Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Norifaz 75 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Norifaz 75 mg comprimate filmate

Prospect - Norifaz 75 mg comprimate filmate


NU comercializăm Norifaz 75 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Norifaz 75 mg comprimate filmate    DCI: ACIDUM RISEDRONICUM


  Produs complementar recomandat


52.95lei
Vezi detalii

Norifaz apartine unei grupe de medicamente non-hormonale denumite bifosfonati, care sunt utilizate pentru tratamentul bolilor osoase. Acesta actioneaza direct asupra oaselor dumneavoastra pentru a le face mai puternice, reducand astfel riscul de fracturi.
Norifaz 75 mg comprimate filmate
Risedronat sodic

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4
.
Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Norifaz si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte de a lua Norifaz
3. Cum sa luati Norifaz
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Norifaz
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Norifaz si pentru ce se utilizeaza
Ce este Norifaz
Norifaz apartine unei grupe de medicamente non-hormonale denumite bifosfonati, care sunt utilizate pentru tratamentul bolilor osoase. Acesta actioneaza direct asupra oaselor dumneavoastra pentru a le face mai puternice, reducand astfel riscul de fracturi.
Osul este un tesut viu. Tesutul osos vechi este indepartat constant din schelet si inlocuit cu tesut nou. Osteoporoza postmenopauza este o afectiune care apare la femei, dupa menopauza, in cadrul careia oasele sunt slabite, mai fragile si cu un risc mai mare de fracturi dupa o cadere sau fortare. Coloana vertebrala, soldul si incheietura mainii prezinta riscul cel mai mare de fracturi, desi acest lucru se poate intampla cu orice os din corpul dumneavoastra. Fracturile asociate osteoporozei pot determina, de asemenea, pierderea de inaltime si curbarea spatelui. Multi pacienti cu osteoporoza nu manifesta nici un simptom si este posibil sa nici nu stie ca au aceasta boala. Pentru ce este utilizat Norifaz Tratamentul osteoporozei la femeile aflate in postmenopauza.

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a lua Norifaz
Nu luati Norifaz
Daca sunteti alergica la risedronatul sodic sau la oricare dintre celelalte componente ale
acestui medicament (enumerate la pct. 6)
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti o afectiune denumita hipocalcemie (scaderea concentratiei de calciu din sange)
Daca este posibil sa fiti gravida, sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida
Daca alaptati
Daca aveti probleme severe ale rinichilor.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Norifaz, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
Daca nu puteti sa ramaneti in pozitie verticala (in picioare sau pozitie sezanda), pentru cel putin 30 de minute. Daca suferiti de tulburari ale metabolismului osos si mineral (de exemplu lipsa de vitamina D sau anomalii ale hormonilor paratiroidieni, deoarece ambele determina o concentratie scazuta de calciu in sange).
Daca ati avut in trecut probleme cu esofagul (tubul de legatura dintre gura si stomac). De
exemplu, s-ar putea sa aveti sau sa fi avut o durere sau dificultate la inghitirea alimentelor sau daca vi s-a spus ca aveti esofag Barrett (o afectiune asociata cu modificari la nivelul celulelor situate in esofagul inferior).
Daca aveti sau ati avut dureri, inflamatie sau amorteala la nivelul maxilarului sau „senzatie de maxilar greu“ sau daca vi se clatina un dinte.
Daca va aflati sub tratament dentar sau urmeaza sa vi se efectueze interventii chirurgicale
dentare, informati-va medicul dentist ca urma?i tratament cu Norifaz.
Daca aveti oricare dintre manifestarile de mai sus, medicul dumneavoastra va va sfatui ce sa faceti cand luati Norifaz.
Utilizarea la copii si adolescenti
Risedronatul sodic nu este recomandat pentru utilizarea la copii ?i adolescen?i cu varsta sub 18 ani, deoarece nu exista date suficiente privind siguranta si eficacitatea.
Norifaz impreuna cu alte medicamente
Daca sunt luate in acelasi timp cu Norifaz, medicamentele care contin unul dintre urmatoarele componente scad efectul acestuia:
• calciu
• magneziu
• aluminiu (de exemplu, unele amestecuri pentru indigestie)
• fier.
Luati aceste medicamente la cel putin 30 de minute dupa administrarea comprimatului Norifaz. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Norifaz impreuna cu alimente si bauturi
Este foarte important sa NU luati comprimatul de Norifaz cu alimente sau bauturi (altele decat apa plata), astfel incat acesta sa poata actiona corespunzator. In special, nu luati acest medicament in acelasi timp cu produse lactate (cum ar fi laptele), deoarece acestea contin calciu (vezi pct. 2, „Norifaz impreuna cu alte medicamente“).
Consumati alimente si bauturi (altele decat apa plata) la cel putin 30 de minute dupa comprimatul de Norifaz.
Sarcina si alaptarea
NU luati Norifaz daca exista posibilitatea sa fiti gravida, sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida (vezi pct. 2, „Nu luati Norifaz“). Riscul potential asociat cu utilizarea de risedronat sodic (substanta activa din Norifaz la femeile gravide nu este cunoscut.
NU luati Norifaz daca alaptati (vezi pct. 2, „Nu luati Norifaz“).
Norifaz trebuie utilizat numai pentru tratamentul femeilor aflate in postmenopauza.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor Norifaz nu are nici o influenta sau are influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Norifaz continelactoza
Norifaz contine o cantitate mica de lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa il intreba?i inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Norifaz
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata: Norifaz comprimate trebuie luat in ACELEA?I doua zile consecutive in fiecare luna, de exemplu in datele de 1 si 2 sau in datele de 15 si 16 ale fiecarei luni.
Pentru a lua Norifaz, alegeti DOUA date la rand care se potrivesc cel mai bine programului dumneavoastra. Luati UN comprimat de Norifaz in dimineata primei zile pe care ati ales-o. Luati AL DOILEA comprimat in dimineata zilei urmatoare.
Repetati in fiecare luna, pastrand aceleasi doua date consecutive. Pentru a va ajuta sa va amintiti cand sa luati urmatoarele comprimate, puteti sa marcati data in calendar dinainte, cu un pix sau biletele autocolante.
CAND sa luati comprimatul de Norifaz
Luati comprimatul de Norifaz cu cel putin 30 de minute inainte de prima masa, prima bautura (alta decat apa plata) sau alt medicament in acea zi.
CUM sa luati comprimatul de Norifaz
Luati comprimatul in timp ce va aflati in pozitie verticala (puteti sta in pozitie sezanda sau in picioare), pentru a evita senzatia de arsura in capul pieptului.
Inghititi comprimatul cu cel putin un pahar (120 ml) cu apa plata. Nu luati comprimatul cu alimente sau bauturi, altele decat apa plata.
Inghititi comprimatul intreg. Nu il sugeti si nu il mestecati.
Nu stati in pozitie culcata timp de 30 de minute dupa ce ati luat comprimatul.
Medicul dumneavoastra va va spune daca aveti nevoie de suplimente de calciu si vitamine, in cazul in care aportul alimentar nu este suficient.
Daca luati mai mult Norifaz decat trebuie
Daca dumneavoastra sau altcineva a luat din greseala mai multe comprimate de Norifaz decat cele prescrise, beti un pahar plin cu lapte si solicitati asistenta medicala.
Daca uitati sa luati Norifaz Ati uitat Cand Ce trebuie sa faceti
Primul si al doilea comprimat Au ramas mai mult de 7 zile pana la doza din urmatoarea luna Primul comprimat in dimineata urmatoare, iar al doilea comprimat in dimineata zilei
Urmatoare Au ramas mai putin de 7 zile pana la doza din urmatoarea luna Nu luati comprimatele pe care leati uitat Doar al doilea comprimat Au ramas mai mult de 7
zile pana la doza din urmatoarea luna Luati al doilea comprimat in dimineata urmatoare
Au ramas mai putin de 7 zile pana la doza din urmatoarea luna Nu luati comprimatul pe care l-ati uitat. Luna urmatoare, luati comprimatele din nou ca de obicei.
In toate situatiile:
Daca uitati doza de Norifaz dimineata, NU o luati mai tarziu in aceeasi zi.
NU luati trei comprimate in aceeasi saptamana.
Daca incetati sa luati Norifaz
Daca incetati tratamentul, este posibil sa incepeti sa pierdeti masa osoasa. Va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte sa luati in considerare incetarea tratamentului. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Incetati sa luati Norifaz si adresati-va imediat unui medic in cazul in care prezentati oricare dintre urmatoarele:
Simptome ale unei reactii alergice severe, precum:
Umflare a fetei, limbii sau gatului
Dificultati la inghitire
Urticare si dificultati la respiratie
Reactii severe la nivelul pielii, care pot include aparitia unor basici pe piele.
Spuneti-i imediat medicului dumneavoastra daca prezentati urmatoarele reactii adverse:
Inflamare a ochilor, in general insotita de durere, roseata si sensibilitate la lumina.
Necroza osoasa a maxilarului (osteonecroza) asociata cu vindecare intarziata si infectie,
adesea dupa o extractie dentara (vezi pct. 2, „Atentionari si precautii“).
Simptome la nivelul esofagului, cum sunt durere la inghitire, dificultati la inghitire, dureri in piept sau senzatia de arsura in capul pieptului, nou aparuta sau agravata.
In cazuri rare, pot aparea fracturi neobisnuite ale femurului, in special la pacientii care efectueaza tratament indelungat pentru osteoporoza. Adresati-va medicului dumneavoastra daca simtiti durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapselor, soldurilor sau la nivel inghinal, deoarece acestea pot indica precoce o posibila fractura a femurului. Cu toate acestea, celelalte reactii adverse care au fost observate in cadrul studiilor clinice au fost in general usoare si nu au determinat pacientul sa inceteze administrarea comprimatelor.
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Indigestie, senzatie de rau, varsaturi, dureri de stomac, crampe sau disconfort la nivelul
stomacului, constipatie, senzatie de preaplin, balonare, diaree.
Dureri ale oaselor, muschilor sau articulatiilor.
Dureri de cap.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane)
Inflamare sau ulceratie la nivelul esofagului (tubul de legatura dintre gura si stomac), care
determina dificultati si durere la inghitire (vezi si pct. 2 „Atentionari si precautii“), inflamare a stomacului si duodenului (intestinul prin care stomacul este golit de continut).
Inflamare a partii colorate a ochiului (iris) (inrosire a ochilor, insotita de durere, cu posibile modificari ale vederii).
Febra si/sau simptome asemanatoare gripei
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane)
Inflamare a limbii (rosie, umflata, posibil dureroasa), ingustare a esofagului (tubul de legatura dintre gura si stomac).
Au fost raportate rezultate anormale ale analizelor functiei hepatice. Acestea pot fi
diagnosticate numai printr-o analiza de sange.
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate in timpul utilizarii ulterioare punerii pe piata (cu frecventa necunoscuta):
Cadere a parului
Tulburari hepatice, unele cazuri au fost severe.
In cazuri rare, la inceputul tratamentului, este posibila o scadere a concentratiilor calciului si fosfatilor din sange. Aceste modificari sunt, in general, usoare si nu determina nici un simptom. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Norifaz
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
Nu aruncati nici un medicament in apa sau reziduurile menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Norifaz
Substanta activa este risedronat sodic. Fiecare comprimat contine risedronat sodic 75 mg, echivalent cu acid risedronic 69,6 mg. Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloza microcristalina (tip 101), lactoza monohidrat, crospovidona (tip A), stearat de magneziu. Film: hipromeloza 4,8-7,2 cP, hidroxipropilceluloza, macrogol 400, macrogol 8000, dioxid de titan (E 171), dioxid de siliciu coloidal anhidru, oxid rosu de fer (E 172).
Cum arata Norifaz si continutul ambalajului
Norifaz 75 mg sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roz deschis, cu diametrul de 11,5 mm, gravate cu „75“ pe una din fete.
Comprimatele sunt disponibile in ambalaje cu blistere ce contin 2 sau 6 comprimate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Norifaz 75 mg comprimate filmate. Acest prospect a fost revizuit in Septembrie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Adjuvant terapie cancer metastazat
Buna ziua, Ma numesc Mihaela Rusulovic,traiesc in Austria,an 44 de ani,acum 4 ani m-am imbolnavit d ...
Lipsa menstruatiei
Bună ziua,am fost operată la gleznă având două fracturi si am făcut injectii in burtă cu Fraxiparine ...
↳ Buna ziua! Da, este posibil (daca nu ati avut raporturi sexuale in luna respectiva). Mergeti la medic pentru rezolvarea problemei! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Traumatism la umar
Am varsta de 68 ani.In 27 aprilie am cazut si mi-am zdrobit umarul Sunt operata .Ma ajuta extractu ...
↳ Buna ziua! Da, gemoderivatul de jneapan este indicat pentru consolidareafracturilor. Luati cate 50 de picaturi in putina apa, de 3 ori pe zi, inainte ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Despre Revinty Ellipta
Am un astm bronsic de 25 de ani. Am luat foarte mult timp predinson(vreo cativa ani o data pe luna s ...
↳ Buna ziua! Da, acest spray contine un corticosteroid, fluticazona, care scade inflamatia, in asociere cu vilanterol, o substanta ce largeste caile ae ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...