Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Octaplas 45- 70 mg/ml solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Octaplas 45- 70 mg/ml solutie perfuzabila

Prospect - Octaplas 45- 70 mg/ml solutie perfuzabila


NU comercializăm Octaplas 45- 70 mg/ml solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Octaplas 45- 70 mg/ml solutie perfuzabila    DCI: PLASMA UMANA PROASPATA CONGELATA TRATATA S/D


  Produs complementar recomandat


103.95lei
Vezi detalii

Octaplas ajuta in cazul deficientelor complexe ale factorilor de coagulare, care pot fi cauzate de o transfuzie masiva sau de o deficienta severa a ficatului
Octaplas 45- 70 mg/ml solutie perfuzabila
Proteine plasmatice umane

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest
medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Octaplas si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Octaplas
3. Cum sa utilizati Octaplas
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Octaplas
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE OCTAPLAS SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Octaplas este plasma umana colectata si tratata pentru neutralizarea virusului. Plasma umana reprezinta partea lichida a sangelui uman care transporta celulele. Aceasta contine proteine plasmatice umane, care sunt importante pentru a mentine caracteristicile normale de coagulare si este folosita in acelasi mod ca si plasma proaspata congelata. Octaplas ajuta in cazul deficientelor complexe ale factorilor de coagulare, care pot fi cauzate de o transfuzie masiva sau de o deficienta severa a ficatului. Octaplas poate fi administrat, de asemenea, in situatii de urgenta, atunci cand un concentrat de factor de coagulare (cum ar fi factor V sau factor XI) nu este disponibil sau un diagnostic necesar de laborator nu este posibil. Poate fi administrat, de asemenea, atunci cand nivelurile vitaminei K sunt prea reduse ca urmare a functiei hepatice alterate sau in situatii de urgenta.
Octaplas poate fi utilizat cu scopul restabilirii echilibrului factorilor de coagulare la pacientii care sufera de o boala numita purpura trombocitopenica trombotica (PTT), caz in care exista o cantitate redusa de globule rosii speciale, numite trombocite, si pentru tratamentul pentru sangerarea in interiorul corpului, ca rezultat al procedurilor de schimbare intensiva a plasmei.

2. INAINTE SA UTILIZATI OCTAPLAS
Nu utilizati Octaplas
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la proteinele plasmatice umane sau la oricare dintre
celelalte componente ale Octaplas (vezi pct. 6);
- daca stiti ca aveti anticorpi impotriva imunoglobulinei IgA;
- daca ati avut reactii anterioare la orice preparat din plasma umana sau din plasma proaspata congelata;
- daca stiti ca aveti un nivel scazut de proteina S (o proteina dependenta de vitamina K din sange).
Aveti grija deosebita cand utilizati Octaplas
- daca dumneavoastra aveti un nivel scazut de imunoglobulina A;
- daca ati avut reactii anterioare la proteinele plasmatice, inclusiv la plasma proaspata
congelata;
- daca suferiti de insuficienta cardiaca sau de lichid la plamani (edem pulmonar);
- daca aveti riscuri cunoscute referitoare la complicatii de coagulare a sangelui (trombotice) datorita riscului potential crescut de tromboembolism venos (cheaguri care se formeaza in vene);
- in cazul unei inhibitii crescute a coagularii (fibrinoliza).
- Informati medicul daca suferiti de orice alta boala.
Octaplas nu este recomandat in general pentru tratamentul bolii von Willebrand.
Rezistenta la virus Cand produsele medicamentoase sunt preparate din sange uman sau plasma, se aplica anumite masuri pentru a preveni posibilitatea transmiterii unor boli infectioase sau a unor agenti patogeni. Acestea includ selectarea atenta a donatorilor de sange si plasma pentru a se asigura ca aceste persoane care ar putea fi purtatoare de boli infectioase sau de agenti patogeni sunt excluse, si testarea fiecarei donatii si a rezervelor de plasma pentru indicii de virus/infectii. Producatorii acestor produse includ, de asemenea, pasi in procedeul de procesare a sangelui sau a plasmei pentru inactivarea sau indepartarea virusurilor. In ciuda tuturor acestor masuri, cand se administreaza produse medicamentoase preparate din sange uman sau plasma nu se poate exclude in totalitate posibilitatea transmiterii unor agenti patogeni. Acest aspect se aplica tuturor virusurilor necunoscute sau pe cale de aparitie sau altor tipuri de infectii. Masurile luate sunt considerate a fi eficiente impotriva virusurilor incapsulate, precum virusul imunodeficientei umane (HIV), virusul hepatitei B si virusul hepatitei C.
Masurile luate pot avea valoare limitata fata de virusurile neincapsulate, precum virusul hepatitei A, virusul hepatitei E si parvovirusul B19. Se recomanda ferm ca de fiecare data cand vi se administreaza o doza de Octaplas, sa se inregistreze numele si numarul lotului produsului pentru a mentine o evidenta a lotului folosit. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa luati in considerare vaccinarea impotriva virusurilor hepatitei A si hepatitei B in cazul in care v-au fost administrate produse derivate din plasma umana in mod regulat/repetat.
Utilizarea altor medicamente
In timpul studiilor clinice, Octaplas a fost administrat in asociere cu diferite alte medicamente si nu au fost identificate interactiuni. Octaplas nu poate fi combinat cu alte fluide sau produse medicamentoase cu administrare pe care intravenoasa, cu exceptia globulelor rosii si a trombocitelor. Pentru a evita posibilitatea de formare a cheagurilor de sange, nu trebuie administrate solutii care contin calciu prin intermediul aceleiasi linii intravenoase ca pentru Octaplas.
Nu exista reactii cunoscute cu alte medicamente.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte
medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Utilizarea Octaplas impreuna cu alimente si bauturi
Nu au fost observate efecte adverse.
Sarcina si alaptarea
In cazul in care sunteti insarcinata trebuie sa informati medicul. Vi se va prescrie Octaplas numai in cazul in care medicul dumneavoastra considera ca este important pentru dumneavoastra. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu au fost observate efecte referitoare la capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Doar dumneavoastra puteti decide daca va aflati intr-o stare corespunzatoare pentru a conduce un autovehicul sau de a indeplini alte sarcini care presupun un grad ridicat de concentrare. Informatii importante privind unele componente ale Octaplas Nu este aplicabil. Pentru lista ingredientelor, va rugam sa consultati punctul 6.

3. CUM SA UTILIZATI OCTAPLAS
Utilizati intotdeauna Octaplas exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur.
Exista mai multe optiuni pentru decongelarea produsului Octaplas, precum folosirea unei bai de apa sau a unui sistem de termostatare cu mediu uscat, precum SAHARA-III. Permiteti continutului pungii sa ajunga la aproximativ +37°C inainte de perfuzare, insa temperatura Octaplas nu trebuie sa depaseasca +37°C. La utilizarea baii de apa, procedura de decongelare nu trebuie sa dureze mai mult de 30 de minute. La utilizarea unui sistem de termostatare cu mediu uscat trebuie inregistrat cursul temperaturii Octaplas. Procesul de termostatare trebuie incheiat atunci cand pe ecran/dispozitivul de inregistrare este indicata temperatura de +37°C.
Inainte de a vi se administra prin perfuzare Octaplas, trebuie efectuat un test de
compatibilitate de grupa de sange ABO.
- In cazuri de urgenta, Octaplas pentru grupa de sange AB poate fi administrat tuturor
pacientilor. Octaplas se administreaza sub forma de perfuzie intravenoasa. Este important ca rata de perfuzare sa nu depaseasca 1 ml Octaplas per kg corp pe minut.
Dozajul dumneavoastra depinde de situatia dumneavoastra clinica si de greutatea corporala. Medicul dumneavoastra va stabili cantitatea corespunzatoare care ar trebui sa va fie administrata. Recomandari de dozaj speciale:
- Dozajul in cazul deficientelor factorului de coagulare este de 5 pana la 20 ml Octaplas per kg corp.
- In cazul pacientilor PTT (pacienti cu o cantitate redusa de trombocite), intreg volumul
plasmatic schimbat ar trebui sa fie inlocuit cu Octaplas.
- Pentru tratamentul pentru sangerarea in interiorul corpului (hemoragii), medicul
dumneavoastra va stabili doza necesara in procedurile de schimbare intensiva a plasmei.
- Gluconatul de calciu poate fi administrat intr-o alta vena cu scopul de a minimiza efectele negative ale citratului continut de Octaplas.
Pe durata administrarii si cel putin timp de 20 de minute de la administrare trebuie sa fiti tinut sub observatie pentru situatia in care dezvoltati o reactie alergica (reactie anafilactica) sau de soc alergic, caz in care perfuzarea trebuie oprita imediat.
Daca utilizati mai mult Octaplas decat trebuie
Supradozajul poate determina supraincarcare volemica, lichid la plamani si/sau probleme cardiace. Daca uitati sa utilizati Octaplas
Medicul dumneavoastra trebuie sa supravegheze administrarea si sa mentina valorile
dumneavoastra de laborator in intervalul mentionat.
Daca incetati sa utilizati Octaplas
Bazat pe valorile de laborator, medicul dumneavoastra decide cand sa fie oprita administrarea de Octaplas si va evalua riscurile posibile.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Octaplas poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Acestea pot include: oboseala, senzatii de furnicaturi (parestezie), tremor, inrosire, frisoane (tremurat, cu sau fara febra), greata, varsaturi, umflaturi locale (edem), febra, simptome anormale la nivelul plamanilor si niveluri scazute de calciu.
Unii pacienti pot avea reactii de tip alergic, precum: eruptii cutanate, febra, frisoane, greata, varsaturi si dureri abdominale sau lombalgii. In cazuri rare, perfuzarea de plasma umana poate provoca soc anafilactic (o reactie alergica grava imediata care produce o inrosire a pielii; scaderea tensiunii arteriale, dificultate respiratorie si colaps). Vitezele mari de perfuzare pot cauza tulburari circulatorii, mai ales in cazul pacientilor cu anomalii ale functiei hepatice. In cazuri rare, incompatibilitatea dintre anticorpii din Octaplas si antigenii din sange pot duce la reactii transfuzionale hemolitice; frisoane, febra, o tuse neproductiva; dificultate respiratorie, eruptii cutanate si sangerari in interiorul corpului. Perfuzarea de Octaplas poate da nastere unor anticorpi specifici impotriva factorului de coagulare. Dozele sau ratele de perfuzare mari pot provoca hipervolemie, edem pulmonar si/sau insuficienta cardiaca. In functie de tipul si severitatea reactiilor adverse, trebuie sa fie redusa rata de perfuzare sau sa fie
oprita administrarea. Masura adecvata va fi luata de medicul dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

5. CUM SE PASTREAZA OCTAPLAS
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la congelator la ? – 18?C si protejat de lumina.
Octaplas are o perioada de valabilitate de 4 ani, incepand de la data fabricatiei.
Nu utilizati Octaplas dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Dupa decongelare, Octaplas poate fi pastrat inainte de utilizare pana la 8 ore la +4°C sau pana la 4 ore la temperatura camerei (+20 pana la +25°C), cu conditia ca punga sa nu fi fost deschisa. Odata ce punga a fost deschisa, produsul trebuie utilizat imediat. Octaplas care a fost decongelat nu trebuie sa fie recongelat. Produsele neutilizate trebuie eliminate. Nu utilizati Octaplas daca observati ca solutia are un aspect tulbure sau prezinta depuneri. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la
protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Octaplas
Substanta activa este reprezentata de proteinele plasmatice umane (45-70 mg/ml).
Celelalte componente sunt: Citrat de sodiu dihidrat Dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat
Glicocol Octaplas contine, de asemenea, urme ale substantelor chimice tributilfosfat si octoxinol, care sunt folosite in timpul procesului de fabricatie pentru inactivarea virala.
Cum arata Octaplas si continutul ambalajului Octaplas este o solutie perfuzabila.
Octaplas este o solutie limpede sau usor opalescenta, de culoare galben. Octaplas este disponibil sub forma de pungi pentru sange de 200 ml.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
OCTAPHARMA (IP) LIMITED
The Zenith Building26 Spring GardensManchester M2 1AB Marea Britanie
Acest prospect a fost aprobat in: August 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...