Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MONIYOT-131 capsule T

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MONIYOT-131 capsule T

Prospect - MONIYOT-131 capsule T


NU comercializăm MONIYOT-131 capsule T!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MONIYOT-131 capsule T    DCI: NATRII IODIDUM (131I)


  Produs complementar recomandat
Acest medicament este un produs radiofarmaceutic utilizat doar in scop terapeutic.
Iodura de sodiu (131I)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau medicului specialist in medicina nucleara care supravegheaza tratamentul.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau medicului specialist in medicina nucleara care a supravegheat tratamentul.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este MONIYOT-131 capsule T si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati MONIYOT-131 capsule T
3. Cum sa utilizati MONIYOT-131 capsule T
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza MONIYOT-131 capsule T
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE MONIYOT-131 CAPSULE T SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Acest medicament este un produs radiofarmaceutic utilizat doar in scop terapeutic.
MONIYOT-131 capsule T poate fi utilizat pentru:
Tratamentul bolilor tiroidei, precum activitatea crescuta a glandei tiroide (boala Graves) si marirea glandei tiroide (gusa multinodulara sau noduli autonomi). Tratamentul cancerului tiroidei inclusiv metastazele (carcinomul papilar si folicular).

2. INAINTE SA UTILIZATI MONIYOT-131 CAPSULE T
Nu utilizati MONIYOT-131 capsule T daca:
- sunteti alergic (hipersensibil) la iodura de sodiu (131I) sau la oricare dintre celelalte componente ale MONIYOT-131 capsule T.
- sunteti insarcinata sau alaptati.
- aveti dificultati la inghitire (disfagie, strictura esofagiana, stenoza esofagiana, diverticuli
esofagieni) sau daca suferiti de dereglari ale stomacului precum inflamatie (gastrita) si ulcer peptic.
- suferiti de motilitate intestinala scazuta.
Aveti grija deosebita cand utilizati MONIYOT-131 capsule T
- Daca primiti terapie sau tratament pentru tiroida. Trebuie sa fiti reexaminati cu regularitate pentru a verifica valorile hormonilor tiroidieni si de a identifica posibilele complicatii tarzii. Dupa tratament sunteti incurajat sa beti o cantitate mare de lichid pentru a urina frecvent, pentru a preveni acumularea de iodura de sodiu ( 131I) in vezica urinara. Daca aveti probleme la urinare, va trebui sa fiti sondati dupa administrarea unei doze mari. Imediat dupa inghitirea capsulei, materialul radioactiv va fi in corpul dumneavoastra. Veti fi izolat o perioada de timp. Scaunul, urina si voma eliminate de dumneavoastra sunt considerate radioactive si vor eliminate astfel incat sa nu intre in contact cu alte persoane. Daca aveti probleme cu stomacul. Capsulele trebuie inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid pentru a se asigura trecerea usoara in stomac. Este recomandata utilizarea concomitenta a unui tratament pentru ulcer gastric sau gastrita (antagonisti H2 sau inhibitori ai pompei de protoni). Daca aveti insuficienta renala semnificativa clinic doza trebuie modificata. Pentru a evita inflamatia glandelor salivare, sunteti sfatuit sa consumati dulciuri sau sucuri ce contin acid citric care va
va stimula secretia salivara. Inainte de tratament va este recomandat sa consumati alimente sarace in iod pentru a mari absorbtia in tesutul tiroidian functional.
Daca folositi hormoni tiroidieni. Tratamentul de substitutie tiroidiana trebuie oprit inaintea administrarii de iod radioactiv pentru a asigura o absorbtie adecvata. Se recomanda intreruperea tratamentului pentru o perioada de 10 zile pentru triiodotironina si 6 saptamani pentru tiroxina. Se va relua administrarea lor la doua saptamani dupa tratament. Similar, administrarea de carbimazol si propiltiouracil, trebuie intrerupte cu 5 zile inaintea tratamentului hiperactivita?ii glandei tiroide (hipertiroidism) si administrarea trebuie reluata cateva zile mai tarziu de la finalizarea tratamentului. Daca ochii iesiti din orbite fac parte din simptomele bolii de care suferiti (oftalmopatie din cadrul bolii Graves). In acest caz trebuie sa primiti concomitent medicatie pentru a scade inflamatia
(corticosteroizi). Dupa tratament, femeile trebuie sa foloseasca metode contraceptive timp de 6-12 luni. Barbatii trebuie sa foloseasca metode contraceptive pe o perioada de 6 luni dupa tratament. Medicul dumneavoastra va va informa cu privire la precautiile speciale ce trebuie luate. Prescrierea, depozitarea, utilizarea, transportul si eliminarea produselor radiofarmaceutice sunt supuse reglementarilor si/sau autorizatiilor corespunzatoare, din partea organizatiilor locale oficiale competente. Medicamentul MonIyot-131 capsule T este destinat pentru utilizare numai in spital sau in alte
structuri spitalicesti. Informati specialistul in medicina nucleara in urmatoarele cazuri:
- daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida
- daca alaptati
- daca aveti sub 18 ani
Utilizarea altor medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau medicului specialist in medicina nucleara care va supraveghea tratamentul daca utilizati sau ati utilizat orice alte medicamente inclusiv medicamente eliberate fara prescriptie medicala.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau daca vi s-au administrat oricare din urmatoarele substante/medicamente care pot scade efectul iodurii de sodiu (I131) prin scaderea captarii acesteia in glanda tiroida:
- medicamentele folosite pentru tratarea hiperactivitatii tiroidiene (de ex. carbimazolul, metimazolul, propiluracilul), percloratul. Administrarea acestor medicamente trebuie intrerupta cu 2-5 zile inainte de tratamentul cu iodura de sodiu [131I] si cateva zile dupa.
- Medicamentele enumerate mai jos, folosite pentru variate situatii clinice, trebuie intrerupte cu 1 saptamana inainte de tratament:
- salicilatii (usureaza durerea si reduc febra)
- steroizii, nitroprusiatul de sodium (largesc vasele sanguine)
- sulfobromoftaleina de sodium (colorant folosit la testarea functiei hepatice)
- anticoagulante (opresc coagularea sangelui)
- antihistamine (pentru tratamentul alergiilor)
- antiparazitare (pentru tratamentul infectii cauzate de paraziti)
- peniciline, sulphonamide (pentru tratamentul infectiilor)
- tolbutamida (tratament pentru diabetul zaharat)
- tiopentona (anestezic)
- Fenilbutazona (medicament antiinflamator si antireumatic). Administrarea acestui medicament trebuie intrerupta cu 1-2 saptamani inainte de tratament.
- Medicamente care ajuta la eliminarea mucusului din plamani (medicamente expectorante care contin iod) si vitamine cu iod. Administrarea acestor medicamente trebuie intrerupta cu 2 saptamani inainte de tratament.
- Medicamente care trateaza deficitul hormonal tiroidian (medicamente cu hormoni tiroidieni). Administrarea acestor medicamente trebuie intrerupta cu 2-6 saptamani inainte de tratament. - Medicamente care trateaza bolile inimii (amiodarona), somnifere sau anxiolitice (benzodiazepinele), medicamente care stabilizeaza dispozitia (litiul). Administrarea acestor medicamente trebuie intrerupta cu 4 saptamani inainte de tratament. - Substante pentru uz topic ce contin iod. Administrarea acestor medicamente trebuie intrerupta cu 1-9 luni inainte de tratament.
- Substante de contrast care contin iod. Administrarea acestor medicamente trebuie intrerupta cu pana la 1 an inainte de tratament.
Utilizarea MONIYOT-131 capsule T cu alimente si bauturi
MONIYOT-131 capsule T se utilizeaza in perioada de post alimentar cu o cantitate suficienta de lichid.
Sarcina si alaptarea
MONIYOT -131 capsule T nu trebuie utilizat daca sunteti gravida.
Trebuie sa informati medicul specialist in medicina nucleara inainte de administrarea de MONIYOT -131 capsule T daca exista o posibilitate sa fiti gravida, daca nu ati avut ciclul menstrual sau daca alaptati. Cand nu sunteti sigura, este important sa consultati medicul dumneavoastra sau medicul specialist in medicina nucleara, care va supraveghea tratamentul. Suplimentar va este recomandat sa nu ramaneti gravida timp de
6-12 luni dupa ce ati luat MONIYOT-131 capsule T. Daca alaptati MONIYOT-131 capsule T este excretat in laptele matern, de aceea alaptarea trebuie sa fie intrerupta dupa administrare. Adresati-va medicului dumneavoastra sau medicului specialist in medicina nucleara care va supraveghea tratamentul pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Inaintea administrarii de MONIYOT-131 capsule T trebuie sa:
- Beti multa apa si sa fiti bine hidratat inainte de inceperea examinarii, in scopul de a urina cat mai des in primele ore ale tratamentului.
- Nu mancati nimic cel putin 4 ore inainte de tratament.
Dupa ce s-a administrat MONIYOT-131 capsule T, trebuie sa:
-Urinati frecvent pentru a elimina produsul din organismul dumneavoastra.
Exista legi stricte privind utilizarea, manipularea si eliminarea produselor radiofarmaceutice. MONIYOT-131 capsule T va fi folosit numai intr-un spital. Acest medicament va fi manipulat si administrat de catre persoane care sunt instruite si calificate sa-l foloseasca in conditii de siguranta. Aceste persoane vor avea grija deosebita pentru utilizarea in siguranta a acestui produs si va vor informa cu privire la actiunile lor. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
MONIYOT-131 capsule T nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale MONIYOT-131 capsule T
Acest medicament contine gelatina: daca sunteti alergic (hipersensibil) la gelatina, nu trebuie sa luati acest produs.
Acest medicament contine 129,68 mg sodiu pe doza. Acest lucru trebuie luat in considerare de pacientii cu dieta cu restrictie de sodiu.

3. CUM SA UTILIZATI MONIYOT-131 CAPSULE T
Medicul specialist in medicina nucleara care supravegheaza tratamentul va decide cu privire la cantitatea de MONIYOT-131 capsule T care urmeaza sa fie utilizata in cazul dumneavoastra. Acesta va fi cantitatea minima necesara pentru a obtine informatiile dorite. Utilizarea la copii si adolescenti
La copii si adolescenti, cantitatea de medicament va fi calculata in functie de greutatea corporala Administrarea de MONIYOT-131 capsule T si desfasurarea tratamentului
Stomacul dumneavoastra trebuie sa fie gol in momentul administrarii capsulei.
Veti primi un recipient greu din plumb care are in interior un container monodoza din plastic cu 1 capsula.
Profesionistul din domeniul sanatatii va deschide recipientul si va masura activitatea. Acesta va folosi un aplicator pentru a scoate capsula din container.
Veti fi rugat sa inghititi capsula direct de pe aplicator.
Beti o cantitate suficienta de apa pentru a va asigura ca aceasta capsula ajunge in stomac cat mai repede posibil
Durata tratamentului
Medicul dumneavoastra va va informa despre durata obisnuita a tratamentului.
Dozaj pentru tratamentul hipertiroidismului
MONIYOT-131 capsule T se administreaza in spital in doza unica. Ocazional se administreaza si o a doua doza.
Doza pentru medicamentele radiofarmaceutice utilizate in scop diagnostic este exprimata in MBq, aceasta este cantitatea de radioactivitate din capsula la momentul administrarii exprimata in Gy, care este cantitatea de radiatie care se asteapta sa fie absorbita in tesuturile tinta (de exemplu glanda tiroida). Aceasta poate fi calculata cu ajutorul unei doze test pe care o puteti primi inainte de tratament, pentru a estima cantitatea de radiatie captata de tesuturi. Sunt cateva moduri de calculare a acestei doze. In unele
cazuri sunt necesare proceduri suplimentare de testare care implica proceduri de ecografie si/sau injectarea cu tecnectiu radioactiv (Tc-99m).
Pentru tratamentul hipertiroidismului se foloseste o doza cu radioactivitate in intervalul 200-800 MBq, care se mai poate repeta la nevoie.
Aceste doze sunt administrate adultilor. Calcularea dozelor pentru copii si adolescenti poate avea ca rezultat administrarea de doze cu radioactivitate mai mica.
Doza exprimata in Gy poate varia intre 150-400 Gy in tesuturile tinta pentru tratament.
Dozaj pentru tratamentul cancerului Dupa excizia chirurgicala a unei tumori, dozele utilizate se afla, de obicei, in intervalul 1850-3700MBq. In tratamentul ulterior pentru metastaze, valorile activitatii administrate se incadreaza in intervalul 3700- 11100 MBq.
Daca vi se va administra mai mult MONIYOT-131 capsule T decat trebuie Administrarea unei supradoze este aproape imposibila avand in vedere ca veti primi o singura doza de
MONIYOT-131 capsule T, precis controlata de medicul specialist care supervizeaza tratamentul. Totusi, in cazul supradozjului veti primi tratament adecvat.
Daca accidental ati primit o doza prea mare, masurile care trebuie luate sunt directionate spre eliminarea cat mai rapida din organism a iodului radioctiv (I-131). Masurile se refera la:
Administrarea unor substante care va vor determina sa vomitati restul capsulei.
Aportul mare de lichide pentru a urina mai mult si a elimina cat mai mult iod radioactiv (I-131) De asemenea, puteti lua substante care vor impiedica acumularea iodului radioactiv in tesuturi precum glanda tiroida (de exemplu perclorat de potasiu).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau medicului specialist in medicina nucleara care supravegheaza tratamentul.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, MONIYOT-131 capsule T poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Medicul dumneavoastra a considerat ca beneficiul clinic pe care il veti obtine de la tratamentul cu medicamente radiofarmaceutice depaseste riscul datorat radiatiei.
Urmatoarele reactii adverse pot aparea imediat dupa tratament:
Simptomele bolii dumneavoastra se pot agrava pentru 2-10 zile. Eliberarea hormonilor tiroidieni care sunt deja stocati in tesuturi pot fi cauza acestui lucru. Aceste efecte dureaza pana cind hormoni sunt eliminati de catre organismul dumneavoastra, apoi simptomele se vor ameliora.
Doua treimi din pacienti sufera de greata, varsaturi sau dureri de stomac in primele ore sau zile dupa administrarea capsulei. Medicul dumneavoastra va poate administra medicatie specifica pentru eliminarea acestor simptome.
Glanda tiroida si zona adiacenta pot fi temporar inflamate dupa tratamentul cu doze mari ce cauzeaza inflamatie si durere (tiroidita inflamatorie). Aceaste manifestari pot implica si traheea. Cand aceaste manifestari devin severe, traheea poate fi ingustata. In cazuri rare, puteti avea probleme cu vorbirea. Glandele salivare pot fi inflamate cauzand durere, uscaciune a gurii si pierderea gustului . Administrarea unor substante care stimuleaza formarea salivei (luati dulciuri sau bauturi care contin acid citric) pot diminua aceste simptome. Daca nu luati aceste masuri preventive exista 60% sanse sa manifestati aceste reactii adverse, comparative cu 10% in cazul in care folositi masurile mentionate. In
mod obisnuit, aceste reactii dispar dupa un timp, spontan sau dupa tratament.
Puteti avea uscaciune a ochilor si/sau uscaciune a gurii dupa tratament (sindromul sicca). Aceasta reactie apare la unul din patru pacienti. In mod obitnuit, aceste reactii sunt trecatoare. Insa, pot aparea sau continua pana la doi ani dupa tratament.
Daca ochii iesiti din orbite fac parte din simptomele bolii de care suferiti, aceasta se poate agrava temporar. In acest caz, inaintea tratamentului, medicul dumneavoastra poate sa va prescrie o medicatie pentru a reduce inflamatia (corticosteroizi).
- Reactii alergice/ de hipersensibilitate la iodura de sodiu.
- Durere locala, discomfort, inflamatie.
- Cand ati primit doze mari pentru tratamentul cancerului, poate aparea inflamatia pulmonara asociata cu tuse, oprirea respiratiei si febra (pneumonie). Acestea pot conduce la formarea de cicatrici fibroase la nivelul plamanilor (fibroza pulmonara).
Efecte adverse intarziate
Hipoactivitatea glandei tiroide. Aceasta se poate manifesta timp de saptamani sau ani dupa tratament. Din acest motiv, dupa tratament, activitatea tiroidei va fi verificata regulat. Daca este necesar, veti primi medicatie de substitutie hormonala tiroidiana.
Prezenta in continuare a globilor oculari mariti, dupa tratament. Acestea sunt cazuri rare.
Puteti avea uscaciune a ochilor dupa tratament. In mod obisnuit, aceste reactii sunt trecatoare. Insa, pot aparea sau continua pana la doi ani dupa tratament. Scurgeri la nivelul ochilor pot aparea la 3 % din pacienti datorita impiedicarii drenajului secretiei oculare. Aceasta poate aparea la 3-16 luni dupa tratament.
Hipoparatiroidism (activitate scazuta a glandei paratiroide).Aceasta apare in cazuri foarte rare si trebuie verificata regulat .Daca este necesar, se recurge la substitutie hormonala.
Cand tratamentul se administreaza in doze mari, formarea celulelor sanguine poate fi scazuta. Scaderea numarului de hematii determina paloarea pielii si poate cauza slabiciune si apnee. Scaderea numarului de plachete sangvine poate cauza sangerare. Scaderea numarului de leucocite poate mari susceptibilitatea la infectii. Aceste reactii sunt trecatoare. Cand vi s-au administrat doze mari,scade probabilitatea de a ramane gravida. Acest efect este trecator si se refera atat la barbati cat si la femei.
La pacientii care au primit doze mari pentru tratamentul cancerului tiroidian, studiile epidemiologice au raportat o incidenta crescuta a unor tipuri de cancer.
Daca observati orice reactie adversa sau daca observati o reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau medicului specialist in medicina nucleara care supravegheaza tratamentul.

5. CUM SE PASTREAZA MONIYOT-131 CAPSULE T
Nu trebuie sa depozitati acest medicament. Depozitarea acestui medicament este in responsabilitatea specialistului, in locuri speciale. Depozitarea medicamentelor radiofarmaceutice va fi in conformitate cu reglementarile nationale pentru materiale radioactive. Informatia este destinata strict specialistului. Nu utilizati MONIYOT-131 capsule T dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine MONIYOT-131 capsule T
Substanta activa este iodura de sodiu (131I). O capsula contine 131I sub forma de iodura de sodiu: 37-7400 MBq (1 mCi–200 mCi) la data de referinta. Iodul-131 are un timp de injumatatire de 8,02 zile. In timpul scaderii activitatii, emite radiatii beta (?) si
gamma (?). Se dezintegreaza prin emisia de radiatii gamma de 365 keV (81%), de 637 keV (7,3%) si de 284 keV (6,0%) si radiatii beta de energie maxima de 606 keV in Xenon-131 stabil. Celelalte componente sunt: fosfat disodic anhidru, tiosulfat de sodiu, carbonat de sodiu decahidrat, hidrogenocarbonat de sodiu, acid clorhidric solutie 1M, hidroxid de sodiu solutie 1 M, apa pentru preparate injectabile
Invelisul capsulei: gelatina.
Cum arata MONIYOT-131 capsule T si continutul ambalajului
Ambalaj primar: tub de plastic cu corpul din polipropilena si capac din polietilena impreuna cu un aplicator de plastic.
Ambalaj secundar: container de plumb, acoperit cu plastic, in cutie metalica si apoi in cutie de carton. Marime ambalaj: container de plumb cu 1 capsula
Capsule gelatinoase transparente, continand o pulbere de culoare alba pana la brun deschis. Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Monrol Europe S.R.L Pantelimon, Str. Gradinarilor nr. 1 Ilfov Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: MONIYOT-131 capsule T 37 – 7400 MBq
Acest prospect a fost aprobat in Mai 2012


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Duphaston e contraindicat in hipertiroidie?
Bună ziua. Am endometrioză și trebuie sa iau Duphaston. As dori sa știu dacă ...
boala basedow graves
Buna ziua . In cazul bolii autoimune basedow graves , se poate folosi acest L -Lysine 500 mg? Contin ...
Cresteri Anti -Tpo
Buna ziua. Am cresteri Anti-Tpo peste 1100 (paste valoarea normala), si pot sa iau Thyroid Caps ? D ...
↳ Buna ziua! Valorile marite ale Anti TPO indica fie hipertiroidism (boala Graves), fie o itoidita autoimuna. Thyroid caps este indicat in hipofunctia ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
hipotiroidism post operatie
Pot folosi Solaray thyroid caps daca fac tratament cu euthyrox 100 ? Valoarea Anti-TPO la ultimele a ...
↳ Buna ziua! Valoarea anticorpilor anti-tireo-peroxidazei (Anti TPO) este marit in urmatoarele afectiuni: tiroidita Hashimoto cronica, la 90 % dintre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Seleniu e bun sin in boala basedowe graves?
Buna ziua.. sun diagnosticata cu basedowe graves din 2014.ultima analiză a fost făcută ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa NATRII IODIDUM (131I)?
Alte medicamnete care au NATRII IODIDUM (131I):
- Iodura de sodiu [131 I]
- FID-NA-131I-T 37-5500 MBq
- THERACAP131 37 - 5,55 GBq capsule
- IODURA DE POTASIU

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului Nidoflor intravaginal
Nidoflor intravaginal

Bună ziua, am folosit odată nidoflor crema intravaginal (nu foarte mul ... Buna ziua! Nu est eindicat sa mai folositi Nidoflor intravaginal! Cel ...



Sfatul farmcistului Logest
Logest

Sunt deja la cea de a doua folie de logest,trebuie să mă mai protejez? ... Buna ziua! Nu mai este cazul de protectie suplimentara. O abatere de ...


Sfatul farmcistului Yasmin si Serlift
Yasmin si Serlift

Buna ziua! Iau Yasmin la recomandarea medicului ginecolog. Initial mi ... Buna ziua! Cele doua medicamente pot fi asociate, insa va atrag atent ...


Sfatul farmcistului Despre Colilen ibs Aboca
Despre Colilen ibs Aboca

Va rog să-mi spuneți dacă aceste pastile mă pot aj ... Buna ziua! Da, puteti folosi Colilen IBS intrucat este indicat in sin ...