Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Noclaud 50 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Noclaud 50 mg comprimate

Prospect - Noclaud 50 mg comprimate


NU comercializăm Noclaud 50 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Noclaud 50 mg comprimate    DCI: CILOSTAZOLUM


Noclaud este un medicament care contine o substanta activa denumita cilostazol, ce apartine unei grupe de medicamente numite inhibitori de fosfodiesteraza de tip 3.
Noclaud 50 mg comprimate
Noclaud 100 mg comprimate
Cilostazol

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite
identificarea rapida de noi informatii referitoare la siguranta. Puteti sa fiti de ajutor raportand orice reactii adverse pe care le puteti avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reactiilor adverse. Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Noclaud si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Noclaud
3. Cum sa luati Noclaud
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Noclaud
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Noclaud si pentru ce se utilizeaza
Noclaud este un medicament care contine o substanta activa denumita cilostazol, ce apartine unei grupe de medicamente numite inhibitori de fosfodiesteraza de tip 3.
Are diverse actiuni, printre care largirea unor vase de sange si reducerea activitatii de coagulare (aglomerare) a unor celule sanguine numite trombocite in interiorul vaselor de sange. Vi s-a prescris Noclaud pentru „claudicatie intermitenta”. Claudicatia intermitenta este durerea ca o crampa pe care o simtiti in picioare atunci cand mergeti, si este cauzata de un aport insuficient de sange la nivelul picioarelor. Noclaud poate prelungi distanta de mers pe care o puteti parcurge fara dureri prin faptul ca va imbunatateste circulatia sangelui la nivelul picioarelor. Noclaud este recomandat doar pentru pacientii ale caror simptome nu s-au ameliorat suficient dupa ce si-au modificat stilul de viata (cum ar fi faptul ca au renuntat la fumat si au crescut nivelul de exercitii fizice) si dupa alte interventii corespunzatoare. Este important ca pe durata tratamentului cu cilostazol sa mentineti in continuare modificarile pe care le-ati facut in stilul dumneavoastra de viata.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Noclaud
Nu luati Noclaud :
daca sunteti alergic la cilostazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
daca aveti o boala numita „insuficienta cardiaca”.
daca prezentati o durere persistenta in piept in stare de repaus sau ati avut un „infarct miocardic” sau orice operatie la inima in ultimele sase luni
daca aveti acum sau ati avut inainte pierderi ale cunostintei din cauza bolii de inima sau din cauza oricaror tulburari severe ale ritmului batailor inimii.
daca stiti ca aveti o afectiune care va poate creste riscul de sangerare sau de aparitie a vanatailor, ca de exemplu:
- ulcer(e) stomacal(e) activ(e).
- accident vascular cerebral in ultimele sase luni.
- probleme cu ochii daca aveti diabet zaharat.
- daca aveti tensiune arteriala mare necontrolata prin tratament.
daca luati atat acid acetilsalicilic cat si clopidogrel sau orice combinatie de doua sau mai multe medicamente care va pot creste riscul de a avea o sangerare [adresati-va medicului sau farmacistului daca nu sunteti sigur]
daca aveti o boala severa de rinichi sau o boala de ficat moderata sau severa.
daca sunteti gravida Atentionari si precautii
Inainte sa luati Noclaud, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
-daca aveti o problema cardiaca severa sau orice probleme cu ritmul batailor inimii.
- daca aveti probleme cu tensiunea arteriala.
Pe durata tratamentului cu Noclaud, asigurati-va ca :
-In cazul in care aveti nevoie de o interventie chirurgicala, inclusiv de extractia unui dinte, spuneti medicului dumneavoastra sau medicului stomatolog ca luati Noclaud.
- Daca sangerati cu usurinta sau va apar foarte repede vanatai, opriti tratamentul cu Noclaud si adresati-va medicului dumneavoastra.
Copii si adolescenti
Noclaud nu este indicat pentru copii si adolescenti.
Noclaud impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Este necesar sa ii spuneti detaliat medicului dumneavoastra daca luati unele medicamente utilizate de obicei pentru tratarea afectiunilor dureroase si/sau inflamatorii ale muschilor sau articulatiilor sau daca luati medicamente pentru reducerea capacitatii de coagulare a sangelui.
Aceste medicamente includ:
- acid acetilsalicilic
- clopidogrel
- medicamente anticoagulante (de exemplu: warfarina, dabigatran, rivaroxaban, apixaban sau heparine cu masa moleculara mica).
Daca luati astfel de medicamente in acelasi timp cu Noclaud, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va efectueze unele teste de sange de rutina.
Anumite medicamente pot interfera cu efectul Noclaud atunci cand sunt luate impreuna cu acesta. Ele pot fie sa creasca riscul de reactii adverse la Noclaud, fie sa ii scada eficacitatea. Noclaud poate face acelasi lucru fata de alte medicamente. Inainte de a incepe sa luati Noclaud, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati:
- eritromicina, claritromicina sau rifampicina (antibiotice)
- ketoconazol (tratament pentru infectii micotice)
- omeprazol (tratament pentru aciditate excesiva a stomacului)
- diltiazem (tratament pentru tensiune arteriala crescuta sau dureri in piept)
- cisaprid (tratament pentru tulburari la nivelul stomacului)
- lovastatina, simvastatina sau atorvastatina (tratament pentru concentratiile mari de colesterol in sange)
- halofantrina (anti-malaric)
- pimozida (tratament pentru boli psihice)
- derivati de ergot (tratament pentru migrene, de exemplu, ergotamina, dihidroergotamina)
- carbamazepina sau fenitoina (tratament pentru convulsii)
- sunatoare (un remediu din plante)
Daca nu sunteti sigur ca oricare din cele de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Inainte de a incepe sa luati Noclaud, va rugam sa il anuntati pe medicul dumneavoastra daca luati medicamente pentru tensiune arteriala crescuta deoarece Noclaud poate avea un efect suplimentar de scadere a tensiunii arteriale. Daca tensiunea dumneavoastra arteriala scade prea mult, acest lucru ar putea determina batai rapide ale inimii. Aceste medicamente includ:
- diuretice (de exemplu, hidroclorotiazida, furosemid)
- blocante ale canalelor de calciu (de exemplu, verapamil, amlodipina)
- inhibitori ai ECA (de exemplu, captopril, lisinopril)
- blocante ale receptorilor angiotensinei II (de exemplu, valsartan, candesartan)
- betablocante (de exemplu, labetalol, carvedilol);
Totusi, este posibil sa puteti lua medicamentele mentionate mai sus in acelasi timp cu Noclaud, iar medicul dumneavoastra va fi in masura sa decida ce este potrivit pentru dumneavoastra. Noclaud impreuna cu alimente si bauturi
Comprimatele Noclaud trebuie luate cu 30 de minute inainte de micul dejun si, respectiv, inainte de masa de seara.
Luati intotdeauna comprimatele cu un pahar cu apa.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Noclaud NU TREBUIE utilizat in timpul sarcinii.
Utilizarea Noclaud NU ESTE RECOMANDATA pentru mamele care alapteaza.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Noclaud poate cauza ameteli. Daca aveti o stare de ameteala dupa ce luati Noclaud, NU conduceti vehicule si nu folositi unelte sau utilaje si adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

3. Cum sa luati Noclaud
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 2 x100 mg (2 comprimate Noclaud 50 mg de doua ori pe zi/dimineata si seara/sau un comprimat Noclaud 100 mg de doua ori pe zi/dimineata si seara/). Aceasta doza nu trebuie modificata pentru persoanele varstnice. Cu toate acestea, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va prescrie o doza mai mica daca mai luati si alte medicamente care ar putea interfera cu efectul Noclaud.
Comprimatele Noclaud trebuie luate cu 30 de minute inainte de micul dejun si, respectiv,
inainte de masa de seara. Luati intotdeauna comprimatele cu un pahar cu apa.
La unele persoane beneficiile tratamentului cu Noclaud pot fi resimtite dupa 4-12 saptamani de tratament. Medicul dumneavoastra va evalua progresul dumneavoastra dupa 3 luni de tratament, si va poate recomanda sa opriti administrarea cilostazol daca efectul tratamentului nu este suficient.
Utilizarea la copii si adolescenti
Noclaud nu este indicat la copii si adolescenti.
Daca luati mai mult Noclaud decat trebuie
Daca din orice motiv ati luat mai mult decat trebuie din Noclaud comprimate, este posibil sa aveti semne si simptome cum sunt o durere de cap severa, diaree, scadere a tensiunii arteriale si batai neregulate ale inimii. Daca ati luat mai multe comprimate decat doza care v-a fost prescrisa, luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. Nu uitati sa luati cu dumneavoastra si cutia, pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la medicamentul pe care l-ati luat.
Daca uitati sa luati Noclaud
Daca omiteti sa luati o doza, nu va ingrijorati; asteptati pana la momentul pentru doza urmatoare, si luati un comprimat, apoi continuati conform schemei obisnuite. NU luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Noclaud
Daca opriti tratamentul cu Noclaud, durerea din picioare ar putea reveni sau s-ar putea agrava. Prin urmare, trebuie sa incetati sa luati Noclaud doar daca observati reactii adverse care necesita asistenta medicala de urgenta (vezi pct. 4) sau daca medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca observati oricare dintre reactiile adverse mentionate mai jos, s-ar putea sa aveti nevoie de asistenta medicala de urgenta. Opriti administrarea Noclaud si luati legatura cu un medic sau prezentati-va fara intarziere la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital. accident vascular cerebral infarct miocardic
probleme de inima care cauzeaza scurtarea respiratiei sau umflarea gleznelor
batai neregulate ale inimii (noi sau agravate) sangerare semnificativa aparitia cu usurinta a vanatailor boala grava insotita de aparitia de vezicule pe piele, in zona gurii, a ochilor si a organelor genitale ingalbenire a pielii sau a albului ochilor, cauzata de probleme de ficat sau de sange (icter) De asemenea, trebuie sa ii spuneti imediat medicului dumneavoastra daca prezentati febra sau durere in gat. S-ar putea sa fie necesar sa vi se efectueze unele teste de sange, iar medicul dumneavoastra va decide cu privire la continuarea tratamentului. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate pentru cilostazol. Trebuie sa il anuntati de indata ce este posibil pe medicul dumneavoastra:
Reactii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 persoana din 10)
durere de cap scaune anormale, diaree, Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10), batai rapide ale inimii, batai puternice ale inimii (palpitatii), durere in piept, ameteli, durere in gat, rinoree (rinita), durere abdominala, disconfort abdominal (indigestie), senzatie sau stare de rau (greata sau varsaturi), lipsa a poftei de mancare (anorexie), eructatie excesiva sau gaze (flatulenta), umflare a gleznelor, picioarelor sau fetei, eruptie trecatoare pe piele sau modificari ale aspectului pielii, mancarimi pe piele
pete sangerande pe piele, slabiciune generala.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100)
infarct miocardic, batai neregulate ale inimii (nou aparute sau agravate), probleme de inima care pot cauza scurtarea respiratiei sau umflarea gleznelor, pneumonie, tuse
frisoane, sangerare neasteptata, tendinta de sangerare (de exemplu, la nivelul stomacului, ochilor sau muschilor, sangerari, nazale si sange in saliva sau urina), scadere a numarului de celule rosii in sange, ameteli la ridicarea in picioare, lesin, anxietate, dificultati cu somnul, vise nefiresti, reactie alergica, crampe si dureri la nivelul muschilor, diabet zaharat si concentratii mari ale zaharului in sange, durere de stomac (gastrita),
stare generala de rau. Exista posibilitatea unui risc mai mare de sangerare la nivelul ochiului la pacientii cu diabet zaharat.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 persoana din 1.000):
tendinta de sangerare care dureaza mai mult decat este normal numar crescut de trombocite in sange probleme ale rinichilor.
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate in timpul utilizarii cilostazol, dar frecventa lor nu este cunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele existente):
modificari ale tensiunii arteriale, numar scazut de celule rosii, celule albe si trombocite in sange, dificultati la respiratie, dificultati de miscare, febra, bufeuri, eczema si alte eruptii pe piele, diminuare a sensibilitatii la nivelul pielii, ochi inlacrimati sau lipiciosi , (conjunctivita), senzatie de tiuit in urechi (tinitus), probleme ale ficatului, inclusiv hepatita, modificari ale urinei. Daca vreuna din reactiile adverse devine grava, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Noclaud
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizati acest medicament daca observati semne vizibile de deteriorare (de exemplu modificari de culoare) Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Noclaud
Substanta activa este cilostazolul. Un comprimat contine cilostazol 50 mg sau 100 mg.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, amidon de porumb, carmeloza calcica, hipromeloza 2910 si stearat de magneziu.
Cum arata Noclaud si continutul ambalajului
Aspect :
Noclaud 50 mg: comprimate, fara miros sau aproape fara miros, albe sau aproape albe, rotunde, aplatizate, cu margini rotunjite. Comprimatele sunt marcate cu E pe una dintre fete si cu codul 601 pe cealalta fata. Noclaud 100 mg: comprimate, fara miros sau aproape fara miros, albe sau aproape albe, rotunde, aplatizate, cu margini rotunjite. Comprimatele sunt marcate cu E si codul 602 pe una dintre fete si fara alte semne pe cealalta fata. Cutii cu blistere din PVC-PVdC/Aluminiu continand 28 (2x14) sau 56 (4x14) comprimate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Noclaud 50 mg comprimate. Acest prospect a fost revizuit in Mai 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa CILOSTAZOLUM?
Alte medicamnete care au CILOSTAZOLUM:
- VELYN 100 mg comprimate
- Dilvas 100 mg comprimate
- Cilostazol Sandoz 100 mg
- Cilostazol Galenica 100 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului
Sfatul farmcistului Brintillex
Brintillex

Pot lua 5 HTP daca iau un antidepresiv.??? ... Buna ziua! Nu, 5-HTP nu trebuie asociat cu antidepresive. ...


Sfatul farmcistului Gust amar.
Gust amar.

Bună ziua,am 59 de ani de 1 an am un gust amar ďż˝n gura,mai ales ... Buna ziua! O ipoteza ar fi candidoza linguala, uitati-va daca limba d ...


Sfatul farmcistului Fluend extreme sirop
Fluend extreme sirop

Bunaa ziua! Siropul Fluend Extreme este bun și pt tuse seaca? Ms ... Buna ziua! Daca simtiti ca aveti mucus vascos pe care nu il puteti el ...


Sfatul farmcistului Exista sansa sa fie pozitiv?
Exista sansa sa fie pozitiv?

Buna ziua,va rog sa mi spuneti daca Am facut sex neprotejat in data de ... Buna ziua! Situatia este la limita, din cauza ciclurilor neregulate. ...


Sfatul farmcistului Erecție slabă
Erecție slabă

Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnostica ... Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va ...


Sfatul farmcistului Zoely și contraindicatiile
Zoely și contraindicatiile

Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza ... Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa exper ...


Sfatul farmcistului Pătează?
Pătează?

Tinctura folosita pe termen lung va pata unghia? ... Buna ziua! Da, unghia se va pata, dar prin crestere si taiere veti sc ...