Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Olmetec 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Olmetec 20 mg comprimate filmate

Prospect - Olmetec 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm Olmetec 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Olmetec 20 mg comprimate filmate    DCI: OLMESARTANUM MEDOXOMILUM


  Produs complementar recomandat


33.95lei
Vezi detalii

Olmetec apartine unui grup de medicamente denumit “antagonisti ai receptorilor angiotensinei II”. Acestia determina scaderea tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sange. Olmetec este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (cunoscuta si ca ‘hipertensiune arteriala’).
Olmetec 10 mg comprimate filmate
Olmetec 20 mg comprimate filmate
Olmetec 40 mg comprimate filmate
Olmesartan medoxomil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea pot fi reactii adverse care nu sunt mentionate in acest prospect (vezi pct. 4).

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Olmetec si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Olmetec
3. Cum sa utilizati Olmetec
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Olmetec
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Olmetec si pentru ce se utilizeaza
Olmetec apartine unui grup de medicamente denumit “antagonisti ai receptorilor angiotensinei II”. Acestia determina scaderea tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sange. Olmetec este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (cunoscuta si ca ‘hipertensiune arteriala’). Tensiunea arteriala crescuta poate deteriora vasele de sange din organe ca inima, rinichi, creier si ochi. In unele cazuri, acest lucru poate duce la atac de cord, insuficienta cardiaca sau renala, accident vascular cerebral sau orbire. De obicei, tensiunea arteriala crescuta nu are simptome. Pentru prevenirea aparitiei acestor deteriorari, este important sa va controlati tensiunea arteriala. Tensiunea arteriala crescuta poate fi controlata cu medicamente cum este Olmetec comprimate. Probabil ca medicul dumneavoastra v-a recomandat de asemenea sa faceti si unele modificari ale stilului de viata, pentru a ajuta scaderea tensiunii arteriale (de exemplu scaderea in greutate, renuntarea la fumat, reducerea consumului de alcool etilic si a cantitatii de sare din mancare). De asemenea, medicul dumneavoastra probabil v-a sfatuit sa faceti exercitii fizice regulate, cum sunt mersul pe jos sau inotul. Este important sa urmati aceste sfaturi ale medicului dumneavoastra.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Olmetec
Nu utilizati Olmetec
- daca sunteti alergic la olmesartan medoxomil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca aveti mai mult de 3 luni de sarcina. (Este bine sa evitati Olmetec si in perioada de inceput a sarcinii - vezi pct. "Sarcina".)
- daca aveti ingalbenirea pielii si a ochilor (icter) sau probleme cu drenajul bilei din vezicula biliara (obstructie biliara, de exemplu calculi biliari).
- daca aveti diabet zaharat sau functia rinichilor afectata si urmati tratament cu un medicament pentru scaderea tensiunii arteriale care contine aliskiren.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Olmetec adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
- un inhibitor al ECA (de exemplu, enalapril, lisinopril, ramipril), mai ales daca aveti probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
- aliskiren
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va verifice functia rinichilor, tensiunea arteriala si valorile electrolitilor (de exemplu, potasiu) din sange, la intervale regulate de timp.
Vezi si informatiile de la punctul „Nu utilizati Olmetec”.
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele probleme de sanatate:
- Probleme ale rinichilor
- Boli ale ficatului
- Insuficienta cardiaca sau probleme cu valvele inimii sau cu muschiul inimii
- Varsaturi severe, diaree, urmati tratament cu doze mari de “comprimate pentru eliminarea apei”
(diuretice) sau daca urmati o dieta cu cantitati mici de sare.
- Concentratii crescute ale potasiului in sangele dumneavoastra.
- Probleme ale glandelor suprarenale.
Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti diaree, care este severa, persistenta si determina pierdere substantiala in greutate. Medicul poate evalua simptomele si sa decida cu privire la modul de continuare a tratamentului dumneavoastra pentru tensiunea arteriala. Similar cu oricare dintre medicamentele care scad tensiunea arteriala, la pacientii cu tulburari ale fluxului de sange la nivelul inimii sau creierului, o scadere prea mare a tensiunii arteriale poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Ca urmare, medicul dumneavoastra va va supraveghea cu atentie tensiunea arteriala.
Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). Olmetec nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat daca aveti mai mult de 3luni de sarcina, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat in aceasta etapa (vezi pct. “Sarcina”).
Copii si adolescenti
Olmetec nu este recomandat pentru copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Olmetec impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
Alte medicamente care scad tensiunea arteriala, deoarece efectul Olmetec poate fi crescut. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa va modifice doza si/sau sa ia alte masuri de precautie: Daca luati un inhibitor al ECA sau aliskiren (vezi si informatiile de la punctele „Nu utilizati Olmetec” si „Atentionari si precautii”).
- Suplimente de potasiu, inlocuitori de sare care contin potasiu, “comprimate pentru eliminarea apei” (diuretice) sau heparina (pentru subtierea sangelui ). Utilizarea acestor medicamente in acelasi timp cu Olmetec poate determina cresterea concentratiilor de potasiu din sangele dumneavoastra.
Litiul (un medicament utilizat pentru tratamentul schimbarilor de dispozitie si anumitor tipuri de depresie), daca este utilizat in acelasi timp cu Olmetec poate determina cresterea toxicitatii litiului. Daca trebuie sa luati litiu, medicul dumneavoastra va va masura concentratiile litiului din sange. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS, medicamente utilizate pentru ameliorarea durerii, umflaturilor si altor simptome ale inflamatiei, incluzand artrita) utilizate in acelasi timp cu Olmetec pot determina cresterea riscului de insuficienta renala, iar efectul Olmetec poate fi scazut de AINS.
Clorhidratul de colesevelam, un medicament care scade nivelul de colesterol din sange,
deoarece efectul Olmetec poate fi scazut. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa luati Olmetec cu cel putin 4 ore inainte de clorhidratul de colesevelam.
Anumite antiacide (medicamente pentru indigestie), deoarece efectul Olmetec poate fi usor scazut.
Persoane in varsta
Daca sunteti in varsta de peste 65 de ani si medicul decide sa va creasca doza de olmesartan medoxomil la 40 mg pe zi va trebui ca acesta sa va verifice in mod regulat presiunea sangelui pentru a avea siguranta ca nu devine prea scazuta.
Pacienti din rasa neagra
Ca si in cazul altor medicamente care scad presiunea sanguina efectul Olmetec este oarecum mai scazut la pacientii din rasa neagra.
Olmetec impreuna cu alimente si bauturi
Olmetec poate fi luat cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa nu mai utilizati Olmetec inainte de a ramane gravida sau de indata ce ati aflat ca sunteti gravida si va va recomanda un alt medicament in loc de Olmetec. Olmetec nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat in sarcina mai mare de 3 luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat dupa cea de a treia luna de sarcina.
Alaptarea
Informati-va medicul daca alaptati sau intentionati sa incepeti alaptarea. Olmetec nu este recomandat mamelor care alapteaza iar medicul dumneavoastra trebuie sa va aleaga un alt tratament in cazul in care doriti sa alaptati, mai ales daca este vorba despre un copil nou-nascut sau nascut prematur. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Puteti sa va simtiti somnolent sau sa aveti ameteli in timpul tratamentului dumneavoastra pentru tensiunea arteriala crescuta. Daca observati astfel de efecte, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia simptomelor. Cereti sfatul medicului dumneavoastra. Olmetec contine lactoza
Acest medicament contine lactoza (un tip de zahar). Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele glucide, intrebati medicul inainte de a utiliza acest medicament.

2. Cum sa utilizati Olmetec
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata de incepere a tratamentului este de 1 comprimat de 10 mg o data pe zi. Totusi, daca tensiunea arteriala nu scade suficient, medicul dumneavoastra poate decide cresterea dozei pana la 20 sau 40 mg o data pe zi, sau sa prescrie suplimentar si alte medicamente. Pentru pacientii cu boli renale usoare pana la moderate, doza nu trebuie sa fie mai mare de 20 mg o data pe zi. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente. Inghititi comprimatele cu o cantitate suficienta de apa (de exemplu, un pahar). Daca este posibil, luati-va doza la aceeasi ora in fiecare zi, de exemplu la
micul dejun. Daca utilizati mai mult Olmetec decat trebuie
Daca luati mai multe comprimate decat trebuie sau daca un copil inghite, in mod accidental, cateva comprimate, mergeti imediat la medicul dumneavoastra sau la camera de garda a celui mai apropiat departament de urgenta si luati cu dumneavoastra si ambalajul medicamentului. Daca uitati sa luati Olmetec
Daca uitati sa utilizati o doza, luati doza dumneavoastra normala in ziua urmatoare, ca de obicei. Nu luati o doza dubla, pentru recuperarea unei doze uitate.
Daca incetati sa utilizati Olmetec
Este important sa continuati sa utilizati Olmetec cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune sa intrerupeti tratamentul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In cazul in care acestea apar, ele sunt de multe ori usoare si nu necesita tratament. Desi nu apar la multe persoane, urmatoarele doua reactii adverse pot fi grave: In situatii rare (pot afecta de la 1 la 1000 persoane) au fost raportate urmatoarele reactii alergice care pot afecta intregul organism:
Umflarea fetei, gurii si/sau laringelui (corzile vocale) insotite de mancarimi si eruptie trecatoare pe piele pot apare pe parcursul tratamentului cu Olmetec. Daca se intampla acest lucru, intrerupeti imediat administrarea Olmetec si contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Rareori (dar cu o frecventa usor mai crescuta la persoanele varstnice) Olmetec poate determina scaderea prea mare a tensiunii arteriale la pacientii sensibili sau ca rezultat al unei reactii alergice. Acest lucru poate provoca senzatie de ameteala severa sau de lesin. Daca se intampla acest lucru, intrerupeti administrarea de Olmetec, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra si
stati culcat la orizontala.
Acestea sunt alte reactii adverse cunoscute pana in prezent la Olmetec:
Reactii adverse frecvente (pot afecta de la 1 la 10 persoane):
Ameteli, durere de cap, greata, indigestie, diaree, durere de stomac, gastroenterita, oboseala, durere in gat, nas infundat si secretor, bronsita, simptome asemanatoare cu gripa, tuse, durere, durere in piept, de spate, de oase sau articulatii, infectia tractului urinar, umflarea gleznelor, a labei piciorului, a picioarelor, mainilor sau bratelor, sange in urina. S-au observat si unele modificari ale rezultatelor testelor de sange, si anume:
Cresterea nivelului grasimilor in sange (hipertrigliceridemie), cresterea nivelului acidului uric (hiperuricemie), cresterea ureei sangvine, cresterea valorilor enzimelor ficatului sau muschilor. Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta de la 1 la 100 persoane):
Reactii alergice rapide, care pot afecta intregul organism si pot provoca probleme respiratorii, precum si o scadere rapida a tensiunii arteriale care poate duce chiar la lesin (reactii anafilactice), vertij, varsaturi, slabiciune, stare de rau, dureri musculare, eruptie cutanata, eruptii cutanate alergice, mancarime, exantem (eruptii cutanate), umflaturi ale pielii (pustule), angina (durere sau senzatie neplacuta in piept). In testele de sange s-a observat o reducere a numarului unui tip de celule sanguine, cunoscut sub
numele de trombocite (trombocitopenie).
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
Pierderea energiei, crampe musculare, afectarea functiei rinichilor, insuficienta renala.
S-au observat si unele modificari ale rezultatelor testelor de sange. Acestea includ cresterea nivelului de potasiu (hiperpotasemie) si cresterea nivelului unor compusi aflati in legatura cu functia renala. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Olmetec
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Olmetec
Substanta activa este olmesartan medoxomil.
Fiecare comprimat filmat de Olmetec 10 mg contine olmesartan medoxomil 10 mg.
Fiecare comprimat filmat de Olmetec 20 mg contine olmesartan medoxomil 20 mg.
Fiecare comprimat filmat de Olmetec 40 mg contine olmesartan medoxomil 40 mg.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, hidroxipropilceluloza de joasa substitutie, stearat de magneziu, hidroxipropilceluloza; dioxid de titan (E 171), talc, hipromeloza (vezi pct. 2 Olmetec contine lactoza).
Cum arata Olmetec si continutul ambalajului
10 mg: comprimate filmate, rotunde, de culoare alba, marcate cu "C13" pe o fata.
20 mg: comprimate filmate rotunde, de culoare alba, marcate cu "C14" pe o fata.
40 mg: comprimate filmate ovale, de culoare alba, marcate cu "C15" pe o fata.
Cutie cu un blister din PA-Al-PVC/Al a 14 comprimate filmate.
Cutie cu 2 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate filmate.
Cutie cu 4 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate filmate.
Cutie cu 7 blistere din PA-Al-PVC/Al a cate 14 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Terapia SA Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, Romania
Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa OLMESARTANUM MEDOXOMILUM?
Alte medicamnete care au OLMESARTANUM MEDOXOMILUM:
- Reverantza 20 mg/5 mg comprimate filmate
- Salvo 20
- OLMESARTAN MEDOXOMIL 20 mg/5 mg
- Santini 20 mg comprimate filmate
- Olimestra 20 mg comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandateOferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...