Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate

Prospect - Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate


NU comercializăm Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate    DCI: NICORANDILUM


Denumirea medicamentului dumneavoastra este Nicorandil Dexcel Pharma 10 mg comprimate sau Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate.
Nicorandil Dexcel Pharma 10 mg comprimate
Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate
Nicorandil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Nicorandil Dexcel Pharma si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Nicorandil Dexcel Pharma
3. Cum sa luati Nicorandil Dexcel Pharma
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Nicorandil Dexcel Pharma
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Nicorandil Dexcel Pharma si pentru ce se utilizeaza
Denumirea medicamentului dumneavoastra este Nicorandil Dexcel Pharma 10 mg comprimate sau Nicorandil Dexcel Pharma 20 mg comprimate. Substanta activa continuta in acest medicament se numeste nicorandil. Acesta apartine grupului de medicamente denumite „activatori ai canalelor de potasiu ”. Acesta actioneaza marind fluxul sanguin prin vasele de sange ale inimii. Nicorandil Dexcel Pharma se utilizeaza pentru a preveni si trata durerea pectorala de lunga durata (angina pectorala).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Nicorandil Dexcel Pharma
Nu luati Nicorandil Dexcel Pharma si spuneti-i medicului dumneavoastra daca:
Sunteti alergic (hipersensibil) la nicorandil sau oricare din celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Semnele unei reactii alergice sunt: urticarie, probleme la inghitire sau la respirare, umflarea buzelor, a fetei, a gatului sau a limbii. Aveti tensiune arteriala scazuta (semnele includ ameteala sau lesin)
Aveti probleme cu inima, iar inima nu poate pompa cantitatea de sange necesara corpului
Aveti insuficienta cardiaca (semnele includ respiratie sacadata, picioare si glezne umflate si oboseala). Luati medicamente pentru disfunctie erectila (impotenta) precum sildenafil, tadalafil sau vardenafil. Nu luati medicamentul daca va incadrati in oricare din cazurile mentionate. Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte sa luati Nicorandil Dexcel Pharma.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Nicorandil Dexcel Pharma, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:
Medicul v-a spus ca aveti un volum sanguin scazut sau tensiune sistolica joasa
Ati suferit recent un infarct miocardic
Ati suferit de o acumulare de lichid in plamani (edem pulmonar)
Aveti ulcere bucale
Aveti o boala intestinala, deoarece aceasta se poate agrava in cazul in care vi se administreaza Nicorandil Dexcel Pharma
Atunci cand luati Nicorandil Dexcel Pharma exista un risc crescut de aparitie a ulcerelor in diferite parti ale corpului, incluzand ochii si tractul gastro-intestinal (intestinul). In unele cazuri, ulcerele intestinale se pot rupe, provocand sangerare grava. Daca observati orice semne de ulcerare, trebuie sa solicitati imediat sfat medical, intrucat poate fi necesara oprirea administrarii Nicorandil Dexcel Pharma (vezi pct. 4).
In cazul in care nu sunteti sigur daca oricare dintre aceste cazuri este valabila in cazul dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Nicorandil Dexcel Pharma . Nicorandil Dexcel Pharma impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acestea includ medicamente eliberate fara prescriptie medicala sau medicamente pe baza de plante. Acest lucru se datoreaza faptului ca Nicorandil Dexcel Pharma poate afecta modul de actionare al altor medicamente. De asemenea, alte medicamente pot influenta modul in care actioneaza
Nicorandil Dexcel Pharma. In special, nu luati Nicorandil Dexcel Pharma si spuneti medicului dumneavoastra daca luati:
Medicamente pentru disfunctie erectila (impotenta) precum sildenafil, tadalafil sau vardenafil Spuneti-i medicului dumneavoastra daca luati:
Medicamente care dilata vasele de sange, precum hidralazina, minoxidil sau nitroprusiat
(vasodilatatoare)
Medicamente pentru tensiune arteriala ridicata
Medicamente pentru depresie
Medicamente pentru inflamatii (corticosteroizi precum prednisolon)
Medicamente care maresc cantitatea de potasiu in sange
Aspirina (acidul acetilsalicilic) care poate duce la un risc crescut de sangerare intestinala
Nicorandil Dexcel Pharma impreuna cu alimente si bauturi
Nu consumati alcool etilic in timp ce luati Nicorandil Dexcel Pharma.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament .
Nu trebuie sa alaptati daca luati Nicorandil Dexcel Pharma, deoarece cantitati mici din acest medicament pot trece in laptele matern. Daca alaptati sau intentionati sa alaptati, vorbiti cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua acest medicament.
Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau al farmacistului inainte de a lua orice medicament in cazul in care sunteti gravida sau alaptati
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Puteti simti ameteala daca luati acest medicament. In acest caz, este contraindicat sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.

3. Cum sa luati Nicorandil Dexcel Pharma
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Cum sa luati acest medicament
Trebuie sa luati acest medicament pe cale orala.
Inghititi comprimatele intregi cu apa. Comprimatele nu se sfarama sau nu se mesteca.
Daca simtiti ca efectul medicamentului este prea slab sau prea puternic, nu va modificati singur doza, ci intrebati medicul.
Ce cantitate trebuie sa luati
Doza uzuala este de 10 mg sau 20 mg de doua ori pe zi, o data dimineata si o data seara.
Doctorul va poate creste doza la 30 mg de doua ori pe zi, daca este necesar.
Daca sunteti predispus la dureri de cap, doctorul dumneavoastra v-ar putea prescrie o doza initiala mai mica, de 5 mg (jumatate dintr-un comprimat de 10 mg) de doua ori pe zi. Utilizarea la copii si adolescenti
Nicorandil Dexcel Pharma nu se recomanda a fi utilizate la copii si adolescenti.
Daca luati mai mult Nicorandil Dexcel Pharma decat trebuie
Daca luati mai multe comprimate decat trebuie, spuneti-i medicului sau adresati-va imediat departamentului de urgente al unui spital.
Luati pachetul cu medicamente cu dumneavoastra, astfel incat medicul poate afla cate comprimate ati luat. Pot aparea urmatoarele efecte: senzatie de ameteala sau slabiciune sau probleme de respiratie sau respiratie suieratoare.
Daca uitati sa luati Nicorandil Dexcel Pharma
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o de indata ce va amintiti. Cu toate acestea, daca este timpul sa luati
urmatoarea doza, treceti peste doza de care ati uitat si continuati programul ca de obicei. Nu luati o doza
dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa luati Nicorandil Dexcel Pharma
Luati Nicorandil Dexcel Pharma pana cand medicul va spune sa opriti tratamentul. Nu incetati sa luati Nicorandil Dexcel Pharma pentru ca ati inceput sa va simtiti mai bine. Daca opriti tratamentul, boala se poate agrava sau poate reveni.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca aveti urmatoarele reactii adverse, opriti administrarea de Nicorandil Dexcel Pharma si adresati-va imediat medicului sau mergeti direct la un spital:
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 persoane)
Urticarie cu inrosire si asperitati ale pielii, pleoape, fata, buze, gura sau limba umflate, dificultate la respirare sau inghitire. Poate fi vorba de o reactie alergica (edem angioneurotic).
Ingalbenire a pielii sau a ochilor (care pot fi semne ale unor probleme cu ficatul).
Cu frecventa necunoscuta
Durere chinuitoare sau senzatie de arsura in partea mijlocie sau superioara a stomacului, care apare intre mese, balonare, senzatie de arsura in capul pieptului, varsaturi: acestea pot fi semne ale prezentei unor ulcere la nivelul stomacului sau intestinului. Ulcerele severe pot provoca aparitia sangelui in scaun, varsaturi, scadere in greutate si durere abdominala severa. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare din urmatoarele reactii adverse:
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 persoane)
Batai ale inimii crescute sau rapide
Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 persoane)
Scaune sau varsaturi cu sange, din cauza ulcerarii stomacului sau intestinului
Ulcere ale anusului, sangerari ale anusului
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 persoane)
Ulcere ale tractului genital
Ulcere ale pielii, posibil pe maini, picioare sau laba piciorului
Ulcere ale foselor nazale
Ulcere in jurul stomei (la cei cu deschidere artificiala pentru inlaturarea resturilor, precum colostomie sau ileostomie)
Senzatie de slabiciune, oboseala si incetinire a batailor inimii datorita concentratiilor crescute de potasiu in sange
Inrosire, senzatie de mancarime, lacrimare sau durere la nivelul ochilor si vedere incetosata datorita prezentei unor ulcere la nivel ocular
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti oricare din urmatoarele reactii:
Foarte frecvente (care afecteaza mai mult de 1 persoana din 10)
Dureri de cap. Acestea se manifesta mai frecvent cand incepeti sa utilizati Nicorandil Dexcel Pharma.
Frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 persoane)
Ameteala sau slabiciune
Senzatie de rau
Bufeuri
Mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 persoane)
Senzatie de ameteala sau lesin (din cauza tensiunii arteriale scazute)
Ulcere bucale
Dureri musculare
Rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 persoane)
Eruptii trecatoare pe piele
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 persoane)
Durere de stomac
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca oricare din reactiile adverse se agraveaza sau dureaza timp de mai multe zile, sau daca observati reactii adverse care nu apar in acest prospect.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Nicorandil Dexcel Pharma
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor .
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister sau cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului .

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Nicorandil Dexcel Pharma
Substanta activa este nicorandil. Fiecare comprimat de 10 mg contine nicorandil 10 mg. Fiecare comprimat de 20 mg contine nicorandil 20 mg.
Celelalte componente sunt: alcool cetilic, manitol (E 421), croscarmeloza de sodiu, povidona si stearil fumarat de sodiu.
Cum arata Nicorandil Dexcel Pharma si continutul ambalajului
Comprimatele sunt rotunde, albe sau aproape albe, cu linie mediana pe o fata si gravat cu „10” sau „20” pe cealalta fata.
Comprimatele pot fi divizate in doua parti egale.
Nicorandil Dexcel Pharma este disponibil in pachete cu blistere a cate 10, 28, 30, 56 si 60 comprimate Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul:
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
TORRENT PHARMA SRL.
Str. Stirbei Voda, Nr. 36, Etajul 2, Biroul A, Sector 1, Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Solicitare opinie
Cât de eficientă este utilizarea fără prescriptie medicală Neuromion pt femeie 7 ...
candida bucala?
Buna ziua! Pt. o angina virala in gat, medicul ORL-ist mi-a prescris o solutie ce continea tetracicl ...
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere in zona inimii sub sanul stang
Buna ziua!de vreo 4-5 ani am durere in zona inimii sub sanul stang,si de vreo 3luni mi sa accentuat ...
↳ Buna ziua! Descrierea dumneavoastra pare aunor crize de angina pectorala, dar daca doi medici au infirmati problemele cardiace, va recomand sa action ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...