Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Neostigmina LPH 15 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Neostigmina LPH 15 mg comprimate

Prospect - Neostigmina LPH 15 mg comprimate


NU comercializăm Neostigmina LPH 15 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Neostigmina LPH 15 mg comprimate    DCI: NEOSTIGMINI BROMIDUM


Neostigmina LPH contine ca substanta activa bromura de neostigmina. Neostigmina actioneaza prin blocarea actiunii unei enzime in organism, care intrerupe transmiterea impulsului nervos la nivelul muschiului.
Neostigmina LPH 15 mg comprimate
Bromura de neostigmina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Neostigmina LPH si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Neostigmina LPH
3. Cum sa luati Neostigmina LPH
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Neostigmina LPH
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Neostigmina LPH si pentru ce se utilizeaza
Neostigmina LPH contine ca substanta activa bromura de neostigmina. Neostigmina actioneaza prin blocarea actiunii unei enzime in organism, care intrerupe transmiterea impulsului nervos la nivelul muschiului. Prin oprirea actiunii acestei enzime, eostigmina LPH poate determina cresterea fortei musculare, dar numai in anumite afectiuni. Neostigmina LPH este utilizata in special in tratamentul unei boli denumita “miastenia gravis”, in care apare slabiciune musculara si senzatie de oboseala. De asemenea, este utilizata in cazul absentei miscarilor la nivelul intestinului si pentru tratamentul retentiei urinare dupa interventii chirurgicale.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Neostigmina LPH
Nu luati Neostigmina LPH:
- daca sunteti alergic la bromura de neostigmina, la alte bromuri sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- daca aveti obstructie mecanica la nivelul stomacului sau a intestinului;
- daca aveti peritonita (inflamatia peritoneului);
- daca aveti dificultati la urinare;
- daca aveti astm bronsic;
- daca aveti boala Parkinson.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Neostigmina LPH, adresati-va medicului dumneavoastra daca:
- aveti astm bronsic;
- aveti batai rare ale inimii;
- aveti batai neregulate ale inimii;
- ati avut recent obstructii ale vaselor de la nivelul inimii;
- aveti tensiune arteriala mica;
- aveti ulcer la nivelul stomacului sau alte afectiuni la nivelul intestinului;
- aveti vagotonie (iritabilitate a nervului vag care poate cauza contractii intense ale intestinului);
- aveti hipertiroidie (producerea in exces a hormonilor tiroidieni);
- aveti epilepsie;
- in caz de timectomie (extirparea unei glande numita timus).
Urmariti in fiecare zi modul in care raspundeti la tratament si discutati cu medicul dumneavoastra pentru ca acesta sa poata stabili schema terapeutica optima. Dozele prea mari de Neostigmina LPH pot determina afectare musculara paradoxala.
Neostigmina LPH impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati urmatoarele medicamente:
- neomicina, streptomicina, kanamicina, clindamicina, colistina – medicamente folosite in anumite infectii;
- barbiturice;
- morfina;
- anticolinergice, cum este atropina;
- betablocante - medicamente utilizate in anumite boli ale inimii;
- antiaritmice - medicamente utilizate in tratamentul batailor neregulate ale inimii;
- medicamente imunosupresoare sau glucocorticoizi.
Daca urmeaza sa fiti supus unei interventii chirurgicale, discutati cu medicul dumneavoastra deoarece unele anestezice (de ex. halotan, ciclopropan) sau medicamente pentru relaxarea muschilor (de ex. suxametoniu) nu trebuie administrate impreuna cu Neostigmina LPH. Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Medicul trebuie sa decida daca tratamentul cu Neostigmina LPH este potrivit pentru dumneavoastra. Nu se recomanda utilizarea Neostigmina LPH in timpul sarcinii. Neostigmina LPH poate trece in laptele matern. Nu se recomanda utilizarea Neostigmina LPH in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Neostigmina LPH poate afecta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Neostigmina LPH contine lactoza Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum sa luati Neostigmina LPH
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Miastenia gravis Adulti
Doza recomandata este de 1-2 comprimate Neostigmina LPH 15 mg, administrata in timpul zilei, in perioada de solicitare a fortei musculare (de exemplu, la trezire sau inainte de masa). Medicul va va modifica doza in functie de starea dumneavoastra. In general, durata efectului este de aproximativ 2 – 4 ore. Doza zilnica totala este cuprinsa intre 75 - 375 mg bromura de neostigmina (5 – 25 comprimate Neostigmina LPH). In general, tratamentul trebuie administrat si in timpul noptii.
Copii peste 6 ani si adolescenti
Doza recomandata este de 15 mg bromura de neostigmina (1comprimat Neostigmina LPH). In general, doza uzuala trebuie ajustata in functie de raspunsul clinic si este cuprinsa intre 15-90 mg bromura de neostigmina pe zi (1- 6 comprimate Neostigmina LPH). Alte indicatii Adulti (inclusiv varstnici): doza recomandata este de 1 – 2 comprimate Neostigmina LPH. Copii cu varsta peste 6 ani: 2,5 – 15 mg bromura de neostigmina pentru o doza. Medicul va stabili frecventa de administrare si doza zilnica in functie de starea dumneavoastra. Mod de administrare
Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu un pahar cu apa.
Daca luati mai multa Neostigmina LPH decat trebuie
Intrerupeti utilizarea si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca ati luat o doza mai mare decat trebuie! Este posibil sa apara slabiciune musculara accentuata si afectarea muschilor respiratori, care poate conduce la deces. Alte efecte sunt: crampe abdominale, cresterea peristaltismului, diaree, greata, varsaturi, salivatie excesiva, cresterea secretiilor bronsice, transpiratie excesiva, micsorarea pupilei, crampe musculare, fasciculatii, batai rare ale inimii si tensiune arteriala mica.
Daca uitati sa luati Neostigmina LPH
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati urmatoarea doza la momentul obisnuit. Daca incetati sa luati Neostigmina LPH
Adresati-va medicului inainte de intreruperea tratamentului cu Neostigmina LPH.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reactii adverse sunt datorate actiunii colinergice si sunt reprezentate e greata, salivatie excesiva, ritm lent al inimii, lesin, micsorarea pupilei, crampe abdominale si contractii musculare involuntare(fasciculatii). Aceste reactii adverse pot fi reversibile la reducerea dozei sau la administrarea de
atropina. Daca observati ca va apare brusc greutate in respiratie sau respiratie suieratoare, inflamarea pleoapelor, a fetei sau a buzelor, eruptie sau mancarime (uneori generalizata), intrerupeti tratamentul si luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra, deoarece acestea pot fi semne ale unei reactii alergice. Alte reactii adverse care pot sa apara sunt prezentate mai jos:
- ameteli, convulsii, pierderea constientei, somnolenta, durere de cap, dificultati de vorbire; - tulburari de vedere;
- tulburari ale ritmului inimii (incluzand batai rare sau rapide ale inimii, bloc atrioventricular, ritm nodal), modificari ECG, stop cardiovascular, sincopa;
- tensiune arteriala mica;
- cresterea secretiilor bronsice, deprimare respiratorie, bronhospasm;
- eruptii pe piele si urticarie;
- varsaturi, flatulenta si cresterea peristaltismului, diaree;
- cresterea frecventei mictiunilor;
- crampe musculare , dureri la nivelul articulatiilor;
- transpiratie abundenta, senzatie de caldura la nivelul pielii, senzatie de slabiciune.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Neostigmina LPH
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Neostigmina LPH
Substanta activa este neostigmina. Un comprimat contine bromura de neostigmina 15 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu tip A.
Cum arata Neostigmina LPH si continutul ambalajului
Neostigmina LPH se prezinta sub forma de comprimate de culoare alba, cu diametrul de 6 mm, avand gravata pe una dintre fete inscriptia „Mi“. Ambalaj
Cutie cu un blister din PVC/Al a 20 comprimate
Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cate 20 comprimate
Cutie cu 100 blistere din PVC/Al a cate 20 comprimate
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Labormed Pharma S.A. Bd. Theodor Pallady nr. 44B, sector 3, Bucuresti Romania
Acest prospect a fost revizuit in Iulie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Daca este recomandat si in boli autoimune,ex.Miastenia gravis, boala autoimuna neuromusculara?! Stiind ca sunt multe medicamente interzise.Va mulțumesc
Daca este recomandat si in boli autoimune,ex.Miastenia gravis!? fiind o boala autoimuna neuromuscula ...
Daca am voie sa iau Arterin
Buna seara am Miastenia gravis si Hepatita C pot sa iau Arterin? Am inceput sa iau la sfatul farmaci ...
DESPRE CITONAT
Buna ziua, doresc sa urmez o cura de citonat, in urma unui diagnostic de neo col tratat cu chimi+rad ...
↳ Buna ziua! Intrucat controalele arata o evolutie favorabila, va recomand sa luati Citonat cate 2 comprimate de 4 ori pe zi, cu 20 de minute inaintea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
miastenia gravis
Buna ziua, as dori sa stiu daca in miastenia gravis fiind o boala atoimuna neurologica este indicat ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...