Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Naltrexona Torrex 50 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Naltrexona Torrex 50 mg comprimate filmate

Prospect - Naltrexona Torrex 50 mg comprimate filmate


NU comercializăm Naltrexona Torrex 50 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Naltrexona Torrex 50 mg comprimate filmate    DCI: NALTREXONUM


Naltrexona Torrex este utilizat ca un mijloc terapeutic suplimentar in cadrul unui tratament cuprinzator incluzand un program psihoterapeutic pentru pacientii care sufera de dependenta opioida.
Naltrexona Torrex 50 mg comprimate filmate
Clorhidrat de naltrexona

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Naltrexona Torrex si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Naltrexona Torrex
3. Cum sa utilizati Naltrexona Torrex
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Naltrexona Torrex
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Naltrexona Torrex si pentru ce se utilizeaza
Naltrexona Torrex este utilizat ca un mijloc terapeutic suplimentar in cadrul unui tratament cuprinzator incluzand un program psihoterapeutic pentru pacientii care sufera de dependenta opioida. Substanta activa, clorhidratul de naltrexona, apartine unui grup de medicamente care se numesc antagonisti opioizi. Naltrexona previne senzatia de euforie dupa consumul de opioide, iar in tratamentul pentru sindromul de intrerupere la opiacee, diminua simptomatologia. Naltrexona Torrex este utilizat ca masura terapeutica suplimentara in cadrul unui tratament cuprinzator incluzand un program psihoterapeutic pentru pacientii cu dependenta de alcool. Efectul tratamentului cu Naltrexona Torrex reduce nevoia de alcool. Majoritatea pacientilor sunt capabili sa-si mentina starea de abstinenta. Naltrexona nu induce dependenta.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Naltrexona Torrex
Nu utilizati Naltrexona Torrex:
- daca sunteti hipersensibil la naltrexona sau la oricare dintre celelalte componente al Naltrexona Torrex
- daca sunteti dependent de opioide si nu beneficiati de o terapie reusita pentru sindromul de intrerupere
- rezultate pozitive la testul de urina pentru detectarea prezentei opioidelor
- simptome de intrerupere dupa injectarea de naloxona
- insuficienta hepatica severa sau hepatita acuta
- insuficienta renala severa
Medicul trebuie sa decida daca Naltrexona Torrex poate fi administrata in timpul sarcinii si lactatiei, luand in calcul riscul pentru mama si copil.
Atentionari si precautii
- Tratamentul trebuie sa fie initiat de un medic cu experienta in tratarea pacientilor cu dependenta de opioide
- Nu luati opioide dupa ce luati Naltrexona Torrex. Desi naltrexona va bloca efectele acestora, exista riscul ca opioidele sa existe in organism si dupa ce trece efectul naltrexonei. Asadar ati putea sa luati o cantitate mai mare din greseala, ceea ce poate avea consecinte grave si chiar letale.
- Trebuie sa informati orice medic curant ca luati naltrexona.
- Naltrexona poate induce simptome cu potential letal ale sindromului de intrerupere la pacientii cu dependenta de opioide
- Trebuie sa efectuati controlul functiei ficatului inainte si dupa tratament
- Daca efectuati analize ale sangelui, informati medicul care face analizele ca luati naltrexona si ca acest medicament poate afecta rezultatele testelor hepatice
- In timpul tratamentului cu naltrexona, durerile trebuie sa fie tratate doar cu analgezice non-opioide.
- Este posibil sa fiti mai sensibil la medicamentele care contin opioide dupa tratamentul cu naltrexona.
- Daca ramaneti insarcinata trebuie sa anuntati medicul.
Naltrexona Torrex impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
In timpul tratamentului cu Naltrexona, trebuie sa evitati luarea de medicamente care contin opioide, deoarece efectul acestora va fi redus. Va rugam sa anuntati medicul daca aveti nevoie de sirop de tuse sau de medicamente impotriva diareei sau durerii. Acesta va va prescrie medicamente care nu contin opioide. Daca sunt necesare medicamente care contin opioide in situatii de urgenta, doza adecvata pentru reducerea senzatiei de durere poate fi mai mare decat in mod normal. Medicul trebuie sa monitorizeze pacientul
indeaproape intrucat deprimarea respiratorie si alte simptome pot fi mai puternice si pot dura mai mult.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Medicul trebuie sa decida daca Naltrexona Torrex poate fi administrata in timpul sarcinii si lactatiei, luand in calcul riscul pentru mama si copil.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Naltrexona poate afecta capacitatea mentala si/sau fizica necesara pentru efectuarea de operatiuni care pot fi periculoase, cum ar fi conducerea de vehicule sau folosirea utilajelor.
Naltrexona Torrex contine lactoza mionohidrat.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Naltrexona Torrex
La adulti
Luati intotdeauna Naltrexona Torrex exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza initiala de Naltrexona Torrex este de jumatate de comprimat (25 mg) in prima zi de tratament. Apoi, doza uzuala este de un comprimat pe zi (50 mg). Medicul va poate prescrie un alt dozaj, in functie de cerintele dumneavoastra individuale.
Durata tratamentului
Durata tratamentului cu Naltrexona Torrex este determinata de medic. De obicei, comprimatele de Naltrexona Torrex trebuie sa fie luate timp de 3 luni, dar in unele cazuri poate fi necesara o administrare mai indelungata.
Utilizarea la copii si adolescenti
Naltrexona nu trebuie sa fie administrata la copii si adolescenti sub 18 ani.
Utilizarea la persoane in varsta
Nu exista date suficiente cu privire la siguranta si eficacitatea administrarii la pacientii in varsta. Daca utilizati mai mult Naltrexona Torrex decat trebuie
In cazul supradozajului, tratamentul trebuie sa fie simptomatic. Efectele induse de supradozajul cu naltrexona nu sunt cunoscute.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Efectele adverse posibile sunt clasificate in functie de frecventa:
Foarte frecvente (peste 1 din 10 persoane)
Frecvente (mai mult de 1 din 100 de persoane si mai putin de 1 din 10 persoane)
Mai putin frecvente (mai mult de 1 din 1000 de persoane si mai putin de 1 din 100 de persoane)
Rare (mai mult de 1 din 10000 de persoane si mai putin de 1 din 1000 de persoane)
Foarte rare (mai putin de 1 din 10000 de persoane)
Pot aparea urmatoarele efecte secundare:
Foarte frecvente: durere de cap, tulburari ale somnului, agitatie, nervozitate, durere abdominala, greata, senzatie de voma, dureri articulare si musculare, slabiciune
Frecvente: sete, ameteli, tremor, transpiratie abundenta, vertij, secretie lacrimala abundenta, durere toracica, diaree, constipatie, retentie de urina, eruptie, lipsa poftei de mancare, ejaculare intarziata, potenta scazuta, anxietate, energie sporita, senzatie de tristete, iritabilitate, modificari ale starii de spirit Rare:tulburari de vorbire, afectiuni hepatice (afectiuni ale ficatului), depresie, ideea de sinucidere, tentativa de sinucidere
Foarte rare: numar scazut de hemocite, ceea ce poate determina aparitia mai usoara a vanatailor, tremor, eruptie la nivelul pielii, agitatie, euforie, halucinatii
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. Cum se pastreaza Naltrexona Torrex
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se pastra la temperaturi de peste 25o C.
A se pastra in ambalajul original pentru a-l proteja de umezeala.
Nu utilizati naltrexona dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister.
Daca observati comprimate sparte sau rupte, cereti sfatul medicului sau al farmacistului inainte de a le lua. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Naltrexona Torrex
Substanta activa este clorhidratul de naltrexona. Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de naltrexona 50 mg.
Celelalte componente sunt: nucleu- lactoza monohidrat, celuloza, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, crospovidona, stearat de magneziu; film- lactoza monohidrat, hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000, oxid negru de fier (E172), oxid rosu de fier (E172), oxid galben de fier (E172). Cum arata Naltrexona Torrex si continutul ambalajului
Se prezinta sub forma de comprimate filmate, sub forma de capsule, de culoare bej, cu linie mediana pe ambele fete. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.
Este disponibil in cutii cu blistere din PVC-PVDC/Al cu 7, 14, 28, 56 comprimate filmate. Acest prospect a fost revizuit in Decembrie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Constipatie
Buna ziua, in caz de constipatie ajuta bemagnum forte? mentionez ca iau la 3 zile o pastila de laxa ...
Am nevoie de putin ajutor
Buna,in iulie,am avut o perioada mai grea,a murit mama,fara sa vreau am facut 2 atacuri de panica ur ...
Timp de folosire Nazomer
Cate zile trebuie folosit Nazomer, dat fiind ca si in cazul altor produse (Rinofug etc:), indica5 ...
↳ Buna ziua! Picaturile Nazomer, cu exceptia variantei Nazomer Ephedra, NU contin decongestionante nazale care sa provoace dependenta, pot fi folosite ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ceai ganoderma pt slabit la 11 ani?
Buna ziua, se poate da ceaiul si copiilor de 11 ani ? ...
↳ Buna ziua! La copiii sub 14 ani nu este indicat sa administrati suplimente alimentare pentru slabit decat cu acordul medicului de familie!! Doar dac ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Carbamazepina da dependenta
Bună ziua! Mamei mele i s-a prescris Carbamazepina 100 mg pe zi în urma unui sevraj dat de într ...
dependenta alcool
Buna ziua,am mare nevoie de sfatul medicului in ceea ce priveste consumul de alcool .Incep sa va spu ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...