreaza.
Utilizarea la copii si adolescenti
Nu exista suficienta experienta in administrarea pentru lavajul intestinal la copiii si adolescentii cu varsta sub 18 ani. De aceea, Olopeg nu trebuie utilizat in lavajul intestinal la copiii si adolescentii cu varsta sub 18 ani.
Daca luati mai mult Olopeg decat trebuie
Daca luati mai mult Olopeg decat trebuie, este posibil sa aveti dureri severe, flatulenta (acumulare de gaze in stomac si intestine) sau diaree severa. Daca prezentati vreuna din aceste reactii, adresati-va imediat medicului!
Daca uitati sa luati Olopeg
Daca ati luat cu mult mai putin decat doza recomandata de Olopeg, este posibil ca lavajul intestinal sa fie insuficient si sa nu poata fi efectuata investigatia planificata. Urmati instructiunile medicului sau cele din acest prospect. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In timpul tratamentului cu macrogol 3350 si 4000 pot aparea urmatoarele reactii adverse:
Reactii adverse posibile in timpul tratamentului constipatiei
Reactii adverse frecvente, care apar in 1 pana la 10 din 100 pacienti tratati:
Dureri de stomac, balonarea si zgomote ale stomacului si greata datorita volumului crescut al continutului intestinal
Reactii adverse foarte rare, care apar la mai putin de 1 din 10.000 de pacienti tratati:
reactii alergice, de exemplu reactii ale pielii, guturai (rinita), umflarea pielii (edem Quincke) si soc anafilactic
Reactii adverse posibile in timpul lavajului intestinal
Reactii adverse frecvente, care apar in 1 pana la 10 din 100 de pacienti tratati:
Greata, balonarea stomacului, crampe ale stomacului si flatulenta. Aceste reactii se datoreaza volumului mare de lichid baut intr-un interval scurt de timp. De asemenea au fost raportate senzatie de rau si tulburari ale somnului.
Reactii adverse mai putin frecvente, care apar la 1 pana la 10 din 1000 de pacienti tratati:
Voma si iritatie anala Reactii adverse foarte rare, care apar la mai putin de 1 din 10000 de pacienti tratati: Dupa administrarea unor solutii care contin polietilenglicol au fost observate aritmie, tahicardie si acumularea de lichid in tesuturi (edem). De aceea, la pacientii cu risc crescut este necesara monitorizarea echilibrului apei si electrolitilor. In cazuri individuale, poate scadea nivelul calciului seric. Au fost raportate eruptii pe piele (urticarie), curgerea nasului (rinoree) sau eczeme (dermatita) si soc anafilactic. Aceste simptome sunt probabil simptome ale unei alergii. Intrerupeti Olopeg si adresati-va
imediat medicului. Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): Au fost observate anumite cazuri de sindrom Mallory-Weiss (rupturi longitudinale ale mucoasei stomacului la jonctiunea cu esofagul) cauzate de voma dupa administrarea unor solutii continand polietilenglicol pentru lavajul intestinal.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Olopeg
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Valabilitate dupa prima deschidere: 3 saptamani.
Valabilitatea solutiei reconstituite: 48 ore.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta flaconului si pe cutia de carton dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Olopeg
Substantele active sunt macrogol 4000, citrat de sodiu, acid citric anhidru, clorura de sodiu si clorura de potasiu. 1 ml concentrat (5 ml solutie reconstituita) contine
Macrogol 4000 525,0 mg Citrat de sodiu 19,5 mg Acid citric anhidru 16,5 mg
Clorura de sodiu 7,3 mg Clorura de potasiu 1,9 mg
Celelalte componente sunt aroma de zmeura, acesulfam de potasiu, apa purificata
Concentratia ionilor de electrolit dupa diluarea la 1 litru de solutie reconstituita este:
Sodiu 64,8 mmol/l Potasiu 10,1 mmol/l Clorura 30,1 mmol/l Citrat 30,5 mmol/l
Cum arata Olopeg si continutul ambalajului
Olopeg este un lichid clar, incolor
Solutia reconstituita este un lichid clar, incolor, cu gust si miros de zmeura.
Ambalaje disponibile: flacoane din PET transparente de culoare bruna continand 100 ml, 200 ml, 500 ml, respectiv 1000 ml, inchise cu capac PP/PE. O masura dozatoare din PE este amplasata in cutia din carton.
Masura dozatoare are urmatoarele gradatii: 2 ml; 2,5 ml; 4 ml; 5 ml; 6 ml; 7,5 ml; 8 ml; 10 ml; 12,5 ml; 15 ml; 17,5 ml; 20 ml; 22,5 ml; 25 ml; 27,5 ml; 30 ml.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Olopeg concentrat pentru solutie orala
Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Combinatie Casinovita U cu Carbodigest
Am 52 ani si la intrarea in menopauza mi s-a declansat sindromul de colon iritabil cu predominanta ...
Fisura anala
Am utilizat miprosept supozitoare 14 zile, cu unguent cu tataneasca, pot sa folosesc supozitoarele m ...
constipatie
Buna ziua Sunt constipat de 10 ani. Com pot sa ma vindec de constipatie. Medicamentul Complet dig ...
↳ Buna ziua! Digest Complet este util in cazul constipatiei cronice, administrat dupa fiecare masa (dupa cele mai consistente pana la 3 capsule!). Rea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Administrarea Senna.
Când se administrează laxativul Senna, seara sau dimineața? ...
↳ Buna ziua! In principiu se recomanda administrarea seara, iar efectul apare peste 8-10 ore de la administrare. In cazuri severe de constipatie se poa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
utilizarea gelului pentru combaterea constipatiei
Pot folos gelul pentru combaterea constipatiei deorece nu pot inghiti capsule mari ...
Constipatie
Buna ziua, in caz de constipatie ajuta bemagnum forte? mentionez ca iau la 3 zile o pastila de laxa ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa MACROGOLUM?
Alte medicamnete care au MACROGOLUM:
- Golax 10 g

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...