Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Monkasta 10 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Monkasta 10 mg comprimate filmate

Prospect - Monkasta 10 mg comprimate filmate


NU comercializăm Monkasta 10 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Monkasta 10 mg comprimate filmate    DCI: MONTELUKASTUM


  Produs complementar recomandat
Substanta activa din comprimatele de Monkasta 10 mg este montelukast, care este un antagonist al receptorilor pentru leucotriene.
Monkasta 10 mg comprimate filmate

Pentru adulti si adolescenti cu varsta de 15 ani si peste
Montelukast Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Monkasta si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Monkasta
3. Cum sa utilizati Monkasta
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Monkasta
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Monkasta si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa din comprimatele de Monkasta 10 mg este montelukast, care este un antagonist al receptorilor pentru leucotriene. Medicamentul blocheaza substantele chimice aparute in mod natural in plamani, denumite leucotriene, care determina ingustarea si inflamatia cailor aeriene pulmonare, putand determina aparitia simptomelor astmului bronsic. De asemenea, leucotrienele contribuie la simptomele de alergie. Blocarea leucotrienelor reduce simptomele de alergie sezoniera (cunoscuta, de asemenea, sub denumirea de rinita alergica sezoniera sau febra fanului). Monkasta este utilizat pentru tratamentul pacientilor adulti si adolescenti cu varsta de 15 ani si peste, al caror astm bronsic nu este controlat adecvat prin tratamentul actual si care necesita tratament suplimentar. Pentru pacientii cu astm bronsic si alergii sezoniere, Monkasta trateaza, de asemenea, simptomele de alergie sezoniera. De asemenea , Monkasta ajuta la prevenirea manifestarilor de astm bronsic induse de efortul fizic la adulti si adolescenti cu varsta de 15 ani si peste.

Ce este astmul bronsic?
Astmul bronsic este o boala pe o perioada indelungata.
Astm bronsic include:
- dificultati in respiratie datorita ingustarii cailor respiratorii. Aceasta ingustare a cailor respiratorii se agraveaza sau se amelioreaza in conditii diverse.
- sensibilitatea cailor respiratorii, care reactioneaza la diversi stimului, cum sunt fumul de tigara, polenul, temperatura scazuta a aerului sau efortul fizic.
- umflarea (inflamatia) mucoasei cailor respiratorii.
Simptomele astmului bronsic includ: tuse, respiratie suieratoare si senzasia de apasare in piept.
Ce sunt alergiile sezoniere?
Alergiile sezoniere (cunoscute si sub numele de febra fanului sau rinita alergica sezoniera) reprezinta un raspuns alergic determinat de particule de polen, de flori de pomi, ierburi sau buruieni. Simptomele alergiei sezoniere pot include de obicei: nas infundat, cu secretie abundenta, stranut si mancarimi; ochi umflati, care lacrimeaza, rosii si cu mancarimi.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Monkasta
Spuneti medicului dumneavoastra despre orice probleme medicale sau alergii pe care le-ati avut sau le aveti acum.
Nu utilizati Monkasta:
? daca sunteti alergic la montelukast sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6).
Atentionari si precautii
Este important sa luati medicamentul conform indicatiilor medicului, chiar si atunci cand nu aveti simptome sau daca prezentati o criza de astm bronsic.
Monkasta NU este destinat pentru tratamentul unei crize aparute brusc, cu senzatie de lipsa de aer. Acest medicament nu va va ajuta in aceasta situatie si nu trebuie utilizat niciodata in acest scop. In cazul in care apare o criza, trebuie sa urmati intocmai recomandarile medicului. Intotdeauna trebuie sa aveti la indemana medicamentele necesare pentru astfel de crize. Daca aveti nevoie de un medicament beta-agonist pe cale inhalatorie (cunoscut si ca bronhodilator) mai frecvent decat de obicei, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra cat mai curand posibil. Monkasta nu trebuie utilizat in locul medicamentelor steroidiene (indiferent daca se administreaza inhalator sau sunt inghitite) pe care probabil deja le utilizati. Pacientii cu astm bronsic indus de acidul acetilsalicilic, care utilizeaza Monkasta, trebuie sa continue sa evite administrarea de acid acetilsalicilic sau de alte medicamente anti-inflamatorii ne-steroidiene. La un numar foarte mic de pacienti care au utilizat medicamente pentru astmul bronsic, incluzand
montelukast, s-a observat o afectiune rara, cu toate ca nu s-a dovedit ca montelukast este cauza. Adresati-va imediat medicului daca prezentati asocierea oricaror simptome, descrise in continuare, in special daca acestea sunt persistente sau se agraveaza:
? simptome asemanatoare gripei,
? agravarea senzatiei de lipsa de aer,
? furnicaturi si intepaturi sau amorteli la nivelul bratelor si picioarelor si/sau
? eruptii trecatoare pe piele.
Copii si adolescenti
La copiii cu varsta de 2 ani pana la 5 ani, sunt disponibile comprimate masticabile Monkasta 4 mg. La copiii cu varsta de 6 ani pana la 14 ani, sunt disponibile comprimate masticabile Monkasta 5 mg Monkasta impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent s-ar putea sa luati orice alte medicamente. In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati fenobarbital sau fenitoina (utilizate in tratamentul epilepsiei) sau rifampicina (utilizata pentru tratamentul tuberculozei si al altor infectii), deoarece acestea pot scadea eficacitatea Monkasta. Monkasta poate fi utilizat in asociere cu alte medicamente pe care le utilizati pentru tratamentul astmului bronsic.
Monkasta impreuna cu alimente si bauturi
Puteti lua medicamentul cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inaintea inceperii tratamentului cu acest medicament.
Alaptarea
La om, nu se cunoaste daca montelukast se elimina in lapte. Daca alaptati sau intentionati sa va alaptati copilul trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra, inainte de a incepe utilizarea
Monkasta.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu este de asteptat ca Monkasta sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, raspunsul individual la medicatie poate varia. Anumite reactii adverse, care au fost raportate foarte rar la administrarea Monkasta, pot afecta capacitatea unor pacienti de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Monkasta contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Monkasta
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Luati Monkasta pe cale orala o data pe zi, seara, cu sau fara alimente, conform recomandarilor medicului dumneavoastra.
Doza uzuala pentru adulti si adolescenti cu varsta de 15 ani si peste este de un comprimat de 10 mg pe zi, seara.
Este important sa continuati administrarea Monkasta in prezenta sau absenta simptomelor, atat timp cat v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra, pentru a ajuta la mentinerea unui control asupra astmului bronsic. Monkasta poate ajuta la controlul astmului bronsic numai daca este folosit in mod continuu.
Monkasta comprimate filmate nu trebuie utilizat impreuna cu alte medicamente care contin aceeasi substanta activa, montelukast.
Utilizarea la copii si adolescenti
Monkasta 10 mg comprimate filmate nu este recomandat spre utilizare la copiii cu varsta sub 15 ani. Daca utilizati mai mult Monkasta decat trebuie
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Monkasta, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. In majoritatea cazurilor, nu au fost raportate reactii adverse. Simptomele determinate de administrarea unei doze mai mari decat cea recomandata includ: sete, somnolenta, dureri de cap, hiperactivitate si durere abdominala.
Daca uitati sa luati Monkasta
Daca uitati sa luati un comprimat, luati urmatorul comprimat conform recomandarilor. Nu luati o doza dubla, pentru recuperarea unei doze uitate; trebuie doar sa urmati orarul normal de administrare al unui comprimat pe zi.
Daca incetati sa utilizati Monkasta
Monkasta va poate trata astmul bronsic numai daca continuati sa-l utilizati.
Este important sa continuati sa luati Monkasta atat timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Acest medicament va ajuta sa controlati astmul bronsic.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse cele mai frecvente (care apar la cel putin 1 pacient din 100 , dar la mai putin de 1 pacient din 10 tratati) raportate in studiile clinice cu montelukast 10 mg comprimate filmate si care se considera ca pot fi asociate tratamentului cu montelukast au fost:
- durere abdominala
- durere de cap.
Acestea au fost de obicei usoare si au aparut cu frecventa mai mare la pacientii tratati cu montelukast fata de cei tratati cu placebo (comprimate care nu contin nicio substanta activa).
- Foarte frecvente: poate afecta mai mult de 1 din 10 persoane
- Frecvente: poate afecta pana la 1 din 10 persoane
- Mai putin frecvente: poate afecta pana la 1 din 100 persoane
- Rare: poate afecta pana la 1 din 1000 persoane
- Foarte rare: poate afecta pana la 1 din 10000 persoane
- Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.
In plus, dupa punerea pe piata a medicamentului, au fost raportate urmatoarele reactii adverse:
- infectie a cailor respiratorii superioare (foarte frecvente)
- tendinta crescuta de sangerare (rare)
- reactii alergice, inclusiv umflare a fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, ceea ce poate determina dificultati in respiratie sau inghitire (mai putin frecvente)
- modificari ale comportamentului sau dispozitiei [tulburari ale viselor, inclusiv cosmaruri, probleme la adormire, somnambulism (umblatul in somn), iritabilitate, senzatie de anxietate, agitatie, inclusiv comportament agresiv sau ostil, depresie (mai putin frecvente), tremuraturi (rare), halucinatii, dezorientare, ganduri si activitati de sinucidere (in cazuri foarte rare )]
- ameteli, somnolenta, intepaturi, furnicaturi/amorteala, convulsii (mai putin frecvente)
- palpitatii (rare)
- sangerare din nas (mai putin frecvente)
- diaree, greata, varsaturi (frecvente), uscaciune a gurii, indigestie (mai putin frecvente),
- hepatita (inflamatia ficatului) (foarte rare)
- eruptie trecatoare pe piele (frecvente), vanatai, mancarimi, urticarie (mai putin frecvente),
ridicaturi rosii sub piele, de obicei pe gambe (eritem nodos) (foarte rare),
- durere articulara sau musculara, crampe musculare (mai putin frecvente)
- febra (frecvente), oboseala, senzatie de rau, umflare (mai putin frecvente).
In timpul tratamentului cu montelukast la pacientii cu astm bronsic, au fost raportate foarte rar cazuri de asociere a unor simptome asemanatoare gripei, furnicaturi si intepaturi sau amorteli la nivelul bratelor si picioarelor, agravarea simptomelor pulmonare si/sau eruptii trecatoare pe piele. (sindrom Churg-Strauss). Daca prezentati unul sau mai multe din aceste simptome, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest
prospect.

5. Cum se pastreaza Monkasta
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister sau cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Monkasta
Substanta activa este montelukast. Fiecare comprimat filmat contine montelukast 10 mg, sub forma de montelukast sodic.
Celelalte componente sunt: celactoza (lactoza monohidrat, celuloza pudra), celuloza
microcristalina, hidroxipropilceluloza croscarmeloza sodica si stearat de magneziu in nucleu si hipromeloza (E464), dioxid de titan (E171), talc, propilenglicol, oxid rosu de fer (E172) si oxid galben de fer (E172) in film.
Cum arata Monkasta si continutul ambalajului
Comprimate filmate rotunde, usor biconvexe, de culoarea caisei, cu margini tesite.
Cutii cu blistere a 7, 10, 14, 20, 28, 30, 49, 50, 56, 84, 90, 98, 100, 140 sau 200 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Monkasta. Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Aspivita �n loc de Aspenter?
Pot lua Aspivita �n loc de Aspenter? Din cauza astmului nu pot lua aspirinã. ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Aspivita, insa dupa 3 luni faceti pauza 2 saptamani, apoi puteti relua pentru inca 3 luni. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiune medicamente
Buna ziua! Se poate lua baraka inainte de masa si sinosun dupa masa in aceeasi perioada? Multumesc ...
↳ Buna ziua! Baraka este indicat in special in tusea iritativa, uscata, indeosebi la astmatici si fumatori, in timp de Sinosun, prin compozitia sa, est ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Trombocite crescute și sinuzita cronica
Buna seara! Mama a luat muguri de carpen alb timp de 1 luna pentru sinuzita cronica si acum este mai ...
↳ Buna ziua! Cresterea remarcata la trombocite nu este una ingrijoratoare, cel mai bine ar fi sa sisteze administrarea gemoderivatului de carpen alb, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pentru BPOC și Astm bronsic
Pot lua capsule pt.BPOC? Cât timp? Va mulțumesc. ...
Crize de astm bronsic
Buna seara, de vreo 5 luni am schimbat pulmicortul cu frenolyn pentru că pulmicort nu se mai g& ...
spacer(camera volumatic)
am nevoie de spacer(camera volumatic) unde il pot gasi imi trebuie urgent pentru fetita ...
↳ Buna ziua! Gasiti in farmacii dispozitivul Volumatic de la Glaxo. Costa aproximativ 50 Ron. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bunã ziua, am folosit odatã nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie sã mã mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...