Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NOOTROPIL 800 mg, comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NOOTROPIL 800 mg, comprimate filmate

Prospect - NOOTROPIL 800 mg, comprimate filmate


NU comercializăm NOOTROPIL 800 mg, comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NOOTROPIL 800 mg, comprimate filmate    DCI: PIRACETAMUM


Piracetamul, substanta activa din Nootropil este o substanta nootropa care amelioreaza functiile psihice implicate in procesele cognitive precum invatarea, memoria, atentia si starea de constienta, atat la subiectii normali cat si la pacientii cu afectiuni neuropsihice.
NOOTROPIL 800 mg, comprimate filmate
Piracetam

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Nootropil si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Nootropil
3. Cum sa utilizati Nootropil
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Nootropil
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE NOOTROPIL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Piracetamul, substanta activa din Nootropil este o substanta nootropa care amelioreaza functiile psihice implicate in procesele cognitive precum invatarea, memoria, atentia si starea de constienta, atat la subiectii normali cat si la pacientii cu afectiuni neuropsihice.Piracetamul are efecte terapeutice benefice asupra circulatiei cerebrale si metabolismului cerebral.
Nootropil este indicat ca tratament in urmatoarele situatii:
- tratament simptomatic in cadrul sindromului psiho-organic (probleme de memorie, tulburari de atentie, lipsa motivatiei, scaderea puterii de concentrare);
- tratamentul simptomatic al vertijului si al bolilor insotite de tulburari de echilibru
- tratament adjuvant in dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (incepand cu varsta de 8 ani), in asociere cu logoterapia;
- contractii musculare (mioclonii) de origine corticala, putand fi administrat singur sau in asociere cu alte medicamente.

2. INAINTE SA UTILIZATI NOOTROPIL
Nu utilizati Nootropil
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la piracetam, la alti derivati de pirolidona sau la oricare dintre celelalte componente ale Nootropil.
- daca aveti functia renala sever afectata (Cl creatininei < 20 ml/min)
- daca aveti hemoragie cerebrala
- daca aveti Coree Huntington
- la copii si adolescenti cu varsta sub 8 ani.
Aveti grija deosebita cand utilizati Nootropil
Va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra:
- daca aveti insuficienta renala, deoarece excretia piracetamului din Nootropil poate sa scada, rescandu-i efectele. Daca sunteti varstnic, medicul trebuie sa va evalueze functia rinichilor dumneavoastra, inaintea inceperii tratamentului cu Nootropil;
- daca aveti ulcer gastro-duodenal;
- daca aveti probleme ale coagularii sangelui, hemoragie severa sau vi s-a efectuat o interventie chirurgicala majora, deoarece Nootropil va poate afecta coagularea sangelui;
- daca aveti mioclonii, deoarece intreruperea brusca a Nootropil poate determina reaparitia convulsiilor;
- daca aveti epilepsie, deoarece Nootropil poate determina aparitia mai frecventa a convulsiilor.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
In special, informati-l pe medicul dumneavoastra daca luati medicamente care stimuleaza SNC, neuroleptice, hormoni tiroidieni sau anticoagulante. Utilizarea acestor medicamente concomitent cu Nootropil necesita supraveghere medicala atenta sau, in anumite cazuri, modificarea dozei. Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Deoarece piracetamul traverseaza placenta si este excretat in lapte, nu se recomanda utilizarea Nootropil in timpul sarcinii si alaptarii.
Medicul va prescrie acest medicament numai dupa evaluarea balantei intre beneficiul matern si riscul potential fetal.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Prin reactiile adverse pe care le poate produce, Nootropil poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI NOOTROPIL
Utilizati intotdeauna Nootropil asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza trebuie stabilita individual in functie de severitatea afectiunii si de raspunsul la tratament. In tratamentul simptomatic in sindromul psiho-organic, doza zilnica recomandata este cuprinsa intre 2,4 g – 4,8 g piracetam, administrata in doua sau trei prize. In miocloniile de origine corticala tratamentul se incepe cu o doza initiala de 7,2 g piracetam pe zi, care poate fi crescuta cu cate 4,8 g piracetam la intervale de 3-4 zile, pana la o doza maxima zilnica de 24 g piracetam, administrata in doua sau trei prize. Terapia concomitenta cu alte medicamente avand aceeasi indicatie, trebuie mentinuta la doza zilnica deja stabilita. In functie de efectul therapeutic obtinut, se va reduce, daca este posibil, doza zilnica a medicamentelor cu aceeasi indicatie. Dupa initiere, tratamentul cu piracetam trebuie continuat atat timp cat persista afectiunea cerebrala initiala. La pacientii care prezinta un episod acut, ameliorarea spontana poate aparea in timp si la fiecare 6 luni trebuie sa se incerce scaderea dozei sau intreruperea tratamentului. Se recomanda scaderea treptata a dozei la intervale de 2 zile cu cate 1,2 g piracetam (3-4 zile in caz de sindrom Lance&Adams) pentru a preveni reaparitia convulsiilor determinate de intreruperea brusca a tratamentului. In tratamentul vertijului, doza zilnica recomandata este cuprinsa intre 2,4 g si 4,8 g piracetam, administrata in doua sau trei prize.
Copii si adolescenti
In dislexie la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 8 si 13 ani, doza este de 50 mg piracetam/kg si zi, administrata in 2 prize.
Doza maxima recomandata este de 3,2 g piracetam pe zi, administrata in 2 prize.
Varstnici La pacientii varstnici cu insuficienta renala se recomanda ajustarea dozei (vezi „Ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta renala”). Pentru tratamentul de lunga durata, este necesara evaluarea periodica a clearance-ului creatininei pentru ajustarea la nevoie a dozei. Pacienti cu insuficienta renala
Doza zilnica trebuie ajustata in functie de clearance-ul creatininei exprimat in ml/min:
Valoarea Clcr in ml/min poate fi estimata pe baza valorii creatininei serice (mg/dl) folosind formula urmatoare:
Severitatea agfectarii renale Clearance-ul creatininei (ml/min)
Doza si frecventa administrarii Normala >80 doza zilnica uzuala, divizata in 2
- 4 prize Usoara 50 – 79 2/3 doza zilnica obisnuita, divizata in 2 - 3 prize Moderata 30 – 49 1/3 doza zilnica uzuala, divizata in 2 prize Severa < 30 1/6 doza zilnica uzuala, intr-o
priza unica Boala renala in stadiu terminal
- Contraindicat Pacienti cu insuficienta hepatica
Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta hepatica izolata.
In cazul prezentei concomitente a insuficientei hepatice si renale este necesara ajustarea dozelor; vezi recomandarile de dozaj de mai sus.
Mod de administrare
Comprimatele se administreaza intregi, cu suficient lichid, cu sau fara alimente. Se recomanda ca doza zilnica sa fie administrata in 2-4 prize.
Durata tratamentului va fi stabilita in functie de starea clinica a fiecarui pacient.
Daca luati mai mult decat trebuie din Nootropil
Daca accidental, dumneavoastra sau un copil, ati luat prea multe comprimate, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect sau cateva comprimate cu dumneavoastra pentru ca medicul sa stie ce ati luat.
Daca uitati sa utilizati Nootropil
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Nootropil
Intreruperea tratamentului se face treptat. Nu intrerupeti tratamentul fara recomandarea medicului dumneavoastra. x pentru femei, x creatinina serica mg dl varsta ani x greutate k g 0,85 72 ( / ) CL 140 ? ( ) ( ) cr = 4. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Nootropil poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Aceste reactii adverse sunt, in general, de intensitate usoara si apar mai ales la doze mari.
Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti
Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti
Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile
In cazul aparitiei urmatoarelor reactii adverse tratamentul cu Nootropil trebuie intrerupt; informati-l pe medicul dumnevoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital:
- umflarea mainilor, buzelor, gurii sau gatului, cu dificultati la inghitire sau la respiratie. Aceste reactii apar datorita unui edem alergic sever si necesita interventia medicului sau spitalizare. Aceste reactii sunt foarte grave, dar apar foarte rar.
- urticaria este tot un simptom alergic. Se intrerupe administrarea medicamentului si medicul va decide tratamentul ulterior. In cazul aparitiei acesteia pe toata suprafata corpului trebuie anuntat de urgenta medicul.
Reactii adverse frecvente
- nervozitate;
- crestere in greutate.
Reactii adverse mai putin frecvente
- depresie;
- somnolenta;
- astenie.
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta
- tulburari hemoragice;
- reactie anafilactoida;
- reactii de hipersensibilitate;
- ataxie;
- tulburari ale echilibrului;
- agravarea epilepsiei;
- cefalee;
- insomnie;
- vertij;
- dureri abdominale;
- dureri in capul pieptului;
- diaree;
- greata;
- varsaturi;
- umflarea mainilor, buzelor, gurii sau gatului;
- dermatita;
- mancarimi;
- urticarie.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NOOTROPIL
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Nootropil dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la
protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Nootropil
Substanta activa este piracetamul. Un comprimat filmat contine piracetam 800 mg.
Celelalte componente sunt: nucleu- macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal, stearat de
magneziu, croscarmeloza sodica ; film- hipromeloza 2910 (5cP), dioxid de titan (E 171),
macrogol 400, macrogol 6000. Cum arata Nootropil si continutul ambalajului
Nootropil se prezinta sub forma de comprimate albe, alungite, cu o linie mediana, marcate cu N/N pe una dintre fete ?i plane pe cealalta fata.
Este disponibil in:
Cutie cu 4 blistere din PVC/Al a cate 15 comprimate filmate
Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a cate 15 comprimate filmate
Cutie cu 8 blistere din PVC/Al a cate 15 comprimate filmate
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
UCB Pharma S.A. Allee de la Recherche 60 B-1070 Bruxelles Belgia
Fabricantul UCB Pharma S.A. Chemin du Foriest 1420 Braine-1 Alleud Belgia
Acest prospect a fost aprobat in Iulie 2011


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Vertij
Bună seara am probleme cu vertijuri ,piracetam este bun și cum trebuie sa l administrez mu ...
Sermion cu stresclin sau calmogen plant
Iau sermion pentru vertij. Se poate lua împreună cu stresclin complex sau cu calmogen plante? ...
Sindrom Vertiginos si Hernie Cervicala
Buna ziua , mama mea ameteste si i s-a recomandat Neurovert Forte si Muvon Plus . Tin sa mentione ...
↳ Buna ziua! Pentru aceasta cauza a vertijului este buna combinatie dintre Muvon si Neurovert. I-ar face foarte bine niste sedinte de fizioterapie (mas ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Amețeală și vartej
Am amețeală și vărtej ,am făcut toate analizele posibile ,credeți k e ...
↳ Buna ziua! Ati fost la ORL, la neurolog, ati facut o radiografie la coloana? Nu vi s-a recomandat Betaserc? Vertijul este cauzat de un dezechilibru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Vertij si presiune in urechi de 5 luni
Buna dimineața, am vârtej ,ameteli la cap de vreo 5 luni, acum se indesesc Am luat tot felul ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa va vada un specialist ORL si sa faceti investigatii suplimentare, poate chiar Computer Tomografie! Daca nu ati luat Betaserc, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa PIRACETAMUM?
Alte medicamnete care au PIRACETAMUM:
- MEMOTAL 1 g/5 ml solutie injectabila
- N-PIRACETAM
- Lucetam
- MEMOTAL 400 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...