Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Olimestra 20 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Olimestra 20 mg comprimate filmate

Prospect - Olimestra 20 mg comprimate filmate


NU comercializăm Olimestra 20 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Olimestra 20 mg comprimate filmate    DCI: OLMESARTANUM MEDOXOMILUM


  Produs complementar recomandat


36.85lei
Vezi detalii

Olimestra apartine unei clase de medicamente denumita “antagonisti ai receptorilor angiotensinei II”, care determina scaderea tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sange. Olimestra este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (cunoscuta si ca ‘hipertensiune arteriala’).
Olimestra 10 mg comprimate filmate
Olimestra 20 mg comprimate filmate
Olimestra 40 mg comprimate filmate
Olmesartan medoxomil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Olimestra si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Olimestra
3. Cum sa luati Olimestra
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Olimestra
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Olimestra si pentru ce se utilizeaza
Olimestra apartine unei clase de medicamente denumita “antagonisti ai receptorilor angiotensinei II”, care determina scaderea tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sange. Olimestra este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (cunoscuta si ca ‘hipertensiune arteriala’). Tensiunea arteriala mare poate deteriora vasele de sange din organe ca inima, rinichi, creier si ochi. In unele cazuri, acest lucru poate duce la infarct miocardic, insuficienta cardiaca sau renala, accident vascular cerebral sau orbire. De obicei, tensiunea arteriala mare nu are simptome. Pentru prevenirea aparitiei acestor deteriorari, este important sa va controlati tensiunea arteriala. Tensiunea arteriala mare poate fi controlata cu medicamente cum este Olimestra comprimate. Probabil ca medicul dumneavoastra v-a recomandat de asemenea sa faceti si unele modificari ale stilului de viata, pentru a ajuta scaderea tensiunii arteriale (de exemplu, scaderea in greutate, renuntarea la fumat, reducerea consumului de alcool etilic si a cantitatii de sare din mancare). De asemenea, medicul dumneavoastra probabil v-a sfatuit sa faceti exercitii fizice regulate, cum sunt mersul pe jos sau inotul. Este important sa urmati aceste sfaturi ale medicului dumneavoastra.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Olimestra
Nu luati Olimestra
- daca sunteti alergic la olmesartan medoxomil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- In cazul in care aveti mai mult de trei luni de sarcina. (Este bine sa evitati Olimestra si in perioada de inceput a sarcinii - vezi pct. "Sarcina".)
- daca aveti pietre la fiere sau icter (ingalbenirea pielii).
- daca aveti diabet zaharat sau functia rinichilor afectata si urmati tratament cu un medicament pentru scaderea tensiunii arteriale care contine aliskiren.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Olimestra, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului, daca aveti vreuna dintre urmatoarele probleme de sanatate:
- probleme ale rinichilor
- boli ale ficatului
- insuficienta cardiaca sau probleme cu valvele inimii sau cu muschiul inimii
- varsaturi severe, diaree, urmati tratament cu doze mari de “comprimate pentru eliminarea apei” (diuretice) sau daca urmati o dieta cu cantitati mici de sare.
- concentratii crescute ale potasiului in sangele dumneavoastra.
- probleme ale glandelor suprarenale.
- daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
- un inhibitor al ECA (de exemplu, enalapril, lisinopril, ramipril), mai ales daca aveti probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
- aliskiren.
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va verifice functia rinichilor, tensiunea arteriala si valorile electrolitilor (de exemplu, potasiu) din sange, la intervale regulate de timp.
Vezi si informatiile de la punctul „Nu luati Olimestra”.
Similar cu oricare dintre medicamentele care scad tensiunea arteriala, la pacientii cu tulburari ale fluxului de sange la nivelul inimii sau creierului, o scadere prea mare a tensiunii arteriale poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Ca urmare, medicul dumneavoastra va va supraveghea cu atentie tensiunea arteriala.
Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). Olimestra nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat daca aveti mai mult de trei luni de sarcina, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat in aceasta etapa (vezi pct. “Sarcina”).
Copii si adolescenti
Olimestra nu este recomandata la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Olimestra impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sa farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente:
- Suplimente de potasiu, inlocuitori de sare care contin potasiu, “comprimate pentru eliminarea apei” (diuretice) sau heparina (pentru subtierea sangelui ). Utilizarea acestor medicamente in acelasi timp cu Olimestra poate determina cresterea concentratiilor de potasiu din sangele dumneavoastra.
- Litiul (un medicament utilizat pentru tratamentul schimbarilor de dispozitie si anumitor tipuri de depresie), daca este utilizat in acelasi timp cu Olimestra poate determina cresterea toxicitatii litiului. Daca trebuie sa luati litiu, medicul dumneavoastra va va masura concentratiile litiului din sange.
- Medicamente antiinflamatoare non-steroidiene (AINS, medicamente utilizate pentru
ameliorarea durerii, umflaturilor si altor simptome ale inflamatiei, incluzand artrita) utilizate in acelasi timp cu Olimestra pot determina cresterea riscului de insuficienta renala, iar efectul Olimestra poate fi scazut de AINS.
Alte medicamente care scad tensiunea arteriala, deoarece efectul Olimestra poate fi crescut. Anumite antiacide (medicamente pentru indigestie), deoarece efectul Olimestra poate fi usor scazut. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa va modifice doza si/sau sa ia alte masuri de precautie:
Daca luati un inhibitor al ECA sau aliskiren (vezi si informatiile de la punctele „Nu luati Olimestra” si „Atentionari si precautii”).
Persoane varstnice
Daca aveti peste 65 de ani si medicul dumneavoastra decide sa va creasca doza de olmesartan medoxomil la 40 mg pe zi, atunci trebuie ca tensiunea arteriala sa va fie verificata periodic de catre medicul dumneavoastra, pentru a va asigura ca nu devine prea mica.
Pacienti de rasa neagra
Similar altor medicamente, efectul de scadere a tensiunii arteriale al Olimestra este oarecum mai scazut la pacientii de rasa neagra.
Olimestra impreuna cu alimente si bauturi
Olimestra poate fi luat cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa nu mai utilizati Olimestra inainte de a ramane gravida sau de indata ce ati aflat ca sunteti gravida si va va recomanda un alt medicament in loc de Olimestra. Olimestra nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat in sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat dupa cea de a treia luna de sarcina.
Alaptarea
Informati-va medicul daca alaptati sau intentionati sa incepeti alaptarea. Olimestra nu este recomandat mamelor care alapteaza iar medicul dumneavoastra trebuie sa va aleaga un alt tratament in cazul in care doriti sa alaptati, mai ales daca este vorba despre un copil nou-nascut sau nascut prematur.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului pentru tensiunea arteriala crescuta puteti simti ameteala sau somnolenta. Daca este asa, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia simptomelor. Cereti sfatul medicului dumneavoastra.
Olimestra contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele glucide, intrebati medicul inainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum sa luati Olimestra
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 1 comprimat de 10 mg o data pe zi. Cu toate acestea, daca tensiunea arteriala nu scade suficient, medicul dumneavoastra poate decide cresterea dozei pana la 20 sau 40 mg o data pe zi, sau sa prescrie suplimentar si alte medicamente.
Pentru pacientii cu boli renale usoare pana la moderate, doza nu trebuie sa fie mai mare de 20 mg o data pe zi. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente. Inghititi comprimatul cu o cantitate suficienta de apa. Daca este posibil, luati-va doza zilnica la acelasi moment al zilei, de exemplu dimineata. Utilizarea la copii si adolescenti
Olimestra nu este recomandat pentru copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Daca luati mai mult Olimestra decat trebuie
Daca luati mai multe comprimate decat trebuie sau daca un copil inghite, in mod accidental, cateva comprimate, mergeti imediat la medicul dumneavoastra sau la camera de garda a celui mai apropiat departament de urgenta si luati cu dumneavoastra si ambalajul medicamentului.
Daca uitati sa luati Olimestra
Daca uitati sa utilizati o doza, luati doza dumneavoastra normala in ziua urmatoare, ca de obicei. Nu luati o doza dubla, pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Olimestra
Este important sa continuati sa utilizati Olimestra cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune sa intrerupeti tratamentul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca apar reactii adverse, de cele mai multe ori acestea sunt usoare si nu necesita intreruperea tratamentului.
Cu toate ca nu apar la multe persoane, urmatoarele doua reactii adverse pot fi grave:
In situatii rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane), au fost raportate urmatoarele reactii alergice: In timpul tratamentului cu Olimestra poate apare umflarea fetei, gurii si/sau laringelui (organul vorbirii) insotite de mancarimi si eruptie trecatoare pe piele. Daca se intampla acest lucru, intrerupeti administrarea Olimestra si contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Rareori (dar cu o frecventa usor mai crescuta la persoanele varstnice) Olimestra poate determina scaderea prea mare a tensiunii arteriale la pacientii sensibili sau in urma aparitiei unei reactii alergice. Acest lucru poate provoca stare de confuzie sau lesin. Daca se intampla acest lucru, intrerupeti administrarea de Olimestra, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra si stati culcat la orizontala.
Acestea sunt reactiile adverse observate pana in prezent la olmesartan:
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Ameteli, durere de cap, greata, indigestie, diaree, durere de stomac, gastroenterita, oboseala, durere in gat, nas infundat si secretor, bronsita, simptome asemanatoare cu gripa, tuse, durere, durere in piept, de spate, de oase sau articulatii, infectia tractului urinar, umflarea gleznelor, labei piciorului, picioarelor, mainilor sau bratelor, sange in urina. S-au observat si unele modificari ale testelor de laborator, si anume:
Cresterea nivelului grasimilor in sange (hipertrigliceridemie), cresterea nivelului acidului uric (hiperuricemie), cresterea valorilor ureei in sange, cresterea valorilor enzimelor ficatului sau muschilor.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
Reactii alergice cu aparitie rapida, care pot afecta intregul organism si pot cauza probleme respiratorii, precum si o scadere rapida a tensiunii arteriale, care poate duce chiar la lesin (reactii anafilactice), vertij, varsaturi, slabiciune, stare de rau, dureri musculare, eruptii trecatoare pe piele, eruptii alergice pe piele, mancarime, exantem (eruptie pe piele), mici ridicaturi pe piele (bubite), angina (durere sau senzatie neplacuta in piept). In testele de sange poate fi observata scaderea numarului unor celule din sange, cunoscute sub numele de plachete sanguine (trombocitopenie).
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
Lipsa energiei, crampe musculare, scaderea functiei rinichilor, insuficienta renala.
S-au observat si unele modificari ale testelor de laborator. Acestea includ cresterea nivelului potasiului (hiperkaliemie) si a unor compusi ai functiei rinichiului.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la:
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected].
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Olimestra
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Olimestra
Substanta activa este olmesartan medoxomil.
Fiecare comprimat filmat de Olimestra 10 mg contine olmesartan medoxomil 10 mg.
Fiecare comprimat filmat de Olimestra 20 mg contine olmesartan medoxomil 20 mg.
Fiecare comprimat filmat de Olimestra 40 mg contine olmesartan medoxomil 40 mg.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, hidroxipropilceluloza de joasa substitutie, stearat de magneziu in nucleu, si dioxid de titan E 171), talc, macrogol 3000 si alcool polivinilic partial hidrolizat in film.
Cum arata Olimestra si continutul ambalajului
Comprimatele filmate de 10 mg sunt albe, rotunde, usor biconvexe.
Comprimatele filmate de20 mg sunt albe, rotunde, usor biconvexe.
Comprimatele filmate de 40 mg sunt albe, ovale, biconvexe.
Olimestra 10 mg, 20 mg si 40 mg comprimate filmate este disponibil in cutii cu blistere a 10, 14, 28, 30, 56, 60, 84, 90, 98 si 100 comprimate filmate si in flacon PEID a 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Numele Statului Membru Denumirea comerciala a medicamentului
Romania Olimestra 10/20/40 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in iunie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
!Am probleme de cateva luni cu erectia
Buna ziua ce imi puteți recomanda pt imbunătățirea erecției,menționez că am hipe ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Spermotone, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, timp de 2 saptamani, apoi puteti creste doza pana la 6 capsule pe zi (cata 2 de 3 or ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lipsa libidou și erectie
Bună ziua! Am 63 de ani și de aprox un an de zile nu mai am erecției matinala ș ...
↳ Buna ziua! Daca aveti hipertensiune va recomand sa luati Spermotone, cagte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Dupa o pauza de 3 saptamani pute ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
Erectie slaba si hipertensiune
Bună ziua! Am probleme cu erecția, mai exact penisul nu e destul de tare pentru a intretin ...
↳ Buna ziua! Din cauza hipertensiunii nu puteti lua medicatie tip Viagra (sau alte medicamente inrudite). Va recomand sa luati capsule de Branca-ursulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa OLMESARTANUM MEDOXOMILUM?
Alte medicamnete care au OLMESARTANUM MEDOXOMILUM:
- Reverantza 20 mg/5 mg comprimate filmate
- Salvo 20
- OLMESARTAN MEDOXOMIL 20 mg/5 mg
- Santini 20 mg comprimate filmate
- Olmetec 20 mg comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...