Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MONTELUKAST BGP 10 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MONTELUKAST BGP 10 mg comprimate filmate

Prospect - MONTELUKAST BGP 10 mg comprimate filmate


NU comercializăm MONTELUKAST BGP 10 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MONTELUKAST BGP 10 mg comprimate filmate    DCI: MONTELUKASTUM


  Produs complementar recomandat
Montelukast BGP este un antagonist al receptorilor leucotrienici care blocheaza substante denumite leucotriene.
MONTELUKAST BGP 10 mg comprimate filmate
Montelukast

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactie adversa adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Montelukast BGP si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Montelukast BGP
3. Cum sa utilizati Montelukast BGP
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Montelukast BGP
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE MONTELUKAST BGP SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Montelukast BGP este un antagonist al receptorilor leucotrienici care blocheaza substante denumite leucotriene. Leucotrienele determina ingustarea si inflamatia cailor respiratorii din plamani si de asemenea poate cauza simptome de alergie. Prin blocarea leucotrienelor, Montelukast BGP imbunatateste simptomele astmului, ajuta la controlul astmului si imbunatateste simptomele de alergie sezoniera (cunoscute ca febra fanului sau rinita alergica sezoniera). Medicul dumneavoastra a prescris Montelukast BGP pentru tratamentul astmului bronsic, prevenind simptomele de astm in timpul zilei si al noptii.
Montelukast BGP este utilizat pentru tratamentul pacientilor al caror astm bronsic nu este controlat adecvat prin tratamentul actual si care necesita tratament suplimentar.
De asemenea, Montelukast BGP ajuta la prevenirea ingustarii cailor respiratorii induse de exercitiul fizic. La pacientii cu astm bronsic la care Montelukast BGP este indicat pentru tratamentul astmului bronsic, Montelukast BGP poate determina si o ameliorare a simptomelor rinitei alergice sezoniere. Medicul dumneavoastra va stabili cum trebuie utilizat Montelukast BGP, in functie de simptomatologia si de severitatea astmului bronsic. Ce este astmul bronsic?
Astmul este o boala de lunga durata.
Astmul include:
• dificultate in respiratie din cauza ingustarii cailor respiratorii. Aceasta ingustare a cailor respiratorii se agraveaza si se imbunatateste ca raspuns la diferite conditii.
• cai respiratorii sensibile care reactioneaza la numerosi stimuli, cum sunt: fumul de tigara, polenul, aer rece sau exercitiu fizic.
• umflare (inflamatie) a mucoasei cailor respiratorii.
Simptomele de astm bronsic includ: tuse, respiratie suieratoare si senzatie de apasare in piept.
Ce sunt alergiile sezoniere?
Alergia sezoniera (cunoscuta de asemenea sub numele de febra fanului sau rinita alergica sezoniera) este un raspuns alergic deseori determinat de polenul copacilor, iarba si plante. Simptomele alergiei sezoniere de obicei pot include: nas infundat, secretie nazala, mancarime a nasului; stranut; lacrimare, inflamatie, roseata, mancarimi ale ochilor.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI MONTELUKAST BGP
Spuneti medicului dumneavoastra despre orice problema medicala sau alergii pe care le aveti sau le-ati avut.
Nu luati Montelukast BGP daca
• sunteti alergic (hipersensibil) la montelukast sau la oricare dintre celelalte componente ale Montelukast BGP (vezi pct.6 Continutul ambalajului si alte informatii)
Atentionari si precautii
• Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca astmul bronsic sau respiratia dumneavoastra se agraveaza.
• Montelukast BGP forma de administrare orala nu este destinat pentru tratamentul crizelor de astm bronsic. In cazul in care apare o criza, trebuie sa urmati intocmai recomandarile medicului. Intotdeauna trebuie sa aveti la indemana medicamentele inhalatorii de urgenta necesare pentru crizele de astm bronsic.
• Este important sa utilizati toate medicamentele pentru astm bronsic, prescrise de medic.
Montelukast BGP nu trebuie utilizat in locul altor medicamente pentru astm pe care medicul dumneavoastra vi le-a prescris.
• Trebuie sa spuneti medicului daca utilizati medicamente anti-astmatice si aveti grija daca dezvoltati o combinatie de simptome cum sunt boala asemanatoare gripei, intepaturi sau amorteala a mainilor si picioarelor, agravarea simptomelor pulmonare si/sau eruptie trecatoare pe piele.
• Nu trebuie sa luati acid acetilsalicilic (aspirina) sau medicamente antiinflamatoare (cunoscute de asemenea ca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau AINS) daca acestea va inrautatesc astmul bronsic.
Copii si adolescenti
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 5 ani, este disponibil Montelukast BGP 4 mg comprimate masticabile.
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 ani si 14 ani, este disponibil Montelukast BGP 5 mg comprimate masticabile.
Montelukast BGP impreuna cu alte medicamente
Unele medicamente pot influenta modul in care actioneaza Montelukast BGP sau Montelukast BGP poate influenta modul in care actioneaza alte medicamente.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Inainte de initierea tratamentului cu Montelukast BGP spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati urmatoarele medicamente:
• fenobarbital (utilizat pentru tratamentul epilepsiei)
• fenitoina (utilizata pentru tratamentul epilepsiei)
• rifampicina (utilizata pentru tratamentul tuberculozei si altor catorva infectii)
• gemfibrozil (utilizat in tratamentul nivelurilor plasmatice crescute de lipide)
Montelukast BGP impreuna cu alimente si bauturi
Montelukast BGP poate fi utilizat impreuna cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Utilizarea in sarcina
Gravidele sau femeile care intentioneaza sa ramana gravide trebuie sa se adreseze medicului, inainte de a utiliza Montelukast BGP. Medicul dumneavoastra va evalua daca puteti utiliza in aceasta perioada Montelukast BGP
Utilizarea in timpul alaptarii
Nu se cunoaste daca Montelukast BGP se elimina in lapte. Daca alaptati sau intentionati sa va alaptati copilul trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra, inainte sa incepeti utilizarea Montelukast BGP.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu este de asteptat ca Montelukast BGP sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, raspunsurile individuale la medicatie pot varia. Anumite reactii adverse (cum sunt ameteala si somnolenta) care au fost raportate foarte rar la administrarea de montelukast, pot afecta capacitatea unor pacienti de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Montelukast BGP contine lactoza
Montelukast BGP 10 mg comprimate filmate contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI MONTELUKAST BGP
Trebuie sa utilizati un comprimat Montelukast BGP o data pe zi, asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.
Medicamentul trebuie luat chiar si in cazul in care nu sunt prezente simptome sau daca apare o criza de astm bronsic.
Trebuie sa utilizati acest medicament asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
A se utiliza pe cale orala.
Adulti si adolescenti cu varsta de 15 ani si peste
Un comprimat de 10 mg pe zi, seara. Montelukast BGP poate fi utilizat impreuna sau fara alimente. Daca utilizati Montelukast BGP, asigurati-va ca nu luati si alte medicamente care contin aceeasi substanta activa, montelukast.
Daca utilizati mai mult Montelukast BGP decat trebuie
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra pentru recomandari.
In majoritatea cazurilor de supradozaj nu au fost raportate reactii adverse. Cele mai frecvente simptome raportate la adulti si copii in cazul administrarii a unei doze mai mari decat cea recomandata includ durere abdominala, somnolenta, sete, dureri de cap, varsaturi si hiperactivitate. Daca ati uitat sa utilizati Montelukast BGP
Incercati sa luati Montelukast BGP asa cum v-a fost prescris. In cazul in care ati uitat sa luati o doza, administrati urmatoarea doza conform schemei de tratament obisnuite.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Montelukast BGP
Montelukast BGP poate trata astmului bronsic doar daca este folosit continuu.
Este important sa continuati sa luati Montelukast BGP atat timp cat este prescris de catre medicul dumneavoastra. Va ajuta la mentinerea controlului asupra astmului bronsic.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Montelukast BGP poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In studiile clinice cu montelukast 10 mg comprimate filmate, cele mai frecvente reactii adverse raportate (care apar la cel putin 1 pacient din 100 si la mai putin de 1 pacient din 10) care ar putea sa fie in legatura cu utilizarea montelukast sunt:
• durere abdominala
• dureri de cap
Acestea au fost de obicei de intensitate usoara si au aparut cu o frecventa mai mare la pacientii care au utilizat montelukast comparativ cu cei care au utilizat placebo (un comprimat care nu contine niciun medicament).
Frecventa reactiilor adverse posibile enumerate mai jos, este definita folosind urmatoarea conventie:
Foarte frecvente (afecteaza cel putin 1 utilizator din 10)
Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000)
Rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000)
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000)
In plus, au fost raportate urmatoarele reactii adverse dupa punerea pe piata a medicamentului:
• infectii ale cailor respiratorii superioare (foarte frecvent)
• tendinta crescuta la sangerare (rar)
• reactii alergice care au inclus umflare a fetei, a buzelor, a limbii si/sau a gatului, care poate determina dificultate in respiratie sau la inghitire (mai putin frecvent)
• modificari de comportament [vise neobisnuite incluzand cosmaruri, dificultate in a adormi, somnambulism, iritabilitate, anxietate, neliniste, agitatie incluzand comportament agresiv sau ostilitate, depresie (mai putin frecvent); tremuraturi , tulburari de atentie, scaderea capacitatii de memorare (rar); halucinatii, dezorientare, idei suicidare si tentativa de suicid (foarte rar)].
• ameteli, somnolenta, furnicaturi si intepaturi/amorteli, convulsii (mai putin frecvent)
• palpitatii (rar)
• sangerari din nas (mai putin frecvent)
• diaree, greata, varsaturi (frecvent); gura uscata, indigestie (mai putin frecvent)
• hepatita (inflamatia ficatului) (foarte rar)
• eruptie trecatoare pe piele (frecvent), vanatai, mancarimi, urticarie (mai putin frecvent), umflaturi rosii, moi sub piele, localizate cel mai frecvent pe gambe (eritem nodos), reactie severa pe piele (eritem polimorf), care poate aparea fara avertisment (foarte rar)
• dureri articulare sau musculare, crampe musculare (mai putin frecvent)
febra (frecvent); slabiciune/oboseala, stare de rau, umflaturi (mai putin frecvent).
La pacientii cu astm bronsic tratati cu montelukast, s-au raportat foarte rar cazuri de o combinatie de simptome cum sunt boala asemanatoare gripei, furnicaturi si intepaturi/amorteli ale mainilor si picioarelor, agravarea simptomelor pulmonare si/sau eruptie trecatoare pe piele (sindrom Churg-Strauss). Trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra in cazul in care apar unul sau mai multe dintre aceste
simptome.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA MONTELUKAST BGP
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament filmate dupa data de expirare inscrisa pe blister sau cutie dupa mentiunea “Exp”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare.
Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat in conformitate cu reglementarile locale.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Montelukast BGP
Substanta activa este montelukast. Fiecare comprimat contine montelukast sodic echivalent cu 10 mg montelukast.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, hidroxipropilceluloza (E 463), stearat de magneziu. Film: Opadry galben (hipromeloza 6 cps, hidroxipropilceluloza (E 463), dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172), oxid rosu de fer (E 172)).
Cum arata Montelukast BGP si continutul ambalajului
Montelukast BGP 10 mg comprimate filmate rotunde, de culoare galbena, cu margini tesite, marcate cu “285” pe o fata si netede pe cealalta fata.
Montelukast BGP este disponibil in cutii cu 10, 20, 28, 30, 56, 60, 90 si 98 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Montelukast BGP 10 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost aprobat in Iunie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita �n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirinã. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...
spacer(camera volumatic)
am nevoie de spacer(camera volumatic) unde il pot gasi imi trebuie urgent pentru fetita ...
↳ Buna ziua! Gasiti in farmacii dispozitivul Volumatic de la Glaxo. Costa aproximativ 50 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...