Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zonisamida Mylan

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zonisamida Mylan

Prospect - Zonisamida Mylan


NU comercializăm Zonisamida Mylan!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


    Denumirea comercială: Zonisamida Mylan    DCI: ZONISAMIDA


  Produs complementar recomandat
Zonisamida Mylan este un medicament utilizat in tratamentul pacientilor cu crize epileptice partiale (crize epileptice care incep intr-o parte a creierului), inclusiv la cei care prezinta generalizare secundara (la care ulterior criza se extinde la intregul creier).
Zonisamida Mylan
Zonisamida

Ce este Zonisamida Mylan si pentru ce se utilizeaza?
Zonisamida Mylan este un medicament utilizat in tratamentul pacientilor cu crize epileptice partiale (crize epileptice care incep intr-o parte a creierului), inclusiv la cei care prezinta generalizare secundara (la care ulterior criza se extinde la intregul creier). Medicamentul se utilizeaza in monoterapie la adulti recent diagnosticati si ca terapie adjuvanta la adulti, adolescenti si copii incepand cu varsta de sase ani care urmeaza deja un tratament cu alte medicamente antiepileptice. Zonisamida Mylan este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Zonisamida Mylan este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Zonegran. Zonisamida Mylan contine substanta activa zonisamida.
Cum se utilizeaza Zonisamida Mylan?
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta si este disponibil sub forma de capsule (25, 50 si 100 mg). Cand Zonisamida Mylan se utilizeaza in monoterapie la adulti recent diagnosticati, doza initiala recomandata este de 100 mg o data pe zi, timp de doua saptamani, putand fi marita cu cate 100 mg la intervale de doua saptamani. Doza obisnuita de intretinere este de 300 mg pe zi. Cand Zonisamida Mylan se utilizeaza la adulti ca terapie adjuvanta la tratamentul existent, doza initiala recomandata este de 25 mg de doua ori pe zi. Dupa o saptamana sau doua, doza poate fi marita la 50 mg de doua ori pe zi si apoi, in functie de raspunsul pacientului, poate fi marita cu inca 100 mg in fiecare saptamana sau o data la doua saptamani. Dupa ce s-a ajuns la o doza adecvata, Zonisamida Mylan poate fi administrat o data sau de doua ori pe zi. Doza de intretinere obisnuita este intre 300 si 500 mg pe zi.
Cand Zonisamida Mylan se utilizeaza ca terapie adjuvanta la tratamentul existent la adolescenti si copii incepand cu varsta de sase ani, doza depinde de greutatea corporala; doza initiala recomandata este de 1 mg pe kg de greutate corporala pe zi. Dupa o saptamana sau doua, doza zilnica poate fi marita cu cate 1 mg pe kg o data pe saptamana sau la doua saptamani, pana cand se ajunge la o doza adecvata. Doza de intretinere obisnuita este intre 300 si 500 mg pe zi pentru copiii si adolescentii care cantaresc
mai mult de 55 kg si de 6-8 mg pe kg de greutate corporala la copiii si adolescentii care cantaresc mai putin de 55 kg. La pacientii cu afectiuni hepatice sau renale sau la cei care iau anumite alte medicamente, poate fi necesar ca doza sa fie marita la intervale mai mari. Inaintea opririi tratamentului cu Zonisamida Mylan, doza trebuie scazuta treptat. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.
Cum actioneaza Zonisamida Mylan?
Substanta activa din Zonisamida Mylan, zonisamida, este un medicament antiepileptic. Crizele epileptice sunt provocate de o activitate electrica anormala a creierului.
Se presupune ca zonisamida actioneaza prin blocarea unor pori specifici de pe suprafata celulelor nervoase, denumiti canale de sodiu si canale de calciu, prin care sodiul si, respectiv, calciul patrund in mod normal in interiorul celulelor nervoase. Cand calciul si sodiul patrund in celulele nervoase, intre acestea se pot transmite impulsuri electrice. Prin blocarea acestor canale, se preconizeaza ca zonisamida previne extinderea activitatii electrice anormale la nivelul intregului creier, reducand astfel sansele de aparitie a unei crize epileptice.
Zonisamida Mylan actioneaza, de asemenea, asupra neurotransmitatorului numit acid gamaaminobutiric (GABA, o substanta chimica ce permite comunicarea intre celulele nervoase). Acest lucru poate ajuta la stabilizarea activitatii electrice cerebrale.
Cum a fost studiat Zonisamida Mylan?
Avand in vedere ca Zonisamida Mylan este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Zonegran. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.
Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Zonisamida Mylan?
Avand in vedere ca Zonisamida Mylan este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.
De ce a fost aprobat Zonisamida Mylan?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Zonisamida Mylan are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Zonegran. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Zonegran, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizarii Zonisamida Mylan in UE.
Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Zonisamida Mylan?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Zonisamida Mylan sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Zonisamida Mylan au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti. Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa ZONISAMIDA?
Alte medicamnete care au ZONISAMIDA:
- Zonisamida Mylan

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate


Programare consultatie online avocat

Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Contraindicat cardiaci?
Contraindicat cardiaci?

Ma interesează dacă este contraindicat cardiacilor! ... Buna ziua! Potent Power nu este contraindicat cardiacilor. Se recoman ...Sfatul farmcistului Efecte negative Spermotone
Efecte negative Spermotone

Buna ziua, Spermotone are influente negative la hipertensivi? Poate ... Buna ziua! Pentru acest produs nu au fost raportate efecte asupra ten ...


Sfatul farmcistului Scurgere  maronie
Scurgere maronie

Buna ziua am o scurgere maronie si mirositoare ce a-și putea sa f ... Buna ziua! Va recomand sa mergeti la medicul ginecolog. Daca nu va po ...


Sfatul farmcistului Ginseng siberian pentru anxietate?
Ginseng siberian pentru anxietate?

ginseng siberian este ok pemtru anxietate si somn neodihnitor ... Buna ziua! Pentru anxietate este indicat ginsengul siberian, intrucat ...


Sfatul farmcistului Mancarimi zona intima
Mancarimi zona intima

Buna ziua,acum 5 zile în urma am avut contact sexual cu prietenul meu, ... Buna ziua! Cautati in farmacii creme si ovule pe baza de clotrimazol ...