Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Nolpanta 20 mg comprimate gastrorezistente

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Nolpanta 20 mg comprimate gastrorezistente

Prospect - Nolpanta 20 mg comprimate gastrorezistente


NU comercializăm Nolpanta 20 mg comprimate gastrorezistente!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Nolpanta 20 mg comprimate gastrorezistente    DCI: PANTOPRAZOLUM


Nolpanta contine substanta activa pantoprazol, care blocheaza ‘pompa’ care produce acidul din stomac. In acest mod, reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastra.
Nolpanta 20 mg comprimate gastrorezistente
Pantoprazol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului . Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Daca dupa doua saptamani nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Nolpanta si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Nolpanta
3. Cum sa luati Nolpanta
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Nolpanta
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Nolpanta si pentru ce se utilizeaza
Nolpanta contine substanta activa pantoprazol, care blocheaza ‘pompa’ care produce acidul din stomac. In acest mod, reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastra.
Nolpanta este utilizat in tratamentul de scurta durata al simptomelor de reflux (de exemplu, arsuri in piept, regurgitatie acida) la adulti. Refluxul este intoarcerea acidului din stomac in esofag, care se inflameaza si devine dureros. Astfel, apar simptome ca senzatie dureroasa de arsura in piept, care urca pana in gat (arsura) si gust acru in gura (regurgitatie acida). Chiar daca dupa numai o zi de tratament cu Nolpanta puteti constata ameliorarea refluxului acid si a arsurilor din piept, acest medicament nu este recomandat pentru ameliorare imediata a simptomelor, care poate aparea dupa un tratament de 2–3 zile consecutive.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Nolpanta
Nu luati Nolpanta
- daca sunteti alergic la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
- daca luati un medicament ce contine atazanavir (utilizat in tratamentul infectiei HIV),
- daca aveti varsta sub 18 ani,
- daca sunteti gravida sau alaptati.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Nolpanta, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Adresati-va mai intai medicului dumneavoastra:
- daca ati fost tratat pentru arsuri de piept sau indigestie in mod continuu, timp de 4 sau mai multe saptamani
- daca aveti varsta de peste 55 ani si faceti zilnic tratament pentru indigestie cu medicamente eliberate fara prescriptie medicala
- daca aveti varsta de peste 55 ani si aveti simptome noi sau modificate recent
- daca ati avut ulcer gastric sau operatie de stomac
- daca aveti probleme la ficat sau icter (ingalbenirea pielii si ochilor)
- daca mergeti regulat la medicul dumneavoastra pentru simptome sau probleme severe de sanatate
- daca sunteti programat la endoscopie sau la un test respirator pentru determinarea ureei in aerul expirat.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra inainte de administrarea acestui medicament, daca observati oricare dintre urmatoarele simptome, ce pot fi semne ale unei alte boli, mai severe:
- pierdere neintentionata a greutatii corporale (fara legatura cu vreun regim alimentar sau exercitii fizice)
- varsaturi, in special daca sunt repetate
- varsaturi cu sange, care poate avea aspect de zat de cafea
- observati prezenta sangelui in scaun, care poate avea aspect negru, ca pacura
- dificultate sau durere la inghitire
- sunteti palid si slabit (anemie)
- durere in piept
- durere de stomac
- diaree severe si/sau persistenta, deoarece Nolpanta a fost asociata cu o crestere usoara a numarului de cazuri cu diaree infectioasa.
Medicul dumneavoastra poate recomanda unele analize.
Daca sunteti programat la un test de sange, spuneti medicului ca faceti tratament cu acest medicament. Chiar daca dupa numai o zi de tratament cu Nolpanta puteti constata ameliorarea refluxului acid si a arsurilor din piept, acest medicament nu este facut pentru ameliorare imediata a simptomelor. Medicamentul nu trebuie luat preventiv.
Daca aveti de ceva timp arsuri repetate in capul pieptului sau simptome de indigestie, nu uitati sa va adresati regulat medicului dumneavoastra. Daca vi se administreaza Nolpanta pe o perioada mai lunga de timp de peste 3 luni, poate sa va scada nivelul magneziului in sange, in special daca luati medicamente pentru inima precum digoxina sau diuretice (medicamente care elimina apa din organism). Puteti simti oboseala, ameteli, delir, convulsii, batai neregulate ale inimii.
Administrarea de inhibitori de pompa de protoni ca Nolpanta, mai ales pe o perioada de mai mult de un an, poate creste usor riscul dumneavoastra de fracturi la nivelul soldului, coloanei vertebrale sau incheieturii mainii. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti osteoporoza sau daca luati corticosteroizi (care pot creste riscul de osteoporoza).
Nolpanta impreuna cu alte medicamente
Nolpanta poate influenta modul de actiune al anumitor medicamente. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati orice alt medicament care contine una dintre urmatoarele substante active:
- ketoconazol (utilizat pentru tratamentul infectiilor fungice).
- warfarina si fenprocumona (utilizate pentru subtierea sangelui si prevenirea cheagurilor de sange).
S-ar putea sa faceti teste suplimentare de sange.
- atazanavir (utilizat in tratamentul infectiei HIV). Daca luati atazanavir, nu trebuie sa utilizati Nolpanta. Nu luati Nolpanta impreuna cu alte medicamente care limiteaza cantitatea de acid din stomac, cum sunt alti inhibitori ai pompei de protoni (omeprazol, lansoprazol sau rabeprazol) sau antagonisti H2 (de exemplu, ranitidina, famotidina).
Totusi, la nevoie, puteti lua Nolpanta cu medicamente antiacide (de exemplu, magaldrat, acid alginic, bicarbonat de sodiu, hidroxid de aluminiu, carbonat de magneziu sau combinatiile acestora). Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Nolpanta impreuna cu alimente si bauturi
Nolpanta 20 mg comprimate gastrorezistente nu trebuie mestecate sau sfaramate si trebuie inghitite intregi cu lichid, inainte de masa.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu luati Nolpanta daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau alaptati. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Daca aveti reactii adverse, cum sunt ameteli sau tulburari de vedere, nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.
Nolpanta contine sorbitol (E420).
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele zaharuri, contactati-l inainte sa luati acest medicament.

3. Cum sa utilizati Nolpanta
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul
dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de un comprimat pe zi. Nu depasiti doza recomandata de 20 mg pantoprazol pe zi. Trebuie sa luati acest medicament cel putin 2–3 zile consecutive. La disparitia simptomelor, intrerupeti tratamentul cu Nolpanta. Cu toate ca puteti constata ameliorarea refluxului acid si a arsurilor din piept dupa numai o zi de tratament cu Nolpanta, acest medicament nu este facut pentru ameliorare imediata a simptomelor.
Daca nu apare o ameliorare a simptomelor dupa un tratament continuu de 2 saptamani, adresati-va medicului dumneavoastra. Nu luati comprimatele de Nolpanta mai mult de 4 saptamani fara recomandarea medicului dumneavoastra. Luati comprimatul inainte de masa, in aceeasi perioada a zilei. Inghititi comprimatul intreg, cu apa. Nu mestecati si nu zdrobiti comprimatul.
Utilizarea la copii si adolescenti
Nolpanta nu trebuie utilizat de copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Daca luati mai mult Nolpanta decat trebuie
Spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca este posibil luati cu dumneavoastra medicamentul si acest prospect. Nu se cunosc simptome de supradozare.
Daca uitati sa luati Nolpanta
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. In ziua urmatoare, luati doza normala, la timpul potrivit. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital de urgenta daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse severe. Intrerupeti imediat administrarea acestui medicament si luati cu dumneavoastra acest prospect si/sau comprimatele.
- Reactii alergice grave (rare): reactii de hipersensibilitate, asa numitele reactii anafilactice, soc anafilactic si angioedem. Simptomele obisnuite sunt: umflarea fetei, buzelor, gurii, limbii si/sau gatului, care pot determina dificultate la inghitire sau respiratie, blande (urticarie), ameteli severe cu batai foarte rapide ale inimii si transpiratie abundenta.
- Reactii severe ale pielii (cu frecventa necunoscuta): eruptie trecatoare pe piele, cu umflaturi, aparitia de vezicule si jupuirea pielii, jupuirea pielii si sangerare in jurul ochilor, nasului, gurii sau organelor genitale si deteriorarea rapida a starii de sanatate, sau eruptii trecatoare pe piele dupa expunerea la soare.
- Alte reactii severe (cu frecventa necunoscuta): ingalbenirea pielii si ochilor (din cauza leziunilor severe ale ficatului), sau probleme la rinichi, care determina urinare dureroasa si dureri joase de spate, cu febra.
Daca luati pantoprazol de mai mult de 3 luni, este posibil ca nivelul magneziului din sangele dumneavoastra sa scada. Nivelele scazute de magneziu determina oboseala, contractii involuntare ale muschilor, dezorientare, convulsii, ameteli si cresterea frecventei batailor inimii. Daca aveti oricare dintre simptomele acestea, va rugam sa informati prompt medicul dumneavoastra. Nivelele scazute de magneziu pot de asemenea determina scaderea nivelelor potasiului sau calciului din sange. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa faceti regulat teste de sange, pentru monitorizarea nivelelor magneziului.
Frecventele de aparitie a reactiilor adverse posibile sunt definite astfel:
Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100
Mai putin frecvente: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000
Rare: afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000
Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile.
Reactii adverse mai putin frecvente
- durere de cap; ameteli; diaree; stare de rau, varsaturi; balonare si meteorism (gaze); constipatie; gura uscata; durere de abdomen si disconfort; eruptii trecatoare pe piele sau blande; mancarime; fractura de sold, incheietura mainii sau coloana vertebrala; slabiciune, epuizare sau stare generala modificata; tulburari ale somnului; cresterea nivelelor enzimelor ficatului in testele de sange. Reactii adverse rare
- tulburari de vedere, cum este vederea incetosata; dureri la nivelul articulatiilor; dureri musculare; modificari ale greutatii corporale; cresterea temperaturii corpului; umflaturi ale extremitatilor; reactii alergice; depresie; cresterea nivelelor bilirubinei si a grasimilor in sange (observate in testele de sange), cresterea in dimensiuni a sanilor la barbati.
Reactii adverse foarte rare
- dezorientare; reducerea numarului plachetelor sanguine, ceea ce poate determina sangerari sau aparitia vanatailor mai frecvent decat normal; reducerea numarului globulelor albe ale sangelui, ceea ce poate duce la aparitia mai frecventa a infectiilor.
Cu frecventa necunoscuta
- halucinatii, confuzie (in special la pacientii cu istoric al unor astfel de simptome); scaderea nivelului sodiului in sange.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Nolpanta
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa “EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Nolpanta
Substanta activa este pantoprazol. Fiecare comprimat contine pantoprazol 20 mg ca substanta activa (echivalent cu pantoprazol sodic sesquihidrat 22,55 mg).
Celelalte componente sunt: manitol, crospovidona, carbonat de sodiu anhidru, sorbitol si stearat de calciu in nucleul comprimatului, si hipromeloza, povidona, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172), propilenglicol, copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1:1) dispersie 30%, talc, macrogol 6000.
Cum arata Nolpanta si continutul ambalajului
Comprimate filmate ovale, usor biconvexe, de culoare maro-galbui.
Nolpanta este disponibil in in cutii de 7 si 14 comprimate gastrorezistente in blistere a cate 7 comprimate. Acest prospect a fost revizuit in Iunie 2013



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tratament
Buna ziua, am fost diagnosticata cu gastrita cronica redusa, am gatul iritat de cateva lung, esofagu ...
Alanerv
Buna ziua !Puteți să mi spuneți ce substanță din Alanerv da acel gust fff i ...
Bebelus care vomita des
Bună ziua, o ďż˝ntrebare vă rog. Am un bebe de două luni și o săptămďż˝nă și aproximativ d ...
↳ Buna ziua! Este posibil ca micutul sa sufere de reflux gastro-esofagian. In primul rand aveti grija sa elimine aerul inghitit in timpul hranirii, apo ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Bebe are colici, ce picaturi ii dau?
Buna ziua. Bebelina, in varsta de 1 luna si 2 saptamani are colici. I am adminitrat pana acum,cu suc ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa inlocuiti Co-Lactase cu Colief si sa adaugati un siropel anti-reflux, cate 2 ml dupa fiecare hranire, se numeste Refalgin. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Asociere coreflux și eliquis
Medicul mi-a prescris să mă tratez cu coreflux iar ulterior alt medic mi-a prescris să ...
↳ Buna ziua! Daca le-ati asocia, ar aparea riscul aparitiei de hemoragii. Va recomand sa luati doar unul dintre ele! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Helicobacter cu reflux
As putea lua gastrofix cu biosun gastro? ...
Helycobacter pylori
Bună ziua ! Am și eu o întrebare acum câteva luni am fost diagnosticata cu o gastrită ...
↳ Buna ziua! Dupa o infectie cu Helicobacter pylori, determinarea anticoprilor in sange va fi pozitiva timp de trei ani. Daca rezultatul a fost negativ ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...